Іван Пігар.

Теорія відомого вченого створювала відчуття: вночі мозок «комунікації» з внутрішніми органами та «патчами» тіло

Посилання

Іван Пигарєв – провідний співробітник Інституту проблем передачі інформації. Він займається фізіологією сну. Його робота відома по всьому світу, багато пристроїв створюються в домашніх умовах і в лабораторії.

Що відбувається, коли людина спить?

Довгий час вважається, що мозок, як м'язи в тілі, набридає і вночі просто розслабляє. Але згодом експерименти показали, що в соні він продовжував працювати активно. У зв’язку з тим, що інформація накопичується протягом дня, вирішує емоційні проблеми.

Але є ще одна революційна гіпотеза - вона розповіла всесвітньо відомий вчений, дослідник Інституту проблем передачі інформації російської академії наук Іван Пигарьов.

З ким працює серце і живіт?

до Моя теорія прийнята в медицині, але відхилена тим, хто професійно займається соном - вона розбиває всі фундаменти. Я поясню, як я прийшов до неї: Я навчаю питання сну і популярної думки, і я думаю, що багато тварин сну стільки, скільки людей. щур, наприклад, є ще більшим. Яка інформація робить процес мозку у вашому соні? Що таке морально-емоційні проблеми, які вирішуються на ніч?

Важко відповісти. І ось, що ще було бабфлінг: є багато рецепторів у внутрішніх органах, вони постійно збирають інформацію про температуру, кислотність, хімічні процеси. Де вона збирається є таємницею. Після всього сигнали з очей обробляється двома третинами кори головного мозку, і, наприклад, дані з шлунку не прибувають там. Крім того, експерименти говорять про себе: коли щури позбавили сну і вони загинули, автопси показали, що в мозку гризунів немає змін, але внутрішні органи сильно постраждали.

Такі думки і довгострокові експерименти привели Іван Пігарьов до логічного висновку: під час сну мозок аналізує повідомлення від внутрішніх органів, оцінює фізичний стан тіла і самолікати.

до Що саме відбувається?

до Кожна ніч наш організм відсканує всі внутрішні органи та перші кладки для того, щоб максимально допомогти. Далі, якщо ви все ще гасите, є другий рядок завдання, третій.

І знову питання фази сну. Основна взаємодія внутрішніх органів з корою головного мозку виникає при повільному соні. Але під час сну РЕМ я думаю, що мозок займається себе, тому що це також внутрішній орган, і не просто центр управління.

І все ще багато міфів і відкриттів. Моя дружина Марина працює в Інституті вищої нервової активності та нейрофізіології російської академії наук, займається проблемами сну. Завдяки своїм експериментам по щурам, вона розкрила візерунок: порушення сну безпосередньо перед зачаттям і в перший тиждень вагітності призводить до збільшення мортальності потомства.

Зміяти звуки природи

до Так ви спати, краще?

до Вам потрібно спати стільки, скільки ви хочете. Сонце не відходи часу, до тих пір, поки воно було подумано. Деякі вчені пішли на точку абсурдності намагатися винахідливих таблеток, які б тримати вас зловживати. Сон є важливою частиною нашого життя, під час якої мозок залучає до складних заходів. Ймовірно навіть більш складний, ніж той, хто зайнятий під час змії. І якщо ми хочемо бути ефективними, здоровими, нам потрібно добре спати. Відсутність перешкод або неприродного скорочення.

до Так тривожні годинники погані?

до Насправді, так, хоча зрозуміло, що нам потрібно зробити коригування до сучасного життя. Якщо тривожний годинник необхідний, ви повинні принаймні спробувати зменшити шкоду від нього: не встановлюйте різкі і гучні сигнали, краще використовувати природні звуки природи або вібрації в цілому.

до Що про літніх людей? З віком ви починаєте спати менше і менше. Чи краще ваше тіло?

до У всьому житті мозку надійшло багатий досвід роботи з нашим тілом. І поступово можна впоратися з контролем різних органів тіла швидше і швидше. Виявляється, що здорові люди з віком починають спати менше. Але, помітити, якщо похилого віку мають захворювання, тривалість сну збільшується.

Сплячий таблетки не панацеа

- Може бути використаний для медичних цілей?

до Відбулася спроба. Але виявилося, що штучна занурення в соні не так само, як і природний процес. Іншими словами, ви закохуєте себе або пити сплячі таблетки – абсолютно різні речі і різні результати. Таблетка може полегшити падіння, але вона не буде включати механізми управління внутрішніми органами. На даний момент ми знаємо не менше п'яти блоків перемикання інформаційних потоків, які переносять нас від прокидності до сну.

До речі, безсоння велика проблема. В Америці це впливає на величезну кількість людей, а в Росії фігури зростає щороку. Порушення сну призводить до різних захворювань (наприклад, виразка шлунка і т.д.), але воно все ще не приймається серйозно.

- Ви маєте на увазі власну теорію?

- Сонце про вісім годин, отримайте без тривожного годинника, на чіткому графіку. Тексти пісень, а це означає: І я відчуваю себе чудово! В цілому я впевнений, що найпродуктивніший вік для людини становить від 70 до 100 років: накопичується багато досвіду і знань, а фізіологічно нічого не заважає йому бути в хорошій формі. Насолоджуйтеся основними відкриттями!

Лекція довга, але варто прийняти час, щоб послухати її, оскільки вона розкриває секрети боротьби зі стресом. Я дуже рекомендую.