Нейронауковий Джон Ліллі на неіснуту об'єктивність і Значення страху

Американський психіатр і нейронауковий Джон Ліллі (1915 – 2001 рр.) відомий своїми дослідженнями в характер свідомості. Він був першим, щоб вивчити, як людський мозок і психічна функція в ізоляції.

Lilly провела свої дослідження в сенсорній камері депривації (поплавлення) - закрита капсула з соляною водою, яка ізолює людину від будь-яких відчуттів, а також використовується психієлики в експериментах на себе. Публікуємо перекладені фрагменти інтерв’ю з Джоном Лільі, в якому вчений розповідає про правила плавлення, неіснуючого об’єктивності та значення страху.

Коли я був 16 і готувався до коледжу, я написав статтю для шкільної газети під назвою реальність. Визначено мій життєвий шлях і напрямок думки, з'єднуючи їх з вивченням діяльності мозку і структури.

Я пішов до Каліфорнійського технологічного інституту, почав вивчати біологічні науки, і взяв перший курс в нейроанатомії. Тоді я пішов до Dartmouth Medical School, і там був ще один, а потім пішов до університету Пенсільванія, і я навчився мозку ще більш глибоко. Я дізнався більше про його, ніж я можу сказати вам.

Я пішов до католицької школи і дізнався багато про грубих хлопчиків і красивих дівчат. Я впала в любов з amber vance але не сказав нічого до неї, хоча це був неймовірний. Я не знаю про секс, так що я фантазую про її і мене зміню сечу.

Моя батько мала симулятор з ременем, який потрібно було поставити на шлунок або на м'якому місці, а електродвигун, який зробив ременеві вібрувати. Я колись стояв на цьому тренажері і вібрацію стимулювали свої аерогенні зони. Тексти пісень, а це означає: Потім я раптом відчував своє тіло, як якщо розділити на частини, і я все, що був ecstatic. Він був дивним.

Я розповідав священику наступного ранку, і він сказав: «Ви потурбували». Я не знаю, що він говорить про те, а потім я зрозумів і сказав: "No." Він назвав його смертним гріхом. Я пішов з церкви. Я думав, "Якщо вони закликають Бога дарувати смертний гріх, ебать їх." Не мій Бог, вони просто намагаються контролювати людей.

Об'єктивність і суб'єктивність є пастки, які люди потрапляють в. Я віддаю перевагу умовам «внутрішньої санності» і «зовнішня санність». Ваша внутрішня санітарія є вашим життям. Це дуже особистий, і як правило, ви не дозволите нікому, тому що це божевільний, хоча я часто зустріти людей, які я можу говорити про це.

Коли ви вводите камеру депривації, зникне зовнішня санітарія. Зовнішня санітарія - це те, що ми робимо зараз, коли ми говоримо: обмін думками і так далі. Я не говорю про свою внутрішню санантію, і журналіст не говорить про його. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я ніколи не використовую слово «халюцинація», оскільки він дуже нерозривний. Він є частиною штучного пояснювального принципу, і тому без використання. Річард Фейнман, фізик, занурився в камеру депривації 20 разів. З кожним днем він провів три години, він поповнив мене нову книгу фізики.

На сторінці заголовку Фейнман написав: "Дякую за галюцинації". Я назвав його і сказав: "Лок, Дік, ви не вчиняєте як вчений. Ви повинні описати те, що ви досвідчені, не кидаємо її в сміття, що говорить «Галактика». Це термін у психіатрії, що спотворює значення; нічого в вашому досвіді нереально.

Що саме таке досвід? Ну, наприклад, людина може сказати, що в камері знепривабливості, він відчував зсув носа до його пулу, а потім вирішив, що йому не потрібно ніс або пупка, і пролетіти в космос. Немає необхідності уточнювати – потрібно лише описати. Пояснення в цій області безглузді.

