Рудольф Дрейкурс: Відвага бути недосконалим

У своїй лекції «Кураж бути імперфектом», психолог Рудольф Дреікуріс пояснює, як ми керуємо щодня бажанням бути більш важливими і правими, де коріння страху домовленостей брехні, і чому це просто спадщина слов'янської психології авторитарного суспільства, до якого час говорити про добро.

Якщо ви не познайомитеся з вашим обсесивним бажанням бути хорошим, ось приголомшливий виступ Астро-Американського психолога Рудольфа Дрейкоурса, «Тураж бути імперфектом», який він дав у 1957 році в Університеті Орегона. В першу чергу про те, що змушує нас виглядати краще, ніж ми, чому так важко позбутися від цього бажання, і, звичайно, як отримати відвагу бути недосконалим, що еквівалентно концепції дійсності.

Якщо я знаю, що так погано, принаймні я повинен дізнатися, що ви гірше. Що ми робимо. Хто критикує себе іншим чином.

р.

Відвага бути недосконалим

Сьогодні я подарую вам одну з найважливіших аспектів психології. Тема для рефлексії та рефлексії – «Відвага бути недосконалим. й

Я знала неймовірну кількість людей, які намагалися важко бути хорошими. Я ніколи не бачив, що вони роблять це для інших.

Я дізнався: Єдине, що за те, що добре доглядає за власним престижем.й Бажання бути гарним тільки для власного висоту. Хто, хто дійсно піклується про інших, не витрачає цінний час і дізнається, чи є він добре або погано. Він не зацікавився.

Для того, щоб ви зрозуміли, я збираюся розповісти вам два способи виступу на соціальній сцені - два способи використання ваших повноважень. Ми можемо визначити їх як горизонтальний, так і вертикальний. Що я маю?

Деякі люди переходять на горизонтальну вісь, що вони роблять, вони рухаються до інших людей. Вони хочуть зробити щось для інших, вони зацікавлені в інших - вони просто діють. Це принципово відрізняється від інших мотивацій, які змушують людей рухатися по вертикалі. Що б вони роблять, вони роблять це з бажання бути вищою і краще.

По суті, поліпшення і допомога може бути відреагований в будь-якому з цих 2 способів. Є люди, які роблять щось добре, тому що вони люблять, і є інші, які роблять те ж саме для іншої причини. Вони щасливі довести, що вони добре.

Навіть людський прогрес, ймовірно, залежить від внесків тих, хто рухається по горизонтальній віссі, а також тих, хто переїжджає на вертикальну лінію. Поклоніння багатьох людей, які зробили добре для людства, щоб довести, наскільки добре вони є для того, щоб відчувати себе чудовим.

Інші зробили наш світовий глядач так званими несамовитаними методами, не замислюючись про те, що вони можуть вийти з неї.

І ще, Існує фундаментальна різниця між способами досягнення мети: Незалежно від того, чи ви рухаєте горизонтально або вертикально, ви переїжджаєте вперед, ви накопичуєте знання, ви піднімаєте позицію, ваш престиг, ви більше і більше поважали, можливо, навіть ваш матеріал добре збільшиться.

У той же час, хто переїжджає на вертикальну віссю, не завжди рухається вгору. Він завжди йде вгору і вниз, вгору і вниз. Він знову знаходить себе вниз. Вгору, вниз. На цій віссі більшість наших співвітчизників переходять. Наслідки очевидні.

Чоловік, який живе в цій площині, ніколи не зможе визначитися з тим, що він досить виріс, і він ніколи не впевнений, що він знову не літає. Тому він живе в постійному напруженні, тривожності та страху. Він вразливий. Як тільки щось неправильно, він падає, якщо не на думку інших людей, то, безумовно, у себе.

Дуже відрізняється пересуватися по горизонтальній осі. Людина ходить по горизонталі рухається вперед в потрібному напрямку. Вона не рухається, вона йде вперед. Коли щось не працює, він намагається зрозуміти, що відбувається, шукає роботу, намагається виправити його. Він керує простими інтересами. Якщо його мотивація сильне, то ентузіазм пробуджує в ньому. Але він не замислюється про свою вершину. Він зацікавлений у виконанні, не турбуючись про його престижу і позицію в суспільстві.

Ми бачимо, що в вертикальній площині - постійний страх помилки і прагнення до самовизначення.

