Катерина Ремізова. На рак, пригнічення і прощення

Катюша Ремізова пішов до Господнього у віці 29 серпня 2015 року. Чотири роки вона бореться з раком, витримала п'ять операцій, молочна хімія. Вона дуже стійко захищала хворобу, постійно примушена, в останні місяці - щодня.

Ми молилися за благословення Бога. Похорон відбудеться в 9.30 році 3 серпня в храмі Всесимволого Спасителя.

Як хвороба прогресувала до його кінцевої стадії, Катюша вирішила, що важливо поділитися своїм досвідом прийняття і життям захворювання, пояснюючи психологічні та емоційні зміни, викликані раком.

Тамара Амелін писав:

В осені 2014 року прийшов в будинок, в Раменському, і ми говорили довго, 14 годин поспіль. З роботи, п'ятирічного сина Захара. Ми влаштували комфортно в вітальні, відвертий чай з яблуним штруделом, приготованим Катя і складалися тільки тоді, коли вікна почали блискати. Я думаю, що ця історія допоможе хто-небудь прийняти себе в хворобі, і хтось просто дізнається, що це подобається бути хворим на рак.

Що говорити про- Все, що я хотів би розповісти про емоційну і психологічну сторону захворювання. Одне з моїх друзів просто почав лікуватися, я можу бачити з неї і пам'ятати, наскільки важко це зрозуміти і приймати хвороби, нова життєва база.

Справа в тому, що хвороба дає великий досвід, який ви хочете поділитися. Хоча ви зазвичай намагаються поговорити про онкологію - і вона перетворюється в урок. Або в медичній історії в медичному розумінні - перелік операцій, лікарів, інших деталей. І я помітив багато разів, якщо людина не повинна знати щось, вони не чують. Це сталося кілька разів – різні люди в моїй історії просто впав, навіть якщо вони не хочуть спати! І тепер я часто виступає в якості довідкового бюро – багато людей звертаються, коли вони навчаються, що друзі та родичі мають таку діагноз.

Що робити далі?

Так, це право. Або попросити мене викликати хвору людину і просто поговорити з ними. Не завжди потрібно пояснити, що робити далі, іноді потрібно лише послухати, підтримувати, ділитися цими складними емоціями. Ця розмова часто буває.

Як це все почалося.Перші серйозні ознаки захворювання, в тому числі кровотечі, з'являються в вікі восьмого віку. Я думаю, що стреси, пов'язані з сім'єю, що рухається від Ташкента до Москви, з зміною клімату, з вступом до університету, не були вайн. Я також мав попереджувальні ознаки при вагітності. Бог тільки зберіг дитину. Як правило, люди не хочуть думати погано, і я не хотів.

Коли я був 25 років, я був годую матір'ю, Захару був одним і половиною років, я мав гострий черевний біль, я почав мати незрозумілі симптоми. Я відчув, що я був спійманий в деяких неминучих млинцях, і ситуація така, що нічого не можна змінити. Я спробував зв'язатися з деякими лікарями, зробити щось, і... нічого. Що таке, що лікарі не можуть, амбуланси не приходять, родичі не приймають ситуації серйозно.

Я сидю з чоловіком і я кажу, «Ви знаєте, Андрій, не маю сил жити. Ви розумієте, що це не заради червоного слова, це не деякі маніпуляції, Я розповідаю вам чесно: Я не маю сил, щоб дихати, ходити. Я відчуваю, що все це дано мені з великим зусиллям. й

Я навіть писав пізніше: якщо людина починає скаржитися на втому, якщо він має будь-які незвичайні симптоми, намагатися віддати йому піти до лікаря. Людина не може допомогти собі, в той момент він всередині ситуації. І це фраза, що «повільнення – робота посухи» принципово невірно. Якщо людина, яка в цій ситуації не може оцінити її ззовні. Тексти пісень, а це означає: Він думає, що він океї. І якщо людина є сумлінною, то подумайте, що він винний.

Я пішов до районної лікарні, і всі думали, що у мене був апендіцит. Не вдалося зрозуміти, чому ця дівчина, idiot, була просто кричуща, як вона була вирізана. Я сам ходив до операційного столу до всіх сортів жилетів з персоналу: "Чому ти так болючий?" І тоді ці лікарі зрізають мене вгору, і вони бачать величезну пухлину, яка розливається через живіт з пухом. Лікарі були в шоку, вони вийшли і розповіли мої родичі, щоб підготуватися до найгірших, швидше за все, гинуть незабаром, вона має рак.

І так вся ця проповідна ситуація, я вийшов з лікарні, я намагаюся взаємодіяти з світом, і я розумію, що у мене є справжній синдром Амфгана, де є мир, і є мене, і я вид за склом, окремо. Я не розумію, чому люди люблять життя, коли є такий біль і такий жах.

