Праска людини

Пенсійник з Тульської області заснував виробництво танків в гаражі
Наталія Радульова, Тульська область, Новомосковський
«Я завжди думаю про танки, з ранку до ночі. Тут я лежаю на дивані, я думаю, що я дивитися телевізор, і я сам думаю: як я можу отримати трек доріжки правильно зафіксовано, - пансіонер Олексій Мочалін - відомий людина в Новомосковську - він робить міні-копії легендарного Т-34-85, і майже весь чоловіче населення міста йде в гараж на екскурсії. Хтось, звичайно, вважає мене фольгою: чому вони говорять, це необхідно. Я не знаю, я ніколи не жив. й
Арматура міцна
Олексій Дмитрович, ведучий професії, робить бронетехніку все своє життя: він почав з картону, дерев'яних моделей. У 1985 році він «випущений» свій перший металевий танк: «Не було тривожної ситуації в світі, і, очевидно, це позначилося мені так багато». Його батько навіть критикував свою роботу: «Чому ти зітхнеш?» Зробляйте гумку, але посміхнувшись швидше, коли почув відповідь: «Чи не турбують, танк повинен бути резервуаром». батько був явно гордий сина: «Війшов у мене.» Дмитро Мохалін, також «ірон» в любові з обладнанням, був танкером під час війни. Пиріг двох Наказів Слави, савви, він таємно підвищив швидкість його автомобіля в бою - це не дозволило, тому двигун з'явився швидше, але він був більш важким для німців стріляти. «Наша Т-34 має швидкість 55 кілометрів на годину, а паливо батька – безпліддя!» Він вірив, що двигун все ще не має сенсу. «У нас є все наше життя?» Так, можливо, ми згорнемо завтра. А німці вийшли в 55 кілометрах перед кутом і були неправдивими! В той час як все буде зроблено знову, поки вони будуть орієнтуватися на себе - два більше цистерни після їхнього батька зуміли заснути. І Дмитро Мохалін завжди тримався на голові батальйону - навіть у Вільнюсі вперше увійшов. Команди вважали його даредвілом, і він просто знав, що перший танк важче вдарити, це тільки зйомки. Може бути завдяки цим трюкам і воював майже рік і половина - рекорд. Він змінив три екіпажі. механіка водія. Якщо автомобіль, наприклад, був збитий в сторону, то він був першим, щоб стрибати з його люка, і друзі померли - одне м'ясо в брелоках ... Він розповів, як залишилися тільки ноги навантажувача. Батько, сам поранений, кинувся врятувати хлопчиків, і немає одного, тільки ноги в черевики стоять - Мордвін вони мали, здорові, тому його черевики великий батько і дізнався. Він відштовхував, ноги впав, і він вийшов.

Після війни батько працював на хімічному заводі, де він регулярно виданий пропозиції: одна вимога до поліпшення, інша: «І він був присуджений для цього – один раз!» У домашніх умовах теж все покращилося: він розробив машину для різання капусти, агрегат для шліфування картоплі - для крохмалю. Дитячі іграшки: трактори, автомобілі та, звичайно, танки. «Це все жерсть, не так серйозний, як я зараз. Але в ці дні щось неймовірне. Я пішов з резервуара — мій батько провідував його, з пультом дистанційного керування — і весь блок ran після мене: «Дуже, дайте мені привід!» Хлопці, вирощені чоловіки збудували гірки каменів: «Ком на, приходять». Олексій Дмитрович вірить, що потім, в післявоєнні роки, всі хворі з танками. Пропаганда була потужною, кожен був гордий нашої техніки - коли в кіно показані тірті-фір, ми хлопчики дивилися без руху. Аромат міцний! І я також маю батько танкера, героя. Приходьте! Всі мої шкільні ноти були зроблені з цими машинами. Важко любити їх. й

-img4---

Для BMW з підводним плаванням
«Мої мами вчать мене: «Дон не дайте мезки Лешка з прасками, інакше він стане божевільним, як батько, він буде сидіти в гаражі весь час», – сміється дружиною дизайнера, Лідія Сергіївна. І ми мали столик у дворі, потім - чоловіки відверті на ньому і грали доміноне. Кожна ніч вони воювали, боролися, впало прямо під стіл. Я назвав мій мати-в-право до вікна і сказав: «Мама, погляд. Як це? Нехай Лешка буде апаратним чоловіком, а не п'ятою. Тому, Лідія Сергіївна ніколи не була особливо дратує її чоловіка. Навіть коли він провів всю зарплату на іграшки. Я хотів мотоцикл "Sunrise-2" - взяв кредит. Я хотів би запозичати гроші з мого бабуся. Я вирішив стати пошуковим двигуном - купив його металошукач.
Після того, як Мохалін був сказав, що під час війни на озері в Тульській області під льодом пішли кілька десятків німецьких мотоциклів. «Я відразу відчинив вуха», - розповідає Олексій Дмитрович. Поки, військові важкі мотоцикли BMW на дно? Зайдіть! Але для такої операції потрібен партнер. Так що я запрошував кум, і ми придбали лебідку, кабелі та два підводні плавання в спортивному магазині. Занурення потім вартість 132 рублів, і ми маємо зарплату 110. Коум нещодавно розірвав, тому ніхто не в домашніх умовах розірвав його за такі серйозні витрати. І Лідія Сергеевна, як її сусіди не штовхали: «Ви влаштували себе, влаштувати», також скандал не розкочував: «Я, звичайно, як я бачив цю коробку з підводним плаванням – туманом.» Але що ви будете робити? Я отримав. Я все життя!
Чи можна підійти єдиний німецький мотоцикл. Не вдалося виявити їх, хоча крупи діляться зануренням, настали майже п'ять метрів. Mochalin для цієї нагоди навіть побудував ліхтар водонепроникний: «Реконструйований фари з «Москвича», площа така. Але навіть вона не допомогла в брудній воді - не погана річ була видима. Крім того, без комбінезон на глибині дуже холодний, ми, хоча молоді, не змогли стояти. Але Мохалін все ще не втрачає надії, регулярно йде на озеро. Я був на човні з синаром. I swear: Я бачив на екрані контури КВ, радянський важкий штурмовий танк! Але я здійснювався струмом. А сто метрів вітрила - бум! - сонар висвітлює Т-34. Я не вірю, як гра природи, так і я переїхав! Тоді я шукав, я не знайшов ці місця. Тепер всі візьмуть, звичайно, навіть якщо ви отримуєте обладнання знизу. Але я ще мріяв: якщо я міг витягти T-34 з озера, взяти його на свій гараж і ремонтувати його там, ремонтувати його.