І все ж сьогодні багато, що порушують на соціальний конкурс, присвячують себе цілком до проблеми самодостатньої і самовизначення – вони не дуже хороші або впевнені, що достатньо конформувати, навіть якщо вони з'являються до своїх громадян, щоб бути успішними.

Тепер ми приїжджаємо до основного питання тих, хто піклується про їх висоту. Це глобальне питання, перш за все, проблема помилки.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Що це небезпечно? Почнемо з нашої спадщини, наша культурна традиція.

У авторитетному суспільстві помилки неприпустимі і неприпустимо. Господи король ніколи не робить помилки, тому що він вільний, щоб зробити, як він радує. І ніхто не хоче сказати йому, що він невірний в якомусь чином під штрафом смерті.

Виконується тільки підлеглими. Єдина людина, яка вирішує, чи була зроблена помилка, є босом.

Тому невідповідність вимогам:

«Для того, як я скажу вам, немає помилки, тому що я маю право. Я сказав так. І якщо ви помилилися, це означає, що ви не дотрималися моїх інструкцій. І я не збираю його. Якщо ви хочете зробити щось неправильно, тобто не як я сказав вам, ви можете розраховувати на мій жорстокий покарання. І якщо ви під ілюзією, що я не в змозі покарати вас, завжди буде хтось над мною, хто побачить те, що ви отримали.

Помилковий гріх. Ті, хто помилиться страшною долею! Це типовий і обов'язково авторитарний погляд на співпрацю.

Робота разом означає, що ви скажете. Мені здається, що страх помилитися з іншої причини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми живемо в атмосферу доброго конкурсу.

І помилкова не так багато покарання ми навіть не думаємо про втрату нашого статусу, позбавлення і приниження.Якщо я щось неправильно, я поганий. Тексти пісень, а це означає: І якщо я поганий, немає нічого, щоб поважати мене, я нікому. Так ви краще, ніж мені! Розумна ідея.

Я хочу бути краще, ніж ви, тому що я хочу бути більш важливим. У наш час не існує безліч ознак підвищеності. Тексти пісень, а це означає: Білий людина більше не може бути гордою своєю відмінністю, тому що він білий. Сама людина, що не дивиться на жінку більше - ми не даємо йому. І навіть відмінність грошей є ще одним питанням, оскільки він може бути втрачений. Велике послання показали, що

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. «Я знаю більше, відповідно, ви ступили, і я прошу тебе. й

І це в боротьбі за моральну та інтелектуальну перевагу, що мотив виникає, що робить помилку надзвичайно небезпечною: Якщо ви дізналися, що я невірно, як я можу подивитися на тебе? І якщо я не можу подивитися на тебе, то ви можете.

Що відбувається в нашому суспільстві, що відбувається в наших сім'ях, де брати і сестри, чоловіки і дружини, батьки і діти дивляться один на одного для найменшої помилки, і кожен відчайдушно прагне довести, що він правий, і не правий, вони інші люди.

Так, люди, які не дбають про що-небудь можуть сказати вам, "Ви думаєте, що ви правильно?" Але це в моїй владі, щоб покарати вас, і я буду робити все, що я хочу, і ви не можете зупинити мене! ?

І нехай ми розгорнулися нашими маленькими малюками, які нас замовляє і робить те, що він любить, хоча б ми знаємо, що ми правильно і він неправильно.

Помилки кладуть нас в складне положення. Але якщо ви не пригнічуєте, якщо ви готові і здатні використовувати свої внутрішні ресурси, важіль лише заохочує вас намагатися важче. Не існує сенсу торкнутися над зламаним тросом.

Але більшість людей, які роблять помилки: Вони приниження, вони втрачають себе, вони втрачають віру в своїх здібностях. Я побачила цей час і знову: це не було помилок, які викликали незрівнянну шкоду, але почуття провини і розчарування, що виник після Що вони руйнуються.

До тих пір, поки ми замовляємо помилковими припущеннями про важливість помилок, ми не можемо їх ускладнити. І ця ідея призводить до того, щоб не розуміти себе. Ми приділяємо особливу увагу тому, що це погано і навколо нас.

Якщо я критично себе, я буде критично важливим для людей навколо мене.

Якщо я знаю, що так погано, принаймні я повинен дізнатися, що ви гірше. Що ми робимо. Хто критикує себе іншим чином.

Для того, щоб ми дійсно були. Що ми, після всього? Невелике зерно піску в океані життя. Ми обмежуємо час і місце. Ми так маленькі і незначні. Так життя коротке, і ми на землі не має значення. Як ми віримо в нашу силу і силу? ?

