Як зупинити мрії про досконалість і навчитися приймати себе

Безперервне самовдосконалення в тренінгах та семінарах – це так добре, як це здається? Чи не те, що ми просто не любимо себе, не приймаємо і не хочемо стикатися з собою?

Веб-сайт Публікація статті журналіста та блогера Ірина Нікішина про те, як вона зуміла сказати так.

Рік тому, в аналогічно посунув Жовтень день, я сидів на моєму столі в моєму офісі і лежачи з бодром, пишністю і безцільністю життя. Зрозуміло, що робити і як жити.

А потім лист з запрошенням на навчання особистого зростання впав на електронну пошту, яка обіцяє надати мені «ефективні інструменти трансформації життя» всього за 6 класів. З Я нічого не втратив, я вирішив піти і спробувати. Може бути працює.

Я не можу сказати, що цей тренінг змінив життя, але він почав. Я був збуджена ідеями розуміння себе, моїх руйнівних програм, джерел моїх збоїв, і в кінцевому підсумку зміни мого життя, щоб зробити його більш значущим, виконанням і щасливим.

Так я став регулярним на різних психологічних тренінгах, семінарах з самопізнання, орієнтованих на тіло та ін. Я був схожий на спрагу, черевного незнайомця, який нарешті дозволив пити багато води. Здавалося мені, що трохи більше і мій довгий процес самопізнання буде закінчуватися.

Незважаючи на те, що не існує ліміту для досконалості, в моєму випадку ліміт прийшов. На останню консультацію з тарологом я раптом зрозумів, що нічого не дізнався про себе. Я відчув, що все, що потрібно знати про себе, знаю так, без тарологів і нумерологів. Але проблема в тому, що я не довіряв себе, мій внутрішній голос, мій інтуїція.

У цьому моменті я зрозумів, що мій обсесивний фасцинація з психологією, духовним, есотеричною та іншими практиками був вегетативною формою самооб'єднання. Це мій небажання бачити себе як вірно: в часи лякати, в рази слабкий, іноді плутати, і іноді сердитися. І, непарно досить, все одно недосконалі.

І тоді я вирішив зупинитися.

Я припинив читання смарт-книжок, відвідує різні тренінги та семінари. Я припинив навчання, аналіз, отримання до дна.

Я запровадив нову практику: щоранку і кожен вечір, щоб провести одну годину. Просто посидіти в тиші з очей закрити і дивитися себе: ваше тіло, дихання, емоції і думки. Дивитися, відчувати себе і приймати з любов'ю всіх ваших страхів, сором'язливих, гнів, провин, помилок, невдач, без аналізу або малювання будь-яких висновків.

Щоразу є дивовижна річ: безперервний міксер думок, що складається з всіляких судових рішень, страхів, похилень, поступово припиняється, натяг в тілі проходить, емоції підніжжя, і вони замінюються знаннями, відповідями, спокійністю, прийняттям і любов'ю. І це в цьому стані, що ви починаєте відчувати вашу цінність, значення вашого шляху, ваших вибірок, ваших помилок, ваших поглядів, вашого ритму. Я нарешті відчував те, що потрібно прийняти себе.

Для мене безумовне прийняття:

• Для того, щоб сказати абсолютний так, щоб ваш реальний само, з усіма вашими перевагами, недоліками, недосконалістю, недосконалістю і попередніми враженнями. Прийміть захоплюючу дівчину, і злий укус, і міську божевільну. І зробити це без судів і без бажання швидко виправити, але з любов'ю і повагою до цієї частини вашої особистості.
  • Прийміть всі речі, які не підходять, або, можливо, навіть дрої, і не відчуваючи розчарування, що я не відповідає вимогам, критеріям або очікуванням.
  • Довірте себе: ваші бажання, прагнення, почуття, інтуїція, внутрішній голос.
  • Прийміть ваші фізичні стани, відчуйте ваше тіло, ваші потреби, будьте в курсі ваших обмежень, поважайте ритм життя.
  • Щоб дізнатися про те, що ми приїжджаємо до цього світу з власними цілями та цілями, з власним фоном. Ми народжуються в різних сім'ях, ми піднімаємось різними батьками, у нас є різні ресурси, таланти і здібності, тому результати і досягнення різні. Якщо ви ніколи не стали олімпійським чемпіоном або Голлівудською зіркою, ваше життя не менш цінний.

Я не розчарував в психології, езотеризмі та інших методах самовідкритості. Я вдячний всім психологам і тренерам, які допомогли мені зрозуміти себе і зробити життя більш значущим, яскравим і відчував. Я все ще відвідує деякі семінари, практика, танець та медитація. Але тепер я роблю це без великобри і не "до цього". . ?

Не для того, щоб стати ідеальним і ідеальним, але просто тому, що я отримав задоволення від нього, наповненої енергією, силою і радістю життя.

Автор Ірина Нікішина, блог Життя як диво
Ілюстрація для попереднього перегляду: Мар'яна Калачева

Веб-сайт: www.facebook.com/MARIANA-KALACHEVA-114510931895899