Уралвагонзавод сам

Його перший танк Алексей Мохалін зібраний в пам'яті батька-фронтера, який боровся на легендарному T-34. Тепер він завершує третій «триптий-чотир» і планує розпочати створення точної копії німецького танку T-IV - так що молоді люди можуть бачити з ким наші діди боролися.

Уралвагонзавод сам , доб. 2

Під тиском сталі і вогню
Новини з категорії сенсаційних: простий зварювальний апарат відкрив приватний «танковий завод» в Новомосковську. Тим не менш, все виробництво підходить в звичайному гаражі. Але що виходить з нього шокує і шокує.
Новомосковськ - промисловий центр південного сходу Тули, заснований в 1930 році. У 1933 році він був перейменований в три рази - заснований як Бобрикі, в 1933 році він став Сталінгорським, поточна назва була з 1961 року. Він також відомий тим, що тут, що Дон заходить: в центрі міста є камінь, з якого потоки струмів - початок великої ріки.
А тепер нова пам'ятка: цистерни, які будують пансіонер Олексій Дмитрієв Мохалін.

Уралвагонзавод сам

Танк з дитинства

Він був п'ять років, коли батько показав танк, який він борвся.
«Я пам'ятаю зараз: ми пішли з нашими батьками на поїзді до Риги», - розповідає Олексій Дмитрович. Він сказав, подивіться вікно, це мій танк.
Я бачу, що на полі зламаної вежі, і від фашистського тигра.
«Я майже кричав з резиденцією», – продовжує Мохалін. Ви обіцяєте показати свій танк, не німецький! Ви шукаєте неправильний спосіб! І дійсно, є T-34 на боці. З боків відкриваються люки, гармата вказується в нашому напрямку.
У 1958 році на полях ще було багато військової техніки. Олексій Мохалін не знає, чи був батьковий танк або лише один з тисяч Т-34, які були знищені.
Його батько воював як механік-драйвер Т-34 на 3-му Білоруському фронті, командував Іван Черняховський, наймолодший командир фронту.
Черняховський Старший сержант Дмитро Мохалін знав особисто.

Уралвагонзавод сам

«Батя була компетентною людиною, освоїла багато обладнання, просто не літала на літаку», син героя-танка згадує гордість. І він воював бредлі, у нас була газета в домашніх умовах з статтю, як екіпаж його батька в один день дробили два антитанкові гармати і три кулемети. Мій батько завжди був першим, щоб боротися. Він не боїться смерті, він сказав, що вони будуть вбити його так. Він був лише боїться, але всі бояться.
Отець повернувся з війни: груди на замовлення. Він сказав, що танкер, який проживав на фронті більше, ніж рік рідко. І він боровся перед раною 1 рік і 9 місяців, змінив три танки. Після того, як оболонка вдарила дошку, загинув весь екіпаж, тільки він зберіг. Поховавши п'ять екіпажів.
І пошкоджений батько T-34 збитий в пам'ять: Я знаходився з ним на мій погляд.
Він побудував перший Т-34, поки його батько був живим. Малий, контроль дроту. Але він вважає, що це лише випробування міцності. Поспішно займався танковою будівлею після пенсії.
Гаражний завод
Після того, як я побачила історію на телебаченні про контрольовані танки, і був зміщений: ці автомобілі швидко носили, швидше, ніж його улюблений. Але потім я зрозумів, що вони були пластмаси.
- Іграшки! - Заспокійливий себе. - І повинен бути сталевий резервуар.
Його другий танк T-34-85 був створений в співвідношенні 1:8. Зважає 47 кг, як двигун, він має два електродвигуни протирають від старого «Жігулі». Автомобіль вийшов дивно мобільним і потужним.
Я був показані свої можливості: танк легко переміщається в зважену вагою 20 кг.
Румор має це те, що напередодні Нового року цей танк зробив шум: постріл від його гармати розірвав двері в квартирі мохеліну. І з дружиною випікають дизайнера разом з танком.
до Не вірно! - Ніхто не лікував мене з дому. І не було руйнування в квартирі, розстріляли заготовку. І в цілому, моя дружина розуміє свою пристрасть: інші люди п'ють горілку, і я роблю бізнес.

Уралвагонзавод сам

Тепер він будує ще один T-34 у співвідношенні 1:6 до оригінального. Серйозний автомобіль, однак, єдиний: він підходить тільки для онука.
Скільки коштує новий танк, навіть дизайнер не знає: немає ніде важити. Але хлопці з гаража кооперативу таємно розповіли про кореспондента «РГ», що вони намагалися підняти його шість — і не змогли.
до І не варто піднімати, - сказав дизайнер. - Він прийде!
У бензиновому двигуні вже встановлено, тепер Мохалін займається гусеницями. Велике, зауважив, працюю: потрібно виготовити і затвердити 1,3 тис. кущів. Приїжджає до гаража рано вранці, листя при вимкненні вогнів в гаражі.
Якось відійшов, відрізав руку - кров від вени з фонтаном. Сусід допомогло загорнути якусь гангу рану - і назад до роботи.
Олексій Дмитрович не адаптує частини та компоненти з іншого обладнання (двигун не підраховує), але створює бак з нуля. Креслення беруться з Інтернету (додатків сина), гусениці роблять, приймаючи зразок від реальної T-34 - людей, які десь знайшли і принесли ремісцеві важку вантажівку.
Але в першу чергу потрібно довго чистити концепт, накопичувати матеріали. Далі робить макет картону точним дотриманням пропорцій. Потім виходить модель в метал. Основний матеріал листового заліза товщиною 5 мм.
Робота на струмі Т-34 почала останню осінь, в одному диханні зробила тіло, башта, бочка, набір редукторів. Взимку з'явилася перерва: вона була холодною в гаражі, і цей танк вже не підходить в квартирі.

