1072
Іноземці про російську мову:
Незвичайний звук іноземної мови часто викликає культурний шок. У Китаї або В'єтнамі звук місцевої мови, схожої на "xiao-myao-lao", може добре проїхати нас з розуму. Німецький виступ в стилі «Розенцит Ротенбертшмачер Steinblumenrichtenstadt» в timbre і інтенсивність іноді нагадує про виступ Гітлера. Яким є наші рідні та зрозумілі мови для іноземців?
Австралія:
Русский EnglishРусскийУкраїнськаPolskiItalianoEspañol汉语Bahasa Indonesiaहिन्दीPortuguês日本語DeutschFrançaisภาษาไทยελληνικά اللغة العربية Мова мачо.
(Will, Фінансовий аналітик, Австралія)
Чехія:
Русский EnglishРусскийУкраїнськаPolskiItalianoEspañol汉语Bahasa Indonesiaहिन्दीPortuguês日本語DeutschFrançaisภาษาไทยελληνικά لغة العربية Так само і інтонація, така ж "фемінін" вимова, особливо в порівнянні з чешки.
(Жакуб, фінансовий аналітик, Чехія)
Велика Британія:
Для мене російська мова є перехресним між валом і мелодою Брамсом.
(Abe, бухгалтер, Великобританія)
Ірландія:
До того, як я почав вивчати російську мову, і через деякий час після того, як я почав слов’янські класи, тим більше здавалося мені, як запис будь-якої іншої світової мови, поставив назад.
(Getin, scout, Ірландія)
Монголія:
Найдивовижніше, що російська мова може абсолютно відрізнятися: все залежить від динаміка, і від чого говорить. В принципі, з російської мови, при бажанні, можна домогтися ангельського звучання. По-справжньому! Російський пластиковий, з якого місце може скріпити все, що ви хочете.
(Batyr, фотограф, Монголія)
Нова Зеландія:
Це так, як якщо хтось насправді не захопився, отримав устої слини і намагається говорити.
(День, відставлені, Нова Зеландія)
Нідерланди:
Російська - це звуки, які кішка б зробити, якщо вона була введена в коробку, наповнену мармурами: вичавлення, віджимання і повне згубство.
(William-Jan, дизайнер, Нідерланди)
США:
Він завжди зданий мені, що російська суміш іспанської з округлою «r», французькою, доданою «g» і німецькою грубою музикою.
(Жереми, вчитель, США)
Італія:
Це як запрошення на відчайдушну муфту. А особливо, коли російські дівчата кажуть, що їх «Пачіму» в неймовірно солодкому голосі. Будь ласка, опишіть мені.
(Ассіо, журналіст, Італія)
Корсика:
Дуже емоційна мова - в інтонації росіяни ставлять багато почуттів і пристрасті. Приклад: "Дуже!"
(Chris, консультант, Корсика)
Німеччина:
Російська пара знайомих слів, втрачених в повній мовній хаосі неприємних звуків.
(Албертін, лікар інфекційних захворювань, Німеччина)
Велика Британія:
Подібно звучання наждачного брухту над грубою поверхнею, покритою тонким шаром лаку. І якщо ми говоримо про покраїнских, їх російська є скребковим папером на грубій поверхні без будь-якого лакування на всіх.
(Марк, вчитель, Великобританія)
Ізраїль:
Він схожий на роум автобуса, що застрягає в транспорті. "Так, ти, ти, ти." І так, безперечно.
Франція:
Російська мова дуже погано регулюється радіоприймачем: повний непотрібний іржі, код і креак.
(Марія, перекладач, Франція)