аматорський астрономія: внутрішній співтовариство Вид початківцям хобі та змії

Я апологізую, якщо я кладаю пост у вайн в космічних хабах: на жаль, хаб назвав "космічний" або схожий не знайшов. Я також апологую для деяких самовідтворень в наступних трьох абзацах, але необхідно самовідновлення, оскільки пост є критичним з декількох раніше опублікованих, і для друкарських, які, ймовірно, присутні в моїй пошті (але буде виправлено як я помітив їх).

Я надихнула писати серію цих:

Чи підключено телескоп до комп’ютера?
Айтишнік на відпочинку: що про телескоп?
Айтишнік на відпочинок: додати трохи астрономії?
Айтишнік на відпочинок: добавки до телескопа

Дуже дякую за популяризацію аматорської астрономії, але коли я прочитав ці повідомлення, мої пальці відвертають кілька разів з розмаїття і сором'язливості.
Не важливо. Астрономія є просто хобі, і кожен займається хобі, як вони люблять. Або ж, можливо, не, і критикують, навчають займатися хобі?

Цей пост є про rakes, які ви, ймовірно, крок на тому, якщо ви збираєтеся від таких красивих, романтичних, але складних хобі. Моя пошта не дуже популярна, вона призначена для тих, хто вже прочитав щось (наприклад, вищевказані повідомлення, які я не хотів, хоча я все ще поставив плюс в карма для популяризації). У листі можуть бути неперевершені умови. Якщо ви не прочитали, будь ласка, не прочитайте.

Це просто жарт.
Клієнт приходить до телескопа і просить:

до Чи можна придбати телескоп на три тисячі рублів?
- Ну, ви можете, але лінзи будуть пластиком, і краще не брати вогнетривку на 6 тис. Продавець показує свою руку на найпопулярнішому телескопі лінз серед школярів
- Гаразд, я можу купити телескоп за $25,000? - Покупець просить.
до Ви можете, продавець відповідав, вказавши свою руку в вісім-дюймовий Ньютон на EQ5 є дуже хорошим телескопом для новачків.
- Чи можна побачити плеяди через хмари?
до На жаль, ви не можете... - продавець відбиває голову.
до Чи є на 100 000 телескопа? - Покупець не зупиняється.
до Так, тут - Продавець точки на комп'ютеризований і вишуканий Nexstar 11SE
до Чи можна побачити Андромеда Nebula протягом дня?
до На жаль, ви не можете, продавець відбиває голову.
- Чому так дорогі?

Прихильник астрономія стала основним хобі. Я хотів би поділитися з громадою хабів, яка раптом вирішила придбати новий хобі, їх досвід. Не може бути найбільшою, але її самостійно. Мій хороший друг, який я вважаю кращим візуальним спостерігачем глибоких об'єктів простору в Москві, і, можливо, Росія вважає себе спостерігачем з середньою майстерністю (зберігаючи себе спостерігачами по всьому світу), новачком, і всім новачкам, виходить, поза класифікацією. Я не знаю, якщо цей досвід дає мені право писати повідомлення на аматорські астрономії на Хабрагабра. Я хотів би не думати, але вищевказана серія повідомлень змінив цей вигляд, і я хочу писати. Пост, який попередить любителів початківця астрономії (не за класифікацією знайомого спостерігача), з настанням rakes, які можуть розшифрувати бажання займатися цим хобі.

«Що таке гальма? Це хобі! Все, що подобається! Скрипка торкається, і він буде право:
Наприклад, ІТ-працівники, як і всі види хай-тек нечітких речей, а також дозволяють придбати невеликий потік з системою GoTo для обмеженого бюджету. Нехай невеликийскоп, після загострення в точці в небі, де галактика «Іглас» NGC 4565, тому красива в фотографіях, з його газовими і пиловими хмарами, показати нічого через кухонне вікно квартири в центрі Москви, або навіть від глазурованої і теплої веранди дачної дачі : Головне - це те, що невеликийскоп горить, миготливий прекрасний червоний світильник на пульті дистанційного керування, а власник обладнання щасливий новим гаджетом і привабливістю до неба, сидячи в теплій і комфортній роботі?

Або це не так? Якщо немає, ласкаво просимо під kata. В іншому випадку, будь ласка, не прочитайте мої мультилетери про rakes, тому що в хобі атака на rakes може бути навіть своєрідним мазохизмом, а в деяких випадках буде приємно атакувати!

