Інтерфейси в реальному світі

ІТ-інтерфейси часто виростають з фізичних осіб. Наприклад, тут є апаратні прапорці:

Кращий приклад належного інженерного інтерфейсу спермай

Чому? Дуже просто. З одного боку, дружня до радянських роботів: круглий верхній гурт дозволяє автоматизувати миття з 40-х років. З іншого боку, він прощає людські помилки: ребра припиняють склянку від прокатки столу при падінні. Плюс, він просто красивий.

Я збираюся показати вам більше інтерфейсів, які полегшують життя. Загальна точка - спробувати. Розумійте, як розробник думавЩоб зробити щось більш комфортним.

Але я стартую з поганим прикладом. Однією з найбільш великогабаритних інтерфейсів, які я бачив, є упаковка диска. Після трьох використовується, це буде все в друку, подряпині або без конверта.

Віджети Проживанняй Affordance - це "привітний" або "запрошення" майно об'єкта, чітко вказує на характер його дії. Приклад з реального світу є орієнтацією ножиць, де ви просто не можете ставити пальці неправильно (від 4 пальці з одного боку і меншого під великим). Олівець для написання нового повідомлення на панелі Habra зліва також приклад слабкої доступності.

Як правило, IT-інтерфейси використовують деякі об'єкти з реального світу для побудови метафорів. Ну, як двері на кнопку виходу і так далі. Завдання полягає в тому, щоб перенести досвід від знайомої області до незнайомого.

Ось приклад того, як красиво старий досвід перевести в навчання. Тут важливо вчити користувача для відкриття сумки в місці (тобто, щоб орієнтуватися на неї правильно):

Ну, це хороша реклама, це не так?

Існує зворотний процес. Наявні іконки досить добре записані в реальності.

Я ніколи не думав, що я бачу іконки продано, але ні, що це.

Згадка Цукеркий Легенда має це те, що винахідник вчинив самогубство, оскільки ніхто не знає, як його використовувати. Тепер ви повинні бути не відірвати голову або хвіст, але акуратно розірвати в середині. Це швидше, зручніше і навіть можна зробити однією рукою. На жаль, ці мішки не завжди належним чином фаршировані - і замість жорсткої трубки, такий спанговий snot виходить. Це приклад, як, в цілому, хороший інтерфейс можна перемогти попередній досвід користувача.

Ще один великий приклад преюдії є гарячими харчовими контейнерами і салатами. Пластикові, прозорі. І знову інженери вийшли з ідеї виготовлення вух, щоб ви могли легко захопити їх і підняти кришку без натхнення його з нігтями. Перша реалізація не була кращою – одна око на контейнері і одна на кришці. При закритті вуха не відповідають. Очевидно, що всі закривали їх в одну сторону. Оскільки це виглядає так акуратно. Ось наступний рівень еволюції для цих вух:

Віджети маматрахнув мішокХто не хоче відкрити. Просто в пачці стискається так, щоб вона стала важко відокремити шари. Інженер придумав ідею друку пакетів «ланцюжок», коли один шар коротший, ніж інший:

Це чудове рішення. Але коли ми почали замовлення наших роздрібних пакетів п'ять років тому, виявилося, що ще одна велика людина з ІТ-освітою (хімічною) ще давно придумав полімер, який займає і не липає. Просто не злипає. Тепер, коли хіміки розкажуть мене про перцепронову архітектуру для розрахунку полімерів, я не запитую більше питань. Я відчував сумки.

В цілому пакети є найяскравим прикладом боротьби між інтерфейсом виробника, інтерфейсом клієнта і людським життєздатним. Дивитися це?

Я впевнений, що магазини, які використовують їх, не роблять пекл багато грошей щодня, тому що є ситуації, такі як "Ох, яблука". Я збираю пару - ні, мішка повинна бути скульптурною. Ви можете придбати пакети, які легко знімаються. Вживали інші. Але ні, не зберігайте незручний інтерфейс.

