1277
Що таке рекламний бюджет стартапа?
На початку лютого цього року ми серйозно думали про рекламний бюджет та канали просування Omnidesk. На горизонті ми мали багато свербіж для запуску сторінки підписки.
План був як простий, як два ручки. Подати кілька тисяч доларів на рекламу, зібрати одну і половину до двох тисяч абонентів, надсилати їм запрошення після деякого часу і отримати зворотний зв'язок. Звісно, ми подумали перед тимчасом і наступним етапом акції, але вирішили не набухати на ньому, так як поточні справи були багато.
Кінець лютого відзначив початок операції. Увімкнено суворо за сценарієм, але незабаром стало зрозуміло, що реклама вийшла на патч. Не схожий на тебе. Зробіть себе комфортно, ви знайдете цікаве читання.
Курс Blitzkrieg
Останнім чином ми хотіли затримати набір абонентів, тому завдання було вдарити всі фронти і досягти вичерпного фігури максимально швидко. Приготовлений список каналів для просування:
- контекстна реклама (Google Adwords і Yandex. Прямі;
- банерна реклама;
- реклама в соцмережах;
- реклама в поштових списках;
- публікація інформації про Omnidesk на тематичних ресурсах та форумах;
Визначте друзів і знайомих з проханням поділитися;
- ненав’язливе спілкування з цікавими людьми та потенційними клієнтами;
Активно прокоментуйте корисні повідомлення на різних блогах.
Як ви можете побачити, ми згодні купу речей - класичних способів отримання грошей і чисто неповносправних способів, які не вартість копійки. На нашу думку, це те, як можна досягти бажаних результатів. Деякі з вищезгаданого пострілу, і деякі неправдиві. Але все в порядку.
контекстна реклама "Flawless"
Згідно з ідеєю, частка всіх абонентів була принести контекстну рекламу. У нас були високі очікування для її і пройшли підготовку якомога швидше. Ми скомпільували список низькочастотних і середньочастотних ключових слів для Yandex. Прямо і Google Adwords, створені рекламні кампанії, встановлюють достатні ціни, переконавшись, що на карті було достатньо грошей, і запустили їх.
Ніколи раніше має Яндекс. Метрика мала бути таким чином, що багато неперервних «відновити». Ми перевірили статистику кожні 5 секунд. Через добу картина почала з'являтися. Результати були розчаровані - два десятки переходів і тільки 1 абонент.
Наступні кілька днів були витрачені, граючи всілякі ставки і ключові слова ігри. Ми повинні отримати цей пошкоджений апарат, щоб принести нам абонентів. Починали з'являтися дії, але насправді це була Пирогова перемога. Ініціальні очікування були далеко від того, що ми насправді отримали.
Google Adwords зарекомендував себе трохи краще, ніж Direct, але навіть після збільшення тарифів кількість абонентів на добу не перевищувала кілька штук. Кожна вартість $4.5 USD.й Гроші на гроші, але швидкість була страшною - за цим курсом це займе нас рік, щоб отримати потрібну суму.
Ви не вірите, але в стані, близькому до розпаду, ми навіть спробували бігунів. Це був надійним, щоб подумати, що він може зробити все, тому немає коментаря тут:
Настій не займає нас, але швидше або пізно настає час, коли необхідно визнати себе, що стіна занадто товста, і її не можна розбити. Ми вирішили не витрачати час і зусиль на контекстну рекламу. Походив активні, але надії були перероблені на інших каналах.
Цікаво, що ми маємо більш ніж один успішний досвід використання контекстної реклами на інших проектах. Звісно, в цей час ми можемо зробити помилки, але здається, що проблема більша.
З того, що ми просували. Це не просто інший пікап вантажівок майстер або Як знайти чоловіка, але серйозне обслуговування B2B. На мою думку, CA нашого проекту рідко натискає на контекстну рекламу. Наприклад, я ніколи не робив це. Більшість користувачів, які ми повинні зробити однаковим.
заохочення пошти
З контекстної реклами ми спробували удачі з банерами та соціальними мережами. Вони виявилися менш ефективними, а через тиждень слабкого врожаю припинили скидання грошей.
Поверніть рекламу в розсилках. Я мав би мати справу з цим типом просування багато на попередній проект, і я знав, що в деяких випадках ви можете досягти відмінних результатів.
