Токсичні батьки: Непристойна отрута, отруювання краплі по краплі

Найпоширеніше питання, де читати про токсичні батьки і дізнатися, хто вони – це сталося мені? Якщо ви типу в будь-якому пошуковому двигуні Англійська-мовний запит «токсичні батьки» на результатах пошуку будуть багато статей під заголовуванням «7 ознак, які ви ви ви збільшилися в сім'ї токсичних батьків», «3 основні травми токсичного батька», «5 види насильства токсичного батька» – і всі вони добре написані, можна взяти і перевести.

Більш того, Найкраща книга одного з найбільш талановитих терапевтів у цій галузі, Susan Forward, була перекладена російською мовою. І хоча ви можете сперечатися з перекладом титулу книги «Досто батьків» – факт залишається, що ви можете придбати і читати.

19

Фото: Анна Радченко

АлеПоняття токсичних батьків вимагає принаймні пояснення, а також адаптації до наших реалій. Переклад текстів просто не зрозуміло. Щоб покласти його злегка.

У психології, як, можливо, ніде ще, різниця у психічних відносинах грає величезну роль у сприйнятті інформації. У 90-х роках, коли все стало можливим, навіть що було краще не потребувати, плоди Західної психології, в першу чергу поп-психіки, затоплені в. Але незвичайні плоди складно перетравити без необхідності «завдяки». Не про те, що краще чи гірше, це про логічне з’єднання поколінь.

О, велика сила спадкової поведінки! Експеримент «Ми зробили це» – класична психологія. Іноді ніхто не може пояснити, чому щось зроблено, але так зробив дідів і немає нічого тут, щоб змінити порядок. Як звичаї можна побачити в прикладі африканського племени Кара та їх обряду «мінгі» - віра, що дитина, верхні зуби, що надходить перед нижчим - вилікається.

І так, щоб ці «нечисті» діти не доводять голоду, посуху і захворювання до племени, вони залишають вмирати в кущах або заплутані, заповнивши землю в своїх ротах, і вони занурюють. Тисячі дітей загинули таким чином. А приклади такої «це зроблено» - маса. Не існує логіки, не існує особливої смузі, тільки традиції, і ви не хочете нехтувати мертвими предками.

І, можливо, в першу чергу, таке порівняння буде звучати жорстоко, але чимось схожим можна спостерігати в пораді деяких представників старшого покоління про «не підходити до новонароджених – він торкнеться і зупиниться, або зіпсує. й Протягом багатьох років Джон Больби розповів світ про свою теорію вкладення та дані, які він отримав: що маленька дитина кричить на мамі не те, що вона не є вуса – це його основна потреба для виживання, це його пан або пішли, це все, що він знає зараз.

А потім невропсихологи доповнять свою теорію змін мозку у дітей, базове вкладення якого не було утворено або зламаним, здійснюючи форму «зовнішнього неврозу». Після цього в Європі батьки допускаються в стаціонарі з дітьми (у тому сенсі, що вона буде оплачена страховкою), після чого буде розглянута консультація педіатрів до батьків, а останній етап стане нормальною сімейною практикою та іншими підходами. Це історія про те, як наука змінює традиції. Принаймні, куди йде світло.

Ось, розуміючи мене правильно, ми не говоримо про те, що, дізнаючись про теорію вкладення, всі мами в цьому моменті стояв в ніч з щасливою посміханням і щасливо відкинулися свої праці, Bowlby ran до дитини і так кожні 2 години, ні, але коли вони не мають сили зробити це, це буде голосувати як проблема, як всередині сім'ї, так і як проблема державного масштабу, тобто, вимагають фінансування, якщо мати і її кохані не справляються – оплата за носини, медсестри, звернення до соціальних послуг і т.д.

І це не про те, як добре всі вони і як повернути нам все, це не про те, що Капітал правила світу. І непарно досить, іноді добре. Здавалося б, це гроші тут. Чи не це протилежне, це не додатковий рахунок? Всі 3 місяці в дитячій та машинній машині?

Не дуже, Якщо ми живемо в 21 столітті і змагання не в плані населення, але в плані якості.й І Якість населення високо корелюється з психічним здоров’ям та спроможністю самореалізації. Інакше, без технологічних проривів.

