Уралвагонзавод сам

Його перший танк Алексей Мохалін зібраний в пам'яті батька-фронтера, який боровся на легендарному T-34. Тепер він завершує третій «триптий-чотир» і планує розпочати створення точної копії німецького танку T-IV - так що молоді люди можуть бачити з ким наші діди боролися.

, доб. 2

Під тиском сталі і вогню
Новини з категорії сенсаційних: простий зварювальний апарат відкрив приватний «танковий завод» в Новомосковську. Тим не менш, все виробництво підходить в звичайному гаражі. Але що виходить з нього шокує і шокує.
Новомосковськ - промисловий центр південного сходу Тули, заснований в 1930 році. У 1933 році він був перейменований в три рази - заснований як Бобрикі, в 1933 році він став Сталінгорським, поточна назва була з 1961 року. Він також відомий тим, що тут, що Дон заходить: в центрі міста є камінь, з якого потоки струмів - початок великої ріки.
А тепер нова пам'ятка: цистерни, які будують пансіонер Олексій Дмитрієв Мохалін.

Танк з дитинства

Він був п'ять років, коли батько показав танк, який він борвся.
«Я пам'ятаю зараз: ми пішли з нашими батьками на поїзді до Риги», - розповідає Олексій Дмитрович. Він сказав, подивіться вікно, це мій танк.
Я бачу, що на полі зламаної вежі, і від фашистського тигра.
«Я майже кричав з резиденцією», – продовжує Мохалін. Ви обіцяєте показати свій танк, не німецький! Ви шукаєте неправильний спосіб! І дійсно, є T-34 на боці. З боків відкриваються люки, гармата вказується в нашому напрямку.
У 1958 році на полях ще було багато військової техніки. Олексій Мохалін не знає, чи був батьковий танк або лише один з тисяч Т-34, які були знищені.
Його батько воював як механік-драйвер Т-34 на 3-му Білоруському фронті, командував Іван Черняховський, наймолодший командир фронту.
Черняховський Старший сержант Дмитро Мохалін знав особисто.

«Батя була компетентною людиною, освоїла багато обладнання, просто не літала на літаку», син героя-танка згадує гордість. І він воював бредлі, у нас була газета в домашніх умовах з статтю, як екіпаж його батька в один день дробили два антитанкові гармати і три кулемети. Мій батько завжди був першим, щоб боротися. Він не боїться смерті, він сказав, що вони будуть вбити його так. Він був лише боїться, але всі бояться.
Отець повернувся з війни: груди на замовлення. Він сказав, що танкер, який проживав на фронті більше, ніж рік рідко. І він боровся перед раною 1 рік і 9 місяців, змінив три танки. Після того, як оболонка вдарила дошку, загинув весь екіпаж, тільки він зберіг. Поховавши п'ять екіпажів.
І пошкоджений батько T-34 збитий в пам'ять: Я знаходився з ним на мій погляд.
Він побудував перший Т-34, поки його батько був живим. Малий, контроль дроту. Але він вважає, що це лише випробування міцності. Поспішно займався танковою будівлею після пенсії.
Гаражний завод
Після того, як я побачила історію на телебаченні про контрольовані танки, і був зміщений: ці автомобілі швидко носили, швидше, ніж його улюблений. Але потім я зрозумів, що вони були пластмаси.
- Іграшки! - Заспокійливий себе. - І повинен бути сталевий резервуар.
Його другий танк T-34-85 був створений в співвідношенні 1:8. Зважає 47 кг, як двигун, він має два електродвигуни протирають від старого «Жігулі». Автомобіль вийшов дивно мобільним і потужним.
Я був показані свої можливості: танк легко переміщається в зважену вагою 20 кг.
Румор має це те, що напередодні Нового року цей танк зробив шум: постріл від його гармати розірвав двері в квартирі мохеліну. І з дружиною випікають дизайнера разом з танком.
до Не вірно! - Ніхто не лікував мене з дому. І не було руйнування в квартирі, розстріляли заготовку. І в цілому, моя дружина розуміє свою пристрасть: інші люди п'ють горілку, і я роблю бізнес.

Тепер він будує ще один T-34 у співвідношенні 1:6 до оригінального. Серйозний автомобіль, однак, єдиний: він підходить тільки для онука.
Скільки коштує новий танк, навіть дизайнер не знає: немає ніде важити. Але хлопці з гаража кооперативу таємно розповіли про кореспондента «РГ», що вони намагалися підняти його шість — і не змогли.
до І не варто піднімати, - сказав дизайнер. - Він прийде!
У бензиновому двигуні вже встановлено, тепер Мохалін займається гусеницями. Велике, зауважив, працюю: потрібно виготовити і затвердити 1,3 тис. кущів. Приїжджає до гаража рано вранці, листя при вимкненні вогнів в гаражі.
Якось відійшов, відрізав руку - кров від вени з фонтаном. Сусід допомогло загорнути якусь гангу рану - і назад до роботи.
Олексій Дмитрович не адаптує частини та компоненти з іншого обладнання (двигун не підраховує), але створює бак з нуля. Креслення беруться з Інтернету (додатків сина), гусениці роблять, приймаючи зразок від реальної T-34 - людей, які десь знайшли і принесли ремісцеві важку вантажівку.
Але в першу чергу потрібно довго чистити концепт, накопичувати матеріали. Далі робить макет картону точним дотриманням пропорцій. Потім виходить модель в метал. Основний матеріал листового заліза товщиною 5 мм.
Робота на струмі Т-34 почала останню осінь, в одному диханні зробила тіло, башта, бочка, набір редукторів. Взимку з'явилася перерва: вона була холодною в гаражі, і цей танк вже не підходить в квартирі.

