6 Phrases ви використовуєте тому що ви втратили інтерес у житті

Слова мають дивовижну потужність для відображення нашого внутрішнього стану. Психологи кажуть, що мовні візерунки можуть слугувати діагностичним інструментом для виявлення основних емоційних проблем.

Щодня ми говоримо про те, як вони відображають наш психологічний стан. Дослідження в нейролінгвістиці про те, що певні мовні візерунки можуть сигналізувати втрату життєвого інтересу до нас.

Засновник позитивної психології Мартін Селігман знайшов прямий зв'язок між лексиком, що використовується і рівнем психологічного благополуччя. Люди відчувають зниження інтересу до життя несвідомо обирають слова та фрази, які відображають їх внутрішню державу.

Важливість самодіагностики
Визначте власні моделі мовлення можна першим кроком для відновлення енергії життя. Наша мова працює як дзеркало душі, що відображає процеси, що відбуваються в підсвідомості.

Phrase #1: «Не змінить будь-який шлях»
«Чому намагатися? Ніщо не буде змінюватися. . . ?

Ця фраза є класичним проявом вченої бездопомоги – психологічний стан, в якому людина перестає намагатися змінити ситуацію, навіть коли такі можливості існують. Термін був опублікований психологом Мартіном Селігманом в результаті експериментів, що показують, як негативний досвід може призвести до пасивності.

Нейробіологічні дослідження показують, що постійне повторення таких фраз буквально перепрограмує мозок, зміцнюючи нервові зв'язки, відповідальні за песимістичне мислення. Попередня кора, яка відповідає за планування та мотивацію, стає менш активним.

Що робити: Замініть фразу з «Що можна змінити зараз?» Почати невеликий, змінити свій ранок, спробувати новий маршрут для роботи. Мозок починає формувати нові нейронні візерунки успіху.

Птаза #2: "Я втомився від усього."

«Я втомився від усього, не хочу нічого робити. . . ?

Хронічна бодром і апатія часто маска глибоких питань. Дослідження з Університету Йорка показали, що люди, які регулярно відчувають бордо, мають підвищений ризик розвитку депресивних умов. Boredom – це не просто недолік цікавих заходів, це сигнал, що наші основні психологічні потреби не відповідають.

Система допаміну мозку, яка відповідає за задоволення та мотивацію, може стати нечутливим для нормальних стимулів. Це призводить до стану афедонії, нездатності насолоджуватися раніше приємною діяльністю.

Стратегія відновлення:
  • Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.
  • Зберігати мікро-аchievement Щоденник – Написати навіть найменші досягнення
  • Практична новинка – Ви ніколи не зробили.

Захоплення #3: "Що різниця?"

Неважливо, що я шукаю, що я думаю, що я роблю / чи думаю, що інші люди. . . ?

Ця фраза відображає стан емоційного стопору - захисний механізм психіки, коли людина відключається від досвіду, щоб уникнути болю. Однак разом з негативними емоціями заблоковані позитивні емоції. Дослідження в нейропсихології показують, що цей стан пов'язаний з порушенням діяльності кінцівкової системи.

Соціальний психолог Рой Бауместер знайшов, що люди, які більше не піклуються про їх зовнішній вигляд і думки інших, часто в стані виснаження его - психологічний ресурс, необхідний для самоконтролю та прийняття рішень.

Phrase #4: "Це краще."

«Для того, щоб бути краще, але життя не те ж саме зараз. . . ?

Постійні посилання на минуле може вказувати нездатність знайти значення в даний час. Цей феномен називають «рожевими келихами минулого» – когнітивним спотворенням, в якому ідеалізовані минулі події, і є детермінованими.

Психолог Тим Капсер Кноксського коледжу виявив, що люди, які зосереджені на минулому, замість того, щоб побудувати майбутній рівень задоволеності життя і більш високий рівень тривожності.

