Перша поїздка за кордон. SPb-Helsinki. Ока.

26 зображень і текстів.

Я не був за кордоном.
І не було особливого бажання, а Батьківщина не пустили через свою любов таємниці.
Я проїхав багато в Росії, але для пуповинної ще нічого.
Але все починається вперше. Я був остаточно видано паспорт, тільки до Нового року я отримав Шенгенську візу і почав чекати відповідну причину поспішання за кордоном.
Я маю на увазі, щоб друзі, щоб піти на автобусах або їх автомобілях, але, як удачі це, ніхто з них не збирався до Фінляндії в ногу Нового року. І я мав піти там, бо ця країна дав мені візу, і перший візит був там.
Я нічого не робив. Коли я вирішив приїхати до Фінляндії. Моя красуня VAZ-1113 з гордою назвою OKA чекала мене біля будинку. В цей час налічувала понад 95 тис. км.
У зв'язку з моїм другом, який мав закрити візу, на другий з січня вранці ми переїхали з Санкт-Петербурга по Скандинавії шосе до Торфянівського кордону. Саша (Ім'я мого супутника) звернулася до мене про різні деталі майбутнього перетину державного кордону і нюанси поведінки за бампою. Я вже був загиблим, і після того, як всі ці слова я майже вірю, що ми не допустили з країни, не вступати в країну ЄС.

На шляху до нас довелося придбати автомобільне страхування (зелена картка), придбати п'ятдесят євро готівкою (на добу, згідно з правилами), заправку з російським бензином і мити автомобіль.
Я хотів це зробити все на шляху. Проте, на другий з січня кілька людей знайшли сили на роботу, і нам довелося багато подорожувати по Старому Виборгу, пошук страхування і обмін валюти займає значний час.
Але всі формальності були заселені, Виборг був перевірений (Я люблю це місто!) і ми залишаємо в сторону фінського кордону. Перша перевірка при переміщенні каналу Saimaa. Перша перевірка паспорта. Потім після десятка кілометрів поліція рушила: наша пасова лампа вигорнула. Просто попередив нам про це. На найближчих станціях ми купуємо лампу і автомобіль дрібно.

Вимова автомобіля: Oka йде вздовж доріжки легко, без будь-яких проблем зберігає в загальному потоці. Каюта тепла, спокійна.
Нарешті, ми доставимо до Торфянівки. До переправки, лінії авто. Більше кілометра до лінії кордону. Час їсти і пити каву. Саша збирає фотографії, і я не хочу, щоб отримати камеру з кола. Після всього прикордонної зони.

Це насправді лінія.

Інформаційний знак прикордонного перетину Торфянівської.

Підставка, а з сусідніх автомобілів люди виходять і виглядають в туалеті, який просто не існує. І кожен повинен приховати за деякими будівлями біля дороги. Про час Помилку я не маю на увазі паспортний контроль, але для митного оформлення. Виправлено, реж. Перша печатка в паспорті, пошук автомобіля, і ми залишаємо в нейтральному провулку. Попереднє повідомлення: Vaalimaa. І між постами обмеження швидкості 30 км / год. З якоїсь причини слідують люди.
Якщо на російському кордоні всі контрольні місця відбувалися на відкритій площі, продувають всі вітри, які провозяться, викопують документи деяких людей, потім на фінському контролі є акуратні скляні теплі кімнати. Мені сподобалося там. А туалети нормальні.
До речі, я почув кілька разів, що краще не посміхатися при переході всіх процедур на Фінському кордоні. Тексти пісень, а це означає: Вони думають, що ви сміється на них. Я був в гарному настрої і був посміхатися. Все посміхнено.
У пошуках автомобіля, охоронець Фінського кордону, він спочатку побачив Ока, що надходить до Фінляндії на його зсуві.
Нарешті, перевіряємось, всі процедури слідуються, і ми вступаємо на територію Європейського Союзу, Фінляндії.
Зима сонце світиться яскраво, практично немає вітру. Дорога повністю очищається від снігу. Дорога гладка, приємно піти, немає іншого слова.
Однак існує обмеження швидкості 80 км / год. Я намагаюся не розбити його, хоча мій очей все ще летить, як якщо він прискорить себе!

