Кен Робінсон: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Сер Кен Робінсон (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон)) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон))) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон)) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон)) (Ser Кен Робінсон)) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон))) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен Робінсон) (Ser Кен (Ser Кен Робінсон)) (Ser Кен Робінсон))))))))))))))))))) (Ser (Ser (Ser (Sr Кен Робінсон (Ser (Ser Кен Робінсон))))))))))) (Ser (Ser (Sier Кен Робінсон) (

0:13 Доброго ранку! Як ви?

0:15 (Дочка)

0:16 Ви любите конференцію? Я думаю, що я буду.

0:23 (Дочка)

https:///embed.ted.com/talks/lang/en/ken_robinson_say_schools_kill_creativity

0:29 Під час конференції я зустрілася з трьома темами, які були важливі для розмови. Перш за все, кожна лекція і кожен динамік був зразок людської ємності для творчості — дивовижний хліб і різноманітність. По-друге, ми зрозуміли, що нам не було ідей, що наше майбутнє було б так. У нас немає ідеї.

0:56 Я зацікавлена в освіті; відверто я думаю, що освіта цікава всім. Ви не думаєте? Це свого роду цікаво, ви на вечірці, і ви скажете, що ви навчитесь. По суті, ви не часто йдете на вечірки.

1:11 (Дочка)

1:15 Працівники освіти не запрошуються.

1:18 (Дочка)

1:2-1 Якщо ви відвідуєте. Але покажіть, що ви перебуваєте на вечірці, і вони просять вас про свою професію. Ви кажете, що ви вчителька, і кров співрозмовника заливається з особи. "Дуже, як я казав мені?"

1:35 (Дочка)

1:37 "Весь час він в тиждень."

1:38 (Дочка)

1:41 Однак, якщо ви попросите когось про свою освіту, вони будуть відхилені. Це питання вважається непристойним, занадто особистим, правим? Як і питання про релігію, заробітну плату, так і як. Я дуже зацікавлений у навчанні, як я думаю, що ми всі. Ця тема полягає в тому, що вона є освітою, яка повинна бути дверима до майбутнього. Якщо ви думаєте про це, то в 2065 році шкільні діти навчаються. Незважаючи на те, що ми чули за останні чотири дні, ніхто не має ідеї, що світ буде виглядати як п'ять років. Однак наше завдання полягає в тому, щоб підготувати дітей до неї. Не можна передбачити тут.

2:23 І по-третє, я думаю, що всі згодні, що діти здатні неординарних речей, винаходячи нові речі. Вчора ми побачили Сирина - її повноваження неординарні. Вони дивовижні. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. У ній ми бачимо поєднання рідкої дедикації з природним талантом. Я вірю, що всі діти мають такі таланти, і ми не можемо їх відкинути.

2:56 Я хотів би розповісти про освіту і творчість. Я думаю, що креативність є настільки ж важливим зараз, як грамотність, і ми повинні дати творчість статусу заслуговує.

3:09 (Applause) Дякую.

3:11 (Applause)

3:16 Так, до речі. Дуже дякую.

3:18 (Дочка)

3:20 Гаразд, 15 хвилин зліва.

3:23 (Дочка)

3:25 км Ну, Я народився ... ні.

3:27 (Дочка)

3:30 до 23:00 Я люблю розповісти історію. 6-річна дівчина сидить у спинці класа малювання, малювання чогось. В цілому дівчина не звертала увагу на урок, але потім вона працювала дуже захоплено. «Що ти малюєш?» «Я малюю портрет Бога». Учитель сказав: "Не знаю, що виглядає Бог," і дівчина відповів, "Нехай вони будуть."

3:56 (Дочка)

4:07 Коли мій син був чотири роки в Англії. Він був чотири роки.

4:12 (Дочка)

4:14 В цьому році, де він був, він був чотири роки. Грала на Різдво. Чи пам'ятаєте ділянку?

4:20 (Дочка)

4:21 Це був блокбустер! Mel Gibson спрямований на продовження, ви, ймовірно, бачили:

4:25 (Дочка)

4:27 "Різдвяні 2." Яна отримала роль Йосипа. Ми думали, що одна з головних ролей. Ми найняти спеціальні люди в футболках: "Ямс Робінсон - Йосип!" (Дочка) Роль без слів, але запам'ятовується частина, де з'являються три магі. Вони приходять з подарунками, приносять золото, відвертість і мірю. Реальний випадок. Ми сиділи в залі, і Magi, здається, плутали подарунки; після гри ми попросили одного з хлопчиків, якщо все добре пішли, і він був дуже дивним на питання. Вони просто хвилясті. Три хлопчики вийшли з рушників на своїх головах, кожен чотири роки, кладуть ящики на підлозі, перші говорить: "Я приніс вам золото," другий говорить: "Я приніс вам мій," і третій говорить, "Я приніс вам ... okay, на!"

