Це свято перемоги!
(доб. 3)
Поліна Святогірськ
1925 рік народження, СРСР
Коли війна почалася, я хотів допомогти в боротьбі з назами, але вони не хочуть взяти мене, бо я був тільки шістнадцяти. У Казані стояли залізничні війська, і я йшов туди і сказав: «Так мені, я сестра». Але вони теж думали, що я був занадто молодий. Я тримав блювоти до тих пір, поки не втратив мене. Німці занурили залізничні дороги, тому було багато роботи. Я допомагав хірургу. Моя перша операція була ампутація ноги. Лікар повернув мене до мене, забажав його назад, і я сказав: "Записати його в своєму місці". Він сказав, що я повинен захопити її. Я пішов з ноги і почав кричати. Війни, які побачили мене, загинув ногу і поховали його.
Фредерік Леннарт Бентлі
Народився в 1924 році, Велика Британія
Я був сліпий німецькою гранатою, і мій товари покинули мене. Як це сталося, поранені не допомогли, ви повинні допомогти собі. І я отримав на шахту. Якщо німці знайшли мене, вони загинули мене. Не пропонували притулок, вони були поховані. Я зроблю тебе. Некомбатанти не можуть зрозуміти це. Ви живете біля смерті двадцять чотири години на добу. У будь-якому випадку війна над для мене. Я приєднався до Leyland Factory як інженера і працював там протягом 33 років. Я відчував машини. Одружена, мала чотири діти. Після війни я мав чудове життя.
р.
Бак Давсон.
Народився у 1920 році, США
Після війни всі розслаблені. Зустрілися росіяни на Ельбі. Вони вже випити горілку до того, як ми прийшли. З нами були круті хлопці. Під час урочистостей росіяни погасили свою зброю, як і на Дикому заході. Ми також хотіли показати, що ми були гідні. Один хлопець збирався показати росіянам, як парашути. Зійшла з третього поверху головного офісу і зламала щиколотку. Російська вантажівка розгорнулася на пагорбі, перевернувшись, хтось серйозно поранений, але росіяни не подбали. Вартість життя їх нічого, або, можливо, вони просто відверті занадто багато.
Кшиштоф Гриф-Ловчинський
1923 рік народження, Польща
Німці були найгіршими. Вони загинули нас як тваринництво. Ми, наші діти і наші дружини. Я особисто загинув сімнадцять німців. Перший спробував заплутати мене. Але я показав пальці в очах і підігнав його в кулі. Коли він відпустив мене, я зняв його. Моя порада жартувала, що німка виглядала краще, ніж я зробив з пальцями на шиї. Він був медаллю, яка вішує в туалеті. У мене є ще один, але я взяв це з німців, які вже загинув. На екскурсіях до мого санвузла приїдуть місцеві діти, коли вони чують про ці медалі, приїдуть на тури до моєї ванної кімнати.
546281.
Праскова Абалічін
Народився 1922 р., СРСР
Люди в блораді зірвали смерть. Одного разу я побачила жінку на вулиці сходу, сіла і вмирає. Я був армійський телеоператор і отримав 300 грам хліба, не 125 як цивільний. Щодня я поставила деякі продукти харчування і в кінці тижня я взяв його до моєї родини, в центрі міста. Прогулянка по 15 кілометрах - трамвайки не ходять більше. Але моя донька-в-права померла від голодації. І вже загинув мій брат Миколай. Моя мама взяла своїх дітей з нею. Коли я прийшов, вони кладуть на ліжках - кістки, покриті шкірою. Я був поранений двічі, протез замість ноги. Після війни я ніколи не одружився. Я хотів би подбати про мій нефрит і мій мама, і ніхто не хотів мене.
Роял Гамільтон
Народився у 1917 році, США
До мене, приречена гірше смерті. Я зняв три рази. Для останнього часу шраплон на обличчі. Знаходилися солдати в моєму батальйоні, які примушували до дому. Зняти його пальцем. Але я переконався, що саморозшукачі були спробовані і вироковані до важкої роботи. Один офіцер, якось вирішив служити. Він сказав, що він був вибраний, але він знайшов його важко поставити з смертю своїх підлеглих. Я продемонстрував його до ранг-і-файлу і відправив його на фронт, щоб він міг показати свою мужність, не взявши відповідальність за інших.