Для початку, я думав, що необхідно класифікувати любителів астрономії та інших предметів з точки зору LA.
Знаючи класифікацію, простіше не крокувати на граблі, правильно вписуватися в групу, в якій ви особисто будете комфортніше.
Кожна громада має власний сланцев, і кожна спільнота використовує образи для людей, які далеко від громади. Будь ласка, не відхиляйтесь, як класифікація не придумала мене:

Астрофотографії

Багато астрофотографів вважають себе «елітом» LA, і навіть деякі, «єдині справжні любителі астрономії», виправивши це, використовуючи складне обладнання, багато чого, або навіть поширене, ті, які використовують професіонали.
Всі любителі астрономії дуже відкриті, дружні і завжди готові поділитися навичками, які допомагають їм переслідувати їх хобі. Астрофотографи також відкриті і дружні люди, але, у порівнянні з іншими групами LA, їх литий є найбільш закритими: астрофотографи дадуть вам на столі на зборі астрономічних закоханих, лікують вас спиртом, розповідають кілька оповідань, але що ви станете серед них, що ви б поважали, вам доведеться інвестувати багато грошей, зусиль, праці (навіть паяль!), витрачати багато часу на дефектні серії картин.
Я б сказав, що Успішний старт астрофотографа дуже малоймовірно. Найімовірніше, ви відчуєте комплекс неповноцінності від спілкування з полум'ям і добрими хабарами. Від ваших астрофотографів друзів на Vkontakte і Facebook, звичайно, буде в радісному шоку, але досвідчені фотографи LA зморшуть їх ніс, і скажуть: обертання поля зору, аберації. І очищайте кріплення, змащуйте все, ви отримали прямий присмачений мастильний матеріал!
Найкраще візуалізувати рік, а в рік, якщо не втомилися, повернемося до ідеї атрофотографії, адже саме тут, що найважчих і хворобливих грабів лука.

Якщо ви все ще не чули про своє попередження, то під псуванням (недостатньо, це не виходило, щоб подрібнити все під одним псуванням) хороший спосіб, який іноді дає можливість вам зробити Дякуйй Але не читайте його занадто ретельно, оскільки мій досвід з успішною атрофотографії є надзвичайно малим. Не забудьте про ефект Даннінг-Крюгера, коли лежак дає впевнену консультацію, а більш досвідчена людина боїться. Покращуйте себе другом астрофотооператора-ла призера астрофотоконкурсу.

Астрофотографія відрізняється в зйомці глибокого простору і планет. Легка падати планет.
  1. Камера-Дзеркало з Canon – для астрофотографів dip. Або веб-камера для фотографів планет
  2. Почати зйомки на невеликому фокусі, а краще астроза. Купити себе не телескоп, але яскраві лінзи: fischai, траншею, 150 мм телевізор
  3. Астротрекер і його клони
  4. Проста, зрозуміла і загальна установка HEQ5
  5. Немовлята
  6. Пост-обробка: Насправді, більшість часу астрофотооператора витрачає його хобі, на комп'ютері, переробляючи його фотографії. Здається нудно, і не так романтичний і цікавий.

Детальніше на Canon:1) Не мило, і зйомки з iPhone через окулярі телескопа! Якщо ви хочете знімати глибокий простір, вам підійде тільки камера SLR. По суті, досвідчені фотографи LA знімаються на спеціалізованій CCD-матриці з охолодженням, але я не раджу витрачати гроші на неї, так як ви ще не можете отримати результати на спеціалізованій камері, яка буде краще DSLR. Більшість людей стріляють на Canon, деякі пагони на Nikon. Є багато легенд про те, чому Канон, іноді навіть трапляються холівари, але Канон надихнув астрофотографію варто купити принаймні так, щоб більш досвідчені товари могли допомогти йому, адже Никон практично ніхто не стріляє.
Що таке дзеркало? Актуально будь-який : Я спробую стріляти (диво, я не маю результатів, які я не хотів би показати комусь з Л.А., але мої подруги збуджуються:) на Canon 50D. Якщо у вас вже є дзеркало, то знімайте на ньому, не витрачайте гроші на новий! Але якщо у вас немає DSLR, купіть половинку використовуваної камери, як Canon 60d, або якщо у вас є проблема грошей, використовується любитель Canon 1100d. Бажано, що камера мала LiveView, а поворотний екран. Всі DSLRs для LA мають два основних властивості: вони є культурою і повним каркасом. Інша характеристика практично непереважна: фактично висока чутливість сучасних масивів DSLR, тис. ISO, не працює для атрофотографії. І старий Canon 30D може стріляти краще, ніж Canon 70d, оскільки останній має менший піксель, і більш шум через квантові ефекти. Повністюкамерні камери мають менше шуму при однакових мегапікселях.

За допомогою камери беруться ряд кадрів, з яких відзначаються спеціальні сервіси (ви можете попросити знака астрофотографа про подарунки, квартири та інші жахи). Далі додаються кадри, що збільшує співвідношення сигналу. Зазвичай вплив на глибокі об'єкти простору становить від 30 секунд до 6-7 хвилин, що вимагає особливого пульта дистанційного керування для камери, або з'єднання його до ноутбуків астрофотооператора.

Щоб стріляти ті ж самі планети, вам потрібно спеціалізоване (не боятися, вони всі дешеві, і дешевше використовують DSLR), веб-камеру. Справа в тому, що якість зображень планети впливає на атмосферу, її турбулентність і від сотень кадрів відео зйомки планети вибирають кілька кращих, які збираються разом.