5:09 (Дочка)

5:21 Якщо вони не впевнені, вони намагаються. Я невірно? Вони не бояться робити помилки. Я не можу сказати, що створення і помилка є однаковою, але ми знаємо, що він не готовий бути неправильним, не може створювати, не може думати оригінально. Ви повинні бути неправильними. Але як діти виростають, більшість дітей втратить цю здатність, і вони стають боїмося робити помилки. Так само ми запускаємо компанії. Ми не продаємо помилок. А наші системи публічної освіти будуються на непереносимості помилок. В результаті ми збираємо людей від своєї творчості.

6:05 км Пікассо колись сказав, що всі діти народжуються артистами. Проблема – залишатися художником при вирощуванні. Я вірю, що ми не розвиваємо креативність, але досить виростаємо з неї. Або ж ми збираємо. Чому це відбувається?

6:22 Приблизно 5 років тому я був жити в Stratford на Avon - ми переїхали з Stratford в Лос-Анджелес. І, звичайно, відразу відчував в домашніх умовах.

6:31 (Дочка)

6:33 Для того, щоб бути точним, ми проживали в місці під назвою Snitterfield, біля Stratford. батько Шекспіра народився там. Вибачте? Я дивився. Ви не думаєте, що Шекспір був батьком, що ви? Дійсно? Ви ніколи не думали, що Шекспір був дитиною. Сім років Шекспіра? Він ніколи не ставився до мене, що він був сім років і хтось навчався його англійською!

6:54 (Дочка)

7:01 Чи можна ви уявити, що це?

7:03 (Дочка)

7:10 "Ви спробуєте трохи."

7:11 (Дочка)

7:15 Він вніс в ліжко батьком, шекспіром. "Для ліжка!" І покласти олівцем вниз.

7:21 (Дочка)

7:22 І зупинити розмову, як це.

7:24 (Дочка)

7:28 Ви не розумієте.

7:29 (Дочка)

7:34 Так ми переїхали з Stratford в Лос-Анджелес, і я хочу поговорити трохи про переміщення. Я не хочу приїхати з нами. У мене є два діти. Його син тепер 21, дочка 16, і він не хотів піти в Лос-Анджелес. Він любив його, але він мав подруга в Англії. Люблю своє життя, Сара, вони відомі один за місяць.

7:57 (Дочка)

7:58 Вони навіть відсвяткували свою четверту річницю, коли ви 16 років. Він був дуже турботливий, кажучи, він ніколи не знайде дівчину, як Sarah. Ми дуже раді.

8:10 (Дочка)

8:18 тому що ми вирішили залишити через неї.

8:21 (Дочка)

8:27 Але одне, що ви помітили, коли ви переїжджаєте в Америку або подорожуєте світ, що з точки зору ієрархії суб'єктів, всі навчальні системи однакові. Всі без винятку. Здається, що має бути відмінність, але немає. Математика і мови завжди предомінують, потім гуманітарні науки, а потім мистецтво, і так по всій Землі. Творчі дисципліни також мають власну ієрархію. Театрально-хореографічне мистецтво. Не існує навчальної системи, в якій навчається танець, як математика щодня. Чому? Чому? Я думаю, що це важливо. Маф є важливим, але також важливим. Діти починають танцювати на першій можливості, як і у нас. Чи є у нас всі руки і ноги, або я пропустив щось?

9:10 (Дочка)

9:13 Ось що відбувається: як діти ростуть, ми починаємо формувати їх, переміщаючи з нижньої спини, поки не зупиняємось на голові, а швидше, ліва сторона спини.

9:22 Якщо ви подивитеся на публічну освіту через очі відчуження і попросіть собі те, що його призначення є, то якщо ви подивитеся на результати, на тих, хто досягається, на честь, у дітей, які роблять те, що очікується від них, ви, як іноземець, викличе, що мета системи публічної освіти по всьому світу полягає в тому, щоб виготовити викладачів університету. Чи не це? Що таке результат. І я був один з них, так!

