Бізнесмен від 90-річних ветеранів

Немає будівництва – скандал. На жаль, це стає надзвичайно неприємною реальністю нашого міста [Кірово-Чепетськ в Кіровоградській області — близько]. Звичайно, є деякі приємні винятки... Але вічні бруди, неоцінені газони, незручності іншим і довільності стали супутні явища в будівництві багатьох торгових центрів.
Ще одним прикладом цього є будівництво, що розгортається на зупинці біля центрального ринку. Але в цей час виявилося значно гірше: розробник без зцілення переніс паркани сусідніх ділянок. Їх власники, ветерани Великої Вітчизняної війни, намагаються підійти до себе.

10 зображень.
Джерело.

Бізнесмен від 90-річних ветеранів Р

У 2013 році підприємець Олександр Куліков зняв земельну ділянку на перетині вулиць Калинина та Леніна з муніципалітету та подав проект на будівництво торгового центру у міському секторі. Проект не погодився, але розпочато будівництво.

З тих пір проблеми з цим об'єктом почали розмножуватися. Забору періодично впав на пішоходів, навесні всі бруди проводили на вулиці. Брест. Паркани і в'їзд, однак, встановлюються з грубими порушеннями будівельних правил.
І тепер розробник намагається відійти землю від приватних землеробів в районі.

Один з сусідів з таких подій мав інсульт. Продається інша половина будинку, щоб не ризикувати здоров'я. Зараз на об’єкті працюють живі мігранти.
Найрезистентніші сусіди, орендаря будинку No 11 – ветерани Великої Вітчизняної війни Іван Васильович та Наталія Миколаївна Голодцов.

Бізнесмен від 90-річних ветеранів р.

Андрій Князев, МП ОЗС:

Я був чесно шокований, коли онуки ветеранів приходили до мого прийому і розповіли мене про свої неприємності. Розробник Куліков працює від 7 до 23 годин щодня. Ведуться роботи, які вже демонструють частину паркану, і зараз намагаються взяти особисту власність від ветеранів - землі, де ростуть яблуні, є гараж, є теплиці і ліжка.

Наталія Голодцова, ветеран:

Моя діда і я жив тут все наше життя, будинок 60 років, і тепер цей вічний шум – мій голова просто розбиває. Вони зламали частину паркану, випробували сусідів, і зараз вони збираються ... Ну, принаймні, Дідусь не бачить його більше, він сліпий.

Діти та онуки ветеранів зверталися до міліції та прокуратури. Вони мають право на право власності на землю та будинок. З кожним роком ветерани сплачують податки на майно, які мають право самостійно.
Який будівельник орієнтується на залишки таємниці.

Наталя Шумілова, бабуся:

Будинок приватизований, є свідоцтво про право власності на земельну ділянку для обстеження в 1992 році, де вказані межі нашої ділянки. Тепер Куліков розповідає про те, що наші докази невірні. Він має всі папери на землі. У той же час вони не змогли показати навіть копії документів - ні на орендовану землю, ні на землі сусідів, які він купував, ні на будівельні дозволи. Немає у всіх. Єдине, що я побачила себе, було папером, в якому мешканцям будинку No11 (субний будинок) ім'ям Гущинського координують роботу на сайті. Це абсолютно підроблений папір - тут немає Guschiny і не живе.

Наталія пояснила, що в іншому день їхня родина була на особистому прийомі на голові міста Володимира Крешетова. Він обіцяв ветеранів, щоб прийняти контроль ситуації, зрозуміти все і відправити спеціаліста з землеустрою, щоб пояснити на місці, яку землю і кому належить.
Терміни вірять, що розробник намагається побудувати дорогу і виводити паркан на своїй землі надії, що готовий об'єкт не буде зведеним або висушеним.

Питання виникає: якщо порушення вдосконалення очевидні, якщо виникають подібні інциденти з громадянами, чому адміністрація не вживає? Але експерти подрібнюють руки: вони говорять, навіть до дрібного Кулікова не працює – він не приїжджає до комісії.

Наталія Двініна, заступник голови адміністрації:

Для розробника Кулікова ситуація вкрай негативна. Він має дозвіл на будівництво на земельну ділянку, орендовану від муніципалітету. Після накладення декількох штрафів, ми звертаємось до суду і вже в суді вимагати довести об'єкт відповідно до чинних правил і положень. По-перше, необхідно встановити нормальний паркан з в'язаком для пішоходів безпеки, приклеїти тротуари і дороги в зонах екскавації роботи. Він все ще не закінчує роботу над передачею теплових мереж з магазину "Зберегти" на свій сайт. Ці роботи необхідно виконати і відновлювати зруйнований шар асфальту.
Що стосується ветеранів та заготовок на приватній власності, ми отримали звернення лише вчора. Наші фахівці ознайомилися з документами про опитування сім’ї Холоднцова та М. Кулікова.
На жаль, не завжди можна визначити, хто володіє землею. Тому на цьому тижні фахівець відділу земельної ділянки піде на місце і за допомогою спецтехніки зробить видалення точок на природі. Ми маємо сумніви, що країна, яка нещодавно купила в майно, має правильне опитування, ми перевіримо.

Наталія Сергіївна також здивувалась тим, що будівництво Кулікова в даний час ведеться на будівництво тротуарної та дорожньої дороги - для такої роботи немає гарантії і навіть проекту роботи. Крім того, з адміністрацією та дорожньою поліцією, прибуття спецтехніки на цей сайт було узгоджено з вул. Калина. З вулиці Зверєва не повинна бути, тому що є обмежений трафік і пріоритет для відправлення швидкої допомоги. Завтра фахівці відділу архітектури проведуть обстеження на місці - якщо є нові порушення, це буде документально і знову відправлено до суду.
Наталія Двініна заявила, що якщо розробник не враховує правила та правила благоустрою, адміністрація може прийняти дуже категоричні заходи - односторонньо припиняти угоду з оренди землі.

Через тиждень ветеран Великої Вітчизняної війни Наталія Холоднцова має 90-річчя. Можливо, найкращий подарунок буде, якщо компетентні органи перенесли і вирішили ситуацію. Що б ви робили ще один торговий центр?

П.С. Переглянути коментарі мешканців міста з сайту chepetsk.ru
www.chepetsk.ru/dni/news/2014-07-17-5

Всі