Glamorous Canon 1100d, авторство водяних знаків спеціально не знімали

Більше про невеликий трюк2) Ви хочете стріляти галактики? Або ж, можливо, не, і краще залишити найцікавіше для пізнішого? Ви, ймовірно, не отримаєте нічого прямо зараз! Загальна правило: чим менший фокус, на якому початківця пагони, тим ймовірніше він вийде з чимось гідним. Звісно, я хочу стріляти в галактику круглі зірки The Andromeda Nebula зосереджений на двох метрах, тільки ... Ви не можете це зробити на рік :

Як красиво це панорама:

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

Зібрано дивовижну дівчину Ларой на Кримській Астрофізичній обсерваторії під час мітингу «Південний ночі».

Зйомка через телескоп, звичайно, є сакральним, і дає відчуття знайомства з чимось великим, але насправді телескоп є тільки таким великим (довгофокусом) ручним об'єктивом.
Ви можете бути зняті менш докладно, але в цілому так само, як красиво і художнє з невеликим фокусом.
Я хочу, щоб попередити вас проти деяких зомів. З астрофото, дизайн астросетап повинен бути жорстким, а масштабні лінзи дуже часто, після їх інтенсивного використання на всіх весіллях, «падінь» всередині. Використовується світильники в цьому плані набагато надійніше. Автор дізнається, що стріляти з старою лінзою Юпітер-37а.

Але якщо ви хочете стріляти планети, то, на жаль, від довгого фокусу ви не будете йти в будь-яку точку світу.

астротрактор(3) Що ви робите з невеликим фокусом? Є такий чудовий пристрій як astrotraker, і його численні (часто дешевше і в деяких аспектах більш успішні!) clones.

Це екваторійне кріплення, тобто відстеження обертання неба, дуже легкий і компактний, на якому можна повісити тільки дзеркало з телевізором, або, в деяких випадках, з коротким, об'ємним вогнегасником.

ГАЗ5Ви не хочете стріляти пейзажі, але ви хочете стріляти з довгим фокусом (тобто через телескоп?).

Багато масштабованих це "Китайська filth" , але насправді, це кріплення довгадувало "попублічні" для фотографів LA з усього СНД. Багато LA знайомі з ним, тому купуючи його, ви гарантовано отримаєте допомогу в астрофорумі при будь-яких проблемах.

Я не рекомендую монтаж EQ5: Я ступав на цих грабах, і тепер я використовую EQ5 разом з «родзиною» коробкою Івана Іонова для керівництва. По-перше, дегустація механіки з періодичними помилками, а по-друге, невдалий дизайн: У мене є кілька разів при зйомці серії, кріплення витягував свої дроти з м'ясом, і мені довелося катувати знайому ЛА руками, щоб він міг його ремонтувати, так як я не знаю, як паяльці, і в цілому руки ростуть з одного місця.
Це випадок, коли збереження грошей не виправдано.

До HEQ5 ви обов'язково повинні купити pole шукач, щоб показати полярну вісь, навколо якої небо обертається більш точно, і, якщо ви збираєтеся фотографії Deepskai, керівництво камери. Керівництво камери вставляється в невеликий телескоп (зазвичай другий пошуковик на вершині телескопічної труби), підключений до комп'ютера, який відстежує помилки монтажу (за рахунок варіабельності і неточності впливу полярної осі). Програма бачить кілька зірок через керівництво, і регулює кріплення при необхідності. Без керівництва важко знімати на швидкості затвору, великі хвилини, тобто цей пристрій-муз.

Що на HEQ5? Будь ласка, не проведіть фокус і отримайте себе вогнетривким, що з фокусом редуктора і флютенером (оптична деталь, яка коригує спотворення зображень) дасть вам 600 або 400 фокус. Автор тепер намагається стріляти на фокусі 600мм з Maksutov-Cassegren і передача, тобто він не схожий на всіх інших, і кроки на граблі!

І звичайно, чим більше світла, тим краще. В цілому, ви навряд чи зможете заглибитися, тобто при тривалій швидкості затвору з HEQ5 на фокусі більше метра.

Що стосується планет, то вони не потребують керівництва. Для них HEQ5 підходить в базовій конфігурації + польовий шукач. Це гарна ідея для фотографії планет через катадіоптрій (шмітт cassegren або maksutov cassegren) з фокусом 2 метрів.

неякіснаЯкість неба полягає в двох типах: так званому співвідношенні і освітленні. Для планет важливо високу сітку, а для глибокої відсутності освітлення. Більше про це нижче. В цілому жовта зона освітлення підходить для астрофото, або краще (синій бажаний для галактик, як для візуального!)

Візуалізації Глибокогой З глибокого бачення є менш жорстким, ніж астрофото і більш доступним для новачків, особливо якщо вони не уникають rakes, я вирішив не зіпсувати його, як я поставив її під зіпсуванням астрофотографів.
Що можна сказати про них? Російсько-мовний візуалізатор – це такий дивний, морозостійкий (якщо він не живе на півдні Росії, України, або в Центральній Азії) тварина, яка любить бачити через окуляру його величезного добсону, ледь помітно відрізняє негабаритні плями галактик, жовчні зоряні кластери, планетарні небулі. Деякі з цих об'єктів так не знають, що їх можна побачити лише за допомогою бічного бачення!
Прихований текстЄ два види світлочутливих клітин в оці: конуси і штанги. На жаль, кольорові палички, які концентровані в центрі сітківки, не здатні захопити світло від глибоких об'єктів: людський очей не є матрицею CCD, тому ви ніколи не побачите більшість глибоких об'єктів в кольорі, як в численних фотографіях. У кольорі видно кілька об'єктів, таких як планетарна небула «блакитний сноуборд».