Я побіг в другу в магазині, і вона запитує мене: «Як ви?» – це питання про обов’язок, і я намагаюся сказати її, що речі погані, і вона каже: «Перетоніт?» Моя мама мала перитоніт, це океї, нічого. Ось чому всі реагують. Ви ізольовані, тому що не можна провітати біль, і ніхто не може зрозуміти ступінь болю.

Я зустрілася з другом, який втратив чоловіка. Вона і я дивлюся на один і я бачу, що я розумію. Людина, яка переживає сильний біль, ніколи не зможе перенести іншу людину в біль. І тепер я маю досить велику групу людей, з якими ми спілкуємося, і нам не потрібно нічого пояснити один одному. Як проходить секретний клуб, що дозволяє зрозуміти один одного без слів.

Лікування. Лікарі. Ангели- Про Каширку говорять: Все добре там – як обладнання, так і персонал. У них є одна проблема: пацієнти. Це сто відсотків. Ви знаєте, як місце граната: люди захоплюють в чергах, ходять до останнього, їх кола пекли багато, багато разів. Багато пацієнтів, які перенесли циркуляційний природний підбір і не отримують операції або лікування. Є така система, яка людина може сидіти в офісі, і лікар (вони мають в'їзд з коридору і виїзд з іншого боку) здавна вилетіла і пішов-го-го-го. Пацієнту посидить і на інший рік.

Я не бачив цього. Я думав, що це небо. Андрій на першому засіданні з хірургом каже: "Я готовий подарувати вам гроші." І сказав хірург, ти божевільний? У вас є бажання дружини. Отримайтеся тут швидко. А якщо вона потребує, ми будемо працювати на завтра. й

Я був вмираю в домашніх умовах, я поставив на Касгірку дуже довго. Я чекав гірше, ви знаєте? Я вже був у відділенні лікування в Онкоцентрі, на якому знаходиться крихкий поверх, перегляд і мислення: напевно люди звідтимуться тільки з вікон.

до Це різне в Німеччині!

- Ви знаєте, що мені болить? У нас є те ж саме, що і в європейських клініках, в цьому інституті. Не вірив мене. Все говорить: «Як ви в Росії?» Ви лежите! Ми надіслали документи на різні європейські клініки, і кожен сказав нам, що наші лікарі лікують мене абсолютно правильно. Єдина проблема в Росії полягає в тому, що немає реабілітації.

Після п'ятої операції вона пішла прямо після четвертого, я не прокинувся від болю, там було трохи туману. Я чую голоси і не можу відкрити очі. У ІКУ ангели працюють, щоб переконатися, що ви прокинулися. І я не здаюся спати, але я не можу відкрити очі, я можу тільки почути мої мони.

Анестезіолог прийшов до мене і сказав: «Катя, тепер потрібно вигнути, я покладаю епідуральну, у вас терпіння, мій дорогий, що ви не будете боляче.» Я відчуваю себе краще. Але через шлунково-кишковий зонд у нісі я не можу дихати, я страждаю жахливо, мій лікар каже: «Я мій сонечко, моя радість, трохи чекати». Він починає витягти все самостійно. У мене є сльози, snot, drool. "Я шкодую, мед, нічого не сподобалося." Я блювота. Він переносить все це, псує мене на голову і каже: «Як ви, мій бідний, постраждали. й

Ми не працювали на тижні. І якщо кишечник не починає, значить - закривайте рот, живіть без їжі. Там буде кишковий параліч, і це смерть. Лікар каже мені, «Катя, ви повинні пити вазелінове масло». Не просто вазелінова олія, але з гіркотою гіркотою у світі – магнезія. І потрібно пити не ложку, але велике скло. Я дивлюсь на чесні очі і скажімо: «Доктор, для вас, все!» До вашого здоров'я! І я відвертав постріл! І сказав він: "Діти, мати сильний!"

Це інший рівень відносин. Цей лікар врятував мене один раз, двічі, три рази, весь час. «Я не буду лікуватися!» Зареєструйся! Я згоден, щоб закінчити вашу резиденцію! Він обробляє його. Налаштування. Персуасив.

Він назвав свого чоловіка і сказав: "Це океї." Що сталося диво. Вони говорять так, хоча вони не вірять.

Як подякувати лікарям. Ви не можете давати гроші, добре, вони давали деяку «гречку» фруктів, морозива, кавуна. І для анестезіолога я мав лист. Щодня я буду писати книгу про вас, тому що ви не людина, ви ангели. Так, ангели не потрібно розповідати, що вони ангели, але я не можу допомогти, але сказати. Реанімація - це тверда і бездоганна робота. Нехай люди подякують їм. Хтось не пам'ятав, хтось не знає.

