303
Некомфортна дитина
Я собі більше, ніж отримав від уроків життя і ударів, пов'язаних з моїм неслухняним, надмірною скромністю, частимність - наслідок виховання батьків. Я був болючим і довгий час випустили з комплексів. Довгий час я не хотів би сказати, що я думаю, не погоджуюсь з чимось, захистити мої переконання, підійти до себе, приймати рішення, зробити вибір. Взяти відповідальність за життя.
Навіть як мати, я все ще був в рамках і хитрості, поставлених мені як дитина. Тож не дивно, що я також почав підняти свою дочку таким чином: Я під керівництвом, керований, доглядав за, прагнув дослухання, дотримання рамок і правил, які я визначився для неї. Багато років перед тим, як я змінив себе, звільнив себе від своєї неслухняності, і до тих пір, поки я підняв її інакше, поважаю її особистість. Допомагає її виростити незалежно від думки інших, усвідомлювати свою унікальність і необхідність будувати власне життя, оскільки вона бачить придатність. Зайдіть на свій власний досвід життя.
Але коли мій вирощений дочок мав сина, і я мав онука Микити, ми не мали питань про те, як його підняти. Вирощувати вільний і незалежний. Він повинен відчувати себе майстером свого життя і бути в змозі бути себе. Ми відразу ж неперевершено визнаємо своє бажання, щоб вільно вивчити цей світ. І ми мали некомфортний малюк, Микита. Іноді це просто некомфортна дитина.
Він не їсти, що він не хоче їсти, і це безглуздий, щоб засунути його, набагато менше сили його.
Він вибирає те, що одяг носити в саду, і ви не можете сперечатися з ним – він не зносить цей светр, який він кладе свою матір або мене, він зносить той, хто вибирає.
Він приходить з деякими правилами своєї справи - що потрібно лягти в своєму вбранні або де його улюблений жаба Клава повинна сидіти. І той факт, що ми знаходимося в ящику цілих відкладень «оцінних речей», таких як ясенні обгортки, вертолітний кракаж, щітка для одягу, яку я шукав в вагу протягом двох тижнів, комп'ютерні диски, блиск пластиліну і т.д. – ніхто не дивиться. Дитина має право вирішувати себе, що і де лежати.
У квартирі відчувається майстер життя і головна людина. І як неприпустимо, це іноді для дорослих!
Він може входити в мій номер, див. два нові котушки ниток на столі, щасливо забрати їх, і з словами «Я буду це дуже багато» піти в його кімнату. І я повинен зупинити його і пояснити, що нитки є шахтою, що мені потрібно, і я не можу дати їм до нього, хоча вони "дуже корисно" до нього.
Він є дійсно некомфортною дитиною, тому що він не може бути замовлений, він повинен бути домовлений. Ми не хочемо, щоб використовувати суворі методи освіти, і практика показує, що він дає потужний і сильний реабфф для того, хто розщеплює або критикує.
Він не приймає приниження будь-яким чином. Він стоїть за себе. Він стоїть за себе в кожному сенсі. Він хоче, що він хоче. І як неприпустимо, для батьків!
Він захищає своє право ходити ще десять хвилин. Він рідко погоджується з пропозицією. Він пропонує власний варіант і захистить свій власний. Він завжди хоче отримати те, що він хоче. Він майстер життя.
Я пам'ятаю ситуацію, коли пішов до дитячої клініки з ним, три роки. Я бачив різницю між комфортними і некомфортними дітьми.
Зручні діти сидять поруч з матір'ю, вони розповіли сидіти - вони сіли. Дуже весело! Намальовані стіни зображені ділянки з мультфільмів. Великі туби з живими квітами привертають увагу. Кріплення столів може бути великим дахом для будинку з макіяжу, складні стільці можуть бути закриті або відкриті – так цікаво!
Але мами розповідали про комфортні діти, щоб сидіти і сиділи. І Микита і І, як кажуть, ходили по коридору. Бо світ навколо нього був цікавим. І він дивився на і доторкнувся все, що може бути доторкненим, навіть викопаний в трубі землі. Він приховує багато під змінними столами і захоплено закритими і відкриваючи всі вільні стільці. Він навіть зумів красти на підлозі - звідти є зовсім інший кут. І був з ним весь час, бо він ще молодий, щоб дати йому довгий відстані від себе.
І я занурила матері, сидячи поруч з ними вже мертвих - освічених і неслухняних дітей. Доброго дня! Ви не можете сидіти з незручною дитиною, як це. Ви повинні бути на охороні. Він потребує допомоги, щоб побачити світ. Його право на свободу руху в цьому світі повинні бути допущені. У той же час необхідно встановити необхідні межі: що робити не можна, наприклад, піти в будь-який офіс, де відбувається прийом. Але, поважаючи особистість цієї некомфортної дитини, він не може бути просто голодом, «Ви не можете піти там!» тому що він не приймає прямі заборони, він захищає його бажання бути де він хоче бути. Поважно пояснить, чому б не було. І це некомфортно. Це набагато простіше вирізати і заборонити!
Я часто дивився цю дитину в дворі, взаємодіяючи з людьми.
Він сміливо йде людям - дорослим або дітям. Він йде без думки, що він не може бути прийнятий, що він не може бути доречним.
Він йде до вирощених хлопців, закріпивши велосипед на дворі, запитує, що вони роблять тут. Він займає деякі інструменти або деталі, щоб знайти більш детальну інформацію. Це весь світ для нього. Він все ще вибрав в цьому світі.