Це не ваш хобі, якщо ви живете в центральній Росії, Україні, Білорусі, або Сибірі, а не морозостійкий. Чому? через те, що літо в середній смузі Росії є також білими нічами (сюрприз!) Вони не тільки в Санкт-Петербурзі!) і ніч влітку не приїжджає, а до ранку гілка продовжується!
LA-dipskayskaya в Москві завершить оглядовий сезон 15 травня і відкрийте його тільки 12 серпня, подорож на південь від Тульської області!
Більшість вильотів LA-Dipskanik виникають при негативній температурі, коли є стабільний антициклон взимку, а температура нижче -15, іноді -25!

Я також додаю, що це дуже погана ідея, щоб подивитися "на дачі": це абсолютно безглуздий! Всі заміські села висвітлюються як локальним освітленням, так і освітленням з найближчого обласного центру. Такі дачники, де можна буде візуалізувати глибокий простір, в центральній Росії (про Сибір не знаю), практично не існує. Більшість молодих людей під 40 ніколи не бачили дійсно темного неба. Люди думають, що якщо Молочний спосіб ледь помітний (і вони не знають, як він може блискати!), то це хороший небо.

Ви маєте два види освітлення: локальні та глобальні. Місцеве значення є тільки для візуалізатора, так як він збиває його темну адаптацію зору, яка багато новачків якось нехтує. По суті, чутливість очей, яка тільки впала в темряву, а після адаптації протягом 40 хвилин відрізняється тисячами разів! Тому LA-візуалісти використовують червоні ліхтарі, і не дотримуються в сільських селах країни, де один ліхтар, постійно привертаючи погляд, може зіпсувати все. Для фотографа локальне освітлення не важливо, оскільки він не буде вказувати на камеру безпосередньо на ліхтарі :

Прісні карти освітлення можна знайти на астрофорумі

Також існують онлайн сервіси.

Є класифікація зон глобального освітлення:

1. Біла зона освітлення: у випадку Москви біла зона освітлювального приладу – це все Москва (за винятком Ізматовського парку, де червоний –), а також більшість всіх супутникових міст, таких же Химок, Люберець, Подольськ та ін. Гало від мегаполісу настільки сильний, що світло розсіюється на підвісці в повітрі, пилу, крапель води, і ми не можемо навіть бачити контури основних сузір'я! Я бачу з власними очима тільки відро великого ведмедя, але вже в листі W Cassiopeia я не бачу всіх основних зірок. У білій зоні освітлення в телескопі можна побачити ядро Андромеди небули М31, ніжну схожість X і золи Персеус, а ще кілька тіней з глибоких об'єктів. Не варто шукати, щоб не зіпсувати враження.
  2. Червона зона освітлення: іноді зустрічається на межі обласних центрів, але частіше вони світяться білими до передмістя. По суті, нічого видно, хоча основні яскраві сузір'я вгадуються.
  3. помаранчева зона світла. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
  4. Жовта зона освітлення: Милий спосіб до горизонту, якщо він не відпочиває на куполах освітлення: поселення, яке висвітлює з-за горизонту. Навколо горизонту є підказка кілець вогню. У жовтій зоні освітлення можна зробити атрофотографію, особливо з вузькими фільтрами, а жовта зона іноді зустрічається в деяких селах країни. Але не можна візуалізувати в жовтій зоні освітлення, так як небуле буде вводитися освітленням, і ви побачите лише блідий підказок об'єкта.
  5. Зелена зона освітлення: Є кілька купівель з міст, що сяють з-за горизонту, і ... Ви можете побачити весь небо крім галактик. Галакси, які дуже далеко, і з яких дуже мало світла приходить до нас, на жаль, розбиваються в зеленій зоні, і ми бачимо тільки найяскравіші частини галактик, або ті галактики, які самі дуже яскраві, як парі Боду M81 і M82.
  6. Синя зона світла. Це гарне небо, і під таким небом, типовий мешканець міста, коли він з'являється, говорить щось емоційно виразно! Додає ефект занурення в космос, який відчувається навколо вас і без будь-якого телескопа. У блакитній зоні вогні легко забути про морози, про пронизливий вітер в поле!
    Ви ніколи не забудете кучерявий газ і пил спіральної галактики, виданий з краю, дивлячись на них в хорошому, апертурний добсон!
  7. Сіра зона світла. Про нас Це велике небо, без або практично не купить світло. Тут можна побачити найсвіжіші об'єкти з бічним баченням, а також уважно розглянути те, що тільки здогадувалося бічне бачення в зеленій зоні. Багато людей, які живуть тільки в сірому районі.
  8. Чорна зона світла. Хтось, але деякі люди побачили його :

Ілюмінація впливає на проникнення: чим вище проникнення, можна побачити інтер'єрні зірки і предмети. Крім освітлення, проникнення також впливає на висоту над рівнем моря, а в тому ж Кавказі, в горах, де вона явно не чорна зона освітлення, але досить сіра, проникнення набагато вище віддаленого кута Сибіру сотні кілометрів з усіх міст, де є справжня чорна зона.