Зустрічі.

Р

На шляху до Гельсінкі - місто Хаміна. Ми вирішили перетворювати там, щоб відпочити, їсти і ходити.
Перша проблема в парку немає! Всі витрати на паркування І це невелике місто, де, можливо, є не достатньо автомобілів, щоб мати проблеми з паркуванням. На вулиці Ратихуєнкату знаходилося місце, де заборонена парковка, але парком можна не більше ніж за годину. У нас була особлива парковка. На ньому ви встановите час, в якому ви кладете автомобіль і залиште на перевороті або зніміть автомобіль після закінчення часу. В іншому випадку, відмінно. Ми встановлюємо час (три вдень), кладемо знак під склом і відправили на прогулянку. Ми приїжджаємо в міський зал, і є тільки два години на великому вежі годинник! Ми забули, що Фінляндія має різну часову зону, тому ми повинні поставити час назад на годину. Швидко назад до автомобіля, фіксована.

Не дивно, що на вулиці практично немає людей. Вихідний день (неділя), вдень, але немає людей. Тільки іноді літня жінка з гірськолижними полотенами в руках пройде по вулиці або cyclist з червоним обличчям з заморозками.

Це цілий спорт, ходьба з лижами.

Фрост близько двадцять градусів. Особа червона, але на велосипеді.

Ми пішли в магазин. На жаль, ніхто не знайдеться. Ціни неприємно високі.
На нашому шляху виловили тільки два собаки з домашніми тваринами. І багато велосипедів. Так вони закинуті на вулицях. Багато хто навіть не лякався в ланцюжок, покритий снігом, виросла в сноуборди.

Зручні дороги.

Православна церква, яка стоїть на меді в м. Казаринкату і вул. Кадетикулункату, вже закрита і вечірня. З новою силою ми залишаємо Хаміну на Гельсінкі. По дорозі знову лягає. Він світиться майже всюди. Цікавий рельєф, на шляху просто красиво. На шляху є місця, де дорога буквально зрізається в скелястих виходах: з двох сторін дороги круті кам'яні стіни.
Обмеження вісімдесят кілометрів на годину, прилипайте до цієї швидкості (як основний потік), але автомобілі з фінськими (або європейськими) ліцензійними пластинами часто обходити всіх на більш високі швидкості. Можливо, вони просто знають, де немає фотокамер для порушень? Не знаю. Я не тестував себе.
Через деякий час на фінських дорогах я помітив, що задня віконка моєї Оки залишилася чистою. У Росії їх часто довелося протирати. І я ніколи не повертав на вітрове скло! На дорогах немає бруду! Я бачу, щоб думати про це, як історія про «красне життя за кордоном». Не проблема з автомобілем, ми йдемо прямо. Ми не бачили жодного мозу.
Ми дуже близько до Гельсінкі, ліміт 50 км / год. Ми в досить щільний трафік. І в якийсь момент я не бачу, але я просто відчуваю, що я повинен сповільнити. Точно. Не помітив.
Причини. Перш за все, світильники дійсно маленькі! По-друге, на своїх світлофорах зелений світло не зв'язується перед перемиканням, жовті світильники відразу ж перетворюються без попередження. По-третє, на трасі довгозахисту, а дорога не відрізнялася від інших 230 кілометрів. І це, виходить, є кордон промислової зони Гельсінкі, де автобус вийшов навколо.
Згідно з ознаками, вони вийшли до центру міста, але виявилося, що він вказував до центру, що призвело не уздовж центральних вулиць, але практично уздовж берега бухти. Але після перевірки карти (для яких нам довелося паркуватися під знаком паркування), ми переконалися, що ми досягали історичного центру Гельсінкі.
Згадайте, що імена виглядають як (Я не можу читати або вимовляти їх тоді!), Я змогла принести Око, направляючись ознаками. До речі, вони часто розташовуються, але стріли і написи на них дуже дрібні, у порівнянні з російськими. Ну, вони роблять.
Швидкість обмежена до 50 км / год, а в місцях і 30 км / год. Рух щільний і при перших таких швидкостях хороший для мене. Після того, як ви повинні подивитися на знаки, і дивитися знаки, і перевірити з картою, і поверніть голову навколо, захопивши одну з європейських столиць. Так, і світло трафіку «трапс» жовтого світла намагаються не зв'язати.
Трафік щільно, але все спокійно, ви можете піти без проблем. Після збирання центральних вулиць ми вирішили спробувати літати з аеропорту Гельсінкі до деяких інших країн Шенген на недорогих рейсах авіакомпанії. Стоп під знаком, який дозволяє стояти не більше 15 хвилин, перевірити карту і після близько сорок хвилин блукання на дорогах, прибути в аеропорт. Перед входом є знак з прайс-листом стоянки. Немає вільних місць. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми вирішили «відчуття бою». Ми їдемо до аеропорту, ми шукаємо. Все, що обіцяє на карті: "Не є місця, оплатити гроші". Для приїзду, але хтось повинен бути в машині, не відключати двигун і стояти не більше п'ятнадцять хвилин. Не підходить нам.
Ми залишаємо за собою аеропорт. Але немає повороту назад! Що таке катастрофа! До залізничного вокзалу можна доїхати кілька кілометрів. Ми полюбили знайти вечерю, де ви можете паркувати автомобіль не більше години. Поставляючи час на «парковий годинник» за десять хвилин попереду (повідомте, що вони не помітили), ми виїхали в аеропорт до каси.