Однак досвід контекстної реклами не був у вайн. Тепер ми були без різнокольорових окулярів і чітко реалізовували, що просування сервісу через цей канал буде складним. Після того, як ви знайдете інформаційні бюлетені з правою аудиторією та темами для нас далеко від тривіалу. Нерідко інформаційні бюлетені люблять тих, хто хоче змінити своє життя на краще, заробити мільйон сидячи вдома на дивані, стати фінансово грамотним протягом тижня, стати прохолодним програмістом в місяць і т.д. Ми не повинні звичайних користувачів, але тих, хто безпосередньо пов'язаний з аппортом або принаймні приймає важливі рішення в компаніях.
Розуміючи все це, ми почали створювати список авторів з потенційно успішними поштовими записами. В результаті отримали 24 автори, загальна аудиторія якої перевищила півмільйона. Кожен з них отримав персональний лист з нашою пропозицією. Зміст листів був різним, але сутність така ж – спроба нахилу до варіанту «платі для абонента» (тобто, що ми отримаємо).
На жаль, кілька людей домовилися про такі умови. Якщо вони не вірили в якість своєї передплатної бази, або не хочуть паритися, але майже кожен захоче гроші заздалегідь. У кращому випадку, при відсутності прийнятного результату, було запропоновано повторити відправлення абонентам, які не відкривають перший лист.
Це не було гарного результату, але нижча ситуація з рештою каналів, які ми приймаємо ризики. Ми вирішили розпочати інформаційний бюлетень, тема якого була найближча до нас – «Успішні інтернет-послуги». Решта поштових повідомлень мала більш непряме відношення до Omnidesk, і ми хотіли отримати максимально можливі показники і танцю з них.
Повернути лист, оплачувати рекламний випуск і провести дихання, чекаючи результатів. Перший млинець, всупереч до доведенню, не вийшов в кому. 25,000 осіб отримали лист. Відкритість трохи менше 8%, що в основному нижче середнього, але незважаючи на це, Ми отримали 100 абонентів.й Вартість навчання 100 р.й Це 4,5 разів дешевше, ніж Google Adwords і 50 разів швидше.
Ми намагалися відхилити від очевидних недоліків в адресі реклами в бюлетені і радіти в тиші. Здавалося б, ми змогли знайти канал, через який ви можете легко отримати покарана пара тисяч абонентів.
Проте, наступний комерційний приніс нам на землю. З огляду на віддаленість другого бюлетень, ми знаємо, що результат буде гіршим, але ми сподіваємось не стільки. У цей час листа було відправлено до списку 50 000 абонентів. Відкривач був таким же, але тільки 45 користувачів підписалися. Вартість розсилки зросла, і ми ближче до Google Adwords, крім швидкості.
Проблемою було те, що це може бути тільки гірше, тому що наступні інформаційні бюлетені мали ще менше зробити з нашою темою. Отже, ми вирішили тимчасово перейти на інші канали і повернутися до розсилки пізніше.
Тематичні ресурси, і ви теж є?
Час ненав'язується, і за душею було всього за два сотні абонентів. Спочатку ми очікуємо різні номери. З іншого боку, замість необґрунтованого оптимізму, була адекватна оцінка ситуації. Так, завдання було набагато складніше, ніж ми уявили, але ви просто повинні вигнути свою лінію.
Ми підготували кілька варіантів опису послуг і почали ненав'язливо писати про це, де можливо. Тематичні ресурси і форуми, а також платформи, які записують про стартапи, були бомбардовані. Потім ми додали в Іскр.ру, який, до речі, все одно приходять абоненти.
Після декількох днів активного поширення ми взяли пауза для аналізу статистики. Ми знайшли, що потік абонентів збільшено, але наш «бомбінг» не приніс серйозного бризка.
Зрозуміло, що бліцкриг не вдалося. Ми беремо на себе війну. Необхідно зробити плановану роботу повільно, але постійно, в позитивному настрої. Після завершення повідомлення на всіх сайтах та форумах, які «очікувалися» для отримання інформації про послугу, ми переїхали.
Приємний сюрприз у вигляді творця
Я випадково відкрив Тостер. Запропоновані питання та відповіді на них запропоновано, що має бути багато «навчання». Я хотів би прийняти час, щоб побачити, якщо Toaster може зробити нас будь-яким зручним.
Всі питання про Helpdesk відразу отримали дивно корисні відповіді, в яких скромно запропоновані звертати увагу на Omnidesk. І було просто тепло. Я пішов на всі питання і, звичайно, намагався допомогти, не намагаючись рекламувати послугу. Найпопулярніші користувачі натискали на посилання з профілю, до якого додано prudently.