Деякі любителі астрономії беруть участь в астротуризмі, а також походи в місця з сірими і чорними зонами освітлення в горах: в гірському Криму Кавказ, Канарах, Чилі або Намібії ( останні два місця йдуть бачити сузір'я південного неба, а їх безліч об'єктів, які ми живемо в північній півкулі, позбавлені).
Прихований текстЯ купив себе компактний 200-мм Schmitt телескоп спеціально для рейсів в гори. Я збираю його в ручну поклажу, поклавши її на верхній полиці над сидіннями. Для спостережень я повісити його на світлому альт-азимуті кріплень АЗ4.

Так, що є секретом успіху глибокого візуалізатора?

1. Як зазначено вище, найголовніше - якість неба, відсутність світла! 500мм величезний добсон в жовтій зоні покаже менше 200мм компактна бочка в блакитному кольорі, не кажучи вже про сірі або сині в горах!
  2. Друга складова успіху, після якості неба, дружба з друзями, які люблять астрономію. Чому це? Ну, наприклад, я боїтеся дивитися в поле окремо. Іноді борс грант :) і небезпечний його, зупинити поруч з вашим телескопом деякі gopnik, і ... знайти заморожені корпси в льоді тільки навесні. Також любителі астрономії допоможуть 2-3 поїздки, якщо ви не зовсім вниз, навчитеся бачити основні сузір'я в небі, і знайти глибокі об'єкти на карті пошуку.
  3. Я хотів поставити його в другому місці, але все занадто часто новачки роблять помилку самозбереження на освітлених дачах, не знайти будь-який з об'єктів (або не знаю про бічне бачення, про адаптацію очей і т.д.), і покласти телескоп на продаж на блоці ринку астрофоруму або на Авіта. Після того, як акумулятор телескопа дуже важлива! пам'ятаємо формулу площі кола, яка дорівнює піку, помножується квадратом радіуса! Це означає, що 300 мм телескоп не збирає три рази більше світла, ніж 100 мм апертурний телескоп. Якщо ви нехтуєте скринінгом, 300 збирає 9 разів більше світла! Ніщо у вашому телескопі має стільки значення, як апертура!
  4. Зручність телескопа для Вас особисто: вам потрібно придбати інструмент, з яким ви будете дотримуватися. Якщо ви є слабкою дівчиною і неодружена, то 400 мм добсон, алас, не для вас, так як ви не будете носити його на машині самостійно : Це гарна ідея купити 2-3 інструменти для різних поїздок. Наприклад, один для перевезення на машині, той же 400 міліметрів або 300 на кріпленні добзону, а інший для літака, скажуть, кідадіоптрика 150 мм.
  5. Пристосування очей. Апертура не допоможе вам зібрати більше світла, якщо очі підсвічуються, так як чутливість освітленого і освітленого очей відрізняється тисячами разів. Я навіть дивлюся на пошукову карту з лівою окою з червоним ліхтарем, а я тримаю ліву зачинку, щоб не підсвітити червоний ліхтарик з навіть не дратівливим світлом.
  6. Дуже поширена помилка новачків полягає в тому, щоб купити невелику апертуру, але керівництво комп'ютером. По суті, система GoTo необхідна тільки для астрофотографа. По суті, загострення глибоких об'єктів не складна майстерність! Більшість об'єктів швидше з червоною та/або оптичною пошуковою машиною, ніж з пультом дистанційного керування.: Я абсолютно серйозний, більшість об'єктів каталогу, я знаходжу від мого телескопа, до якого я використовую, швидше, ніж новачк покаже в його віддалений контроль. не витрачайте гроші на електронні пристрої, які будуть сяючі в холоді, і все одно непотрібні, так як ви просто стільки в 3-4 хвилини, маючи майстерність, яка придбана дуже легко, ви будете швидше, ніж система GoTo! Це хороша ідея, щоб витрачати бюджет на апертуру і окулярів (близько їх нижче) замість GoTo, тобто оптика. «Я не хочу вивчати небо, хочу спостерігати» в світлі того, що небо вміщає всіх з нормальною пам'яттю і інтелектом.
  7. Не забудьте одягатися тепло! Загальне правило: для весняно-вересні спостереження, плаття як ви одягнете взимку, коли -10 або -15. Автор часто пішов дивитися з новачками, і на жодному з поїздок новийкомер ще не вдягається досить тепло. Кожен був холодним, не був винятків, і кожен шкодував, що вони одягалися занадто легко. Те, що прогноз погоди +8 означає, що ви стоячи в полі, ви відчуєте, що температура -8. Звісно, термоси з гарячим чаєм необхідно мати! Але для зимових спостережень обов'язково потрібно термічна білизна. Я натуру пермафроста, але я люблю небо дуже багато, тому я використовую пристрої з активним опаленням, тим самим термосолом в акумуляторному взутті. Найголовніше взуття!
  8. Окуляри. Існує жарт, що звичайні заготовки краще використовуються як штепсель для труби, якщо кришка з окулярного вузла втрачається. Дійсно, дивлячись на брелок набагато приємніше, ніж в ширококутному окулярі, відчуваючи ефект присутності. Якщо ви віддаєте перевагу брендам у вашому житті, скористайтеся обладнанням Apple, то ваш вибір є товарами TeleVue і брендом Nagler. Якщо ви не віддаєте перевагу брендам, але віддаєте перевагу якості, і у вас є бюджет, то ви також можете вибрати Nagler. Автор, атлас, не має бюджету, тому вона використовує ряд окулярів від Наукового дослідження: пара сотень ступенів, і кілька більш 82-градусних окулярів. ES може бути заміною для бренду Nagler, особливо якщо ви не звертаєте увагу на великі розміри очей ES. Ви можете приділити увагу іншим брендам, тим самим Meade, але автор вважає, що тут ви можете зловити граблі. І краще Nagler і ES, ніж деякі непристойні очі. Це дуже гарна ідея, щоб замовити окуляри разом з іншими любителями астрономії в західних інтернет-магазинах, таких як optcorp.com або Agenaastro.com, так як окуляри в західних магазинах з якихось причин - 2-3 рази дешевше, ніж в російських магазинах. По суті, кілька досвідчених LA купити заготовки в Росії, так як різниця в ціні занадто велика. При покупці разом ви можете зберегти те, що вартість посилки розділена на кілька осіб. Ви можете знайти супутники на астрофорумі.
