3166
Лист до Ходорковського. Я соромлюся російського громадянства як сором'язлива стигма.
Михайло Ходорковський, Я пишу вам з Фінляндії. Моє ім’я Поліна Жеребцова. Я політичному притулку з Росії. Від сучасної Росії, де пан Путін має право на багато років.
Я тримала щоденне життя. І сталося, що я народився в Кавказі, в місті Грозний.
Коли я був дев'ятий, місто оточений кільцем російських танків, а будинки почали перетворюватися в руїни і розпади з мешканцями.
Чи подарував танк на вашому будинку, пан Ходорковський?
Я думаю, що це було постріл. Верхні поверхи загортають, а сини засихають в нестерпний біль: шраплон переносить їх тіла.
Моя дід, учасник патріотичної війни, лежачи в лікарні на вул. Першотравнева, помер в обстрілі. Він вже відновився - мій мама і я збираюся взяти його додому.
Ми не могли б поховати його на тиждень. Були бої.
Я знаю, що ти був багато, непереносимий. Але покажіть мені, ви можете уявити, як хворі люди кричуться, коли гармати подаються в лікарні або коли невидимий і непристойний бомбардувальник скидає одно-і-халф-тонну бомбу на них?
Ми шукали, де сніг був очищувачем, зануривши його і проціджують його через тканину, щоб пити. сніг не білий, не схожий на сніг, який я бачив у Фінляндії. Це темно-сірий і гіркий, тому що є вогонь навколо. Олія рослина горить, всі райони будинків горять. Перед тим, як досягти живого м'якоть, бомби розщеплюються каменем і залізобетоном.
І будинки повні з людьми, і вони ніде не запускати.
Ми розпустилися, походимо на кутах квартири, що навпіл впадали в підвал. А щури віджимають від холоду до ніг.
Я не бачу їх, розуміючи, що навіть вони страждали від «російської демократії»
Наші коти та коти загиближують з раціону солоних томатів раз на кілька діб.
Щоб отримати хоча б деякі продукти харчування, вам довелося пройти інші підвали людей, де підкорювачі залишили тонкі срібні нитки, крокуючи на одному з яких ви можете піти на небо.
Ви хочете почути, як я стояв бетонні плити, під якими загиблими загиблими за три дні в центрі Грозного, жовчі в рубльовому і цементному пилі?
Не вдалося піднімати плити і очистити рубль! На жаль, не було нічого. Ті, хто загинув під руїнами свого дому, навіть не отримали могили в «земці підкорили». й
Цей пектр був багаторазовий багато разів на десять років: так довго був війна на Кавказі, в Чеченській Республіці.
У серпні 1996 р. оболонка з російського посту росла на в’їзд нашого будинку: сусіди були занурені на шматки.
Я вже одинадцять.
Я виходив до рідного входу, і мій щиколотки потопився в крові. Кров протікає з стін і з стелі, а поруч з вижилими сусідами витіснялися в страшному сні.
Я не довіряю правителів Росії. Я не вірю, що це ціна запиту та цілісності країни. Це було зроблено «слабкою» – бо сильної людини не ствердить себе за рахунок загиблих дітей і жінок.
По суті, вони торгують своїми людьми.
У 1999 році, коли біженці розстрілялися через гуманітарні коридори, спалюючи людей живими на автобусах, ми не змогли залишити місто. А 21 жовтня 1999 р. ракета «прибув» на Грозному ринку.
У день, коли тисячі людей переповнилися там.
«Це був ринок для терористів», які боролися бої.
«Торористи» були дітьми, старі люди та жінки, які продали зелені, цукерки, хліб, сигарети, газети тощо. І сам ринок називався «ринком зброї», але я ніколи не побачила гармату там, хоча іноді я ходив по всьому ряду з коробкою товарів в день.
Я не можу відпочивати на канікулах або після школи: Я працюю.
Я торгував на цьому ринку. Не було пансіонатів, Люди вижили. Моя мама не отримала зарплати в рік. Вкрадено. І ми торгували вижити і купити хліб.
Ми не хотіли б «захопити» нас, перетворюючи наше життя в одну безперервну стейкол.
Важкий для нас без бомб та інсталяцій.
Коли ракета прибув на Грозний ринок, я був три блоки з місця його падіння. Я побачила вогонь з землі до неба, а потім почула глухий вибух.
У мене було 16 штук.
Що сталося для людей, які починаються до ракети? Торн руки, ноги, голови, тіла перетворилися на пил.
Діти знайшли свою матір за допомогою кліпа або гудзики на светрі.
Чи є хто-небудь апологія? Або компенсація за це пекло? Хто?
Я отримав нічого, але загрози і накази заповнювати рот, як я вірний свідк цих кровоносних подій. Це обличчя сучасної російської влади.
Вбити, лежати і захопити. І це називається "конкурс"?
У 2000 році, 19 січня, вижили сусіди і мами відлякувалися зйомки.
Вони кладуть нас на скелі і вистрілили нас накладним.
Стара бабуся по сусідству впала на коліна і витнула:
до Що ви робите? Доброго дня! Ми росіяни Не знімайте!
Кавказька - це особливий регіон. Доповідні культури та національності, життя та кухня.
У нашому будинку 48 квартир, 10 були Чечени, відпочинок були російською, вірменською, ромою, Азербайджанською, Інгуш, єврейською, польською.
Ми проживали до того, як війна зламала. Війна захопила все: життя, дружба, любов. Вона знищила все.
В інших регіонах Росії зустрілися і зіштовхуються найстрашніші дискримінації, переслідування та загрози.
Влада не переносить своїх оповідань масових зйомок і резюме виконання. Всі вони, незалежно від етнічності, класифікуються як чеченці.
Я теж стикався.
Я не отримав паспорта про рік. І ви зробили в один день, і навіть довели до сходів приватного літака. Дворівневі стандарти – що відрізняє від демократії.
Я був дуже шкода, коли ви були в тюрмі. Я вважав вироки, які повернулися до вас неправомірними і політичними. Я думаю, що ви можете бути під тиском.
Але ви сказали в інтерв'ю, Путін не слабкий. Я готовий боротися за збереження Північного Кавказу в складі країни. Це наша земля, ми підкорили її! Подумайте про це, вам доведеться поділитися відповідальність за військові злочини, які на Кавказі не є витратами «запиту», але її сутність.
Читати щоденник.
Прочитайте, як ми підкорили.
Як ми поховали наших сусідів, які загинули під вогонь, перш ніж закривати могили з гілками, щоб голодні собаки не відірвали від мертвих.
Як загинув тисячі дітей і жінок в Чеченській Республіці.
Як ви все ще хочете статистикою з Росією?
Я не знаю.
І не потрібно свого громадянства. Я соромлюся російського громадянства як сором'язлива стигма.
Джерело Ваш текст за посиланням. й