Карл Заслужений, Ode of Slowness (TED)

Я хочу почати з одного спостереження: Якщо я дізнався що-небудь для себе за минулий рік, це те, що є деякі залізо в публікації книги про повільність життя, що я повинен рухатися дуже швидко, буквально, літати з місця, щоб розмістити. Звертаємо вашу увагу на те, що з самого початку я переїжджає з міста до міста, з офісу до офісу, з зустрічі до зустрічі, кожен раз, надаючи свою книгу дуже коротко. Як заспокоїти життя і водночас хоче дізнатися, як це зробити швидше! Я недавно з'явився на CNN ... Я готую повітря довше, ніж я виконав. І я думав, що так дивно? Ми живемо в світі, як це – ми живемо в «право зараз» в світі, що застрягає швидко вперед.

Світ обробляється зі швидкістю, що робить речі швидше, що ще більше і менше часу. Кожна хвилина дня - це гонка на годинник. Кар'єра Fisher має фразу я навіть вставлявся в розділі «про динаміку» в буклеті, я кажу це знову: «У наш час навіть миттєве задоволення дуже багато часу!» І якщо ви думаєте про те, як ми намагаємося зробити речі краще, що ми зазвичай робимо? Ми намагаємось пришвидшувати речі, не ми? Використовуємо номер телефону ... Тепер у нас є голосовий щоденник.

Ми використовували для читання ... тепер ми використовуємо швидкість читання. Ми звикли йти ... тепер у нас є бігати. І звичайно, ми звикли до дати ... тепер ми маємо швидкий секс. І навіть з речами, які властиво повільніше, ми намагаємося зробити їх швидше. Наприклад, я був недавно в Нью-Йорку, ходьба за спортзал. У вечірній групі з’явилася реклама для нової групи. І це був клас... спробувати вгадати... швидкість йога! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Все це, звичайно, є екстремальні випадки, хоча він звучить весело - ви можете сміятися.

Але я хочу підкреслити одну дуже серйозну точку в щоденному турмолі, ми повністю втратимо пам'ятки того, скільки це все відбувається через життя дійсно болить нас. Ми так звикли до цього «зростання швидкості», який ми навряд чи помітили, скільки коштує нас в кожному аспекті нашого життя. Як це впливає на здоров'я, харчування, нашу роботу, наші відносини, наше довкілля та суспільство. І іноді він займає деякий вид сигналу ззовні, не це? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Ми живемо швидко, а не живемо. І я думаю, що для багатьох людей, які сигнали є захворюванням в певній формі. Це свого роду вигорання, де раптом говорить тіло, "Я не можу його взяти", і просто відмовляється. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу або узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

І за мене, що сигнал був, коли я почав читати клацання в сина, і я знайшов, що в кінці дня я пішов до кімнати, як я збираюся працювати зустріч - ви знаєте, я буду читати кішки в Черевики до нього якомога швидше. Я б пропустити лінії, або навіть цілі абзаци, іноді всі сторінки.

Моя дитина, звичайно, знає цю історію серцем - і ми почали сперечатися з ним. І що має бути дуже розслабленим, найяскравіший момент дня - коли Дад читає постільну історію до сина -- стала битвою бажань, боротьба між його швидкістю і моїм - uh -- моя швидкість і його релаксація. І так, поки я не половила себе через газетну статтю, як «проміжні шляхи для швидкого людей». І в одному з цих способів раджу звертати увагу на серію книг: «Казка на ніч в 1 хвилину» Я кажу це зараз, але моя перша реакція була дуже різною.

Моя перша дума була, "Дуже!" Яка ідея!

Це саме те, що потрібно зрізати мій син перед ліжком. Я прийшов до мого почуття, і моя наступна реакція була дуже різною. Я припинив і думав: «Дізнайся, що далеко?» Я дуже поспішаю, що я збираю сина, щоб постити в кінці дня лише кількома словами? А я -- Я кладу папір вниз, і трохи пізніше, коли я був на площині -- Я сидів там, що я не зробив в довгий час -- Я нічого не робив.

Я просто думав, я думав довго і довго. А коли я вийшов з літака, я вирішив зробити щось про це. Я хочу зрозуміти цю всю культуру зі спринтом і що це робити для мене і всіх інших. І я

У мене було два питання. Як ми так швидко? І другий, можливо, або навіть необхідно, щоб уповільнити? Якщо ви думаєте про те, як наш світ так прискорився, ви навіть не знаєте причин. Ви, мабуть, думаєте про урбанізацію, споживача, роботи, технології. Але якщо ви порізати всі ці причини, можливо, ви отримаєте до джерела, до серця питання, і виявиться, що це те, як ми думаємо про час. В інших культурах час циклічний. Він переходить у великі кола, і повільно. Постійне самопочуття. У Західній культурі час лінійний. Це скінченний ресурс, він постійно зливається. Ви можете використовувати його або ви втратите його. Час - гроші, як Benjamin Franklin - сказав він

І я думаю, що він створює цей психологічний ефект для нас: ми маємо рівняння - час короткий, що ми робимо? Ми працюємо над тим, що ми працюємо з нами? Намагатися і робити більше і менше часу. Ми перетворюємо кожен момент кожного дня в гонку до лінії обробки. Щоб закінчити лінію, яку ми ніколи не досягнемо, але припустимо це. І я думаю, що питання є, можна позбутися від цієї налаштування? І на щастя, відповідь так!

