639
Фізиканти збудували перший в світі молекулярний мікроскоп
Студент з фізики Лоуренс Чеук, один з авторів роботи, регулює лазерні оптики / SciTech щоденно
Інститут технології Массачусетса (MIT) побудував перший в світі мікроскоп ферментації. Охолоджений в експерименті з двома лазерами з різною довжиною хвилі хвилі, 40K калійні атоми переходять до рівня енергії. У цьому випадку бродіння виділяють фотон, які захоплюються мікроскопом і дають картину.
Вся відома справа складається з босонів і бродонів. Ферміони формують матерію – це кварки, які складаються з протонів і нейтронів, які самі бродять, а також лептонів (електрони, муони, тау лептони, нейтрино). Босони є носіями взаємодії (фотони, глюони, W і Z босони, і хешів босон).
У Гарвардському університеті вчені зуміли побудувати мікроскоп босону в 2009 році, а в 2010 році їхня робота була повторена в Інституті квантових оптики Макса Планка. Але щоб побачити в бродах мікроскопа до цього не вдалося. Принцип заборони Павла заважають, згідно з яким у закритій квантовій системі дві або більш ідентичні бродіння (частинки з півінтегером хребтом) не можуть одночасно бути в тому ж квантовому стані. Таким чином, спроби охолодження хмари бродіння призвели до того, що всі вони підкреслювалися на різних рівнях енергії, а частинки з найбільшою енергією не можуть охолонути далі.
У статті опубліковано в травні 2015 року команда дослідників описує їх досягнення. Мартін Звірлен, один з членів команди, описує експеримент: Ми хотіли, щоб досягти, які попередні групи змогли зробити з босонами. Але виявилося, що це було важко зробити з бродіннями – вони не так легко охолоджуються. й
Використовуючи два лазери, вчені створили сітчасту мережу, в клітинках яких, як в «енергетичних отворах», бродіння були спіймані і протримані. Поганий охолоджувач, викликаний газом бродіння, щоб досягти температури, близької до абсолютного нуля, і окремі бродіння можуть зберігатися в мережевих клітинах протягом тривалого часу. Фотонів, які випромінюють мікроскопом.
«Це означає, що я знаю, де бродіння є, і я можу перемістити їх, порівняно кажучи, з твітерсами в будь-якій точці, і зробити будь-який візерунок з них», - каже Звірлін. У зв'язку з їх ізоляцією, ферменти не взаємодіють один з одним і принципом Pauli не перешкоджають їх охолоджуванню належним чином.
Як пояснюються дослідники, їхня робота може допомогти в подальшому прогресуванні до створення високотемпературних надпровідників, так як такий мікроскоп може довести до нового рівня дослідження електронів, які також є бродіннями. Крім того, для створення квантових комп’ютерів безпосередньо пов’язана з технологіями створення квантових комп’ютерів.
Джерело: geektimes.ru/post/251390/