Синдром імпостора: Як Зупинити досягнення ваших досягнень і прийняття вашого успіху

Р

Уявіть успішний виконавчий директор великої компанії, яка прокидається щодня з думкою, що кожен знайде, що він «не реальний». Або талановитий хірург, який після кожної успішної роботи переконує себе, що вона просто щаслива. Це не фантастика; це реальність мільйонів людей, які страждають синдромом імпростра.

Що таке синдром імпростра?
Імпосторний синдром - це психологічний стан, в якому людина не може прийняти свої досягнення і успіхи, враховуючи їх нещасний випадок або удачу. Люди з цим синдромом живуть в постійному страхі впливу, думають, що інші про те, щоб реалізувати, що вони «не реальні професіонали». й

Основні ознаки синдрому:
  • Зловживання власними досягненнями
  • Груша буття "виставлена"
  • Проксимус
  • Складність, що приймається хвилею
  • Атрибут успіху зовнішніх факторів

Історія Марина: від сумнівів
Марина К., 34, провідний архітектор, погоджений поділитися своїм оповіданням погладжування з синдромом імстостра. Її подорож від постійного сумніву в прийнятті власних успіхів може допомогти багатьом, хто зіткнувся з схожими враженнями.

«Я пам’ятаю день, який я пропагував на посаду керівника проекту. Замість радості я переживав справжню паніку. Я був впевнений, що я не заслугував роботу, і що скоро всі розуміють, як неприпустимо, я був. ?

Незважаючи на дві вищі освіти, багато успішних проектів та визнання колег, Марина постійно мешкала у страхі «повернення». Вона працювала надчасно, двічі чекала кожного рішення кілька разів.

Шлях до загоєння
При зверненні до психолога звернулися Марина. Протягом року вона пройшла кілька важливих етапів:

1,1 км Розуміння проблеми
Першим кроком було визнати, що її страхи та сумніви були прояви синдрому нестерпного, а не реальної оцінки її компетенції.

2. Документація успіху
На консультації психолога Марина почала тримати «заслуги», де вона записала всі її успіхи, великі і дрібні. Це допомогло побачити об'єктивну картину її навичок.

«Коли я почав записувати всі мої досягнення, я був вражений на кількість них. Це був перший раз я бачив, скільки я дійсно знав.

3. У Робота з персуазією
Важливий етап роботи з глибокими переконаннями. Марина виявила, що її імпростратний синдром був вкорінений в дитинстві, де успіх завжди був прийнятий за надану і невдачу.

4. У Практика прийняття
Марина дізналася про те, щоб прийняти задоволення і визнання, не оцінюючи їх. Вона практикувала просту «завдяки тебе» замість звичних звичок і складності.

Результати терапії
Після року роботи на себе Марина призначає суттєві зміни:

• Зменшення тривожності на роботі
  • Покращення якості сну
  • Підвищена продуктивність
  • Здорові стосунки з колегами
  • Можливість насолоджуватися успіхом

Практичні рекомендації
На основі досвіду Марини та рекомендацій психологів ми можемо визначити кілька ключових стратегій боротьби з синдромом іммостера:

1. Тримайте щоденник досягнень
  2. Практика, що приймає похвалу
  3. Поділіться своїми почуттями з близькими
  4. Зберігайте трек самокритичних думок
  5. Знаменитість маленьких перемог
  6. Не існує.

Висновок
Історія Марини показує, що синдром не є вироком, але стан, який можна подолати. Ключ до успіху - розуміння проблеми, прийняття допомоги і постійно працюючи над собою.

«Я зараз розумію, що мої досягнення є результатом моїх знань, досвіду та важкої роботи. Я не відчуваю себе, як непристойний. Я професіонал, який продовжує вчитися і розвиватися. ?