1202
Спрощування життя колег
Привіт, сьогодні я хотів би розповісти вам, як використовувати мінімум знань, які ви можете зробити життя простіше для ваших колег.
Ми будемо говорити про мікроскоп з відображенням на моніторі, з деякими вимірювальними бонусами.
З моменту першого варіанту було мало використання і другий був неточний, ідея третьої версії народилася.
По-перше, я описую сутність проблеми, вона може здатися невеликим до вас, але вона сильно зіпсувала життя людей.
Звичайно, ви знаєте, що OTC є відділом технічного контролю, і в результаті вони перевіряють всі вихідні продукти. Здається, що ви просто скажете все і зробіть помилку, крім багатьох знань, їм потрібна ручна робота і наповнювачі.
Якщо частина велика, то її легко оглянути на недоліки, але що якщо частина 7 міліметрів діаметром і є сотні з них?
Спочатку я спробував зробити оптичну і направляючу систему себе, але вона виходила неправильно (як і чому на зв'язку вище, тому що матеріал об'ємний). Працював, але застібки і бджільництва через ручне виробництво приносило всі переваги до знешкодження.
Таким чином, я вирішив використовувати готовий мікроскоп, оскільки він має оптичну систему і фокусування, було тільки широка стрічка (в не було канонової стрічки) для кріплення камери до заготовки. Програмне забезпечення було розроблено для вимірювання лінійних розмірів безпосередньо на екрані.
Ось мій шарм, давайте подивимося, що він бачить (потрібно було тільки камеру з роздільною здатністю 640х480).
Як видно, чіткість, контрастність і колір гамі цілком допустимі. Тут ви побачите елементи вимірювальної частини (степ, розмір) і елементи відображення (полоскання), але про все в порядку.
Отримання зображення на екрані не складно, але не дає достатньо інформації про розмір об'єкта, що знаходиться. Першу ідею було зробити вимірювальну сітку, щоб ви помістили об'єкт вниз і ви можете побачити її розміри прямо.
Сітчаста сітка повинна «повезти» за допомогою товстої плитки товщиною 0,5 мм, розташовуючи її під мікроскопом і регулюючи розмір сітки, виявилося, що 0,5 мм - 26 пікселів.
Але це іноді не дуже зручно, тому кнопка була введена для включення / вимкнення дисплея сітки. Але це теж не достатньо, тому що оператор не завжди потребує невеликої сітки, тому введено можливість масштабування сітки.
Але це теж не достатньо, тому що оператор повинен дуже точно розмістити зразок під сітку, виконуючи роботу дуже точно, він нахиляється.
Виявляється «пряме вимірювання з мишкою», тобто оператор натискає на екран у двох місцях і розраховує довжину цього сегмента, перекладається з пікселів на міліметри.
Точність даного методу для 20 зразків у порівнянні з електронним штангою і мікрометром було близько 0,1 мм, який цілком задоволений OTC.
В кінці все костюмовано всім, але був невеликий некомфортний момент - скріншоти. Натисніть кнопку Alt+PrintScreen кожен раз, а потім зберегти його нездатно. Таким чином, можливість зберегти зображення вікна з назвою кожного файлу за датою, наприклад, Probe12\10\2014.jpg, був викручений.
Це фінальна модель, яка використовується.
Нарешті кілька фотографій. (невірте, якщо ви хочете більше)
Р
Це феритно-східний стрижень, покритий титаном, використовуючи катодове обприскування в вакуумній камері, на фото просто межа переходу матеріалів.
І це гранульований ферит.
Ну і сам код. (при необхідності, писати)
Exe (x64, Java, JRE)
Я апологую за якість фото і можливі помилки в тексті.
Джерело: geektimes.ru/post/245104/