Ви не можете бути на вірі в Мати Природа і її здатність виробляти генії - які з'являються проти всіх коефіцієнтів, тому що геній є генетичною пригодою.й Важливо надати творчій свободі великій кількості людей, які обслуговують системи, створені геніями. Леонардо da Vinci може вразити все, населення в той час тільки щасливо спалити когось на частку. ІКреативна свобода неможлива без внутрішнього впевненості та досвіду безпечного кріплення.

Існує другий важливий комерційний фактор у підвищеному акценті на батьківсько-чизних відносинах та теорії вкладення.й На Заході страхові компанії приїхали до психології протягом тривалого часу, тобто не пацієнт, який оплачує психотерапевтичне лікування, але його страхування. Вони можуть розраховувати гроші. Що відбувається? Депресія, травматичний досвід, особистісні розлади і пов'язані проблеми, наркоманії – жахливо дорогі для лікування – адже це довге, складне і часто вимагає участі команди висококваліфікованих фахівців.

А потім суттєві кошти кинули в дослідження, як запобігти цьому. Генетика, як кажуть, генетики, але може щось інше?

І звичайно, Сьогодні існує безліч доказів впливу дитинства та емоційного (і особливо фізичні) Порушення в дитинстві на розвиток мозку і на розвиток психічних розладівй

Назустріч розуміння впливу травм на ранній розвиток мозку людини та довгострокові наслідки зловмислення дитинства: Вирівнюється функціональна з'єдність амігдала. Довгострокові ефекти зловживання дитинства: зміна функціональних з'єднань Амигдали.

Як можна здогадатися від імен, без будь-яких містиків і народжених кіз, травматичного дитинства.(включаючи емоційну травму) змінити структуру мозкуОскільки мозок дитини знаходиться в самому процесі перебудови – якщо ручки ніг ростуть у вугрі, психологічні ручки леза активно ростуть до опуклості.

Дуже серйозна наукова роботаНаприклад, «Неуробіологічні основи самогубства» демонструють зв’язок травматичного дитинства та не тільки порушень у формуванні та функціонуванні мозку, але й розлади експресії ДНКй І знову, немає міфізму. Наша ДНК є бібліотекою, звичайно, хтось спочатку має більше книг, і вони про природу, хтось менший, і вони про війну, але найголовнішим фактором є те, що вони будуть читати їх, тобто те, що завдання оточення буде встановити.

Це, дитина в травматичній ситуації розвивається депресивна поведінка. Рятувальний кокон зі світу, що захищає його психіку. Ціна цього кокону – за дорученням від навколишнього середовища ДНК будує мозок на «депресивному» типі (припустимо, будь-який з наших поведінок має нейробіологічну основу), такі ж серотонінові рецептори в такій дитині будуть менше, а не «збирають себе разом, рагу» або «лока в сині Мари Петровна, що досягається, і ви ...» не допоможе пригнічений мозок у віці 20, щоб взяти і перебудувати свої нервові шляхи і виростити більше рецепторів (добра новина, що психотерапія і ліки часто допомагають, але про це окремо).

І це з розрахунками страхових компаній на ринку психотерапевтичних послуг, які пов’язані з виникненням ювенільної юстиції - ідея запобігання насильства та моніторингу сімейної атмосфери за спеціальними послугами. І ось чому момент «російська мама у Фінляндії підкорить дитину, і вони прийшли до неї» так незнімна – однакова різниця в культурах і психіках – і звичайно, мати не завжди сумно в таких ситуаціях. Ми не говоримо про те, що краще чи гірше, ми говоримо про те, як це історично.

Це довге уявлення про те, що західне суспільство дізналося про небезпечні певні стилі виховання батьківства, оскільки ми не можемо уявити історії африканського племени та структурування дітей зубами, які перенесли неправильну послідовність.

Не тільки де дитина синиться; не тільки де п'яна мама навіть не розуміла, що вона подарувала народження комусь; не тільки де «креатюра», «сумка», «все життя – це мез через тебе» та інші епітети з однойменного роману Павел Санаєв «Бурій мене за плінтусом» – норма спілкування між дитиною та дорослим.

Але публічно визнані, обговорювалися і засуджуються як неприйнятні і більш тонкі речі. Токсична поведінка батьків здавалося б процвітаючим родинамй Від цього Ця поведінка називається токсичною - це неприпустимо, на відміну від прямого насильства, вона схожа на отруйний повітря, як отрута, повільно додається в їжу - день після дня, падіння після падіння, зануритися в серце і зробити його мертвим.й Все це «Ви повинні одружитися, тому що я соромлюся перед друзями», «як ви можете піти до своєї дружини зараз, коли ваша мама лежачи з головним болем», «що не означає, що ваш онуків повинен ввести додаткові продукти на місяць – я знаю краще, я підняв тебе» і т.д.

