11
Парадокс трансформації: Чому «перший, потім отримай» – запорука успіху

У відповідності з успіхом ми часто робимо одну фундаментальну помилку: бджільництво в формулі «перший я маю щось, то я буде так і так». Ця інверсійна логіка веде мільйони людей до розчарування і нескінченних переслідувань горизонту. Чому більшість нас впадають в цю пастку, і як ми виходимо з циклу невиконаних очікувань?
Головною стратегічною помилкою в побудові життя і кар’єри є неправомірна послідовність: «Я буду її першим, після чого я змінив». Правдиве право трансформації: Ви повинні спочатку стати тим, хто заслуговує на бажаний результат, і тільки тоді прийде результат природним наслідком.
«Коли я маю X, то я буду Y.»
Ми бачимо цю логічну помилку всюди. «Коли я пропагував, я буду працювати ефективніше». «Коли я зроблю мільйона, я починаю інвестувати мудро». «Коли я зустрічаю ідеальний партнер, то я буду уважним і любим». Сім'я
Дослідження в поведінковій психології показує, що близько 92% від резолюцій Нового року точно не пов’язані з тим, що люди зосереджені на результаті (що вони хочуть отримати), а не змінювати себе (що вони повинні стати).
«Ви повинні бути змінами, які ви хочете бачити у світі». – Мама Ганді
Ця помилка особливо неспішна, тому що здається логічною на перший погляд. Тим не менш, це створює залежність нашої особистісної трансформації на зовнішніх обставинах, які ніколи не відбуваються або постійно відштовхуються.
Чому «Я буду це першим, я змінив його»
1,1 км Закон про залучення реальності
Як магніт, ви втрачаючи в життя, що відповідає вашому внутрішньому стану. Якщо ви вважаєте, що хтось, хто заслуговує певного рівня успіху, зовнішній світ буде реагувати відповідно.

Дослідження нейропластичності мозку показує, що коли ви починаєте діяти певним чином, мозок формує нові нейромережі, які поступово роблять нові поведінки автоматично.
2,2 км Парадокс готовності
Коли різкий успіх приходить до людини, яка не є внутрішньою готовістю до неї, вона часто закінчується в стихії. Яскравий приклад - історія лотереї мільйонерів, 70% від яких йдуть банкрутом протягом 5 років виграшу.
Робота на себе – це різновид «підготовки судна», в якому успіх може бути варіюватися без ризику «надходження на край».
3. У Самодозування непідготовленої свідомості
Наша підсвідомість не дозволяє нам зберігати речі, які суперечать нашому глибокому самознімку протягом тривалого часу. Якщо ви відчуєте невигідність певного рівня добробуту або відносин, ви несвідомо відмовляєтеся від успіху.
Корисна формула – «Попередня, потім отримайте її. й
Справжня трансформація відбувається з внутрішньої сторони, а не навпаки. Як змінити своє мислення, звички та ідентичність, зовнішні обставини починають регулюватися до нової версії.
Практичні кроки до трансформації:
- Визначте, що вам потрібно. ПочатиЩоб отримати те, що ви хочете (замість фокусування на що ви хочете)
- Зробіть список конкретних звичок і поведінки цієї нової версії себе.
- Почати ці звички зараз, не чекаючи «правого моменту»
- Практика візуалізації себе в новій ідентичності
- Знайти рольові моделі та наставники, які втілюють бажані якості
Приклад від ділового світу
Компанія «Стой» не чекала Apple, щоб стати мільярд-дельларною компанією, щоб розпочати мислення інноваційно і вимогливості. Він практикував ці якості від початку, коли компанія все ще була в гаражі. Він вже був тим, що він хотів бути, і його результати були природним розширенням цього внутрішнього положення.
Приклад відносин
«Коли я познайомлюсь з ідеальним партнером, то я буду більш люблячим, уважним і відкритим.» Насправді, це працює іншим чином навколо – розвиваючи ці якості зараз, ви стаєте магнітом для здорових відносин.

