Розумність: Лінія між людиною і роботом

Чи знаєте ви, що люди і роботи мають щось спільного? Обидві людини і машини діляться можливістю роботи на програмах.

Психологи виявили, що кожен з нас в психіці закладені програми (sets), які визначають нашу поведінку і прагнення. Якщо ми не думаємо про них, то вся наша діяльність ми стаємо такою машиною.

Найпоширеніше ставлення тепер: «Я повинен заробляти більше», «Я не повинна бути гірше інших», «Я потребує престижної роботи». В житті людей немає щастя. Всі вони мають однакові дні. Вони не роблять свою роботу на щирому імпульсі душі, і тому не радіють, і не відчувають себе майстрами свого життя.

Такі люди говорять про своє життя як «живлення під водою» або «як кальмар у колесах». Їхнє життя схоже на невибагливе коло: робота – споживання – робота. Вони живуть від відпочинку до відпочинку, від веселощів, від осені в любові до осені в любові. І це стосується не тільки працівникам, але і часто достатку і здавалося б успішним людям.

Він не відчуває свого життя.

В минулому небезпека стала рабами.
Небезпека майбутнього полягає в тому, що людина може стати роботами.
Еріх Зем, Здорове товариство

У психіку прокладені в культурне середовище (освіта, кіно, пісні, книги). Саме тому суспільство з різними культурами мають різні традиції, різні норми поведінки. (Приміром, в СРСР була одна модель відносин, а з перстрофією і зовнішнім виглядом західних фільмів і пісень з'явилася ще одна модель.)

Так, навколишня культура і традиції визначають наші норми поведінки (тобто багато людей говорять: «Ми не, це життя»), але культура формується людьми!

На їх цілі люди, які роблять правила самостійно або свідомо змінюють їх. Добрих або злих людей є окремою матерією, але головне в них є те, що вони здатні керувати власним життям і навіть життям інших. Це свідомі люди.

Розумність – це дуже важлива якість особистості, адже вона дозволяє рухатися від стану роботи, безперечно працюючи інші народні програми, до стану предмету, який вибирає власний шлях і його модель поведінки.

Як ви розвиваєте обізнаність?

Це допоможе нам за допомогою гри-тренінгу «Awareness». Гра базується на діалектиці сорбатів, є філософським в природі, але просто і весело провести.

Гра допомагає:

Зрозуміти себе
оберіть партнера,
Допомогти дітям орієнтуватися в житті, зрозуміти цінності.

Метод навчання описаний як якщо ви ведете його з кимось. Але можна зробити це самостійно.

Етап 1:

Ми беремо будь-який вид діяльності особи (хаббі, робота) або деяких цілей в житті. Якщо є багато заходів і цілей, візьміть одну річ. Якщо, навпаки, немає нічого вибору, то питання допоможуть: «Що вам подобається?», «Що вам сниться?». «Я люблю малювати», «Я зекономлюю світ», «Я мріяв знайти чоловіка», перейдемо до основної частини.

Етап 2:

Щоб дізнатися, чи виконуються ці дії особою про встановлення або свідомо, можна використовувати ряд питань «Для чого?». Схожі питання допускаються, якщо контекст краще підійде іншим словом (наприклад: «Що це дасть вам?»).

Спостереження прогресу відповідей можна простежити мотивацію конкретного виду діяльності. Якщо людина знає, чому він займається певною діяльністю, то він має високий рівень обізнаності. В цілому ця гра показує всю систему значення людини.

Напильники

Для кожного індивіда, найсвіжіші відповіді на конкретний життєвий етап є незалежно від того, яка активність або мета була початковою точкою гри. Остання відповідь показує, як зрозуміти сенс життя. У несвідомих людей ланцюг буде нескінченним, посилання повториться. Але заборонені відключення.

З підлітками вперше, гра не повинна грати до кінця. 5-7 питань «Чому? й

Нормальна реакція, коли люди стають стерпним, коли мова йде про нематеріальні товари, особливо коли грає гру вперше. Приклад. «Я хочу бути коханим» або «Я хочу бути здоровим». Якщо після питання «нехай» виникає пауза, то це нормально.

Якщо є побажання матеріальної природи, то питання «за що», навпаки, слід відповісти без будь-якого стопору. Людина повинна бути в змозі відрізнити кінець від засобу.

Приклад гри

"Я люблю фізичну освіту".
- Для чого?
- бути здоровими.
- Для чого?
- Так ви можете зробити все.
Що потрібно для першого місця?
- навчання.
- Чому навчаються?

Варіанти: щоб отримати престижну роботу, щоб дізнатися все, так що батьки хвалі і т.д.

Залежно від від відповідей намальовується особистість.

З «дубними відповідями» (презентаціями, хваліями), необхідно попросити питання «Чому?» далі, щоб учень подумав про те, які зовнішні атрибути для нього є. Але вам не доведеться кататися на довгий час. Головне, щоб дати йому харчування для думки.

Бажано повторювати гру після 1-2 місяців і слідувати змінам; можна збільшити кількість питань «Для чого?» і копати глибше.

Правова відповідь.

У незборених, свідомих людей, фінальні відповіді будуть про те, що саме за змістом, хоча вони можуть істотно відрізнятися за словом. Чим вище ступінь обізнаності, тим коротше ланцюжка.

Яка права відповідь на кінець ланцюжка, ми не скажемо вас. Знайди себе!

Закупівля

Методологія перед виданням обговорювалася та випробувана на практиці: особисто авторами, а також під час занять з студентами 10-го класу. Деякі з наших друзів використали цей метод при виборі другої половини.

Обговорення та апробація показали, що навчання надає правдиву інформацію людині, яка проводить її, а також сприяє розвитку обізнаності тих, хто перебував її.

Автор: Elena Smolitskaya