Життя після смерті: Що говорить про душу?

Кожна людина, яка зіткнулася з смертю коханої людини, дивує, чи є життя після смерті. У наш час це питання є особливо актуальним. Якщо кілька століть тому відповідь на це питання було очевидно всім, зараз, після періоду атеїзму, розчин складніше.

Ми не можемо просто вірити сотні поколінь наших предків, які, через особистий досвід, століття після століття, переконані, що людина має безсмертну душу. Ми хочемо, щоб факти. Наукові факти. Вони намагалися переконувати нас з школи, що немає Бога, безсмертної душі. Ми сказали, що це те, що наука говорить. І ми віримо... Вважають, що не є безсмертної душі, вірили, що наука доведе її, вірили, що не є Богом. Ніна з нас спробувала зрозуміти, що говориться про неупереджену науку душі. Ми просто довіряємо певних органів, не виходячи з деталей їх світогляду, об’єктивності та інтерпретації наукових фактів.

Зараз, що трагедія сталася, є конфліктом у нас.

Ми відчуваємо, що душа покійного є вічною, що це живий, але з іншого боку, старий і втілений стереотипи, що душа не перетягне нас в абіс розпаду. Ця боротьба в нас дуже важко і дуже виснажливе. Тексти пісень, а це означає: Ми хочемо, щоб правда!

Так ми розглянемо питання існування душі через реальну, неідеологізовану, об’єктивну науку. Ми почуємо думку реальних вчених з цього питання, особисто оцінюємо логічні розрахунки. Це не наша віра в існування або невибагливість душі, але тільки Знання, які можуть вислуховувати цей внутрішній конфлікт, зберегти нашу силу, дати впевненість, дивитися на трагедії з різних, реальних точок зору.

У статті буде зосереджено на свідомості. Ми розглянемо питання про свідомість з точки зору науки: де є свідомість в нашому тілі і може її припинити життя?

Що таке свідомість?Перш за все, що свідомість. Люди думали про це питання по всій історії людства, але ще не можуть прийти до остаточного рішення. Ми знаємо лише деякі властивості, можливості свідомості. Свідомість – це усвідомлення себе, власної особистості, це великий аналіз усіх наших почуттів, емоцій, бажань, планів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Зрозуміло розкрито наш принциповий існування. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Свідомість не має розмірів, немає форми, ніякого кольору і запаху, не смаку, його не можна торкнутися, скручувати в руках. Хоча ми знаємо дуже мало про свідомість, ми знаємо для того, що у нас є.

Однією з основних питань людства є питання природи цієї дуже свідомості (сул, I, ego). Діаметрально протилежних поглядів на цю тему мають матеріалізм і ідеалізм. З точки зору матеріалізму людська свідомість є субстратом мозку, продукт матерії, продукт біохімічних процесів, спеціальна fusion нервових клітин. З точки зору ідеалізму, свідомості є его, «Я», дух, душа – невидиме духовне, невидиме духовне виховання тіла, вічно існуюче, недбала енергія. В актах свідомості завжди є предмет, який усвідомлює все.

Якщо Вас цікавить чисто релігійні ідеї про душу, то релігія не дасть ніяких доказів існування душі. Вчення душі є собачою і не піддається наукового доказу.

Є абсолютно не пояснення, значно менше доказів, для журналістів, які вважають, що вони неупереджені вчені (хоча це далеко від справи).

Як це те, що більшість людей, які однаково далеко від релігії, філософії та науки, уявіть це усвідомлення, душа, я? Просимо самі, що «Я»?

Стать, ім'я, професія та інші функції

Перш за все, що більшість людей думають про це: «Я людина», «Я жінка (люда), «Я підприємець (повернення, пекер),» «Я Таня (Катя, Олексій)», «Я дружиною (люда, дочка)» і т.д. Ті, звичайно, смішні відповіді. Ваш індивід, унікальний «Я» не може бути визначений загальними поняттями. Є багато людей з однаковими характеристиками, але вони не Ваші «Я». Половина з них є жінками (мені), але вони також не «Я», люди з однаковими професіями, такими як їх, не ваш «Я», те ж саме можна сказати про дружини (людейки), людей різних професій, соціального статусу, національностей, релігії тощо. Якщо ви не маєте участі у будь-якій групі, ви можете пояснити вам, що ваше індивідуальне самооцінка, адже Я не маю на увазі якість (кільки належать до нашого «Я»), оскільки якість такої ж людини може змінитися, але його «Я» залишається незмінним.