Як я почав розуміти, що існує глобальна тенденція, незважаючи на цю культуру, яка говорить нам, що найшвидший завжди найкращий, і це найбідніший.

У всьому світі люди роблять щось незрозумілим: вони сповільнюють, і вони виявляють, що всупереч стереотипній «знизити, втратити» віру, навпаки вірно! Уповільнення правих моментів люди знаходять себе краще. Вони їсти краще, зробити краще, вправи краще, працювати краще, жити краще! І в тому, що безліч моментів, місць, декларації є те, що багато людей зараз називають Міжнародним рухом для світіння.

Тепер, якщо ви будете дозволити мені трохи гіпокризії, я даю вам короткий огляд того, що відбувається всередині руху Slow. Що стосується їжі, багато хто з вас може дізнатися про рух їжі Slow. Почати в Італії і поширити по всьому світу і тепер має 100 000 послідовників в 50 країнах. І цей рух має дуже простий принцип: ми отримуємо більше задоволення від їжі, і набагато більш здорові їжі, коли ми виростимо, варимо і харчуємо з правою швидкістю. Я також думаю, що швидке зростання субсистенції землеробства та рехірургія ринків фермерів є ще одним прикладом людей, які намагаються зупинити вирощування, готування та харчування на промислових засадах. Вони хочуть повернутися до повільного ритму.

І з руху Slow Food дещо зріс, що рух Slow міст, який також розпочався в Італії і поширився по всій Європі і за її межами. І в цьому русі міста почали переосмислити, як вони планують свою землю, щоб люди могли уповільнити і почистити троянди і бути один з одним. Так вони обмежують потік автомобілів, або вони кладуть ще одну паркову лавку, або роблять ще один зелений простір.

І іноді така зміна додає до чогось великого я думаю, коли Slow City офіційно стає містом, це свого роду філософської звітності - це свого роду, що говорить світ і люди, які живуть в ньому, що ми віримо, що в 21 столітті повільність має місце в житті. В медицині я думаю, що багато людей глибоко з'ясували ідею «кілької фіксації».

І мільйони по всьому світу намагаються різні види альтернативної медицини, які практикують повільніше, м'які та глибокі лікування. Очевидно, що деякі з цих процедур не стоять до скуштування, і я особисто сумніваю, що кавова клізма ніколи не отримає... універсальне прийняття.

Але деякі процедури, такі як акупунктура і масаж, і навіть просто релаксація, обов'язково мають деякі переваги. І кращі медичні школи по всьому світу починають вивчати ці практики, щоб зрозуміти, як вони працюють, і що ми можемо вчитися з них.

Секс. Є багато швидкого сексу навколо, прямо? Одного разу я був близько до кінця - oh, пропущений ... У будь-який час я був поруч з кінцем моєї дороги в Оксфорд, і я був їздити, і я бачив журнал, чоловічий журнал, на kiosk.

“Як принести свій партнер на оргазм за 30 секунд” Так що ви можете побачити, навіть секс в ці дні є stopwatch. По-перше, я люблю занадто, і я думаю, що це так багато, що повільний секс може зробити. Ви знаєте, якщо ви поглиблюєте в неї, як, психологічний, емоційний, духовний струм, і ви отримаєте набагато більше душевного задоволення з часом. Більш висока за однакові гроші, щоб говорити.

Пункер Сестри санг про це ... добре ... коли вони сянуть, що коханець з повільними руками був кращим. І ми всі сміхалися на Стінгі кілька років тому, коли він взяв тантри. Тепер прокрутити пару років звідти — пари всіх вікових груп збираються для подібних практик, для семінарів, іноді просто на власній, в спальні, шукаючи способи заспокоїти, розслабитися і веселитися в сексі. І, звичайно, в Італії -- добре, італійці завжди знають, як весело - вони почали рух Slow Sex.