Доторкнувшись і вважав все, що цікаво йому, він відходить від хлопців і йде на якусь нову мету: до шпинделя, на якій можна ходити, до красивого галька - і "бой" тягнеться за ним.
Щоразу я був вражений на цьому видовище: є така дитина – надінь землі, ходьба, стекаючи ноги, босоніж, смішний маленький чоловік – і рядок підлітків хлопчиків розтягається за ним. З якоїсь причини вони хочуть спілкуватися з ним.
Після того, як я ходив додому, і я припинився на в'їзді по одному такого хлопчика.
- Чи пройде Нікіта на прогулянку? він запитав.
Питання просто плутати мене - чому він Nikita? Що таке десять-річний хлопець виходить від висить з ним, коли він чекає на нього йти на прогулянку?
Але вони, безумовно, отримують щось від спілкування з такою маленькою людиною – почуття власної важливості, почуття їх «добрості», коли вони допомагають Нікітаю, пояснюють щось до нього.
Через місяць після початку навчання його онука в цьому (не звичайної, хорошої школи!) – він був поставлений в кут перед цілим класом, щоб не знаючи відповідь на свічку, що учитель зробив, він перевернув відповідь на хлопчика-неюбора.
- Я запитав його, коли він приїжджає з школи і сказав мені про це. - Як ви її дісталися?
Він просто зважився, показує, скільки він не схожий. Потім він сказав,
до Маруся.
- Ви навчитеся гарного уроку, дорогі, не перезаписати відповіді інших людей, але жити з головою. Звичайно, я не думаю, що це вірно, що вчитель кладе вас в куточок. Але вона, ймовірно, подумала, що ви навчитеся добре. «Дякую себе, дорого, тоді вам не доведеться турбуватися про те, що ставити в кут», - сказав я.
І я думав себе: якщо я, що трохи першокласника дівчина я був, timid, дивний, боя всіх і все, турбує про кожну дрібницю, були вставлені в кут перед цілим класом, я б просто гине в одній хвилині! І сказав він: «Це океї, Маруся!»
Ми обговорюємо цю ситуацію з дочкою – чи поговоримо з вчителям про шляхи взаємодії з дітьми. І не вирішив. Ми не можемо тримати дитину в житті. Критики, покарання і відторгнення є стилем цього світу. Він повинен бути в змозі стояти в цьому світі з його стилем. Дізнайтеся, щоб жити в ній за допомогою нашої допомоги.
Другий раз він був в кутку на тиждень пізніше. Для того, щоб кричати гучно під час бігу під залом. Він сказав мені про це, коли ми їздили з школи. Він зняв і зняв водія, як він міг.
до Будь ласка, зупинитесь на зупинці!
І сказав він мені сумно:
- Десь ще мій голос може бути корисний!
І я виглядав ніжністю, навіть з ніжністю, на цьому маленькому мудрому чоловікові. І як ми прогулялися додому, ми говорили про школу. Про її правила, про те, де може статися голос. Як не потрапити в куточок.
до Третій раз, Маруся, я не буду в ньому! онука впевнено розповіла мені.
- Чому ви так впевнені про це? Я запитав, не сумніваюся, що він знову отримає.
до Не буде третє! Він сказав мені, як він лебідь. І пояснив він:
- Якщо ви отримуєте третій раз, ви будете там цілий день, і ви не будете ходити на обід, і вони не дадуть вам додому. й
Я зрадив його, щоб він був випущений на обід і випустили додому. Що мій мама і я просто нехай його йти. Але в той же час підкреслити, що краще заважати свідомо, щоб не потрапити в кут.
Наша дитина виходить у світ. Як це буде в цьому світі, час розповість. Скільки він готовий вижити в ньому, щоб вижити і бути щасливим, успішним, час також розповість. Ми будемо боятися. Не передній. За ним.
Так він може піти в життя своїм вибором, його висновки, його рішення.
І кожен раз я бачу своїх однокласників, своїх друзів, просто своїх дітей на вулицях, я думаю, мимовільно, "Чи дорослі виростуть їх?" Яка доля чекає ці діти? Яким буде життя цих дітей? ?
І я кажу собі, "Що їхні батьки допоможуть їм створити - вірою або невірним у них, за допомогою їх підтримки або відхилення від них, своїм позитивним або негативним уявленням про життя, яке вони перейдуть на них".
Дякуемо! Допоможи їм виростити міцні, впевнені, відповідальні, великі, вільні і яскраві люди.
І хоча для нас їх батьки, сьогодні це може бути не дуже зручно мати сусідство такого вирощування, вільно досліджуючи в світ дитини, незалежну особистість - це буде необхідно для нього, для його життя, в якому він може досягти багато, реалізувати себе, піти власний спосіб, Бог готовий до нього. Живіть своє життя. І щасливі.
Так що в майбутньому ми, його старі батьки, будуть відчувати радість такого дорослого нашої дитини, відчувати підтримку, безпеку цієї особистості, яка відбулася в усіх сенсах.
Доброго дня!
Так що це буде! опубліковано!
Автор: Маруся Светлова з книги «Мистецтво становлення батьківства»
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: /users/1077
Ви повинні спробувати це: Запечена вершниця з малиною
Як отримати 2,4 м2 урожай моркви, який триватиме до наступного сезону