Чоловічі та фізіологічні характеристики

Деякі кажуть, що їх «Я» є їх рефлексами, їх поведінка, їх індивідуальні ідеї та вподобання, їх психологічні характеристики тощо.

По суті, вона не може бути сердечником особистості, що називається «І.» Чому? З кожним життям, поведінкою і сприйняттям наркоманії, і ще більше психологічних особливостей. Не можна сказати, що якщо раніше ці функції були різними, це не моє само.

«Я мій індивід тіла». Це цікавіше. Давайте подивимося на це припущення.

Кожна людина знає з навчального курсу, що клітини нашого тіла поступово поновлюються протягом усього життя. Стара вмира (апоптоз), і новий народжуються. Деякі клітини ( епітелію шлунково-кишкового тракту) повністю поновлюються практично щодня, але є клітини, які проходять через їх життєвий цикл набагато довше. В середньому кожні 5 років поновлюються всі клітини тіла. Якщо ви вважаєте, що «Я» як просте зібрання людських клітин, ви отримаєте абсурд. Виявляється, якщо людина живе, наприклад, 70 років. У цей час принаймні 10 разів людина змінить всі клітинки в тілі (тобто 10 поколінь). Чи може це означати, що не одна людина жив 70-річному житті, але 10 різних людей? Чи не те, що досить міцний? Ми укладаємо, що «Я» не може бути тілом, адже тіло не є постійним, і «Я» постійний.

Це означає, що «Я» не може бути як і якостями клітин, так і їх загальністю.

А ось особливо ерудит цитує контрагумент: «ОК, з кісточками і м'язами це зрозуміло, що це дійсно не може бути «Я», але є нервові клітини! Всі вони Чи «Я» сума нервових клітин?

Подумайте про це разом...

Чи свідомість зроблена нервовими клітинами?

Матеріалізм звик до розкладання цілого багатоцільового світу в механічні компоненти, «проведення гармонії з алгебрією». Найвідоміша похибка мілітантного матеріалу з урахуванням індивідуальної ідеї, що індивід є набором біологічних якостей. Однак поєднання неоднорідних об’єктів, чи є вони атоми або невралини, не можна давати до особистості і її нулюсу, «І».

Як це може бути максимально складним, почуттям, здатним переживати, бути любов'ю, тільки сума конкретних клітин організму, разом з біохімічними та біоелектричними процесами, що відбуваються? Як ці процеси формують себе? ?

Якщо нервові клітини були нашими пологами, ми втратимо частину себе щодня. З кожним осередком, який загинув, з кожним нейроном, сам стане меншим і меншим. З ремонтом целюлози, він підвищить розмір.

Наукові дослідження, що проводяться в різних країнах світу, доведено, що нервові клітини, як і всі інші клітини організму людини, здатні регенерувати. Дослідження в Інституті біологічних досліджень в Каліфорнії виявили, що повністю функціонують молоді клітини народжуються в мозкух дорослих ссавців, які функціонують на парі з існуючими нейронами. Професор Фредерік Гадж і колеги також уклали, що тканина мозку максимально швидко поновлюється в фізично активних тварин. 1-й

Підтверджується публікаціям в іншому авторитетному, рецензентному біологічному журналі – Наука: За останні два роки дослідники виявили, що нервові та мозкові клітини поновлюються, як відпочинок в організмі людини. Орган здатний відновити порушення, пов'язані з нервовим трактом, говорить вчений Helen M. Blon.

Таким чином, навіть при повній зміні всіх (в тому числі нервових) клітин тіла, «Я» людини залишається таким же, тому не належить постійно мінливому матеріальному тілі.

З якоїсь причини в наш час так важко довести те, що було очевидним і зрозумілим до стародавніх. Роман Неоптонистий філософ Плотінус писав: «Для того, щоб не сталося життя, життя може бути створений їх загальним життям ... крім того, це абсолютно неможливе, що життя повинно виготовити Кап частини, і що розум повинен виробляти, що не має розуму». Якщо хто-небудь стверджує, що це не так, але що насправді душа утворюється атомами, які з'єднуються, тобто невидимий на частини тіла, він буде спокушати той факт, що самі атоми тільки лежать поруч один одному, не утворюючи живу цілість, для того щоб не було єдності і спільних відчуттів з тіл, які нечутливі і нездатні з'єднання; і душа відчуває себе. 2,2 км

Само - це незмінює серцевину особистості, яка включає в себе багато змінних, але не сама змінна.