Спробуйте зробити танк реальним, особливо детально. Наприклад, просто взяти трубу і адаптувати її в якості гармати не можна. У 85 мм танковий пістолет має форму конуса. Це важко працювати, щоб вирізати один. Але гостри, варять шви, очищають болгаркою, подрібнювачами. Я не схожий на це. Це редизайн.
Зварювальник за фахом, він відмінно освоїв ремесла, коваля, тонера, живописця, електрика. Бак хоче закінчити навесні. І показати людей 9 травня.
Люди приходять і просять, майстер посмішки. - Я люблю це. Може бути молодим людям буде цікаво, адже це наша історія. Коли я бачу хлопчиків, які стоять навколо автомобілів, і очі на вогонь – така грація на моєму серці!
Кемплер
Після серії T-34 планується зробити перший закордонний автомобіль. Я вирішив, що це буде німецькою Pz.Kpfw. ІV, попередник Тигру. І побудувати його задуманий на масштабі 1:2.
Наймасштабніший резервуар Wehrmacht: зважений 25 тонн, 5.9 метрів довгий і 2.6 метрів високий. Прийміть весь гараж.
Я хірурга майстра: і що люди не розуміють, що це фашист після всього. З’ясуйте, що Мохалін задумався про цю проблему. Але я вирішив, що молоді люди повинні знати, що свого дідусь боролися.
Проект не може здійснюватися самостійно. Так я вручив підтримку мого онука, який тепер у військовій. Він відповів: "Ком на сайті!" Вся частина вже знає про танки, загальна думка: у вас є світовий дід!
«Fascist» не має пульта дистанційного керування та ручного керування. При купівлі сталевих листів сімейний бюджет, якось долає, після чого не вистачає грошей на систему радіокерування. Правильний віддалений з 12 функцій (а саме те, що потрібно) коштує від 18 тис. рублів, і це два пенсії майстра.
Таким чином, ви повинні керувати великим резервуаром самостійно, сидячи на сидіння водія. Він хоче зробити все, як в баку. Звісно, щоб знайти німецьку 300-хорепотужність V-engine "Maybach" - так стояв на Pz.Kpfw. IV - нереальність. Замінить двигун від старого «Жігулі». В іншому випадку танк буде виглядати реально.
В ідеалі б 1:1 танк. Але це мрія.
"Нові я 61, я думаю, до 70 років я обов'язково буду будувати танки", - говорить пансіонер. - Здоров'я може бути достатньо. Немає грошей на великі проекти.
Продам невеликий T-34. Або обміняти його на автомобіль.
Бібліотеки: це життєрадісна частина, я інвестував душу. Моя бабуся повинна залишити щось позаду.
На дно.
Неподалік від Новомосковського є Шацькое водосховище, де, згідно з ромлянами, є багато обладнання в нижній частині: наші резервуари і напівфабрикати, німецький танкет, кілька мотоциклів BMW.
Після війни ми скопіювали цей німецький мотоцикл, який називається Урал. Мохалін був в юності. Коли я чув про BMW, я забрав гроші і купив підводний басейн. Довгий дайв. П'ять метрів глибоко, вода і ци.
Пам'ятки:
до Потрібні комбінезон, тепер вони, а потім - рідкість. Я не знайшов нічого.
Але я шукав танки на надувному човні з синаром. Твайце пила на екрані контури важкого резервуара KV і з покриттям T-34. Але катер легкий, вітер знеболений, місце не може бути фіксованим.
- Ну, я бачив ці танки? - Ламенти ремесла. Але щоб знайти і підняти його найбільш вичерпний сон. Я поклав її назад на гвинт! Я б приніс її до ходової держави...
Сонечко може стати істинним. Останнім часом в Новомосковську, Туль-губернатора Володимира Гюзdev перевірили цистерни Мохаліну. Щоб зробити це, як T-34s були привезені на сайт перед міською адміністрацією і заснували невеликий «танковий біатлон». Майстер навчив баку «литта» танцювати вальс. Великим є ще не на ходу, вона створює необхідну атмосферу з її похилим зовнішнім виглядом.
Техніка зробила враження. Військовий губернатор, служив в Міністерстві оборони і в службі зовнішньої розвідки, був присуджений медаллю «Для військових звірів» за виконання державних завдань. Місія була проведена в Анголі і Мозамбік, де Т-34 ще успішно бореться.
Gruzdev зробив часову пропозицію до майстра: створити пам'ятник танкам.
У березні 1944 р. з Тули до переднього лівої колонки «Дмитрі Донського», створеної на пожертвах вірних московського Патріархату. До 70-ї річниці Перемоги планують встановити повноцінний пам'ятник: копію бойового транспортного засобу або реального бака.
Олексій Мохалін не бачив танків на дні Шацького водосховища: за достовірними джерелами, вони дійсно є. Під час війни кілька радянських танків знизилися під лідом. А одна з них спробує піднятися.
Якщо ви щасливі, це буде T-34.
Коли танк піднімається з води, він буде дано Олексію Дмитрієву: щоб він поставив душу на легендарний автомобіль. А потім, немає сумнівів, бойовий танк-ветеран неодмінно досягне педесста з його поворотом.

Джерело: www.rg.ru