Я роблю це довго, а іноді я йду там зараз, але тільки знайти відповідь на питання або допомогти іншим.
Результат був дуже хороший. Ми отримали більше абонентів від Toaster, ніж від Google Adsense. Так, спочатку потрібно витрачати багато часу, але контекстна реклама не можна повністю відмовитися після початкової настройки. В цілому я щиро рекомендую його.
До речі, трохи більше людей йдуть від профілю, ніж на посиланнях, призначення яких очевидна кожному. Так намагатися не залякати. Не один зіпсує Карма, але вам буде вдячний за відсутність явного «стеалювання».
Хабр помер, довго жити Habr!
Ми думали про Хабре до початку. Я дуже хотів висловити себе, але не було чіткої ідеї, з якої сторони підходити до нього. З огляду на те, що операція Habra Conquest була перенесена в будь-який час. Після чого ми твердо вирішили, що наступний крок повинен бути Habr. Не пропустіть цю аудиторію.
Однак той же тостер трохи зіпсував картину. У одному питанні або іншому я побачила відповіді від користувачів, які були ностальгією для кращого часу і написав, що «Хубр не більше торта». Не так ми були занадто страшні, але такі думки не додали радості. Вони мало впливають на наше прагнення до блиску, але зробили нас більш скромними про можливі результати.
Вивчивши наявні параметри для вдарунку Хабру, ми плануємо писати статтю в хаб «I PR», так як ніхто не попросить запросити запрошення. Я вже поставив собі завдання мислення про першу статтю, коли Діма (ко-власник) оголосив акцію для стартапів – блог компанії протягом шести місяців безкоштовно. Це було право зробити. Додаток було відправлено в той же день. Я попросив Habr на Twitter, якщо вони відповіли незалежно від рішення про застосування. Вони сказали так. Продовження очікування.
І так, в середині одного робочого дня лист прийшов, що заява була затверджена. Не обмежувався радості. Все в наших руках. Я просто мав писати якісну статтю.
На тему: «Дуже обговорення». Про те, що аудиторія вже втомилася від історії про стартапи. Я хотів би познайомитися з першими повідомленнями інших компаній. Більшість статей, на нашу думку, були досить слабкими, і ми не здивували, як вони сприймалися користувачами. Деякі були дуже добре і більше, ніж збереження їх популярності. В результаті ми домовилися, що хороший пост в будь-якому випадку буде мати ефект, і оселилися на варіанті з історією.
Простір марафону Я часто маю написати. Правда, це зазвичай тексти продажів, керівництва, інструкції або знання базових статей. Захоплюючі статті не зовсім мій, але я добре розумію, що багато залежить від першого повідомлення. Тому настрій був найбільш бойовим.
Заплановано провести робочий тиждень з написання статті, розморожування пари годин на день. Якщо це було просто. Серйозний мозковий штурм, довгий письма, безрукавне редагування, додаткове редагування... і знову редагування. У статті ще не було, і я захопив редагування слів.
Остаточний варіант пилки світла через 2.5 тижній І це лише текстова версія. Більше зображень було готово. Вони теж мали. Вони купили зелену футболку для Сєрозаги, пофарбували «%» на ній самі, а потім фотографували його. Знімок екрана Starcraft не можна знайти, тому це було зроблено самостійно.
Коли результат, як правило, задовільний, я запросив інших членів команди читати статтю. Зроблено лише кілька незначних змін. Здійснено перший тест критики, навіть якщо об’єктивність суддів, що залишилася значною мірою, Це поворот цього тесту.
Я пам'ятаю, що це був середа і помилковий початок. Календар говорить - 26 березня. Видання заплановано на наступний день.
Читання постів Хабре, я завжди привернув увагу до причинних коментарів, які були майже в кожному пості, незалежно від його якості. Я був морально підготував себе за те, що стаття, яка так багато часу і зусиль для створення, не може сприйматися найкращим чином. Коли ви вважаєте, як зайнята тема стартапів.
Це дуже складний момент, щоб навчитися адекватно сприймати критик вашого створення, в якому вкладено величезну кількість енергії. Але обов'язково варто вчитися.
Я відкрив Habr перше місце в четвер. Я спробував відкрити його. Він був "губний" з атакою DDoS. Ми пощастили, як поганий. Чи потрібно перенести публікацію до наступного тижня?