Скептик може зробити один останній аргумент відчайу: «Чи не є мозок? й

Чи свідомість продукту мозкової діяльності? Що говорить наука?

казка, що наша свідомість є діяльністю мозку, багато чутно в школі. Незвичайно поширена ідея, що мозок, насправді, людина з його «Я». Більшість людей вважають, що це мозок, який сприймає інформацію з зовнішнього світу, обробляє його і вирішує, як діяти в кожному випадку, думають, що це мозок, що робить нас живим, дає нам особистість. І тіло нічого не більше, ніж костюм, що забезпечує діяльність центральної нервової системи.

Але ця історія не має нічого спільного з наукою. Мозок тепер глибоко навчається. Доведено хімічний склад, частини мозку, зв’язки цих відділів з функціями людини. Досліджено роботу мозку, увагу, пам'ять, мова. Досліджено функціональні блоки мозку. Багато клініки та науково-дослідні центри навчалися мозку людини більш ніж сто років, для чого було розроблено дорогий ефективне обладнання. Але, відкривши будь-які підручники, монографії, наукові журнали в нейрофізіології або нейропсихології, ви не знайдете наукових даних про з'єднання мозку з свідомістю.

Для людей далеко від цієї галузі знань, це дивно. Не дивно про це. Не вдалося відкрити зв'язок між мозку і дуже центром нашої особистості. Звісно, матеріальні вчені завжди бажали цього. На цьому були проведені Тисячі досліджень та мільйонів експериментів, на ньому було проведено багато мільярдів доларів. Вчені не були Завдяки даним дослідженням, самі мозкові області були виявлені і навчалися, їх з'єднання з фізіологічними процесами було зроблено для розуміння нейрофізіологічних процесів і явищ, але найголовніше не було зроблено. Ми не змогли знайти в мозку місце, яке наше «Я». Не вдалося, незважаючи на дуже активну роботу в цьому напрямку, щоб зробити серйозні припущення щодо того, як мозок може бути підключений до нашої свідомості.

Де прийшов припущення, що свідомість в мозку? Ця припущення була виведена в середині 18 століття відомого електрофізіолога Дубая-Раймонда (1818-1896). У своєму всесвітньому перегляді Дубуая-Раймонд був одним з найяскравіших представників механіки. У одному з його літер другу він написав, що «в тілі працюють тільки фізичні і хімічні закони; якщо вони не можуть пояснити все, то необхідно, використовуючи фізичні і математичні методи, або знайти спосіб їх дії, або прийняти, що є нові сили речовини, рівні за значенням фізичних і хімічних сил». 3. У

Але він не згоден з іншим видатним фізіологом Карлом Фрідріха Вільгельмом Лудвіг (Лудвіг, 1816-1895), який жив одночасно, як Раймонд, який очолював 1869-1895 новий фізіологічний інститут в Лейпцизі, який став найбільшим світовим центром в галузі експериментальної фізіології. Засновник наукової школи Людвіг написав, що жодна з існуючих теорій нервової діяльності, в тому числі електрична теорія нервових струмів Дубаюс-Реймонда, може сказати що про те, як можливі дії відчуття через активність нервів. Зверніть увагу, що тут ми навіть не говоримо про найскладніші дії свідомості, але про набагато простіших відчуттів. Якщо немає свідомості, ми не можемо відчувати себе чи відчувати себе.

Ще один великий фізіолог дев'ятнадцятого століття, відрізнявся англійський нейрофізіолог Сір Чарльз Скотт Шеррингтон, Нобелівський лауреат, сказав, що якщо незрозуміло, як виникає психіка від активності мозку, то, природно, мало розуміючи, як це може мати будь-який вплив на поведінку, що регулюється нервовою системою.

