Олівець Сакс на життя, смерть і значення

6 місяців тому, один з найвідоміших неврологів і психологів нашого часу дізнався про смертельну діагностику. Олівець Сакс не більше, але його спостереження за собою, стоячи на межі смерті, дивиться з миром і ретельністю. Як він один раз слухав внутрішній світ своїх пацієнтів, він тепер записав рухи душі.

Веб-сайт Я знайшов свій стовпець для New York Times. З мудрого чоловіка!

«Я місяць тому, я думав, що я був в хорошому здоров'ї, навіть здоров'я. Я 81, але я ще купую милу в день. Але мій удачий вибіг. Кілька тижнів тому я дізнався, що моя печінка має кілька метастазів. Я виявив 9 років тому, що я мав рідкісну пухлину очей. Через радіотерапія і лазери, які використовуються для видалення пухлини, я закінчив сліпу в одному оці. У моєму випадку, ймовірність того, що пухлина очей мала метастазувати, але я був недбалий.

Я вдячний за 9 років здорового і продуктивного життя після того, як початкова діагностика, але сьогодні я зіткнувся з смертю. Рак ковтнув третину печінки, а при цьому його можна сповільнити, це не може бути припинено.

Я повинен розібратися, як жити залишилися місяці. Я повинен жити в найбагатші, найглибші, найпродуктивніший спосіб. Я надихнула слова одного з моїх улюблених філософів, Девід Гум, які, на 65, дізналися, що він був заблокований, написав короткий автобіографія. Він взяв його лише один день в 1776 році. Він назвав його "Мій Життя".

«Я постраждав дуже мало від мого захворювання, і, навіть цікавіше, незважаючи на сильне виснаження мого тіла, мій психічний баланс не залишав мене на хвилину», - написав Гум. Я зберіг ту ж пристрасть до науки, яка життєдіяльність суспільства, як і раніше.

Я був щасливий, щоб жити більше 80 років, 15 років довше, ніж Гума, і ті роки були настільки ж багатими роботою і любов'ю. За цей час я опублікував 5 книг і завершив автобіографію (що більше, ніж кілька сторінок Гума) для публікації цієї весни. Тексти пісень, а це означає: І я майже закінчив кілька книг.

«Я,» продовжує Гума, «відрізняється простотою природи, самоконтролю, відкритою, соковитою і життєздатною дією, можливістю прикріпити, нездатність живити ентомність і відмінну модерацію у всіх пристрах. й

Ось я відрізняється від Гума. Хоча я насолоджувався теплими відносинами і дружбую, я не маю реальних ворогів, я не можу сказати, що я є чужою людиною. Навпаки я є досить життєздатною людиною, я часто подолаю боути ентузіазму, а загальний інтемперанс у всіх своїх хобі.

У мене є одна лінія з есе Гума, здається вражаючо вірним мені: "Це важко бути менш прикріпленим до життя, ніж я зараз. й

За останні кілька днів я змогла побачити своє життя від великої висоти, як пейзаж, і я поглиблю своє почуття з'єднання. Я не маю на увазі, що мій життя є над. Навпаки я відчуваю себе надзвичайно живим, і я хочу і сподіваюсь в решту часу, щоб досягти навіть більш глибоких дружб, щоб сказати до всіх я люблю, писати щось інше, подорожувати, якщо у мене є сила, досягти нових рівнів розуміння і значення.

Це вимагатиме сміливості, чіткості та прямопередуваності мови. Я повинен бути чітким про відносини зі світом. Але у мене є час для веселощів (і навіть деяка витривалість).

Я раптом відчуваю себе зосередженим і я бачу перспективу. Немає часу для будь-якого неімпортного. Я маю на увазі себе, моя робота і мої друзі. Я не буду дивитися новини ввечері. Я більше не відчув свою увагу на політику або дебатів про глобальне потепління.

Це не байдужість, але не вистачає відбиття: Я залишатися глибоко стурбованим ситуацією на Близькому Сході, глобальним потеплінням та зростаючою нерівністю. Але це ще не мій бізнес - це те, що належить до майбутнього. Я захоплюю, коли я познайомлю подарунки молодим людям - навіть тим, хто біопсід мене і діагностував мене. Я відчуваю майбутнє в руках.

За останні 10 років я все більш уважний до смерті моїх контемпор. Моє покоління було на шляху, і кожна смерть відчувала себе як кліф, відрізка частини себе. У нас немає більше. Але не буде нікого, що вам подобається. Коли люди гинуть, вони не можуть бути замінені. Вони залишають отвори, які не можуть бути заповнені, тому що доля — як генетична, так і неврал — кожного людини, щоб стати унікальною особою, щоб знайти свій спосіб, щоб жити власним життям, загинути власну смерть.

Я не можу бути без страху. Але моє головне почуття подяки. Я кохаю і я був коханий. Я дала багато і я дав щось назад. Я прочитав, подорожував, думав і писав. Я спілкувався зі світом, щоб спілкувалися тільки письменники та читачі.

На цій красивій планеті я був колесним привілеєм і великою пригодою.

Зайдіть погляд.:
Що близько 25 років
20 тестів, які зроблять вас іншою особою
20 речей, які ви повинні знати в ваших 20-х

Веб-сайт: www.flickr.com/photos/88245539@N05/15800925648/in/gallery-stephenhill-721576553921602/