А потім був рецидив. Очі хірурга не можуть бачити найменших. Я добре переносить хімію, і променевість через пень-дек. Є випадки, коли вплив призводить до регресія.

Як важко зберегти "візильність"до Дуже важко і болючо розуміти, що в певній точці свого «самого» зламали, що іноді буквально на найменших «похил» потрібно попросити когось за допомогою.

Здорова людина може покладатися на себе багато способів, може контролювати себе, може створити певний образ для себе, може зробити хороші очеретки, і не сваритися з ким-небудь. Ви можете зробити цей зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Але коли ви хворіли, все це «само» різко згорнеться.

І це дуже складно. У мене є такий характер, який я отримую разом з новими людьми, відчувати себе безкоштовно в компаніях. І я зрозумів, що тепер я в стані пристрасті. З одного боку, навіть у моїй хворобі я навчився тримати зовнішній вигляд, що все було дрібно. Я сміюся, посміхатися, радіти, але зараз з мною, незважаючи на ліки, завжди біль. У мене є така особливість: чим гірше я відчуваю, чим більш лютийно я сміюся і жарт. І тепер я часто розумію, що я не знаю про мої дії, там немає гальмів.

У мене є час, коли я запитав своїх друзів, якщо я хворий. Дуже складний досвід! У мене було багато чути про себе.

Починався з кількома близькими людьми, які розповідають мені, що моя хвороба не змінила мене за краще. І приймав їх. Звісно, це не було легко, я кинувся на місяць, після чого закрито багато моїх соціальних медіа-повідомлень, за той час як важко спілкуватися з людьми. Мій чоловік сказав: "Ви попросили людей на есе на тему". Це правда, я запитав його.

Дуже складний момент, я навіть мав поганий зв'язок з двома друзями, оскільки вони сказали мені чесно, що вони думали. Мій священик сказав: «Холд на цих людей. й

- Утримайтеся?

Він сказав мені: «Це буде багато речей, щоб розповісти вам, але кілька людей розповість вам правду». Тепер я трохи сплетений, я зрозумів, що ви можете висловити себе по-різному і все ще продовжуєте спілкуватися.
Якщо ви попросите щось терміново, вам потрібно подолати свою гордість, не доторкатися і не чекати. І в якийсь момент починається попертування. Я завжди маю багато ідей, я полю і почати говорити: «Нехай ми все робимо це разом з вами...» Я почав вирішувати для інших - це така хороша пастка для хвороб. Моя сім'я почала говорити про це. А священик каже мені, Катя, все. Потягніть себе разом. Або ви просто перенесете – напишіть ідеї, наприклад. Звичайно, ви попросите склянку води. Але припинити деяке помперування, ви не можете проціджувати і вирішувати для інших. Дуже цінна порада мене.

Порада. Так багато! Кожен – знайомий, незнайомий – пише абсолютно різні речі. Хтось починає відродити мене, каже, що вони знають, чому я хворий, раджу в дусі «не ображається нікому, я не відступив і я дрібно». Як це ваша помилка. У певній точці я сказав про це до священика, і він сказав: «Хто з вами Господь, що ти, Катюша ...»

Перш за все, я опинився порадою про лікування раку, але системи різні, формальні, неформальні. І в певній точці я потрапив на голову, але люди хочуть допомогти мені! Неважливо, що вони радять, початковий імпульс допоможе мені.

Про гумність.до І всі ці щоденні відкриття з серії "великий мені". Тепер я часто бачу прояви моїх поганих рис, але я не можу нічого про це зробити, не вистачає сил для контролю, і всі найбільш неприємні сторони персонажа знаходяться в простому погляді. І коли ви зробите коментарі, це болить, тому що навіть найвибагливіших людей хоче бути приглушеним і жаловим.

Я думав, що я дізнався щось під час моєї хвороби. Але коли-небудь переходить, і ви усвідомлюєте, що не тільки ви нічого не дізналися, але весь цей час стояв. У моїх щоденних роботах я навіть з цими записами: «Я нарешті дізнався, що не запитувати занадто багато питань для лікарів». І через рік, замітка зверху: "Я не дізнався - це здавалося."

І я усвідомлю, що краще, що я можу зробити зараз, іноді, намагатися тримати спокій. Іноді в даній ситуації тільки думки про пригнічення. Ви думаєте, що я запитав про це, тому будь ласка, прийняти його! На деякий момент я почав боятися попросити пригніченості, тому що я зрозумів, що отримати його, ймовірно, доведеться через біль. Я боїться болю. Але тепер я розумію, що це буде боляче, і страх, якось пішов.

