4886
Перший крок до розумного дому або дистанційного керування побутовою технікою
Ви втомилися турбуватися про залізо або вогні, не вимкнені. Ви втомилися постійно утримувати декілька дистанційних керування від побутової техніки. Якщо, так, я думаю, що невеликий огляд пристрою, який дозволяє нам полегшити життя, ви повинні, як це.
Ми будемо говорити про пристрій від компанії - молода компанія, що спеціалізується на обладнанні для розумного дому. Компанія виробляє ряд пристроїв для полегшення життя звичайного користувача. асортимент товарів можна знайти на головній сторінці компанії - www.orvibo.com
На сайті компанії є великий вибір пристроїв. Найбільш простий і бюджетний варіант складається з трьох пристроїв, розеток і вимикачів залишають на наступні відгуки, а в даний момент тільки Allone WiFi Smart Remote Control доступна.
Моя історія буде про чорним пристроєм, округлою формою. Багато хто вже розуміє сутність цього пристрою, але все ж, не можу розповісти про мету і характеристики.
Пристрій Allone реалізує можливість контролювати всі пристрої в приміщенні над мережею Wi-Fi, чи є телевізор, DVD, домашній кінотеатр, кондиціонер, освітлення ...
Особливості
Колір: Чорний.
Напруга: 5В
Поточна потужність: 1А
Частота передачі ІЧ: 38 кГц
Частота радіо: 433 МГц
Бездротовий стандарт: Wi-Fi-2.4GHZ b/g/n
Види шифрування: WEP / WPA-PSK / WPA2-PSK
Пристрій було замовлено для об'єднання всіх пристроїв в одне повне рішення. Завдання – позбутися від великої кількості пультів дистанційного керування у вашій кімнаті, можливість дистанційного запуску пристрою, можливість керування освітленням і розетками від смартфона в майбутньому. Багато хто страждає великою кількістю дистанційних керування в домашніх умовах. Для вирішення проблеми вони купують «великий» пульти типу – все в одному, хтось купує смартфон з підтримкою порту ІЧ. Але всі ці варіанти не досягають функціональності пристрою під оглядом, але про все в свою чергу.
Відео презентація компанії та пристрою Allone в Китаї можна переглянути за посиланням - http://www.iqiyi.com/v_19rrhm0j10.html
Ну, я починаю з упаковкою пристрою під оглядом - Allone. Найбільша картонна упаковка приховує більш потужну, тверду коробку, де знаходиться пристрій.
На жаль, все написано виключно в Китаї. QR-код на боці пакета веде нас для завантаження спеціальної програми для мобільних пристроїв, програма називається WiWo, вона також може бути завантажена з Play Market. З однією частиною пакету викреслюється, потім є масивна коробка товстого картону, де сам прилад і його складові. Упаковка Allone гідна найвищої похвали. У комплект входить - пристрій Allone, блок живлення, мікрометр Кабель USB, рушник і гвинти. Від друкованого матеріалу - ручна, гарантійна картка, рекламна листівка. Все це, звичайно, друкується в Китаї. Блок живлення має виделку США, яка не дуже зручна для нашої країни, але продавець кладе адаптер. Живлення є тільки 0,6 Ампер, хоча характеристики пристрою вимагають 1 Ампер. Не потрібен блок живлення США. Він вирішив відкрити і кинути. Зовнішній вигляд Allone пов'язаний з деякими відчужливими кораблями, чорна поверхня виготовляється з глянцевої глянцевої пластики, виглядає дуже схожа на на тоноване скло, відповідно до виробника, ця кришка виготовлена з прозорого поліестерового матеріалу, який не впливає на швидкість передачі сигналу IR. У центрі Allone пристрою знаходиться одна кнопка, довга преса на ній - скидання налаштувань (Reset), при виконанні операцій, край навколо кнопки освітлюється різними кольорами. На задній частині Allone є отвори для кріплення пристрою на стіні / стелі, ця функція реалізується у вигляді знімного диска і замків, до речі, сам диск зважує набагато більше, ніж модуль управління. На «диску» є гумова підкладка, яка дозволяє не ковзати на поверхні. Розмір Allone в мій погляд повинен бути трохи більшим, але виявився досить компактним. Розмір: 110х33мм. Якщо вага Allone грає велику роль для когось, відповідь: вона важить 196 грам. Споживана потужність пристрою не велика, читання зберігаються в області - 1 Вт. Все, що здається досить об'ємним пристроєм для прихованої установки, але якщо ви шукаєте тісно - це не так. Автопси показали невелику дошку, заглиблену в разі пристрою. Сама комісія чудово виглядає. >>> Оригінальна фото<<<<Я хотів би відзначити, що компанія не стоїть на місці, але все ще працює на своєму продукті. Нижче на фото знайдено на мережевому пристрої з версією дошки 1.2.