Весь день довга я не міг вирішити, що робити, якщо Хабре пішов жити завтра. Чи варто публікувати цю статтю в п'ятницю? Ми обговорювали це з Dima, але ми не вирішили. Вони сказали, що ранок вечора був радісним.
Безплатно У п'ятницю вранці всі сумніви зникнуть. Я відчув, що я не можу витягнути статтю більше. Що б не сталося! Я не ходив в офіс, виявився на комп'ютері і відразу ж опублікував статтю.
Це було лише година, але я зрозумів, як чудово це було. До всіх вас, хто прочитав, прокоментував, розмістив обличчя на обличчя, на соцмережах, і навіть тим, хто пошкоджений кармою, спасибі! Результати перевищили диких очікувань. Ми ніколи не мріяли про це.
Чи не біжить? Покажіть мені торт потім!
За весь час стаття набрав 40K переглядів, 255 доповнень до вподобань, 74 плюсів, 46 коментарів, багато приватних повідомлень на Habra і в соціальних мережах. Звісно, це не найвизначніші фігури, в порівнянні з іншими статтями, але ми не пишумо про простір, який з привидним регулярністю дає відмінні показники.
Найголовніше для нас є абоненти. Ми раді отримати пару сотень доларів, заощаджуючи собі $ 1000, якщо ви нарахували вартість абонента з Google Adwords. В кінці ми отримали більше 1000 абонентів У нас є послуги B2B, які не потрібні кожному.
Відпочинок на лаврах
Коли стаття відхилена, ми припинили контекстну рекламу. Яка точка витрат на гроші на що-небудь, що приносить дорогі абоненти зі швидкістю відвертого відключення? До речі, це все ще вимкнено, і абоненти все ще йдуть - переважно від Habra і Toaster.
Не тільки зробив питання з абонентами фактично близько, тому ми змогли заощадити багато грошей, які ми плануємо провести на рекламу. В результаті у високих духах виникла ідея провести невеликий експеримент з рекламодавцем в списку розсилки.
Після перших угод ми мали 300 000 абонентів. Його теми не мали нічого спільного з Omnidesk, але покриття дозволило нам сподіватися на хороші результати. Так, я знаю автора на довгий час, і він пішов, щоб зустрітися, погоджуючись на дуже вигідні умови для нас:
- Судова відправка листа на частину списку 100 000 абонентів;
- негайно сплачуйте тільки негорючий розмір 150 USD;
Якщо ми отримуємо більше 150 абонентів, ми платимо 1 USD за кожну наступну.
Якщо успішно ми домовилися надсилати лист на інший список підписок. Результати були обструктивними, культурно-мовними. У перший день – 15 абонентів. Від старої дружби автор погодився надіслати другий лист тим, хто не відкрив перший. Так ми зуміли зібрати як рекламні питання 35 абонентівй І це з цілком толерантною відкритості - 8%.
Здавалося б, що все не так погано, тому що знову ми приїжджаємо до фігури 4.5 USD за абонента, але в цьому випадку є важливий нюанс. Ми пощастили, що автор був старим знайомством, який не намагався отримати прибуток від нас. Немає одного іншого, буде погоджуватися на надсилання листа до $100,000 бази для таких безглуздих грошей. На початку відзначив, що стандартна ціна 750 USD. Я не думаю, що інші будуть менше. Так, фактично, ми врятували себе від 35 «золотих» абонентів, кожен з яких буде коштувати 21 USD.
У нашому випадку краще концентрувати на Habre. Потрібно підготувати другу статтю, а решту сил кинути на розвиток сервісу. Що ми зробили.
Сухі залишки можуть здаватися різними, але це не ode до Habru. У ній досить недоліки, які не торкалися, так як вони не пов'язані з темою цієї статті. У той же час факт залишається те, що якісні проекти можуть і повинні бути пропаговані через Habr.
Нарешті, я хотів би відзначити, що ця стаття не повинна розглядатися як інструкція. Особистий досвід. Ми рекомендуємо копіювати або використовувати його для вашого проекту, лише якщо ваша аудиторія схожа на наш проект. Якщо у вас є більш масивний сервіс або продукт, то багато каналів, які описані будуть працювати з hurrah.
Джерело: habrahabr.ru/company/omnidesk/blog/226079/
КСНУМКС-доллар смартфони в Firefox OS з'явиться в цьому році
Машина. Нова архітектура комп'ютера від HP