Коли ми стоїтьмо перед величезним водоспадом, або подивимося на високі гори, покриті снігом, або знайдемо себе в середині руючого океану, багато хто з нас втратили, відчувають слабкість і милість на велику силу природи. І тільки кілька прийшли до правого висновку, на мій погляд: влада і влада водоспаду, дивовижна величність гір і дивовижна енергія бурі є проявами життя, що в мене.

Багато людей, серця яких замерзають у милі дивовижної краси природи, а також захоплюють дивовижну організацію свого тіла, їх залози, спосіб вони працюють, милуючись силою і силою їх розуму. Ми ще не навчимося сприймати себе і лікувати себе таким чином.

Ми тільки починаємо звільнити себе від шоку автократії, під якою маси не враховані, і тільки причина або лінійка, разом з духовенством, знала, що люди потрібні. Ми ще не позбавляємо себе від слов’янської психології автора.

Що було змінено, якщо ми не народилися? Одне слово вступило в душу молодого чоловіка, і він зробив щось інше, краще. З ним, хтось врятував. Ми не знаємо, наскільки міцні ми і скільки ми можемо вигодити один одному.

З цього, ми завжди незадоволені собою і намагаються піднятися, побоюючись шкідливими помилками і відчайдушно прагнути до відмінності над іншими. Таким чином, відмінність не обов'язково, крім того, він не вдається.

Є люди, які жахливо бояться робити щось неправильно, оскільки вони цінують себе низькими. Вони залишаються вічними учнями, тому що в школі вони можуть розповісти, що це право, і вони знають, як отримати хороші сорти. Але в реальному житті не працює.

Хто боїться невдачі, хто хоче бути правою, не може діяти успішно. Ви можете бути впевнені, що ви маєте право зробити щось право.

І є інший стан, за допомогою якого ви можете судити, чи ви право чи ні. Це наслідки. Зробивши щось, ви можете зрозуміти, що ви зробили право тільки після того, як з'явилися наслідки вашої дії.

Він не може приймати рішення, оскільки він ніколи не впевнений, що він робить право.

З правою є помилкова передумова, яка часто неправильно використовує право.

Ви коли-небудь дивилися різницю між логічною та психологічною правдістю? Чи можна уявити, скільки людей, які люблять своїх близьких тим, що вони повинні бути правими, і на жаль, вони завжди є?

Немає нічого гірше, ніж людина, яка морально правий. І доводить його весь час.

Таке право, як логічна, так і моральна, нерідко руйнує людські стосунки. В ім'я правди ми часто вітаємо про доброту і терпіння.

Ні, ми не приїдемо до миру і співпраці, якщо ми мотивуємо бажання бути правою, ми просто намагаємось переконувати інших, як добре ми, але ми не можемо самі вводити себе.

Ні, Якщо людина не означає, що завжди є правою або ідеальною. Чи корисні люди.Зробіть щось не тільки для себе, але для інших. Для цього потрібно вірити в себе і поважати себе і інших.

Але є необхідна передумова: ми не можемо зосередитися на недоліках людини, тому що якщо ми занадто багато піклуємось про негативні якості людей, ми не можемо поважати їх або самі.

Ми повинні розуміти, що ми добре, як ми.Ми ніколи не будемо краще, незалежно від того, скільки ми отримали, що ми навчимося, яку позицію ми займаємо в суспільстві, або скільки грошей ми маємо. Ми повинні навчатися жити з нею.

Якщо ми не можемо прийняти, що ми, ми ніколи не можемо приймати інших, оскільки вони дійсно є.

Внутрішнє число призводить до зовнішнього

Вадим Зеланд: Ми не знаємо, що вони дійсно є.

Ми повинні розуміти, що ми не ангели або супергерої, які ми іноді робимо помилки, і всі мають свої недоліки, але кожен з нас досить хороший, тому що не потрібно бути краще, ніж інші. Це чудова віра.

Якщо ви приймаєте те, що ви, девіл ванності, зникне золотою телятою моєї чудовості. Якщо ми навчимося діяти і зробимо все можливе, ми допоможемо вам.

Ми повинні навчатися жити в миру з собою. Підтримайте наші природні обмеження і завжди пам'ятайте, наскільки міцні ми. Видання

Рудольф Дрейкурс, 1957

Джерело: monocler.ru/smelost-byit-nesovershennyim-rudolf-dreykurs-o-pogone-za-pravotoy-i-strahe-sovershat-oshibki/