«Так ми свідомо, ми не знаємо і ніколи не будемо». І неважливо, як глибоко ми йдемо в дики внутрішньочеребральної нейродинаміки, ми не будемо кинути міст в царство свідомості. Раймонд прийшов до розчарування висновку для детермінізму про неможливість роз’ясування свідомості за матеріальними причинами. «Уважаю, що тут людський розум відповідає «Світова таємниця», яка ніколи не зможе вирішити.» 4. У

Професор Московського університету, філософ А.І. Введенський у 1914 р. сформульовано закон «відсутність об’єктивних ознак анімації». Значення цього закону полягає в тому, що роль психіки в системі матеріальних процесів регулювання поведінки є абсолютно elusive і немає задуманого мосту між діяльністю мозку і поле психічних або психічних явищ, в тому числі з свідомості.

Найпопулярніші фахівці нейрофізіології, Нобелівські лауреати Девіда Хабеля та Торстен Вейсель визнані, що для того, щоб мати можливість стверджувати зв'язок між мозку та свідомістю, необхідно зрозуміти, що читає та декодує інформацію, яка йде від почуттів. Вчені визнали, що це неможливо.

У монографії показали, що не клітини, ні молекули, ні парні атоми не можуть бути відповідальні за процеси мислення та пам'яті5.

Цікаві і переконливі докази відсутності зв’язку між свідомістю і мозку, зрозумілі навіть людям далеко від науки. Ось:

Припустимо, що «Я» (консвідомість) є результатом мозку. Як нейронауковці знають, людина може жити навіть з однією півкуллю мозку. Він буде мати свідомість. Людина, яка живе тільки з правою півострою мозку, безумовно, має «Я» (консвідомість). Відповідно, ми можемо зробити висновок, що «Я» не вліво, немає півсфери. Людину з однією діяльністю лівої півкулі також має «Я», тому «Я» не в правій півкулі, яка відсутня від цієї особи. Свідомість залишається незалежно від того, яку знімається півсфера. Це означає, що людина не має головного мозку, відповідального за свідомість, ні в лівій, ні в правій півкулі головного мозку. Ми повинні зробити висновок, що наявність свідомості у людини не пов'язана з певними ділянками мозку.

професор, доктор. Voyno-Yasenetsky описує: У юному пораненому чоловікові я відкрив величезну абсцесу (близько 50 куб. см, pus), яка, безумовно, знищила весь лівий фронтовий лоб, і я не спостерігали ніяких психічних дефектів після цієї операції. Я можу сказати те ж саме про інший пацієнт, який працює на величезному кісти менінгів. На широкому відкритті черепа я здивував бачити, що майже вся права половина її була порожньою, а всю ліву півкулю головного мозку стиснула, практично неможливо її відрізняти. 6. Жнівень

У 1940 році д-р Августин Ісуррік зробив сенсаційну заяву на антропологічне товариство в Сукре, Болівія. Онтис навчив медичну історію 14-річного хлопчика, хворого в клініці "Ортиз". Підліток діагностувалася пухлиною мозку. Молода людина витримала свідомість до смерті, скаржавшись тільки головного болю. Коли після смерті після смерті, лікарі засвідчили: всю масу мозку повністю відокремили від внутрішньої порожнини черепа. Великий кип'ятий захопив церетелію і частиною мозку. Залишилося незрозуміло, як збереглася думка хворого хлопчика.

Про те, що свідомість існує незалежно від головного мозку, підтверджено дослідженнями, що проводяться нещодавно голландськими фізико-психологами на чолі з Pim van Lommel. Результати масштабного експерименту були опубліковані в авторитетному біологічному англійському журналі The Lancet. «Непристойність існує навіть після того, як мозок перестала функціонувати. По-друге, свідомість «живе» на власній, абсолютно на власній. Що стосується мозку, то це взагалі не мислимо, але орган, як і будь-який інший, виконує суворо визначені функції. Дуже можливо, мислити матерію, навіть за принципом, не існує, сказав голова дослідження, відомий вчений Pim van Lommel 7.

Ще один аргумент, доступний для розуміння невибагливості призводить до професора В.Ф. Войно-Ясенецького: «У війнах мурах без мозку чітко розкрита свідомість, а отже розумність, не відрізняється від людини». 8. Це дійсно дивно факт. Анти вирішують досить складні проблеми виживання, житло, що забезпечують себе харчовими продуктами, тобто мають певний інтелект, але не мають головного мозку взагалі. Зроби вас дивним, не це?