Сергій Розанов
1925 рік народження, СРСР
Я дуже щасливий з новим взуттям. Я зносила старі, і вони зношували. Ми придбали мене нові в танері біля озера Балатон. Коли я спробував їх, бомба впав на будинок, де ми сиділи. Три були загиблими і шматочок шраплона прокочували своє нове взуття. Я був жахливим. Через рану в нозі я послав до лікарні. Я знову побачила своє взуття. Я пам'ятаю, як вони виглядали: красива, блискуча, чорна шкіра. Реальна робота мистецтва.
Фред Blakelock.
Народився 1919 р., Велика Британія
Я ще не люблю своїх німецьких друзів. Я вірю, що вони особисто відповідають за війну. Більшість з них підтримали Гітлера до тих пір, поки все добре пішли. Він був тільки тоді, коли ми прийшли, і був шанс, що війна втратила, що вони змінили свої думки. Вольтера заявив, що ми повинні боротися за нашу свободу. Ми зробили це, щоб німці могли б, якщо вони були проти Гітлера. Вже кілька разів я говорив німецьким ветеранам. Я все ще не хочу, щоб боротися з ними. З них я втратив багато друзів і шість років життя. Не пропустіть їх.
Прованс
Народився в 1916 р., Нідерланди
25 жовтня 1943 р. ми летемо до Франції на бомбу аеропорту. Німці вистріляли нас з землі. У літаку було поранено і я тяжко поранено. Права рука вішати на шматочок шкіри. Вежа зі скла я сидів у знищенні, але я не збираюся. Так ми полетіти до Англії. Я був госпіталізований протягом дев'яти місяців. Моя друзі не дозволила відвідати мене; командири бояться, що коли вони побачили мене, вони не хочуть літати більше. На щастя, рука пришивала назад в місці. На лікарні я отримав лист від Queen Wilhelmina і перехрестя для літаючих бойових дій. Я був трохи розчарований, оскільки ці нагороди були зазвичай передані особисто князя Бернарда або Королеви. Король Джордж і його дружина відвідали мене. Король зазначив, що мій бюстгальтер і королева відправив мене багато листівок.
Герхард Хіллер
Народився в 1921 році, Німеччина
Навесні 1944 р. в бункері на узбережжі Нормана. На нашому обов'язку ми стояв на годинник, а решта часу ми пішли на пляж через шахтне поле, ванн і сонечко. 6 червня я стояв на годинник, коли висадка раптом почалася. У мене було багато суден, які я не міг розраховувати. Ми були вражені, тому що ми очікували союзників для землі в Калаї, не Норманди. Хто почав молитися, трохи змочити від страху. Я був захоплений і відправлений в Техас. У Америці він забрав бавовна з Negroes. Після війни ми відправили в Англію за "реконструкторську роботу", як вони сказали. Продовжено до 1948 р. у порушенні міжнародного права, що зобов’язав усіх ув’язнених звільнитися в кінці бойових дій. Я пішов додому в 19 і пішов на 27. Загубили найкращі роки життя.
Йоганнес Нейберт
Народився в 1915 році, Німеччина
Як ми відступили з Москви, ми зіткнулися з п'ятьма або шести поранених німців. На м'ясній завісі, вони кладуть на боці дороги, чекаючи когось, щоб забрати їх, але ніхто не допоміг їм. Ми не мали технології, і ми не будемо його перевозити. Вони повинні замерзнути до смерті. Я показав батальйону, але після поразки в Москві я вже не вірю в перемогу. Я думав, що ми повинні дати, але я не скажу, це голосно. Немає одного сердечника. Єдиний протест, який я бачив, був вечерею в канті офіцерів, і ніхто не засвоюв здоров'я нашого Фуеграра і командира-на-Чиф. Сучасне покоління не розуміє, що протистояння нац неможливе. Ви просто зникли.
Зінаїда Мамленова
Народився 1924 р., СРСР
Я служив в залізничних військах. 9 травня 1945 р. в Чехословаччині, в невеликому місті, в три кілометри від лінії фронту, робила паперову роботу в штаб-квартирі. Коли я раптом почув кулеметний вогонь. Я подумав, що німці знову. Від сходів з'явився збиток степів. Я думав, що будівля була забрана, і я був дуже страшним. Практично стрибнув вікно. Але після того, як двері відкривалися і з'явились. Вони захопили і поцікавили мене, привітали мене на перемогу. Війна над.
Джерело