  9. Бренди телескопа. Деякі виробники і продавці телескопів (ми не вказуємо пальці, але це лише два бренди...), як повісити локшину навколо своїх вух з фразою «професійний телескоп»: це повна нечутливість, оскільки професійний телескоп є телескопом, на якому фахівці дотримуються і роблять наукові відкриття. Необхідність любителів і професіоналів дуже різні, і професійний інструмент абсолютно не підходить для любителів, а також любителів. Навіть якщо плюси використовують якийсь недосвідчений інструмент для того, щоб зберегти гроші, вони все ще будуть переробити його, повісити його з спектрографами, свердлити отвори, так що нічого не залишиться з нього (хоча деякі бренди використовують цей факт у своїй маркетинговій рекламі). Знайте, що фраза “професійний телескоп” означає шампан, що потрібно носити і сили для придбання неадекватного обладнання. В цілому я б рекомендую телескопи заводу Синта на кріпленні добзону для робітників глибокого небо. Це шлях з найменшою кількістю rakes. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але на площині в горах цей варіант не займе, я використовую трубу Celestron 8 не на рідному і важкому кріплення з GOTO, але на легкому монтажі на алюмінієвих ніжках без будь-яких AZ4 електроніки.
  10. Ще одна популярна гра, яка зробила мені писати цей пост: не купуйте золотих очей! Це одна з авторів критифікованих тем. З рідкісними і дуже дорогими винятками, такими як Nagler Zoom 3-6, це оптичні пристрої з різною якістю. У будь-який досвідчений візуалізатор L.A. розповість вам, якщо мої слова не виконують достатню вагу. Meade 8-24, яка рекомендована в пості, є тільки рідкісною дегустацією.
  11. Вирівнювання телескопа. Якщо у вас є Ньютон (це завжди Ньютони на бобах), то вам доведеться відрегулювати телескоп перед кожним спостереженням. Не так страшно, як бояться новачків, які замість того, щоб бути захопленими про вирівняння або зоряне небо, покажуть ентузіазму футію, пов'язані з пухами з красиво блимаючим червоними світильниками, зливаючим і рухомим приводом GoTo. Ця майстерність набагато корисніше. Якщо вона не працювала над порадами на форумі та фотографіях, попросіть допомогти другу ЛА принаймні через Skype-зв'язок з відео.
  12. Термостабілізація і роза. Астрофоруми є повними історіями жахів про термостабілізацію. Але це дуже важливо для планетарію. Для глибинних візуалізаторів великий добсон в годину і навпіл в холоді покаже деталі в галактиках максимально докладно, якщо регулюється. Але рос на форумах з якоїсь причини не приділяють увагу. Якщо у вас є новийтон, ви завжди ризикуєте знайти себе з особливим вторинним дзеркалом, який дуже незручно прогрівати в холоді своїми руками! Дуже гарна ідея купити фен для волосся, який живиться автомобільним світильником, або навіть нагрівальним майданчиком на вторинному дзеркалі, об'єктиві або Schmitd Plate, meniscus. Хороші нагрівальні колодки виготовляються компанією R-style
  13. Вивчіть використовувати бічне бачення при спостереженні об'єктів, а злегка просувають трубу. Збільшиться ваш шанс побачити нові деталі. Спробуйте провести кілька хвилин на об'єкті, збираючи швидкий погляд на нього, пропустіть більшість деталей. Я намагаюся фарбувати, це буде більш детально нижче.
  14. Підвищити: Чим більше загнічення, тим темніше об'єкт. З глибоких об'єктів є дуже темним, не має сенс розглянути їх на великих загніченнях. Багато об'єктів, таких як розширені кластери газу, як правило, спостерігаються при так званій облаштованій масгніфікації: якщо зменшити загарблення нижче облаштованої, яскравість об'єкта не збільшиться, так як промінь буде вирізати учням. Учні залежить від телескопа, на адаптації, і від віку спостерігача. В цілому галактики, як правило, дивляться на магніфікацію 100-170, газові небулі до 80, глобальні кластери на ящиках 180-200, і тільки планетарні небулі вимагають великих змагифікацій.
  15. Телескоп світло. Не важливо для візуалізації, і важливо тільки для астрофото: насправді, в телескопі з будь-яким співвідношенням фокусу і лінзи можна візуалізувати дипломатичним. Низька апертура зменшує поле зору, але оптика робить її більш якісним: досить складно зробити якісну апертурну оптику. Вам потрібно squirrel будь-яким чином, і на необ'ємному телескопі, вона досягається довгими окулярами, наприклад, на моєму СК 8, я використовую кальмар 55мм. Так вибираючи більш світлий телескоп, ви ризикуєте працювати не дуже якісними оптиками і ... отримайте єдиний плюс у вигляді більшого поля зору. Добре, навіть коротша труба для цього оптичного контуру. Але слід враховувати, що, наприклад, яскравий Ньютон 1/4 довше, ніж типовий катадіоптрій 1/10