Нейрофізіологія ще не стоїть, але є однією з найбільш динамічно розвиваючих наук. Методи та масштаби досліджень використовуються для вивчення функцій, частин мозку, його складу уточнюється докладніше. Незважаючи на те, що титанік працює над вивченням мозку, світова наука сьогодні є ще далеко від розуміння того, що творчість, мислення, пам'ять та які їх відносини з мозку є.

Що таке природа свідомості?

Зустрівшись з тим, що в тілі немає свідомості, наука виводить природні висновки про нематеріальну природу свідомості.

академік П.К. Анохін: Ні про операції, які ми приписуємо до «міні» безпосередньо пов’язану з будь-якої частини мозку. Якщо, в принципі, ми не можемо точно зрозуміти, як виникає психіка від активності мозку, це не більш логічно думати, що психіка не в своїй сутності функція мозку, але являє собою прояв деяких інших нематеріальних духовних сил? 9. Навігація

Наприкінці XX століття творець квантової механіки, лауреат Нобелівської лауреати Е. Шредінгер написав, що природа зв’язку певних фізичних процесів з суб’єктивними подіями (на яких мова належить) лежить «від науки і поза людським розумінням. й

Найбільший сучасний нейрофізіолог, лауреат Нобелівської премії в медицині J. Eccles розробила ідею, що неможливо визначити походження психічних явищ з аналізу мозкової активності, і цей факт можна легко інтерпретувати в розумінні, що психіка не є функцією мозку на всіх. Не існує фізіології, а не еволюція може скидати світло на походження і природи свідомості, що повністю відчужується всім матеріальним процесам у Всесвіті. Духовний світ людини і світу фізичних реалій, включаючи мозкову діяльність, є абсолютно незалежними світами, які взаємодіють і впливають один на деякий час. Очолюється такими основними експертами, як Карл Лешлі (американський вчений, директор лабораторії примушеної біології в Orange Park (Florida), які навчаються механізмам мозку) і Гарвардський університет доктор Едвард Толман.

З колегою, засновником сучасної нейрохірургії, Wilder Penfield, який виконав понад 10 000 операцій на мозку, Eccles написав книгу The Mystery of Man 10. «Не сумнівається, що людина регулюється чимось поза тілом». "Я можу експериментально підтвердити", - пише Eccles, "що робочі місця свідомості не можна пояснити функціонування мозку". Свідомість не існує. й

Згідно з даними Eccles, свідомість не може бути предметом наукових досліджень. Виникнення свідомості, а також виникнення життя, є найбільш релігійним секретом. У своїй доповіді, лауреат Нобелівської премії спирається на висновки книги «Херсональність і мозок», написаного спільно з американським філософом-соціологом Карлом Поппером.

«Енергія розуму відрізняється від енергії нервових імпульсів мозку». 11.

академік Академії медичних наук РФ, директор Науково-дослідного інституту мозку (РАМС РФ), всесвітньовідомий нейрофізіолог, професор, доктор медичних наук Наталія Петрівна Бехтерєва: гіпотеза, що людський мозок тільки сприймає думки з будь-якої частини, я спочатку чув від губ Нобелівського лауреата, професор Джон Еклес. Звісно, здавалося б, до мене. А потім дослідження, проведені в нашому Санкт-Петербурзі, Інститут досліджень Брайн, підтвердив, що ми не можемо пояснити механіку творчого процесу. Мозок може генерувати тільки найпростіші думки, такі як поворот сторінок книги або порушення цукру в склянці. І творчий процес є проявом абсолютно нової якості. Я приймаю участь Бога в управлінні процесом думки. 12 хв

Наука поступово приїжджає до висновку, що мозок не є джерелом думки і свідомості, але в більшості її ретрансмітента.

Професор С. Гроф кладе його: «Імейн, що ваш телевізор зламав, і ви назвали телемайстром, який перекручував різні руки і налаштовує його». Вам не виникає, що всі ці станції сидять в цьому ящику. 13 хв

Назад у 1956 р. видатний вчений-хірург, доктор медичних наук, професор В.Ф. Войно-Язенецька вірила, що наш мозок не тільки пов'язаний з свідомістю, але навіть не здатний думати самостійно, так як психічний процес виходить за межі. У своїй книзі Валентин Феліксович стверджує, що «Мозковий мозок не є органом думки, почуття», і що «Спир виступає за межі мозку, визначаючи його активність і всі наші істоти, коли мозок працює як передавач, отримувати сигнали і передавати їх до органів тіла» 14.