9:48 (Дочка)

9:51 Я не маю нічого проти професорів, але не варто думати, що ці люди є показником досягнень людства. Вони просто спеціальні види, різні форми життя. Я повинен сказати дивний, я кажу це в любові. Більшість професорів, які я зустрічаю, не всі вони, але більшість з них живуть всередині своїх голів - до них, переважно зліва. Вони втомлюються, практично буквально. Вони бачать тіло як засіб перевезення голови.

10:21 (Дочка)

10:27 У віці? Тіло - це спосіб отримання своїх голів на зустрічі.

10:30 (Дочка)

10:36 Якщо ви хочете зробити висновок про те, що вона може існувати поза тілом, перейдіть на конференцію старших науковців і перейдіть на танець на останню ніч.

10:45 (Дочка)

10:48 Ви побачите вирощені чоловіки і жінки, які турбується про ритм.

10:54 (Дочка)

10:56 А.М. чекає закінчити танці йти додому і писати статтю про них.

11:00 (Дочка)

11:02 A.M. Ідеально підходить для нашої системи освіти є вчений, і з хорошої причини. Державні системи освіти були побудовані в XIX столітті практично з нуля. Вони були адаптовані до потреб промислової революції. Ієрархія об'єктів побудована на двох стовпах.

11:18 Перший: Пріоритет в дисциплінах корисний для пошуку роботи. У школі ви, ймовірно, обережно відволікалися від суб'єктів і заходів, які вас цікавлять, так як ви ніколи не зможете зробити свою професію. «Не робіть музику, ви не станете музикантом, ви не будете мати художника». Хороші поради, але атлас, неправильно. Наш світ в революції.

11:41 По-друге, це справа наукової діяльності, яка стала моделлю інтелектуальної здатності для нас, адже університети розробили цю систему для себе. Якщо ви думаєте про це, система публічної освіти в світі є простеженим процесом вступу в університет. В результаті дуже талановиті люди не бачать себе такими, що ніхто не цінує їх улюблені шкільні дисципліни. Але мені здається, що це не може продовжити.

12:06 У наступні 30 років, згідно з ЮНЕСКО, університети навчаються більше людей, ніж в історії людства. Все це поєднання чинників, які ми говорили про раніше: вплив технології на професійну діяльність, величезне зростання населення.

12:23 Диплом раптом знецінений. Чи не так? Коли я був студентом, якщо у вас була ступінь, у вас була робота, і якщо у вас немає роботи, це було тому, що ви не хочете працювати, і я чесно не хочу працювати. (Дочка) Тепер студенти відразу після закінчення навчання йдуть додому, щоб грати в відеоігри, тому що де був ступінь бакалавра, тепер потрібно ступінь магістра, і в його місці потрібно кандидата. Ця інфляція освіти є ознакою, що вся освітня структура колапсує під ногами. Ми повинні переосмислити нашу думку.

12:56 Ми знаємо три речі про розум: спочатку, це манжети. Ми вважаємо, що ми сприймаємо, тобто візуальними образами, звуками та тактильними відчуттями, ми думаємо абстрактно, ми думаємо в русі. Другі зміни розуму. Як ми дізналися вчора з серії презентацій, вислухавши з обміну інформацією всередині мозку, розум надзвичайно мобільний — мозок не розділяється на самостійні коробки. Акти творчості, які я визначаю як процес виникнення нових цінних ідей, виникають від взаємодії фундаментально різних способів знайомства світу.

13:33 До речі, є нервова вершина, яка об'єднує дві півкулі мозку, які називають корпусом. Жінки мають жирні кислоти. Підібравши батон від Helen, я венчую, що це те, чому жінки краще в декількох речах одночасно. Є багато досліджень там, але я знаю це для себе: якщо моя дружина варить обід в домашніх умовах, щасливо це рідко. . й

13:56 (Дочка)

13:58 Ні, вона розширює багато способів, але приготуванні вона одночасно говорить на телефоні, розповідає дітям, фарбує стелю, виконує відкриту операцію серця. Коли я готую, двері закриті, діти виходять, телефон мовчить. Коли моя дружина настає, я сердитися. Я кажу її, "Террі, я насправді намагаюся обсмажити яйця."

14:18 (Дочка)

14:25 Не відволікайте мене.

14:26 (Дочка)

14:28 Ви знаєте це: Якщо ніхто не чув дерево восени, це дійсно падає? Пам'ятайте, що старий каштан? Я нещодавно побачила велику футболку, яка сказала: "Якщо людина говорить в лісах і не жінка чує його, то він все ж невірно?"