-img5---

-img6---

"Leha, продаємо танк!"
Після закінчення 61-річного Олексій Дмитрієв провів 12 годин на добу в гаражі - тепер він має три моделі бака в своїй роботі, більше на кресленнях. Якщо це можливо, це дозволить створити весь розподіл резервуарів. «Чи не багато танків» Я впевнений. І наша країна повинна зробити більше цих автомобілів. Час знову хвилюється. Подивіться на те, як аркоїдні американці. Ми можемо тільки зупинити їх, якщо ми покажемо наше життя. й
Своєю сумою влади Олексій Дмитрович збільшує без втоми. «Я варити стібки, очищати болгаркою, шліфувати, м'яти. Іноді я забув їсти. Одна проблема: матеріальні труднощі. Я намагаюся зробити майже повністю копії, навіть розглянути товщину броні, щоб не ліпити. Немає проблем з листовим металом, я купую з нашої бази. Але мені потрібно, наприклад, трубка повинна бути всередині 10 і зовні 16. Як вони знайшли один в Інтернеті, і це коштує 12,000. Де? Я думаю, як це зробити. Я вже витратив майже 40 000 на великий танк.
«В цілому, ми сидимо без грошей,» sighs Lydia Sergeevna. У мене є пенсія 9 тис. і він має 9 - як гіпси, які не працювали в будь-якій точці світу. Моя людина звикла працювати над ремонтом автомобілів, але зараз весь гараж знаходиться в резервуарах. Продам невеликий резервуар, ремонт на кухні! Олексій Дмитрієв, слухаючи це, стрибає: «Не!» Це один ніколи! Дизайнер – це нервова думка, що він може втратити «лику»: «У мене є власний характер, ви знаєте?» Я відчуваю, що він трохи болить. Він стоїть в гаражі і ревнощі великого: тут, кажуть, що це більш потужний, міцний, два метри довго, вагою майже 200 кілограмів, але я сильна, швидше, я вже маю електроніка всередині - спробувати зловити. Тексти пісень, а це означає: Я не думаю, що він так. Всі резервуари є особистостями. й
Магазини навколо гаража ходять навколо: "Leha!" Продаж бака, чт? Нещодавно бізнесмен запропонував хороші гроші за «литий», але Мохалін тільки хвилі своїх рук: «Не так!» Я зроблю велику справу і, можливо, продати його з кимось і дати їм бюстгальтер. У той же час він визнати, що він не буде частиною з будь-яким його бронетехнікою: «Для грошей завжди потрібна. Ви повинні продати один резервуар для запуску виробництва. Тепер я думаю про ще більшу модель, один до двох, розмір кулі. Ви повинні залишити щось позаду – ваші онуки. І коли я пам'ятаю мене, я не повертаюся в могилу. й
Молода онука, 8-річний Олексій, названий своїм дідом, бере своїх однокласників до гаража. «У мене буде стояти біля моїх автомобілів у колі, очі горять. І я маю таку витонченість в моєму серці. Всі хлопчики ревнощуть мене, бо він не може тільки грати танці на комп'ютері, але і жити. Після того, як він почав будувати новий танк, онука негайно попросила: зробити це так, щоб я міг їздити подругу на ньому. У мене було це зробити, і тепер вони й там. Головний помічник Олександра Дмирявича в гаражах, тепер служив в армії, просить відправити його журнал з танків діда: «Я покажу всіх в блоках фотографії: це те, що мій дід схожий. й
«Я в цілому щасливий», – пояснює Мохалін. У мене є хороша сім'я, у мене є улюблений бізнес. Не знаєте, що робити. Я знаходжу, щоб жити щодня. Іноді я втомлю. Після чого беремо пульт дистанційного керування, приведемо бак на дорогу - він красивий, немає сил. «Що ти граєш знову?» Я, Я. Я граю, і це буде легше на душі.

-img7---

Джерело: kommersant.ru