На роботі, у всьому світі, крім того, в Північній Америці, зменшується кількість робочих годин. І Європа є прикладом того, як люди знаходять, що їх якість життя покращується, коли вони працюють менше, а також, що продуктивність праці зростає в результаті. Нерідко виникають проблеми з 35-годинним робочим моментом у Франції - занадто щільно. Але й інші країни Європи, особливо в країнах Північної Європи, демонструють, що це можливо, для забезпечення великогабаритної економіки, не будучи трудоголіками. Норвегія, Швеція, Данія та Фінляндія тепер є одним з шести найбільш конкурентоспроможних націй, і вони працюють так короткий час, що середня Америка торкається заздрістю. А якщо ви йдете з рівня країни до рівня компанії, то більше і більше компаній розуміють, що варто пускати своїх робітників або працювати менше, або просто "свіжаючи" — виходите на обід або сидячи в тихому приміщенні, відключивши їх смартфони — сої, ти повернувся туди — мобільні телефони, а під час робочого дня і у вихідні дні, щоб вони встигли перезаряджати і свої мізки можуть знову повертатися в творчий режим.

І, до речі, не тільки дорослі, які переробляють ці дні. Діти теж. Я 37 і мій дитинства закінчився в середині 80-х років. І я шукаю дітей зараз, і я просто дивився на скільки вони повинні зробити свою домашню роботу, дізнатися більше, ніж ми змогли уявити покоління тому. І найсвіжіші електронні листи, які я отримую через мій веб-сайт, від підлітків, які стержуть на катоку вигорання, попросивши мене писати батькам, щоб допомогти їм спокійно, щоб допомогти їм вийти з цього раси. Але незважаючи на те, що на батьківщині, а деякі міста в США приймають рішення про заборону електричним заняттям протягом декількох днів кожного місяця, щоб люди могли розслабитися і провести час з родинами і розслабитися.

Homework – це історія. Вони заборонені через розвинений світ, у школах, які відповіли на них протягом десятиліть, і тепер вони дізнаються, що «не може бути більше». Нещодавно в Шотландії, приватні, дорогі школи скидали домашню роботу для дітей до 13, і "еліти" батьки залягали і сказали: "Що ви робите?" Наші діти зростуть до втрати. І сказав режисер: "Не, що це!" Ваші діти повинні відпочивати в кінці дня. І цього місяця іспити показали, що в математики, фізики, класах збільшилися в середньому на 20 відсотків за минулий рік. Я думаю, що це показує нам, що в елітних університетах, де люди дають своїм дітям бути зроблені людськими, ці установи починають помітити, що рівень студентів, які приходять до них, падає щороку. У дітлахі є великий рівень, який ви приймав пучок додаткових курсів, ви будете переміщені їхніми досягненнями. Але їм не вистачає іскри, вони не мають можливості думати творчо і зовні коробки - вони не знають, як мріяти. І так ці елітні університети, Оксфорд, Кембридж ... починають розповідати батьків і студентів, які ми повинні зробити речі більш спокійно. І на Гарварді, наприклад, вони відправили листа до свіжників, говорячи про те, що вони б отримати більше життя, від вивчення Гарвардського, якщо вони навчалися більш спокійно. Нехай вони роблять менше, але дати більше часу на речі – стільки, скільки потрібно весело, щоб зробити якісно. І нехай вони нічого не роблять. І це було під назвою -- дуже розкриває, до речі -- "Не поспішайте!" з загостреною точкою в кінці.

Де б ви виглядали, значення однаково. Що частіше буває, що повільніше. Звичайно, непросто заспокоїти, правда? Я маю на увазі, я був штрафний за швидкість, коли я працюю на моїй книзі про переваги повільності. І це правда! Але не всі... По суті, я був на моєму шляху до прийому, організованого Slow Food Motion. Так, я вдарив штраф в Італії. Якщо ви подорожуєте в Італії на шосе, ви можете, ймовірно, уявити, наскільки швидко я збираюся.

(недбалий)

Але чому це так важко не поспішати? Я думаю, що є різні причини. Один, що швидкість - це задоволення. Швидкість прохолодна. Це адреналін. Це важко кинути. Я думаю, що є філософським аспектом до нього, що швидкість стає способом відійти від великих, глибоких питань. Ми заповнюємо наші голови з речами, ми відволікаємо себе, завантажуємо себе таким чином, щоб ми не встигли зацікавити себе: Я океї? Я щасливий? Я підняю дітей правильно? Чи ухвалюють політичні рішення від мого імені? Ще одна причина — мабуть, навіть найсильніша причина того, що важко заспокоїти — це стереотип у нашій культурі, який ми всі проти повільності. Повільний - це непристойна культура. Це синонім з лізією, недбалістю, характерною для втрати. Так, "Це трохи повільніше." Це дійсно означає ... це означає "приступ".