14:43 (Дочка)

14:50 І третя річ я хочу сказати про причину. Кожен має власний. Я працюю над новою книгою, яка називається Revelation. На основі серії інтерв’ю про те, як люди виявили свій талант. Я дивився на те, як люди ходять на цей шлях. Книга була натхненна розмовою з чудовою жінкою, яка багато хто ніколи не чув, її ім'я - Гіллян Лін. Ви чули про неї? Деякі з вас. Атмосферний хореограф, а кожен знайомий зі своїми творами. Вона керувала музичними кішками та Phantom of the Opera. вона чудова. У Англії я був у Королівському балеті, який очевидний. Одного разу на обіді я попросив Гілляну, як вона почала танці. Цікава історія. Вона сказала, що вона була бездіяльною в школі. Він був у 1930-х роках, що її батьки були текстовані з школи, кажучи, що вона має труднощі навчання. вона не могла концентруватися, вона завжди була запеклою. Тепер вони скажуть, що вона має увагу розладу дефіциту. Але в 1930-х роках синдром ще не був винайдений, і хвороба не була доступна.

15:46 (Дочка)

15:48 Не знаю, що був такий розлад.

15:50 (Дочка)

15:53 Так вони взяли її до лікаря. У кімнаті відокремлюється дубовими панелями, вона пішла там з матір'ю, вона була поставлена в стілець на далекому кінці кімнати, де вона сіла руками під ногами протягом двадцяти хвилин, поки лікар розказав про її проблеми в школі. Вона заважала всім, не займала домашню роботу в часі - у віці вісім років. По-перше, лікар сидить поруч з гілляном і сказав їй, що після прослуховування її матері про всі проблеми, він повинен говорити про її одно-на-одному. Він попросив Гілляну, щоб почекати, поки і залишити номер з матір'ю.

16:26 Перед тим як залишити він на радіо на столі. Як тільки дорослі вийшли, лікар попросив матері Гілляни, щоб подивитися на те, що вона зробила. Вона відразу стрибала на ноги і переїхала до удару музики. Подивляючись на це протягом декількох хвилин, потім лікар перевернув і сказав: «Мрс. Лін, Гіллян не хворий. вона танцююча. Відправте її до хореографічної школи.

16:50 Я запитав, що сталося далі. Вона сказала: "Мум слідувати порадам і це було красивим. Ми прогулялися в номер, де були люди, як мені - ніхто не міг сидіти. Люди, які змушені переїхати до думки. Вивчили балет, степ, джаз, сучасний та сучасний танець. Згодом вона була прийнята в Королівську балетну школу, вона стала солістом, зробила блискучу кар'єру в Королівському балеті. Вона в кінцевому підсумку закінчила Королівську балетну школу, заснувала джинсову компанію Gillian Lynn та зустрілася з Андрієм Ллойдом Weber. Жільян зробив деякі з найвідоміших музичних продакшнів історії, приніс радість мільйонам людей і став багатомільйонером. Ще один лікар може покласти її на таблетки і зробити її спокійною.

17:32 (Applause)

17:39 Я думаю, що все йде до одного. Аль Горе нещодавно дав лекції про екологію та революцію, яка запустив Рахель Карсон. Я думаю, що наша єдина надія для майбутнього полягає в тому, щоб прийняти нове поняття людської екології, в межах якого ми починаємо переосмислити багатство людської здатності. Наша освітня система засвоювала наші розуми, як ми девасталювати кишечник Землі для певних цілей. Але ми не можемо продовжувати використовувати таку систему. Для дітей необхідно переосмислити основні принципи виховання наших дітей.

18:13 Йонас Сальк колись сказав: «Якщо всі комахи зникли з особи землі, в 50 років планета буде без життя». Якщо всі людські істоти зникли з особи землі, в 50 років всі життєві форми б борошняні. І він правий.

Роберт Валдінгер: Щастя – це життяМихайло Поллан: Вид заводу світу

18:33 TED є припуск до уяви людини. Для того, щоб уникнути розвитку подій, необхідно скористатися цим подарунком мудро. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми повинні навчити їх холістично так, щоб вони могли впоратися з майбутнім, що я можу розповісти вам, ми не можемо бачити, але вони будуть. І ми повинні допомогти їм сформувати його.

19:04 Дуже дякую.

19:05 (Applause).published

Джерело: www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity? мова=