Уралвагонзавод сам

Спробуйте зробити танк реальним, особливо детально. Наприклад, просто взяти трубу і адаптувати її в якості гармати не можна. У 85 мм танковий пістолет має форму конуса. Це важко працювати, щоб вирізати один. Але гостри, варять шви, очищають болгаркою, подрібнювачами. Я не схожий на це. Це редизайн.
Зварювальник за фахом, він відмінно освоїв ремесла, коваля, тонера, живописця, електрика. Бак хоче закінчити навесні. І показати людей 9 травня.
Люди приходять і просять, майстер посмішки. - Я люблю це. Може бути молодим людям буде цікаво, адже це наша історія. Коли я бачу хлопчиків, які стоять навколо автомобілів, і очі на вогонь – така грація на моєму серці!
Кемплер
Після серії T-34 планується зробити перший закордонний автомобіль. Я вирішив, що це буде німецькою Pz.Kpfw. ІV, попередник Тигру. І побудувати його задуманий на масштабі 1:2.
Наймасштабніший резервуар Wehrmacht: зважений 25 тонн, 5.9 метрів довгий і 2.6 метрів високий. Прийміть весь гараж.
Я хірурга майстра: і що люди не розуміють, що це фашист після всього. З’ясуйте, що Мохалін задумався про цю проблему. Але я вирішив, що молоді люди повинні знати, що свого дідусь боролися.
Проект не може здійснюватися самостійно. Так я вручив підтримку мого онука, який тепер у військовій. Він відповів: "Ком на сайті!" Вся частина вже знає про танки, загальна думка: у вас є світовий дід!
«Fascist» не має пульта дистанційного керування та ручного керування. При купівлі сталевих листів сімейний бюджет, якось долає, після чого не вистачає грошей на систему радіокерування. Правильний віддалений з 12 функцій (а саме те, що потрібно) коштує від 18 тис. рублів, і це два пенсії майстра.
Таким чином, ви повинні керувати великим резервуаром самостійно, сидячи на сидіння водія. Він хоче зробити все, як в баку. Звісно, щоб знайти німецьку 300-хорепотужність V-engine "Maybach" - так стояв на Pz.Kpfw. IV - нереальність. Замінить двигун від старого «Жігулі». В іншому випадку танк буде виглядати реально.
В ідеалі б 1:1 танк. Але це мрія.
"Нові я 61, я думаю, до 70 років я обов'язково буду будувати танки", - говорить пансіонер. - Здоров'я може бути достатньо. Немає грошей на великі проекти.
Продам невеликий T-34. Або обміняти його на автомобіль.
Бібліотеки: це життєрадісна частина, я інвестував душу. Моя бабуся повинна залишити щось позаду.
На дно.
Неподалік від Новомосковського є Шацькое водосховище, де, згідно з ромлянами, є багато обладнання в нижній частині: наші резервуари і напівфабрикати, німецький танкет, кілька мотоциклів BMW.
Після війни ми скопіювали цей німецький мотоцикл, який називається Урал. Мохалін був в юності. Коли я чув про BMW, я забрав гроші і купив підводний басейн. Довгий дайв. П'ять метрів глибоко, вода і ци.
Пам'ятки:
до Потрібні комбінезон, тепер вони, а потім - рідкість. Я не знайшов нічого.
Але я шукав танки на надувному човні з синаром. Твайце пила на екрані контури важкого резервуара KV і з покриттям T-34. Але катер легкий, вітер знеболений, місце не може бути фіксованим.
- Ну, я бачив ці танки? - Ламенти ремесла. Але щоб знайти і підняти його найбільш вичерпний сон. Я поклав її назад на гвинт! Я б приніс її до ходової держави...
Сонечко може стати істинним. Останнім часом в Новомосковську, Туль-губернатора Володимира Гюзdev перевірили цистерни Мохаліну. Щоб зробити це, як T-34s були привезені на сайт перед міською адміністрацією і заснували невеликий «танковий біатлон». Майстер навчив баку «литта» танцювати вальс. Великим є ще не на ходу, вона створює необхідну атмосферу з її похилим зовнішнім виглядом.
Техніка зробила враження. Військовий губернатор, служив в Міністерстві оборони і в службі зовнішньої розвідки, був присуджений медаллю «Для військових звірів» за виконання державних завдань. Місія була проведена в Анголі і Мозамбік, де Т-34 ще успішно бореться.
Gruzdev зробив часову пропозицію до майстра: створити пам'ятник танкам.
У березні 1944 р. з Тули до переднього лівої колонки «Дмитрі Донського», створеної на пожертвах вірних московського Патріархату. До 70-ї річниці Перемоги планують встановити повноцінний пам'ятник: копію бойового транспортного засобу або реального бака.
Олексій Мохалін не бачив танків на дні Шацького водосховища: за достовірними джерелами, вони дійсно є. Під час війни кілька радянських танків знизилися під лідом. А одна з них спробує піднятися.
Якщо ви щасливі, це буде T-34.
Коли танк піднімається з води, він буде дано Олексію Дмитрієву: щоб він поставив душу на легендарний автомобіль. А потім, немає сумнівів, бойовий танк-ветеран неодмінно досягне педесста з його поворотом.

Уралвагонзавод сам

Джерело: www.rg.ru