Я вивчав протягом 35 років і провів вісім років в психоаналізі перед тим, як перейти до камери депривації. Я був вільним, ніж я був, якщо я не зробив це. Хтось сказав: "Не з'єднання тут." Я можу сказати: «Так, але я дізнався, що мені не потрібно. й

Я дізнався про те, що люди в акадмії говорять про те, і я почав говорити про несудимість. Ми несердя – це запорука того, що я забуджу несудимість професора, крім дійсно цінних і цікавих речей.

Коли я їду до камери, основний принцип, що я використовую щось, як це: «За Божу раду, не предиктувати, не дивлячись на мету, просто нехай це буває». Я зробив те ж з кетаміном і LSD; Я повільно даю свій власний досвід.

Ви знаєте, деякі люди лежать в клітинці протягом години і намагаються випробувати, що я зробив. Я знаю, що це означає бути в комірці, щоб не читати мої книги, не слухайте мене, просто піти і лежати в ньому.

Я не маю місії. Маю б зробити мене смішно. Щоразу я забрав кислоту в камері депривації, це не так само, як і раніше. Я здогадую, що я не можу його описувати. Я отримав десятки відсотків можливого досвіду і описав його у книгах.

Всесвіт захищає нас від нашої схильності до визначення. Коли ви зробите своє тіло і дайте вам повну свободу, ви усвідомлюєте, що в світі набагато більше, ніж людські думки. А потім ви стаєте дійсно хмелю. Тоді ви завжди повинні повернутися, і ви думаєте, "Чому, ось я, назад в цьому пошкодженому тілі, і я не так розумний, як я був там з ними."

Ви читаєте роботу Катерини Перт? Вона відкрила 42 пептиди, які дозволяють мозку створювати настрій. Перт сказав: «Так ми розуміємо хімію мозку, психоаналітики вже не потрібні». Вона вірила, що мозок є величезною багатовимірною хімічною рослиною.

Звичайно, ми не можемо взагальнити все тут, але ми знаємо, що в разі деяких речовин, передозування призводить до депресії, у випадку інших, до евфорії, і так далі. Життя постійно модулюється хімією мозку. Я дав довго і припинив намагатися розібратися, як працює мозок, тому що це так складний і великий. Однак, наскільки важко, ми ще не знаємо.

Головне завдання науки - зрозуміти, хто людина і як він діє з точки зору біохімії. Ми ніколи не повністю розуміємо, як працює мозок. Я завжди кажу, що мій мозок є великим палацом, і я просто невеликий гризунів, який красить на ньому. Мозок мене володіє, не мій мозок. Великий комп'ютер може повністю імітувати невеликий комп'ютер, але це не може імітувати себе, тому що це буде нічого, але імітація. Після цього не буде проінформованості.

Я не думаю, що людина може побудувати надкомп'ютер, який імітує мозок. Багато наших відкриттів були повністю випадково. Якщо ми знайшли математику головного мозку, ми можемо зараз піти далі.

Девіл знає яку мову використовує мозок. Ви можете показати цифрові операції мозку, аналізувати, нервові імпульси спадають і вгору ось, але які нервові імпульси? Щодо того, як я розумію, це просто спосіб відновлення робочого стану системи, яка знаходиться в середині осі.

Неймовірні імпульси, що нащадують осі, просто очищають його центральні точки, щоб підготувати їх до наступного впливу, постійно. Це сон. Сон є державою, в якій поєднується біокомп'ютер і аналізує, що сталося зовні, відкидає непотрібні спогади, і відсортує корисні. Це як великий комп'ютер, який отримує порожню пам'ять кожного разу. Ми робимо все вчасно.

Людина може сказати, що в камері депривації він відчував зсув носа на пупка, а потім вирішив, що йому не потрібно ніс або пупка, а втекти в космос.

Ми шукаємо значення та пояснення в усьому. Це наївка. Невідомий, я студент несподіваного.