Перервувати замкненене коло
Більшість людей знайдуть себе в замкненому колі, чекаючи певних умов для початку трансформації. Ці умови ніколи не виникають, що призводить до розчарування і навіть більшої стійкості до зміни.
Дія: Визначте одну якість успішної людини, яку ви хочете мати, і діяти, якщо ви вже маєте це – сьогодні, не чекаючи зовнішніх змін.
Стенфордський університет Кароль Двічка, у своєму дослідженні на «великий погляд» показав, що люди, які зосереджують на розвиток своїх здібностей (замість очікування зовнішніх умов) значно більше результатів у довгостроковій перспективі.
Психологічні бар’єри і як їх подолати
1,1 км Збій відмов і відторгнення
Поміняє себе часто страшно: що якщо нова версія мене відхилена іншими? Що робити, якщо я не можу в моєму новому положенні?
Внутрішній опір – це нормальна реакція мозку на зміну. Надіслати його через невеликі, але регулярні кроки до вашої бажаної ідентичності.
2. Імпостер синдром
Багато успішних людей вважають, що вони давно борються з почуттям, що вони «чори», які не заслуговують своїх успіхів. Цей феномен відомий як «імпостерний синдром» і може серйозно заважати вашу трансформацію.
Зберігайте щоденник досягнень, регулярно записуйте всі ваші успіхи, навіть найменші. Це допоможе вам реалізувати реальний прогрес і зміцнити ваш новий стиль.
3. У Соціальне середовище
Ваше поточне оточення може бути незрівнянно спрацьовує ваші зміни, оскільки вони порушують статус quo. Пам'ятайте, що ваше оточення має бути те, що ви хочете бути, а не те, що ви звикли бути.
«Ви стаєте арифметичною серединкою п’яти осіб, які ви витрачаєте максимально час». Джим Рон.
Технічні стратегії трансформації
Зворотна інженерія успіху:
- Визначити конкретний результат, який ви хочете досягти
- Знайти людей, які вже досягли цього результату.
- Дослідження мислення, звички, переконання, поведінка
- Починайте перетворювати ці елементи у ваше життя, перш ніж отримати результати.
- Запис внутрішніх змін, не тільки зовнішні досягнення
До 45% від нашої щоденної діяльності є звички. Зміна ключових звичок є найшвидшим способом до нової ідентичності і, в результаті, до нових результатів.
Актуальна техніка
Психологи рекомендують техніку «Дія», якщо ви починаєте поводитися, якщо ви вже хочете стати. Це не претензія — це форма активного навчання через досвід, які поступово змінюють нервові зв’язки в мозку.
Дія: Зробіть детальний портрет людини, яку ви хочете стати. Як виглядає цей чоловік? Як приймати рішення? Як починається день і кінець? Що таке питання?
Ознаки успішної трансформації
Як ви знаєте, що ви на правому шляху? Ось кілька ознак:
- Ви помітите зміни в автоматичних реакціях.
- Попередні дії «діффікулта» стають простіше
- Люди починають помітити зміни у вас.
- Ви залучаєте нові можливості без особливих зусиль.
- Ваші рішення стають більш інтуїтивно зрозумілими та точними
Основна секрет вірної трансформації полягає в розумінні причинності: ви визначаєте свої досягнення, а не інший спосіб навколо. Коли ви змінюєте внутрішній стан — думці, звички, ідентичність — зовнішній світ починає діяти відповідно.
Не чекайте ідеального стану, щоб стати найкращою версією себе. Почати процес зараз і результати слідувати природним наслідком вашої внутрішньої трансформації.
Словник термінів
Нейропластика
Уміння мозку змінювати протягом усього життя шляхом створення нових нейронних з'єднань у відповідь на навчання або досвід.
Історія
загальність ідей людини про себе, в тому числі переконання, цінності та характеристики, які визначають, хто людина думає, що він.
Налаштування росту
Концепція, розроблена психологом Каролом Деком, описує віру, які здібності та інтелект можуть бути розроблені через зусилля, стратегії та допомогу інших.
Імпостер синдром
Психологічний феномен, в якому людина не може прийняти свої досягнення і постійно боятися бути виставленим як «фраудстер».
Метод зворотної інженерії
Стратегія аналізу успішного результату для виявлення процесів і дій, які призвели до цього результату для подальшого повторення.
Закон про залучення
Філософська концепція, яка стверджує, як привертає увагу, і це фокус уваги і внутрішнього стану людини визначає обставини і можливості, які приваблюють.
Як Perfect Moment Syndrome може змінити ваше життя
Чому технології та комфорт не роблять нас щасливими