501 будівництво

На нашому ранньому підлітковий вік ми пішли на човні, щоб отримати гриби. Я бачив, що не описано. У середині річки, з острова до острова, поруч з водою. Я почав запитати питання. Але я не отримав відповіді. Моя мама захопила свою руку, і його, що такі речі не запрошували голосу, якщо вони бажали неприємностей. Я був розумним малюком і я припинив запитати питання.
Багато років пройшли, період публічності та ін. Тепер ви можете дізнатися все. Моя сина не пишу про це. Я вирішив прийняти деякі матеріали з нього і розповісти про минуле.

22 зображень.

р.

Будівництво залізничного вокзалу по Північному арктичного колу «Продаж-Ігарка»,
Також відомий як «дорожня дорога», можна вважати одним з найбільш амбітних проектів Гулагу.
22 квітня 1947 р. Рада Міністрів України з питань таємної постанови No 1255-331-s прийняла рішення розпочати будівництво великого морського порту в затоці Ом біля мис Каменні та залізничного вокзалу. Язик (сучас Воркута) до порту. Необхідність будівництва залізничного вокзалу була викликана двома причинами: економічними - розвитком північної території, багатими мінералами і військовими стратегією - захистом арктичного узбережжя. Ідея будівництва належить Сталіну: "Ми повинні прийняти Північ, Сибір не вкритий чимось з півночі, і політична ситуація дуже небезпечна." Здійснено будівництво Головного управління будівництва Кемперської залізниці (GULZHDS), що входить до системи Гулаг. Головною трудовою силою була в'язниця і вигнання. Фрілансери складають невелику кількість і займають переважно керівні посади.
До кінця 1948 року було побудовано відділення Чум-Лайтанги (село в роті Ог) довжиною 196 км. Тим самим виявилося, що в районі Кабменного, будівництво морського порту неможливо завдяки гідрогеологічним характеристикам. Тим не менш, ідея створення полярного порту на північному морському маршруті не закинулася. Пропоновано перемістити порт на Ігарку область (півтори Красноярської Території), який необхідно продовжити лінію Чум-Лабірнангі на схід. Встановили два будівельні підрозділи: No 501 з центром в м. Продакшнх і No 503 в м. Ігарка (у офісах були номери, тому що будівництво було класифіковано). Залізнична дорога була побудована для задоволення один одному.
Згідно з архівними джерелами, приблизним числом в’язнів на весь автомагістралі Saleskhard-Igarka коливається від 80,000 до 100,000.
Незважаючи на суворі природні умови: заморозки до 50 градусів, тампони, бездоріжжя, дикий, дорога була побудована в швидкому темпі. На початку 1953 року було побудовано близько 800 км від проекту 1,482 км. На західному сегменті повністю збудовано гілку Чум-Салкевича. Відкрито рух робочого класу. У центральній секції – від Великої Хітти до р. Пу – 150 км земляного полотна. У східному відділі від Єрмакова до Янова Стану на березі Турухана відкрився рух робітників. На річках Об і Єнісі працює пором і льодовий перетин. Центральний будівельний сайт від Pur і Taz залишився незакінчений. У 1953 р. коротко після смерті Сталіна уряд прийняв рішення про закріплення будівлі та її подальшу ліквідацію.
На відміну від інших великих будівельних проектів комунізму. Північна залізна дорога. Проведено кілька мільярдів рублів. 78 млн. рублів витратили на ліквідацію в 1953 р. Але величезна кількість матеріальних цінностей не може бути вилучена (за рахунок віддаленості від населених пунктів і відсутності транспорту). Багато обладнання, меблі, одяг були знищені перед мешканцями залізничних населених пунктів. Залишені локомотиви, порожні бараки, кілометри прокладки і тисячі загиблих в'язнів-будівельників, вартість життя яких за межами будь-якого облікового запису.
Тепер залізничний маршрут Селекхард – Ігарка схожа на зону з фільму А.Тарковський «Сталкер»: переморожені спотворені рейки, підняті мости, змиті набережні, знищені барраки, перевернуті локомотиви.
У березні 1947 р., відповідно до постанови Ради Міністрів СРСР у лютому того ж року, 501-й Директорат Головного управління таборів (Гулаг), які займалися укладанням залізниць, розкочували рукави початку будівництва 700-кілометрової траси з залізничного вокзалу Котлас-Воркута на північний схід через Шчухе і Новий порт до мис Каменні. Для цього колони в'язнів рушили до абсолютно необхватих місць, переважно за ст. 58.
Серед багатьох інших «великий проект будівництва Сталіна» (Беломорканал, Волгоканал, Котлас-Воркута, розділи Байкал-Амурського шосе і т.д.), епоху ЖК «Салехард-Ігарка» виділяється особливою непереносимістю і свідомістю. На замовлення верхнього керівництва країни будівництво було повністю непідготовлене як з інженерно-організаційної точки зору.
Але найскладніші геолого-кліматичні умови не перешкоджали кінця 1948 року для запуску поїздів на 200-кілометровому розтяжці дороги, що перекреслилили шпори полярних Уралів з Чумської станції до с. Лабірнаньги на берегах О. О. Згідно з планами керівництва Гула, 1952-1953 рр. будівельники обох відділів зустрілися на берегах річки Пу, приблизно в середині 1 300-кілометрового шосе. Однак подальше виконання грандіозного плану, встановленого - в середині будівництва, виявилося, що океанські кораблі не зможуть ввести новий порт.
25 березня 1953 р. 20 днів після смерті Сталіна Рада Міністрів СРСР вирішила зупинити будівництво Сталінської залізниці. Інmates працював через місяць, демонтаж, витягування кріплень і рейок.
Під час будівництва відсутні офіційні фігури. Приблизний кількість коливається від 60 000 до 100 000 осіб.

дві

тример

4 хв

п

6 хв

Р

7 хв

, Україна

вісім

дев'ять

10 хв

11.