До цього ж висновки долучилися англійські дослідники Петро Фенвік з Лондонського інституту Психіатрії та Сама Парня з центральної лікарні Саутгемптону. Обстежуються пацієнти, які повернулися до життя після серцевого арешту і виявили, що деякі з них точно перераховують зміст розмов, які медичні працівники, які проводилися в стані клінічної смерті. Інші давали точний опис того, що сталося протягом цього часу. Сам Парня стверджує, що мозок, як і будь-який інший орган в організмі людини, складається з клітин і не може думати. Однак це може працювати як пристрій, який виявляє думки, тобто, як антена, з якою стає можливим отримувати сигнал ззовні. Вчені запропонували, що під час клінічної смерті, свідомість, яка діє самостійно з мозку, використовує його як екран. Як і телевізійний ресивер, який вперше отримує хвилі, які вражають його, а потім перетворює їх в звук і зображення.

Увімкнення радіо не означає, що радіостанція припиняє мовлення. Саме після смерті фізичного тіла свідомість продовжує жити.

Справа продовження життя свідомості після смерті тіла підтверджується академіком оперативної пам'яті, директором Науково-дослідного інституту людини Brain, професором Н.П. Бехтерєвою у своїй книзі «Чарівність мозку і лабіринтів Життя». На додаток до обговорення чисто наукових проблем, в цій книзі автор також надає своїм особистим досвідом зіткнення з постгомальними явищами.

Наталя Бехтерєва, виступаючи на зустрічі з Болгарським духовенством Ванга Дімітрова, цілком обов’язково говорить про це в одному з її інтерв’ю: «На прикладі Ванга абсолютно переконаний мене, що є явище контакту з мертвим», а ще одна цитата з книги: «Я не можу, але вірю, що я почув і побачила себе». Вчений не має права відхиляти факти (якщо він є вчений!) тільки тому, що вони не вписуються в собачу, світогляд. 12 хв

Перший послідовний опис післясмертного життя, заснований на наукових спостереженнях, був представлений шведським вченим та природником Еммануель Швеціяборг. Тоді ця проблема була серйозно вивчена відомим психіатром Єлизаветою Кублером Россом, не менш відомим психіатром Раймонд Мооди, сумлінні вчені науковці Олівер Лодж15,16, Вільям Crookes17, Альфред Галас, Олександр Алелров, професор Фрідріх Мирс18, американський педіатр Мелвін Морсе. Серед серйозних і системних дослідників питання дихання слід згадати про професора медицини в Університеті Еморі та доктора медичних наук в лікарні для ветеранів Атланти, доктор Майкл Салом, систематичне дослідження психіатрського Кеннета Кільце також дуже цінний, доктор Морітц Раолінгів, реанімаційний лікар, наш сучасний, ніжтопсихолог А. А. Нальхаїн, вивчав цю проблему. Пропрацював багато на розумінні цієї проблеми з точки зору фізики, відомого радянського вченого, найбільшого фахівця в галузі термодинамічних процесів, членом Академії наук Республіки Білорусь Альберта Вейника. Значний внесок у вивчення досвіду ближнього бою був створений всесвітньо відомим американський психолог чеського походження, засновником трансперсональної школи психології, доктором Станіславом Грофом.

Розмаїття фактів, які накопичуються наукою, доводить незворотно, що після фізичного смерті кожен з живих тепер успадкує різну реальність, зберігаючи свою свідомість.

Незважаючи на обмеження нашої здатності зрозуміти цю реальність за допомогою матеріальних засобів, сьогодні є ряд його характеристик, отриманих за допомогою експериментів і спостережень вчених, які розслідують цю проблему.

Ці характеристики були перераховані А.В. Міхеєвом, дослідником Державного електротехнічного університету Санкт-Петербурга у своїй доповіді в Міжнародному симпозіумі «Життя після смерті: від Беліф до знань» провів 8-9 квітня 2005 р. в Санкт-Петербурзі:

1,1 км Так званий «субний організм», який є носієм самосвідомості, пам'яті, емоцій та «внутрішнє життя» людини. Цей організм існує після фізичного смерті, який є тривалістю існування фізичного тіла його «паралельний компонент», що забезпечує вищенаведені процеси. Фізичне тіло є лише середовищем для їх прояву на фізичному (земному) рівні.

