Як залишити без помилок

Завжди важко кинути свою роботу, закінчити відносини або переїхати в інше місто в пошуках кращого життя. Особливо якщо, в цілому, все буде добре і, об'єктивно, можна зробити без змін. Однак, коли ми спробуємо відійти від когось або чогось, ми робимо помилки, стежка якого досягає нас, не допускати нас від життя повноцінного, щасливого життя. Не так складно вижити зміни, якщо слідувати рекомендаціям.

Зробіть остаточне рішення.

Навіть якщо ви йдете добровільно, це не означає, що це буде легко. Кандидат психологічних наук Олена Виноградова пояснює, чому шлях до нового є так Чорним: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Простіше кажучи, ми радіємо при придбанні і занурюємо втрати одночасно. Це ціна для оплати за можливість в пошуку щастя та гармонії. Нерідко це відчуття втрати, що запобігає нас від прийняття остаточного рішення і переміщення вперед.

Додає непристойну і боятися залишити комфортну зону: «Я відчуваю себе погано, але я все ще не можу залишити – хто знає, раптом він буде гірше?» Консультантний психолог Олена Гришина пояснює затримку у прийнятті рішення з захопленням стабільності та прагненням регулювати хаос: Якщо ви дивитеся молодим дітям, ви можете побачити, що вони всі консервативні. Консистенція зовнішнього світу необхідна для них до певного часу, щоб сформувати почуття себе. Якщо людина відчуває нестачу стабільності, вона намагатиметься компенсувати її пізніше життя. й

Щоб зібрати дух, важливо принести свої думки на баланс, знайти достатню кількість підстав для зміни. «Найприємніша позиція – не від чогось, а до чогось», – пояснює Олена Гришина. Наприклад, від незадоволених відносин не до самотності, а до внутрішнього миру і миру. Отже, зважуючи всі плюси і мінуси, ви мінімізуєте ризик зміни «стелу для мила».

Скажіть до минулого

Нерідко ми прагнемо, щоб якомога швидше сказати, що до нудної реальності, з якихось причин припинили нас. Хочемо забути, як страшний сон, прокинутися і швидко почати жити в новому вигляді. Олена Виноградова пояснює, що це засвідчує роботу механізмів захисту психіки: Знаходимо важко приймати біль, заспокоєння і втрату, тому ми віддаємо перевагу запевнити, що нічого особливого і особливо важливого. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. й

Задоволення минулого – важливий етап життя. Однак якщо ми завжди лікуємо переломи, скажемо, кінцівки з перебільшеною увагою, то лікуємо точку повороту в своїй долі з невибагливою байдужістю. «Філінг, що входить до особи, завжди є втратою, через які ми йдемо через чотири етапи: відмова, агресія, пригнічення, приймання», – говорить Гестальт-терапевт Наталія Кундрюкова. Однак в залежності від ситуації ці почуття можуть відрізнятися інтенсивністю. Психотерапевт Сергій Гудков погоджується з нею: «Не переходить до нового без завершення старого». Але навіть найменше завершення символізує фізичну смерть і скінченність істоти. І це страшно, тому мало людей, які люблять доглядати.

Тим не менш, не кажучи про те, що гасить енергію на емоційні хвости, які не можуть впливати на нові починання. Якщо це було дуже мало, і знайти спосіб говорити про ваші почуття. Наталія Кудрюкова пропонує такі фрази: «У цьому положенні я дізнався багато», «Я пам'ятаю, як ми відпочивали з вами». Це буде досить емоційно прогрівати складний момент заспокої, а також розпочати механізм їх досвіду.

Подолати втрату

Болі, сумність і сумність - це незмінна ціна для переходу на новий. «Так, хто не хоче зіткнутися з цими складними почуттями, іноді переносить їх протягом десятиліть», - сказав Гудков. На щастя, є кілька способів висловити почуття і спокій.

Щоб почати з, скажімо подяку тим, хто залишив: «Дякую вам за все, що було в наших відносинах». Так ви зрозуміли, щоб людина і самі зосередилися на тому, що час, який ви витратили разом, не бували.

Іноді досвід втрати можна змішати з провиною. За словами Олени Виноградової, важливо розуміти, чи є це справедливо або помилково. Наприклад, якщо ви, зробивши остаточне рішення про розірвання, розкажіть свого партнера щось, як “в прямому ефірі трохи окремо”, враховуючи його як запасний аеродром – ви можете постраждати від провини. І це буде справедливим, тому що ви заперечуєте людину, приховує істинні наміри. Якщо ви не скажете правду, бо ви сумніваєте, «Чи зможете це зробити без мене?» - це помилкова провина, яка базується на розумінні співзалежністі. В обох випадках важливо поставити точку і чітко вказати положення, не залишити людину, яка страждає від невизначеності.