Тепер дошка має тільки 4 діоди, але за виробником радіус покриття становить 360 °. Через оптику можна побачити роботу діодів. радіус покриття заявлений - 30 метрів. У цій області я не маю можливості робити тести, тому тести будуть проводитися в приміщенні - 16 м2. З зовнішнім і внутрішнім зовнішнім виглядом я з'ясував, час перемістити на налаштування і функціонал програмного забезпечення. Програма WiWo відповідає за операцію та підключення Allone з смартфоном / планшетом. Інтерфейс програми інтуїтивно зрозумілий. Програма має англійську, це плюс для чисто китайського пристрою, але це неприємності, частини налаштувань в Китаї.
Перша дія в програмі - спроба знайти пристрої, застібки, розетки і вимикачі, які ще не були, щоб програма нічого не знайшла. У вкладці Налаштування введіть ім'я користувача та пароль в домашній мережі Wi-Fi. Після в’їзду вікна Список пристроїв відкривається – список «зареєстрованих» пристроїв, але я видали все це і вирішив налаштувати всі пристрої з нуля. Щоб налаштувати новий пристрій, натисніть на новий пристрій, перейдіть до вибору типу пристрою, вибравши тип пристрою, який ми вибираємо і тип віртуального пульта дистанційного керування, якщо це кондиціонер, то пульт дистанційного керування буде мати відповідні кнопки для простої конфігурації кондиціонера, якщо це аудіосистема, віртуальний пульт виглядає різним.
Вибравши легкий елемент, який ми отримуємо в списку пристроїв іконки "лам" з двома кнопками, я підозрю, що вимкнено / на, але ці позначення знаходяться в Китаї. Всі інші типи пультів, описані нижче, у вигляді скріншотів.
Перша спроба встановити пульт дистанційного керування Samsung TV. Щоб автоматично налаштувати всі кнопки пульта дистанційного з одним клацанням, ви можете вибрати виробника і вибрати режим роботи.
Навіть після перетягування слова Samsung в китайці, вибираючи характер в списку виробників і знайшли правильний режим для телевізора, успіх не привезли. Я мав налаштувати кожну кнопку, яка потрібна вручну. Процес ручного навчання дуже простий, натисніть і утримуйте кнопку на смартфоні / планшеті, поки повідомлення з'являється в Китаї з відліком, а потім на звичайному віддаленому коротко натисніть відповідну кнопку. Глівка кнопки на Allone перетворюється з червоного в блакитний світлий колір. Так мені довелося тренуватися з кожним пультом.
Я не можу допомогти, але помітив дуже зручну функцію – скрипти (Scene). Сценарії дозволяють швидко без переходу до переліків пристроїв, щоб зробити будь-яку дію, наприклад, вимкнути або вимкнути телевізор, кондиціонер. Також в програмі реалізовано можливість запуску таймера. У розділі Допомоги в головному меню програми цікаво з невеликою інструкцією англійською мовою, є також міні-факт і найцікавіше для створення облікового запису з можливістю створення резервної копії. Налаштувавши віддалений від кондиціонера і телевізора, час налаштовувати не досить звичайні пристрої, у мене є це - Daikin cleaner і робот пилосос iRobot. Під цими пристроями немає віддаленого шаблону, ми повинні експериментувати з чим. Наприклад, миючий засіб Daikin повинен бути пов'язаний з консольом кондиціонера шаблону, імена кнопок аналогічні. Віддалений від роботи пилососа до шаблону аудіосистеми.
Для роботи пилососа бере участь тільки дві основні кнопки - на / вимикання і повернення в основу. Нижче наведено невеликий демо нижче.
Наш наступний тест буде очисником Daikin.
Тестування операції світлодіодної стрічки RGB.
Тестування загальної кліматичної кондиціонування
У процесі підготовки пульта дистанційного з кондиціонером, все одно спробувало запропонувати деякі власні варіанти дистанційного керування, але не один варіант не працював на кондиціонері. Я мав встановити його вручну.
Тестування телевізора Samsung.
Підсумок цього огляду я хочу сказати, що пристрій був замовлений в китайському інтернет-магазині tinydeal, вартість пристрою під оглядом була тільки 42 $. Allone WIFI Smart Home Мобільний бездротовий універсальний пульт дистанційного керування
Висновки:
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Як приємно приїхати додому, де ваша улюблена музика вже грає, улюблений телеканал перетворюється, приміщення вже провітрюється, світильники знаходяться на, і кухня вже кип'ятить чайника ... З усього різноманіття розумних будинків я думаю, що це рішення є одним з найпростіших в налаштуваннях, але також найдешевший, наприклад, ціни на розетки і вимикачі, що обертаються близько $ 35.
Звичайно, найбільш проблемна частина є програмним забезпеченням, інтерфейс мови не був модифікований трохи, я хотів би мати можливість "вивести" свої віддалені з тими кнопками, які мені потрібно, і не просто вибір з шаблону. Програма розуміє довгий тримач віртуальної кнопки як спробу змінити її параметри, а не як пролонгований прес, наприклад, така можливість буде корисно для мене, щоб контролювати роботу пилососа, скоригуючи обсяг телевізора. Я сподіваюся, що виробник буде працювати з програмним забезпеченням, знайти його недоліки і виправити їх.
Я сподіваюсь, що відгук був корисним.
Джерело: habrahabr.ru/post/233723/