2,2 км Життя індивіда не закінчується сучасною смертю. Виживання після смерті є природним законом для людини.

3. У Наступною реальністю ділиться на велику кількість рівнів, що відрізняються частотними особливостями їх компонентів.

4. У Місце людини в посмертному переході визначається його регулюванням до певного рівня, що є загальним результатом його думок, почуттів і дій при житті на Землі. Так само як спектр електромагнітного випромінювання, який використовується хімічною речовиною, залежить від його складу, тому посмертне розташування людини визначається «компонентним характером» його внутрішнього життя.

5. Умань Концепція неба і пекти відображають дві поляризації, можливі постомемні стани.

6. Жнівень На додаток до таких полярних станів існує ряд проміжних станів. Вибір адекватного стану автоматично визначається психічно-емоційною «патерн» утворюваною людиною при земному житті. Саме тому негативні емоції, насильство, бажання руйнувати і вболівальників, які вони можуть бути обгрунтовані, в цьому відношенні надзвичайно руйнівні для майбутньої долі людини. Це сильний випадок для особистої відповідальності та етичних принципів. 19.00 р.

Всі перераховані вище аргументи збігаються з релігійними знаннями всіх традиційних релігій. Це причина того, щоб кинути сумніви і вирішити. Чи не це?

Автор: Михайло Хасмин

1,1 км Полярність клітин: З ембріону до осей, Журнал природи. 27.08. 2003. Том 421, No 6926. П 905-906 Melissa M. Роли і Кріс Q. Doe

2. Пошкодження. Треатизи 1-11., Грецько-латиновий кабінет Я. А. Шичалін, Москва, 2007.

3. У Du Bois-Reymond E. Gesammelte Abhandlungen zur allgemeinen Muskel- und Nervenphysik. Бд. 1.

Лейпциг: Вей і Ко., 1875. П. 102

4. Du Bois-Reymond, Е. Gesammelte Abhandlungen zur allgemeinen Muskel- und Nervenphysik. Бд. 1. П.87

5. Умань Кобозев Н. І. Дослідження в галузі термодинаміки процесів інформаційних і мислення. М.: Московський державний університет, 1971. П. 85.

6, Войно-Язенецький В. Ф. Дух, душа і тіло. ЗАТ "Бровський друкарня", 2002. П. 43.

7. Про нас Практичний досвід у виживаннях серцевого арешту: проспективне дослідження в Нідерландах; доктор Пірен ван Ломмель MD, Руд ван Wees PhD, Вінницькі Майєри PhD, Ingrid Elfferich PhD // Ленст. Дек 2001. Вол 358. No 9298 П. 2039-2045.

8. Войно-Язенецький В. Ф. Дух, душа і тіло. ЗАТ "Бровський друкарня", 2002 П. 36.

9/ Анохін П.К. Системні механізми підвищеної нервової активності. Вибрані роботи. Москва, 1979, р. 455.

10. Екслес Дж. Мистерія людини.

Берлін: Спрінгер 1979. С. 176.

11. Пенфілд В. Мистери розуму.

Принцтон, 1975. П. 25-27

12. Я був благословенний для вивчення дзеркала. Інтерв’ю Н.П. Бехтерева до газети «Волга Правда», 19 березня 2005 р.

13.00 р. Гроф С. Голотропна свідомість. Три рівні людської свідомості та їх вплив на наше життя. М: АСТ; Ганга, 2002. П. 267.

14. Войно-Язенецький В. Ф. Дух, душа і тіло. ЗАТ "Бровський друкарня", 2002 П.45.

15.00 р. Будинок О. Раймонд, життя та смерть.

Лондон 1916

16. Лодж О. Виживання людини.

Лондон 1911

17. Вороки, В. Дослідження явищ духовності.

Лондон, 1926 П. 24

18 років Мири. Особистість людини і її виживання блаженної смерті.

Лондон, рік 1sted.1903 П. 68

19.00 р. Михєєв А. В. Життя після смерті: від віри до знань

Журнал "Консульство і фізична реальність", No 6, 2005 та в тезах міжнародного симпозіуму "Носферні інновації в культурі, освіті, науці, технології, охорони здоров'я", 8-9 квітня 2005 р., Санкт-Петербург.

Джерело: www.memoriam.ru/sushhestvuet-li-dusha-i-bessmertno-li-soznanienienie