ДІЄ для дітей. Збір мікроскопа USB

Неймовірно, що цей пристрій допоможе вам припаяти чіпси або розглянути щось серйозне. Але такий саморобний мікроскоп неодмінно сподобається вашій дитині, а процес складання – чудова можливість провести час разом і показати, що руки батька ростуть з правого місця.

Отже, спільне дозвілля з дитиною на вихідні – ми збираємо мікроскоп USB з веб-камери.

Стаття про те, як підключити звичайний оптичний мікроскоп до комп'ютера вже піднято на хаб. Також є детальне узгодження з лінзами. Звичайно, є можливість придбати готовий мікроскоп в магазині, але наше завдання полягає в тому, щоб показати дитині пристрій цифрового мікроскопа і дати причину подальшого вивчення мікро-світу.

Що нам потрібно ДІЄ для дітей. Збір мікроскопа USB

1,1 км Веб-камера
2,2 км Коробка з дизайнера (для тіла)
3. У Чохол для клею олівець
4. У Flamaster ковпачок
5. Умань Нічне світло
Необов'язково: Деталь з Лего чоловіка. Це якщо: а) не шкода, б) є бажання підключити мікроскоп до дизайнера.

Інструменти: 6. Термоклеа
7. Двосторонній м'який на основі Scotch
8. У Викрутка
9. Навігація Канцелярський різак
10. Міні-джигсова

Optics: Для цифрового начиння було вибрано 0.3 мегапіксельну веб-камеру Hama, придбану на продаж за 100 рублів.

Розбирання камери. В цілому принцип мікроскопа USB полягає в тому, щоб закріпити об'єктиви збирання веб-камери і зробити об'єктив з нього, який проведе зображення на цифрову матрицю. У нашому випадку 0,3 мегапікселів є крихітним квадратом.
ДІЄ для дітей. Збір мікроскопа USB р.

Не потрібен пластиковий чохол, тому його можна обрізати за допомогою щелепи. Головне не пошкодити дріт. Після закінчення з кузовом - можна перекручувати лінзу.

Увімкніть лінзу дуже просто. Але, таким чином, нам не потрібно, принаймні я не можу встановити фокус. Тому необхідно видалити додатковий об'єктив. Приклеюється ріжок - знімаємо її з різаком. У деяких випадках об'єктив може бути ущільнений – вам доведеться настоювати.

Після видалення ріма - конвекційна лінза легко знімається. Всередині цей «барель» був циліндр фіксації другого об'єктива, який захопився за поляризацією скла. Якщо циліндр не фіксується, то лінза не буде триматися плавно. Я використовував ПВА і зубочистку. Тепер ми можемо зібрати камеру назад.
ДІЄ для дітей. Збір мікроскопа USB р.

Переконайтеся, що нитка «барель» і замок на чіп точно відповідає. У моєму випадку нитка не зробила жодного повороту. Нагріваю клеєм. Тестування, щоб переконатися, що працює мікроскоп.

Є багато сервісів в мережі, які дозволяють транслювати зображення з веб-камери на сторінку. Як це.
По суті, оптична частина мікроскопа можна вважати готовою.

Повернемося до питань і фокусуємо об'єктив. Перша думка полягає у створенні механізму з Лего. Це буде чудово, якщо тільки ваша дитина отримає крутий одяг, сумісний з дизайнером.

Отже, якщо деталь не шкода, приклеїти до куба. Якщо ви не хочете будувати Lego тіло, перейдемо.

Шнек фокусу виготовляється з клею олівець. Задоволена точність і короткий крок роблять цю деталь незамінним. З'явилася ідея зробити шприц, але є навіть задовільна точність не можна досягнути - занадто багато тиску необхідно наносити на поршень.

Пиріг з клею сидить глибоко, і наш чіп не можна клеїти безпосередньо до нього. Додати посилання - ковпачок з флома.
694198

Вставте трубку з ковпачки в шайбу і залийте тепло клей.
ДІЄ для дітей. Збір мікроскопа USB Габаритний зображення

Все, що я повинен зробити, це прикріпити чіп до шапки. Необхідний інтерфейс "lego". Зручно, тому що ви завжди можете відключатися.

Для сталого будівництва я використовував коробку від дизайнера. Теоретично ви можете зробити це з будь-якого. Головне, що концентрований гвинт з клею олівця проводиться вертикально, а світло збиває знизу на лінзу. Веб-камера вже має світлодіоди, але фокальна довжина не дозволяє їх світло падають на препарат. І з шкільного курсу біологія ми пам'ятаємо, що потрібно направити промінь світла через дзеркала, щоб освітити зразок, який вивчається. Я використовував нічну лампу. До речі, її поверхня може бути відразу ж використана в якості лікарського скла.

Залишилося нарізати тіло і отвір в кришку для клею олівцем.

Використовуйте лезо і ніж. Не варто дарувати дитині працювати з ножем на власній, краще допомогти йому і зробити це самостійно. Я використовував шуруповерт-свердло для проміжних отворів, які потім з'єднуються з ножем.

Вертикально закріпіть фокусуючий гвинт допоможе нам двосторонній м'який на основі стрічки і термоклеї. Я не знаю, як нам вдалося зробити без нього, як дитина. Ні, я можу уявити. Заливаємо всі ПВА.

Мікроскоп готовий! Навіть форма, яку він віддалено почав нагадувати реальним. Підключіть його на комп'ютер і перейдіть на веб-інтерфейс.

Ми повинні вчитися ловити фокусну довжину. Це найважчіша частина всього процесу! Дуже мало (1-3 мм). Шуруп, при скручуванні, не пряма лінза строго вертикально - він торкнувся з боку в сторону, це також додали труднощі. Тим не менш, зростання було досить гідним.

1,1 км Літаючі крила
2,2 км Ліжко
3. У Це також летюча ніжка, але з іншого кута.
4. У Волосся з голови автора

І це відео, зняте з однаковим мікроскопом, але з 1,2-мегапіксельною камерою. Москіто личинки:

Відео процесу складання:

Бюджет: Веб-камера 100 рублів
Клей олівець 20 рублів
Нічна лампа 38 рублів
Інструменти не підраховують.

Тепер ви знаєте, що робити для себе і вашої дитини у вихідні. Хороші експерименти!

Джерело: habrahabr.ru/post/203166/