І ось я думаю,часЦе один з основних струнких блоків і непорозуміння.У суспільстві, в якому соціальні норми легалізовані певним ставленням до дітей, які порушують її, вважаються злочинцями – неможливо вбити дітей, а ті, хто вбиває один спосіб або інший, психічно хворіють і демонструють антисоціальну поведінку, а окрема психопатологія викручується під порушенням соціальних табу.

Але якщо є легалізація певних поведінок, як для вбивців їх «великогабаритних» дітей, по суті, в клінічному розумінні і через призму конкретного суспільства ці мами не психопатічні і сумні, так як це буде, якщо це сталося в Москві. Ми можемо говорити про різну цивілізацію у зв’язку з правом на імпровізацію християнської моральності в суспільстві, але не про масову психопатологію. Це не перешкоджає вбивству від вбивства і дітей, які загиближуються.

Те ж саме те, що іноді називають насильством, а десь норма життя. По суті, певна частина батьків дійсно не знає «як ще, якщо не давати»й Допомагає книжки, короткі тренінги, поради психологів та ін. Я маю на увазі, Якщо в суспільстві, де діти збиті, продаються і маніпулюють, це табу, адже є інші форми взаємодії, і для тих, хто не впорається з табу, є форми допомоги.Отже, молодят табу в цій ситуації є жах-горр-горр.

Таким чином, ця концепція жахів-горора наноситься на нас і тим, хто просто не знає, як інакше і за підтримки інших може змінити свою поведінку. Що логічно викликає протест і відмову всієї концепції впливу на дітей «не цієї» батьківської поведінки в цілому – адже критика чута, і ніякої допомоги.

І токсичні батьки все про тонку матерію. У нашому суспільстві навіть фізичне насильство проти дітей не повністю засмучений, і тема вербального насильства і ще більше так про токсичні маніпуляції. - в цілому, щось з рубрика "вивіз звичаїв" (читати - їсти). Суспільство не може переходити до більш складних рівнів, коли проблеми попередніх не вирішуються.

Саме тому тема токсичних батьків до деяких здається смішним, далеким або змах голодних дітей. Якщо бджільництва ще готові обговорити, то емоційне насильство в умовно процвітаючих сім'ях не зовсім. Це робить його ще важче для токсичних батьків, щоб знайти підтримку та розуміння.Вони знаходяться в постійному протиріччі між громадським повідомленням «Так, дітям війни для вашого дитинства дадуть все» і внутрішнім хворобливим стиглістю і відчуттям свербіння «неправи з мене», причиною якого не можна побачити.

Практизуючи психологів, які працюють в російськомовному просторі, витрачають багато часу в першу чергу, щоб пояснити своїм клієнту, що батьківський дискретарій для емоцій, глухість до своїх слів, мати в центрі сімейного Всесвіту і всі її тантруси-маніпуляції, нескінченна критика на все можливе – все це вплив (і впливає) що відбувається йому зараз, навіть якщо він спочатку вірив, що він не мав уявлення про те, чому це смтіння і нічний терор всередині, я з нормальної сім'ї, не деякі алкогольні напої.

УРозумійте, що деякі поведінки батьків, навіть якщо вона вкрита фразами "це для вашого доброго", "Я жертвував так багато для вас", "Коли ви народилися, я повинен кинути свою роботу / чоловік / місто і т.д." травматичний на всіх рівнях. - нейробіологічна, психологічна, фізична; Важливо розуміти, що це знання не обов'язково для того, щоб відлякувати кого-небудь і зробити їх відповідальними за всі свої неприємності, ні, це для того, щоб відокремити свою відповідальність від себе - і припинити нескінченно відмиваючи себе за останні.й

Я дійсно хочу, щоб діти токсичних батьків, щоб дізнатися, що все відбулося до вас, біль і певні поведінки є нормальною реакцією на токсичну травму, навіть якщо більшість людей думають, що ви повинні полум'я - ваші зуби, що виникли з вершини.

Автор: Юлія Лапіна

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.facebook.com/psychology.lapina/posts/ 1873586226202956