При появі блювоти за минулі помилки, краще заспокоїти. Наталія Кундрюкова рекомендує вибрати правильний момент і сказати: «Я визнати, що я був неправильним», «Я зробив помилку в цьому проекті, я бачу, що я не вдалося потім». «Для щирого, говорячи знизу серця, але не зайдіть в роз’яснення, викличе, уточнюючи стосунки», - рекомендує Гестольд терапевт. Ваше завдання полягає в тому, щоб покласти закінчення відносин, повністю відчути почуття, пов'язані з ними і переміщатися. Якщо співрозмовник навряд чи приймає свою відвертість, відтіняє свою руку, доторкнувшись до плеча. Ви можете ставити, але десь ще, не обов'язково в його присутності. Ви можете сказати, що все не тримається назад. Стоп і висловіть ці емоції для вашого терапевта або друзів. При відході важливо відчуватися, щоб відновити двері цього зв'язку, а не спалювати мости. Щоб відновити і почати нове життя.

Адаптація на новий

Ми, нарешті, отримуємо те, що ми хотіли, є почуття ейфорії. Нові враження, місця, люди – реальність сприймаються через рожеві окуляри. «Ця умова може бути викликана медовим періодом», - розповідає Олена Гришина. Тексти пісень, а це означає: Ніщо вам подобається, все ідеально. Однак важливо розуміти, що цей етап є тимчасовим явищем, і незабаром буде складний період адаптації. За словами психолога, в змінених обставинах (в новому місці проживання, в інших відносинах або в бажаному положенні), з'являються безліч незвичайних речей, які можуть шинувати і дратувати. Ви повинні використовуватися для всіх від маршруту до нового офісу до щоденної роботи. І, головне, адаптуватися до різного середовища. Імовірно, що є сумніви: «Чому я почав це взагалі?», ви хочете взяти крок назад. Цей «архітектурний шок» – це незадовільний період, який повинен бути проживаний. Варто довірити себе, вірити, що сила і ресурси буде досить. Доброго дня!

Олена Гришина рекомендує знайти людину, яка зберегла такі зміни, з якими можна поділитися своїми труднощіми. До речі, це може бути кимось з нового середовища: так ви робите нові з'єднання і швидко зрозуміти, що відбувається навколо вас, які митні та обряди повинні дотримуватися і як не діяти. «Що ви можете дізнатися нові правила, то незабаром паніка буде відступати, з'явиться впевненість», – розповідає психолог. До речі, хороший спосіб полягає в тому, щоб зберегти щоденну рефлексію, щоб дізнатися окремі об'єктивні факти та вашу особисту інтерпретацію, не атрибутувати на особистий рахунок дії та дії інших людей. Крім того, це допоможе позбутися від негативних, тривожних думок, перебування більш відкритого в спілкуванні.

«Наше життя сповнене змін, підйом завжди слідує занепадом – і це нормально», – підбиває Олена Гришина.

І Сергій Гудков додає: «Рефор, варто рухатися вперед, але при цьому зрозуміти, що цей етап також закінчиться деяким днем. й

Автор статті Юлія Арбатська

Коментарі та рекомендації

Психолог Олена Гришина

Рекомендовані книги на тему:

Хайнц Хартман, Его Психологія та проблеми адаптації

Автор, послідовник ідей психоаналізу, розкриває поняття адаптації набагато ширше, ніж просто «метод адаптації до зміни». Він розповідає про методи оволодіння реальністю, які допоможуть вам ефективно працювати і насолоджуватися життям.

Сігмунд Фрейд, Сади і Меланхолі

У роботі «серед психології», яка пояснює, наскільки неприємні емоції можуть допомогти вижити втрати, втрату, а також як звільнити психічну енергію і направляти її для створення нового життя.

Clarissa Estes, Біг з вовками

Збірка романів на основі міфології та джунгійського аналізу може здатися поверхневою на перший погляд. Тим не менш, завдяки йому ви зможете навчитися лікуватися від психологічної травми, брати участь належним чином і дізнатися себе краще.

Гришина Олена Олександрівна

Джерело: www.b17.ru/article/21324/