Вчені про мозок: кращі лекції TED з російським голосом

Найкращі лекції з російської мови, в яких вчені розповідають дивовижні речі про мозок людини.

Будь-який мавп може досягати банана, але тільки людина може досягати зірок. Живі мавпи, змагатися, порода і вмирати в лісах – це ціла історія. Ми проникли прямо в серце Великого Bang і глибоко загнати на значення пі. І, можливо, найпримітнішим з усіх, ми глибоко вглиблюємо себе, воскреслюючи мозаїку нашого унікального і чудового мозку. І він приводить вас божевільний.

Як може бути напівкілограма желатинної маси, яка легко вписується в пальмах, з'являються ангели, відображаються на сенсі нескінченності і навіть дивно про своє місце в Всесвіті? Це особливо хвилювання, що кожен мозок, і ваш теж, виготовлений з атомів, які народилися в кишечнику незліченних, розсіяних зірок мільярдів років тому.

Ці частинки, які подорожують через простір для віків і світлих років до ваги і шансів зібрати їх разом тут і зараз. Зараз ці атоми є неоднорідним — ваш мозок, який не тільки думає про самих зірок, які давали їй життя, але і про свою здатність думати і дивувати в його здатності дивувати.

З появою людини Всесвіт раптом став самосвідомим. Звісно, це найбільша з усіх міст. Не можна говорити про мозок без витоку до слів.

Виліанур Рамахандран

І це дійсно є. Ми вирішили підібрати кращі російські розмови, де вчені розповідають дивовижні речі про мозок людини, орган, який може вмістити Всесвіт.

Vileyanur Ramachandran: 3 Ключі для розуміння вашого мозку

Доктор медичних наук та філософії, професор психології та нейрофізіології Університету Каліфорнійського університету Vileyanur Ramachandran є особою, яка знає більше про мозок, ніж будь-який на нашій планеті. Він працює над еволюцією розвитку мозку протягом багатьох років, і виклики, які намагаються вирішити, є неймовірно широкими.

Як сприймати світ? Що таке свідомість? Що таке відносини з розумом? Як ми можемо пояснити загадкові здібності, які роблять нас людиною, такими як мистецтво, культура, мова, метафор, творчість, самовідомість?

У той же час, методи, які вчений курорти, як неймовірні, як вони прості: він вивчає випадки пошкодження мозку, а на основі цих клінічних відхилень від норми (наприклад, синдром хенотом, синдром Капрг, синестезія) робить відкриття про те, як працює здоровий мозок і як його робота впливає на психічні здібності людини. Це те, що Ramachandran фокусується на перших TEDTalk.

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

Jill Boult Taylor: " Дивовижний удар Insight"

Нейроаналіст Jill Bolte Taylor розповідає про відчуття, які вона переживала під час інсульту (розв'язування функції мозку, втрата самовідомості), а також про неймовірні міфічні враження, що супроводжують цей процес.

Хто ми? Ми рушійна сила життя у Всесвіті, з глуздом рук і двома свідомістю, здатними випізнати. І кожен другий ми можемо вибрати, хто хоче бути в цьому світі і як ми це робимо. Я можу крок до свідомості своєї правої півкулі, де ми є. Я рушійна сила життя у Всесвіті. Я рушійну силу за життя 50 трильйону красивою, вродженою молекулою, яку я зроблю, гармонію з усім навколо мене. Чи можу я натиснути в свідомість лівої півкулі, де я стала незалежною особою, цілою особою. Відокремити від потоку, відокремити від вас. I'm Dr. Jill Boult Taylor: інтелектуальний, нейроанатоміст. Є ці символи всередині мене. Що вибрати? Що вибрати?

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

Оливкові шкарпетки: Що говорять про мислення

Нейролог, невропсихолог і письменник Олівець Сакс обговорюється у своєму виступі маловідомий, але досить поширений, синдром Чарльза Бонне, в якому у пацієнтів з порушенням зору з'являються галуцинації. Невролог згадує кілька випадків з практики і розповідає про біологія цього незвичайного явища.

Це вважається, що якщо ви бачите або почуєте щось неправильно, ви йдете божевільно. Але психотичні залуцинації – це щось зовсім інше. Психотичні залуцинації, чи звучать вокал або візуально, Вони відлякують вас. Вони випікають вас. Вони пригнічують вас. Тексти пісень, а це означає: Вони сміються на вас. Ви взаємодієте з ними. Вони не мають нічого спільного з галузями Чарльза Боннета. У кіно. Ви переглядаєте фільм, який не має нічого спільного з вами. Немає нічого спільного з тим, як люди думають.

https://embed-ssl.ted.com/talks/lang/en/oliver_sacks_what_hallucination_reveals_about_our_minds.html Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє переглядати онлайн, завантажувати відео з YouTube безкоштовно про відновлення, омолодження людини. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

Vileyanur Ramachandran: Нейрони, які формують цивілізацію

Як розвивалися пізнавальні здібності та вміння? Як ми навчимося імітувати, аналізувати, навчатися, а пізніше бути креативними? Vileyanur Ramachandran розповідає про дзеркальні нейрони та їх роль у еволюції нашого мозку та, отже, всю культуру людської цивілізації.

Сьогодні хочу поговорити про мозок людини. Ми робимо дослідження в Університеті Каліфорнія. Уявіть цю проблему на даний момент. Ось люмп м'якоть вагою одна і половина кілограмів, її можна провести в долоні руки. Але цей люмп здатний відчути колосальність міжзорого простору, щоб дати сенс нескінченності, підняти питання про сенс свого існування, про природу Бога. Це дійсно найдивовижніше в світі. Це найбільший секрет, що людина має розкритися: Як все це відбувається?

Rebecca Sachs: Як мозок робить етичні суди

Ми знаємо, як вгадати про наміри, переконання та почуття близьких та дивних людей. Але як ми робимо це? Когнітивний вчений Rebecca Sacks ділиться цікавими лабораторними дослідженнями, які показують, як працює мозок, коли він думає про інші думки та оцінює їх дії.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ця система займає тривалий час для її розвитку протягом усього дитинства і до початку підліткового віку. І навіть у дорослих, відмінності в цій області мозку можуть уточнити відмінності в тому, як ми думаємо і суддя інших.

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Веб-сайт: www.facebook.com//

Джерело: monocler.ru/uchyonyie-o-mozge-5-lektsiy-ted-c-russkoy-ozvuchkoy/