Зберігайте рух. Консервовані банки ілюструвати вбудовування об'єкта інструмента в сам об'єкт. Без такого ключа необхідно шукати ножиці каннера (і деякі з них дуже непривабливі для тренувань), або спробувати відкрити засіб з імпровізованими засобами. Відкриваємо їх ножами, цеглою, осями і один раз навіть ложкою. Для того, щоб створити інструмент самому банку - і все стало набагато зручніше:

І ось ложка з йогуртом. Я був неймовірно щасливим, коли я знайшов її. Виробник, я думаю, теж, тому що тепер ви можете їсти йогурт в парку. Вам не потрібно нести інструмент для цього. Продажі повинні йти вгору.

І це один з найцікавіших зразків.

У двадцять-першому столітті вартість виробництва такої «ніплі» не набагато вище звичайної труби. Я просто мав думати і зробити це другий раз. Перед тим як спробувати цей вид молока, різниця незрозуміла – але після цього звичайна солома безпосередньо подряпиняє мову. Якщо ви хочете покращити? й

Приклад розв’язання такої ж проблеми різними методами. Хліб іноді добре купити скибочку. Ми продаємо попередньо вирізати хліб, який коштує більше рубля або два. У Європі і Африці є хліборізи, як це майже всюди. Ви можете поставити щось там. Хтось каже мені це краще рішення:

І ще один приклад. Це також було знайдено в норвезькому магазині:

Якщо ви платите з векселем, касіра натискає кнопку на касі з її зображенням. У нижньому лотку «унітаз» скидає здачу монет. Якщо ви платите з монетами, просто кинути їх у верхній частині. Пристрій ретельно сортує і підраховує їх. Збережіть час на виїзді і просто зробіть вас щасливими.

Молочні соломи і ці пристрої мають спільну функцію - вони, на перший погляд, не потрібні для звичайної людини, але їх слід використовувати, так як є відчуття радості. І так, ми мали цю дивну річ в історії. У нас прийшов чоловік і приніс ковдри з рукавами. "Fuck-ass" ми думали в хору. Але немає, вони не зупинилися там, але дійсно знайшли потреби. Коли я сидів з планшетом, який вечір і заморожування (це такий прекрасний дощовий день в Москві, коли це було так холодно), руки були дуже холодними. Я використовував, щоб просто загорнути себе в ковдрі більш slyly, але це погана людина зробила мене хочу купити.

Він залишив кілька з них, і ми протестували їх на живих людей на відеоігри.

Приймали ковдри з живих людей, навіть після фотографування, було неймовірно складним. Ми завершили продаж. На цій точці виробник приніс ковдру з 4 рукавами - для двох. І це те, що я думаю, що йде стріляти -- пари не повинні поділитися з в'язаними ковдрами. Як мінімум, коли я думав про весільний подарунок, він працював.

Але рухайтеся. Ось ще один приклад. потреба:

Це клітинний модем, який розподіляє по Wi-Fi. Для гостей готелю або автобусних автобусів необхідно постійно залишатися на зв'язку. Якщо ви бачили Yota Багато, ви знаєте, що ця проблема вирішується перемикачем “на – без пароля”. Правда, флімсія, але ідея відмінна.

І, нарешті, красива (переважно, найбільш успішна робота над підвищенням швидкості розпізнавання об'єктів) і при цьому невисокий приклад індикації від Samarkand.

Так, так, щоб відрізнити спеції в засобі, вони застрягають зразки вихідних матеріалів.

Тут є поєднання ІТ та продуманого підходу. Реалізація черги:

Одна загальна лінія, яка розділена на 20 касових реєстрів. На виході з касової зони є число, щоб перейти до. Не існує проблеми повільної черги на боці, легко ввігувати кеш'ю без стресу для тих, хто чекав (право не надсилайте на цю чергу), завжди середній час очікування навіть якщо є пасажир попереду з величезною корзиною, немає проблеми з раптовою проблемою у вашому "хвостому". А один прохолодний пікіровка, де ви можете охолонути і неймовірно смачно викласти все, що зазвичай покласти на невеликі патчі біля окремих касових реєстрів. Чистий прибуток для магазину і для людей в ньому.

Джерело: habrahabr.ru/company/mosigra/blog/232505/