Найважчою частиною є хвальність. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це дуже важко: в першу чергу я серйозно розумію ворожість всього, що відбувається, люди намагаються здогадатися. Я не думаю, що люди завжди пишу чесно. Може бути, вони хочуть піднятися,... Дуже важко приймати слово.

Є багато рутинних, сірих, нерозмітних днів при захворюваннях, невірно чути похвалу. А з іншого боку, є ситуації, коли він дуже самовільний, ви дійсно залишаються окремо, аж до того, що навіть родичі знаходяться неподалік, вони також потребують відпочинку. Життя з хворою людиною дуже складно.

Як підійти цю тему не зрозуміло. Ми навіть жартуємо в сім'ї. Наприклад, я можу сказати Андрею, коли він не відповідає телефону прямо: «Якщо ви не зробите його до мого похорону, не підіграйте, а потім дадуть вам три дні». «Катя, ти не жартуєш.» Але Андрій бере мене добре. Предмет смерті може бути серйозно або жартований про. Немає іншого варіанту. Не говоріть про це.

Увійти- Я прочитав транограму лекції Петра Сисоєва «Інструкції для безсмертності». І сказав він про те, що подумати про людину, яка знає, що незабаром загине. Ця книга допомогла мені зробити все разом.

- Будь-які поради?

- Так, це керівництво. Рік тому я написав листа до рідних, друзів, всіх деяких слів, ментально сказав, що І я мав загальний конфлікт, дуже детальний, дуже серйозний, священик навіть сказав: «Я тепер думаю, довго, тому що я не мав такого довгого часу, щоб сортувати все по поличках». Я дуже люблю прибирання, і ця розмова залишила мене почуття, як чистий номер. Я не хочу втратити це почуття, я думав, що я був про смерть.

А потім поверніть на комп'ютер і побачте, що є повідомлення про смерть Анатолія Данилова. І в той момент я отримую гістеричний ...

Зрозуміло, що я завжди думав про смерть, але останнім часом я готуюсь до смертності, писати деякі заповіти. А потім був чоловік, який любив вчора. Я навіть не знаю, що Анотація читала групу Facebook про допомогу мені. Моє лист було опубліковано на Правмірі, а Анатолій пише на форумі: «Це наш дуже хороший парафіян, нам потрібна допомога». Я думаю, що байдужа людина! А потім чубчик! Я люблю фольго писати деякі заповіти, а потім людина не знаю, не здогадав: він має маленьку дитину, дружину. Це був особистий удар до мене. Я прорахував на перші 40 днів.

КоктейльЯ думаю, що онкологія може проявлятися, не довіра, абсолютний і загальний самолюб. Я зустрілася з батьками. Ви читаєте психологів, ви думаєте, що вони все, щоб полум'я, і всі раптові ви думаєте, Стоп! Я 25 років і я намагаюся відлякувати мій мама не відчуваю себе зараз? Чи є це навіть нормально?!

Я мав переоцінку відносин з родичами, і це було дуже серйозним. Я зняв рожеві окуляри про те, що кожен буде допомогти мені зараз, кожен буде слухати. Тому що в будь-який момент може бути ситуація, яка не може допомогти. Будь-який може бути неможливим, але це не тому, що він є запобіжником, але тому що він просто людина.

Я теж зрозумів, як важко було для моєї сім'ї, особливо моїх батьків. Я думав, «Індрі, вирощений людиною, буде хвилюватися, але якось він буде справитися з цією ситуацією. Для Захара дуже важко, тому Андрєй повинен бути запитав в першу чергу, щоб подумати про Захар. Я думав про своїх батьків, теж, що дорослі повинні якось вижити. Звісно, я побачила, що моя мама була важкою на деяких точках, але ще чітко піднялася ситуація. Поставляючи себе на місці своїх батьків, я зрозумів, наскільки важко було для них, і я впав в такий жах! Я мама!

Прощати себе. У відділенні інтенсивного догляду я мав дивний аспіратор, якби я був перед початком. Я пам'ятаю, що взявся в ліфт, я дивлюся на мій рефлекс ... і це не мої очі, які шукають мене на всіх, деякі дивні, дуже напружені ... шукаю прямо всередині мене. Я бачу себе з-за кордону і чую голос всередині: Я прощав себе.

Допомога.Якщо ви попросите допомогу, ви повинні бути готові, що не буде легко. Допомога не може бути те, що ви спочатку очікуєте. Тексти пісень, а це означає: І люди не будуть те, що ви уявите. У будь-якому випадку, кожен повинен сказати подяку.

Я не писав на Facebook, "Не молитися за здоров'я". Якщо є здоров'я, це буде без цих слів. Але я знаю, що там немає повернення. Я пишу вам променя для полегшення від болю і страждань, щоб не було нізду.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.pravmir.ru/katyusha-remizova-o-rake-smirenii-i-proshhenii/