Маргарет Гове (Ліллі помічника Інституту досліджень зв'язку св. Томаса в Віргінських островах) навчив мене щось. Я пішов в університет один день і вона сказала: "Др. Лільй, ви завжди намагаєтеся зробити щось відбувається." Цього разу ви не досягнете успіху, ви просто будете сидіти і дивитися. Ви знаєте, що я маю на увазі? Якщо я роблю події в будь-який час, я кінець, отримую буру. Але якщо я можу просто розслабитися і нехай щось станеться так, що не буде нудно і я дам інших шансів. Тепер я можу це дозволити, тому що я не повинен заробляти життя. Тим не менш, деякі люди знають, як заробити гроші і все ж поводитися в пеклі пасивного способу.

Ви можете стати адміністратором, який нічого не знає, а потім люди повинні пояснити щось для вас. Мій батько був головою великої банківської мережі, і він навчив мене щось про пасивність. Він сказав: "Ви повинні навчитися діяти, як ви божевільний, і ви будете попереду тих, хто дійсно сердитися."

Я сказав: "Що про любов?" Він повторив, що він сказав. Всі ці потужні почуття... Якщо ви відчуваєте їх, але залишатися байдужими, і ви не втратите можливість чітко продумати.

Я дізнався, що урок. Одного разу я отримав дуже сердитися з моїм старшим братом і прокинув канію карбіду кальцію на ньому і він вибухнув, тільки тому що він був дразне мені так багато. Тексти пісень, а це означає: Він мене жахливо. Я кинувся в нього баночку, і він кинув минуле, пара лавок від голови. І подумав: «Ой мій Бог, я його загинув!» Я ніколи не буде сердитися знову. й

Я колись писав главу «Чи прийшли руки?» Чи знаєте ви, куди приходять? Традиційний. Діти дізнаються історію війни, тому всі запрограмовані заздалегідь. Якщо ви читаєте книжки історії, ви усвідомите, що вони все про війну, це просто неймовірна!

В Латині я навчаю війну Цезаря, потім я вивчила французьку, і я вивчила війни Наполеона, і так далі. Що ми дізналися про Цезар? Не слід розділити Gaul на три частини. Що ми дізналися про Cleopatra? Що ви можете вбити себе з змійкою. Але якщо ви починаєте вивчати історію Італії і поїдете по Леонардо-да Вінчі або Галіло, то все буде останньою. Вони проживали на власній і жили власну річ, яка чудово. Це єдиний сюжет, який може бути цікавим.

Метою страху є переміщення з ортонії до метану через параною. Ortonoia є те, що більшість людей думають; вони створюють варіанти імітації, які кожен приймає. Метаная, коли ви залишаєте все позаду і здатні оцінити, що високий рівень психічного розвитку. Але коли ви робите це вперше, ви відлякуєтеся до смерті.

Коли я вперше пішов до камери депривації після прийому кислоти, я каструлю. Я раптом побачила лінію перед мною з Національного інституту ментального здоров’я: «Не беріть кислоти самостійно».

Один дослідник нехтував цим правилом і був з'їдений власним касетним рекордером. Я не міг думати про щось інше. Я так радий, що я так рубав. Я не мав ідеї, що може статися. Це реальний ракетний паливо!

Я пішов далі в Всесвіті, ніж коли-небудь. Так параноя є ракетним паливом метану. До того, як я почав зануритися в камеру, я боявся води. Я пливла багато в океані і був жахливо боїться акулів. Це була реальна тривала фобія. По-перше, я лежав в моєму клітині і пішов через цей досвід кошмару, рубаний до смерті. Я більше не боїться води.

Читати далі: Неоцінені уроки з минулого

Ви не маєте власних побажань.

Я ніколи не скажу вам, що я зробив. Моя психоаналітика описувала її добре. Я пішов до нього в один день і сіла на мій стілець і сказав: «Я просто мав нову ідею, але я не буду говорити про це». Він сказав: "О, тому ви зрозуміли, що нова ідея схожа на ембріон." Він може бути загиблим з голкою, але якщо ембріон вже став ембріоном або немовлятою, він буде відчувати себе лише невелике поколювання. Ви повинні дати ідею зростання, перш ніж почати говорити про це.

Автор: Наталія Кєня

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: теоріяandpractice.ru/posts/10610