Я думаю, що мета руху Slow, його головна мета, дійсно зламати табу і розповісти світ, який так, іноді повільний, що є така річ, як "повільний і поганий". Ви знаєте, що я застрягнув на M25, яка є кільцевою дорогою по Лондону. Нещодавно, за три і півгодини. І я скажу вам, це повільно і погано. А ось нова ідея, своєрідна революційна ідея руху Слоу. Це також про «вільний і хороший». І це, наприклад, коли ви встигли поїсти з сім'єю, без телевізора. Або займіть час подумати про щось з усіх боків на роботі, щоб зробити краще рішення. Або ж просто зайдіть час, щоб зупинитися і насолоджуватися життям.

Одна з речей, які дійсно надихнула мене про всі гіп навколо моєї книги, оскільки вона вийшла - це реакція на неї. Я знав, що коли з’явилась моя книга про повільність, вона звернулася до нового покоління, але вона також охопила, з великим устоєм, у корпоративному світі — наприклад, ділові видання, а також великі компанії та організації розвитку лідерства. Напевно, тому що люди у верхній частині, як ви, починають розуміти, що є занадто велика швидкість в системі, занадто багато fuss, і час знайти або повернутися до забутої здатності перемикання передач. Я думаю, що це не просто розвинені країни, які охопили цю ідею. У країнах, що розвиваються, у тих, хто на межі світового класу лепа — Китай, Бразилія, Таїланд, Польща та інші — ці країни також змішують рух Slow, і багато людей приймають його, говорять про це в пресі і на телебаченні, і всюди. Я думаю, що вони шукають на Заході і кажучи, "Ми хочемо, що деякі аспекти життя, але ми не впевнені, що це щастя".

Так повернувшись до питання, це можливо? Це дійсно найважливіше питання перед нами сьогодні. Чи можна гальмувати? І я - Я щасливий розповісти вам, що відповідь є фірмою YES! І я презентую себе як перші докази цього, як приклад змінного і перебудованого швидкого. Я ще схожа на швидкість. Ви знаєте, що живете в Лондоні і працює журналістом, я люблю швидкий темп життя і щітка адреналіну, коли ви живете в швидкому темпі. Я граю зі сквошу і хокею, це дуже швидко спорт, і я не дам їх. Але я теж, за останній рік або так, знайшов контакт з моїм внутрішнім черепахою.

(Дочка)

І до цього я маю на увазі, я не перезавантажю себе так непросто. Тепер, в мій нормальний стан, я більше не буду швидше. Я більше не чую годинникову тягу в голові, хоча б не так часто, як я звик. Я чую, що мій час дійсно працює. І зробити висновок, я дійсно відчуваю себе набагато щасливіше, здоровіше, більш продуктивніше, ніж раніше. Я відчуваю себе, як я дійсно живе моє життя, не кидаючи через це, як ракета. І, можливо, найважливіший захід успіху в цьому для мене є те, що мої відносини стали більш глибокими, більш інтенсивними, міцними.

І для мене, літмус тест для того, чи він працював або не завжди був, і завжди буде, читання до сина на ніч, бо це, де все почалося. І це все хороша новина. Як ви знаєте, в кінці дня я піду до мого сина. Я збираю мій годинник, відключаю мій комп'ютер, тому я не чую поштову пошту, я просто заспокоївся, отримай в ритмі з ним і ми читаємо. Діти мають власний ритм і власний внутрішній годинник, вони не мають зустрічей з вами, де ви даєте їм 10 хвилин, щоб відкрити для вас. Вони хочуть пересуватися в ритмі. І це 10 хвилин прочитання, ви знаєте, син раптом каже: "Ви знаєте, що сталося на вулиці сьогодні, я був осет." І ми переключаємо і розповідаємо про це. І тепер я відчуваю, що цей час ночі був своєрідним елементом на моєму додо списку, що я уникнув тому, що це було так повільно, і я хотів, щоб отримати його швидко. І тепер це мій присудження в кінці дня, що я дійсно ціную. А тепер, як і в кіно — щасливий кінець моєї розмови сьогодні — Я збираюся розповісти вам.

Я збираюся піти на інший тур з моєю книгою, і я впакував мої сумки. Я стоячи за передніми дверима, чекаючи таксі, і мій син прийшов до мене і... Він зробив карту для мене! Принесіть мені. Він застрягав дві картки разом, як це, і поклав наклейку своїм улюбленим персонажем, Тинтін, на передній частині. І сказав він мені, а точніше, він подав мені, і я його читаю, "Тату, я люблю Бенджамін." І я думав, "О, це мило". Чи є цей знак удачі у моїй подорожі? І сказав він: "Не, ні, ні, Дад - це листівка для того, щоб бути кращим казкам читача у світі!" І я думав, "Я, це виглядає так, як це сповільнює речі..."

Дуже дякую!

Джерело: mnmlist.ru/