БоксериЛюди, які беруть участь у популяризації астрономії та науки на заходах-«поворотах»: телескопи привозять до тротуару в місті, щоб показати планет і місяць пасторам-by, а уздовж способу розповісти про щось про зразок Ока, про принцип Поппера, про те, чому ми не всі штампи від планети Нібуру, і чому астрологія є псевдонауками, і НЛОлоги є стійкими фреаксами. Дуже благородна робота для вчителя людини в душі :
Я використовую Максутов-Касеґрен 127мм для тротуарів на альт-азимутовому кріпленні АЗ4. Планети і місяць швидко втекти з погляду через обертання землі, особливо помітні при великих погніченнях, але це навіть випадок, щоб розповісти людям про обертання Землі, Юпітер (хто має витягнуті хмари), місяць, який одна сторона завжди не видно через резонанс з Землі, і багато іншого.
Телескопи з системою GoTo мають певне значення для тротуарів: якщо під гарним небом коханець астрономії з навіть маленьким досвідом буде керуватися глибокими об'єктами небо швидше, ніж система GoTo, то важко орієнтуватися під освітленим міським небом, коли немає зірок видно, крім найяскравіших. Навіть гірше, якщо небо зламаний у хмарах: тут я можу навіть заплутати Сатурн або Марс з зіркою, якщо здається мені, що він не близнюється.

БалкониЛюди переглядають планети з балконів. У зв'язку з тим, що небо обертається, вони можуть бачити, прокинувшись вранці, багато об'єктів. Але освітлення спостережень в місті робить такі спостереження, якщо ви не спостерігали нічого іншого, ніж місяць і планети, безглузді. Зазвичай балкони захищають свої спостереження глибоких об'єктів (або ж, спостереження тіней від глибоких об'єктів) до першого виходу на блакитну зону, після чого вони зупиняються на блідих тіні яскравих глибоких об'єктів з міста, і виглядають з балкона тільки місяць і планети.

У балконі все ще є недолік, пов'язаний з потоком теплого повітря з квартири (це потік навіть через пластикові двері). Це зменшує так звану муфту, а планети починають «заїжджати», промиваючи деталі на диску.

Звісно, переглядаючи з кухні, відкриваючи вікно, є найяскравішою ідеєю всіх можливих: тепла квартира зробить обсад повністю нульовим.

Так само глузда ідея і спостереження через вікно, оскільки це не скло з різною якістю, яка є лінзою вашого телескопа.

Балкони-плантери не менше смішних тварин, ніж морозостійкі глибокі плями, з якихось причин, які виглядають на слабких вогнищах.

Улюблена тема досвідченого балкона - стейк (оптична якість) телескопа. Стреак телескопа може вимірюватися, наприклад, «підвал» ВГО, якщо ви живете в Москві. Якщо ваш телескоп термостабілізований, він свердлить пучок отворів, в яких поставляються вентилятори, то більш «загартувати» телескоп покаже планет краще, ніж менш строї. Про брелоки телескопів, неймовірні битви кип'ятять між магазиними, які продали наступний «роз'єм» телескоп, і покупців. Також балкони люблять конкурувати один з одним з пагонами. Крім балконів, кількість сходів є життєдіяльним інтересом до астрофотографів, особливо планетарію.