Небезпека: Постійне порівняння присутніх з ідеалізованими минулими блоками можливість побачити можливості сучасності.

Захоплення #5: "Це не для мене."

«Це не для мене, я не можу, я не можу. . . ?

р.

Систематичне самопідготовка часто є результатом фіксованого мислення - віра, що здібності і таланти не змінюються. Психолог Кароль Дбек від Станіславського університету зарекомендував, що люди з ростовим розумом досягають значно більшого успіху в житті.

Нейропластичність мозку дозволяє розвивати нові навички в будь-якому віці. Дослідження показують, що навіть 70-річному віці можуть вивчати складні навички, якщо вони готові подолати перешкоди самопідготовки.

Техніка розширення зони комфорту:
  1. Замініть "неможливо" з "допомога я можу".
  2. Встановити мікро-голи – розбити великі завдання на невеликі кроки
  3. Відзначення процесу, не просто результат

«Чому мені це потрібно? й

«Чому мені потрібно? Що таке точка?

Існуюча криза часто проявляється через питання про те, що відбувається. Віктор Франкл, який пережили концентраційні табори і створив логотерапію, стверджує, що пошук сенсу є основною силою водіння людини. Відсутність значення призводить до наявності вакууму.

Сучасне дослідження підтверджує посилання між наявністю життєвого значення та фізичного здоров’я. Люди з чіткими життєвими цілями мають більш міцну імунну систему і нижчий ризик серцево-судинної патології.

Шлях до відновлення
Значення не знайдено – воно створено. Почати невеликий: допомогти вашому сусіду, дізнатися нове захоплення, стати наставником для когось. Кожна значуща дія посилює почуття сенсу в житті.

Науково-практична конференція

Дослідження позитивної психології показує, що зміна мовних шаблонів може призвести до реальних змін мозку. Техніка когнітивної рефрагми, розробленої Аароном Беком, заснована на принципі відносин думок, емоцій та поведінки.

Розумна практика та медитація, згідно з дослідженнями Річарда Девідсона Університету Вісконсін-Мадісон, фізична зміна структури мозку, збільшення щільності сірої матерії в зонах, відповідальних за емоційне регулювання.

Пам'ятайте, що зміна починається з усвідомлення. Відстежуйте своє мовлення, помітивши візерунки, а поступово замініть деструктивні фрази з конструктивними. Ваш мозок має дивовижну можливість змінити будь-який вік.

Практичні рекомендації

Щоденні практики відновлення інтересу до життя:
  • Подяка: Написати три речі, які ви вдячні за кожен день.
  • Потрібне правило: Покращіть щось в житті на 1% щодня
  • Соціальні мережі: Проживання людей, які надихають вас.
  • Фізична активність: Навіть 15 хвилин ходьби стимулює виробництво нейротрансміттера
  • Творчість: брати участь у будь-якій творчій діяльності без досягнення результату

Втрата відсотків в житті не є вироком, але сигналом необхідності зміни. Наша мова може бути як діагностичним інструментом, так і засобом загоєння. Почати слухати себе і ви знайдете спосіб назад до виконання, виконання життя.

Словник термінів
Вивчається бездоповідність – психологічний стан, в якому людина не робить спроб змінити неприємну ситуацію, хоча має таку можливість.

Anhedonia є неможливістю, щоб насолоджуватися діяльністю, які зазвичай приносить радість.

Нейропластичність – це здатність мозку змінити структуру та функцію у відповідь на досвід.

Когнітивна рефрагментація – це методика зміни негативних думців шляхом переосмислення ситуацій.

Еволюційний вакуум – це стан внутрішньої смертності та відсутності сенсу в житті.

Система допаміну – нейромережа мозку, відповідального за задоволення та мотивацію.

Префронтальна кора – це область мозку, відповідального за виконавчу функцію, планування та прийняття рішень.

Лікувальні системи – це комплекс структур мозку, залучених до регулювання емоцій та формування пам’яті.