Якщо ви збираєтеся стати балконом, крім труби з хорошою кількістю пагонів, на які ви шнекові вентилятори, радимо також придбати планетарні заготовки. Кращі російські відгуки окулярів можна знайти на форумі astro-talks від Ernest.

Також не забуваємо про апертуру: існує емпіричне правило, що максимальна ефективна механізація телескопа дорівнює апертюрі телескопа в міліметрах, що множиться на два. Що таке «мисливець» покаже вам Юпітера з максимальною масгніфікацією 200 разів. Більша гасіння не додасть деталей до вашого диска, навіть якщо ви кладете дуже гарну короткозору планетарну заготовку.
Більшість балконів переоцінюють стейк, але недооцінюють апертуру, хоча їх можна зрозуміти: після того, як важко подрібнити великий апертурний телескоп на балкон: тут зручні короткі катіонні бочки (MAKI і SC).

Кучмен Це, мої дорогі друзі, відповідно до теорії ймовірності, ви, хто читає це. Ви любите астрономію, але не хочете замерзнути в поле, і навіть на балконі, і особливо не хочеться брати участь у встановленні обладнання, складність якого не набагато поступається складності професіоналів, як астрофотографи. Краще читати про астрономію лежачи на дивані, тримаючи теплий ноутбук на животі. Можливо, ви навіть знаєте, що аматорські астрофотографії здатні знімати художні фотографії не гірше, ніж Hubble (див., наприклад, астрофотографії Олега Бризгалова), що ще є науковим інструментом, не художньою, і, можливо, ви навіть маєте балконний телескоп, що запилюється на mezzanine. Ну і не завжди поганий, і хобі варто весело : Так, лежачи на дивані, і читання розважальних текстів, а також шукайте захоплюючі фотографії, це ваш хобі, зупиняючи себе!

Бобери Астрономія сланцю. Бобери зазвичай розуміються як люди, які агресивні до астрономічних захоплень. Наприклад, на тротуарі вони думають, що ви прийшли з артилерійським пістолетом, щоб стріляти вікно, або навіть стріляти на площині президента.
Прихований текстДжерело
У випадку з бобером (брухання дерев) ушкодження особи, близької до аматорської та професійної астрономії, надійно записано. Справа відбулася в безпосередній близькості від одного з сайтів, які вже давно користуються LA. Так як рідний бобер став не дуже далеко від цього сайту, то, звичайно, після того, як справа стала відомою, LA висить зараз з деяким страхом займе ніч і день ходьби до ставок. Також в процесі спостережень зараз необхідно переконатися, що бобер від його ставка не зашпакує неприйнятно до ЛА і не зіпсує його спостереження або фотосесію, не залишає брудних знаків на оптиці, не розламує дроти, не зіпсує дерев'яні частини кріплення добсона. Дуже неприємний для LA може бути сусідом з організованою групою боберів, особливо якщо останній має звичку їжі сильно ввечері.

Не всі боби однаково небезпечні. Якщо LA займає мінімальні запобіжні заходи, не намагатися вводити територію, зайняті бобами (не легко визначитися з різноманітними продуктами і відходами пригнічення або характерними боберними звуками), то бобери не можуть запаху ЛА і, таким чином, не заважають його. У деяких випадках, бобери, знаходилися кластери Л.П., покажуть якусь обережність і намагаються не підходити на сайт - велика кількість червоних вогнів в ніч невідомих відкладень їх. Проте, протягом дня, вони можуть добре виглядати на місці, де щось відбулося вночі, не зовсім зрозуміло до них.

Прихований текстЧасом «бавери» розуміються як пасер-наближення телескопів на тротуарах, але так як слово «бавер» має негативну конотацію в середовищі ЛА, я думаю, краще не використовувати це слово щодо людей, які щиро зацікавлені в астрономії взагалі, навіть якщо ви доторкнулися до чоловічого телескопа пальцями, або принаймні замініть його з «бобером».

художник
Я хотів би розповісти про дещо непопулярну форму ЛА в Росії, про астроартистів. У нас є одна тема на астрофорумі.
В той час як "бохірургія" на Клауді лицарі цілого розділу, а також для астрофото!

Я не знаю, що це потрібно зробити з ним: чи думаю, що люди важко малювати простір, або тому що атрофотографія більш соковита, красива і барвиста, і в ескізах ми бачимо, що ми бачимо з очей. А якщо око туманне пляма все ще сприймається як «великий!» на малюнку, можливо, більшість людей не вражають.

На мій погляд, потрібно малювати, тому що цей спосіб ви помітите більше деталей. Крім того, на малюнку об'єкт виглядає так само, як око (після довгого вигляду), а на фото ресивера випромінювання - це матриця CCD, яка набагато більш чутлива до очей. Тому в атласах візуалізаторів не використовують атрофотографію, але ескізи.
Нижче наведені деякі майже некомпетентні малюнки вашого слуги, а також у висновку одного розіграшу wow (до авторського смаку) гламурного кластера Omega Centauri Michael11 від астрофоруму.

р.

988502р.

Джерело: habrahabr.ru/post/226429/