р.

Я не бачив ніяких великих номерів. На першому та другому терміналах. Декілька з них поговорила жінці в касі квитка англійською мовою, і вона розрахувала найдешевший квиток в Париж. 1,240 євро. Звичайно, ми не пішли в будь-яку точку. Забронювати авіаквиток заздалегідь. Потім вони літають 37 євро. Відмінність вражає.
Повернувшись до машини і знову занурюємо через аеропорт, ми повертаємо до Гельсінкі до звуку заспокійливих площин, ніхто не з якого ми ніколи не доставляємо.
Але це не проблема, я ще не пройшов перше «завтра» столиця в моєму житті!
На шляху назад ви повинні багаторазово гальмувати енергійно завдяки світлофору, що переходить до жовтого. «Поцілунки» попередили бажаний поворот, але знову знаходимо шлях за ознаками і знову знайдемо себе біля залізничного вокзалу.

Ви повинні паркувати автомобіль, щоб ходити. Але парковка заборонена всюди, і якщо це дозволено, вона сплачується. Ми вирішили приїхати до автостоянки великого магазину Форуму, сподіваючись, що буде можливість залишити автомобіль. Шжаз, yeah. 40 центів за п'ятнадцять хвилин. І все ще дешево, як виявилося пізніше.
Кілька хвилин намотування через Гельсінкі ввечері. З віконного вікна, але я хочу ходити! І тепер вони знайшли вулицю біля станції, Кансакоулукату, яка дозволяє стояти протягом двох годин! Поставте паркомісце п'ятнадцять хвилин вперед і нарешті зайдіть на прогулянку!

На вулицях багато людей. Що здивував мене в перший раз. Я чую, що Finns не дуже подобається ходити ввечері, і ви навряд чи зможете побачити їх у місті, і є натовпи людей, які ходять! Не дивлячись на вечір. Виявилося, що вони були переселенці з РФ! Російська скрізь. І на станції, і на Еспланадах, і біля Собору, і на Торговій площі.

Саша, мій керівництво і керівництво.

На вулиці Unioninkatu був смішний випадок: одна з рекламних панелей розташована прямо поруч з пам'ятником Хавіс Амандою, в'яла програму, що показує рекламу, і вікно дав доступ до фарби. Що я не змогла використовувати, писати на ньому пальцем за допомогою сенсорного екрана мій прізвик і дати.

Що відбулося.

І, по суті, я поруч з «робочим розписом». Спокійний як слон.

Додано до [mergetime]1294755882[/mergetime]
Фотографія. Так само відійшло, коли почули сміху і російську мову біля цього екрана. Хтось зробив те ж саме, що я: написання через екран.

Новий "розкритий": восьмий годину майже все було закрито! Ми не хотіли б піти.

р.

Немає, це закрито.

Я був сподіватися купити деякі сувеніри на шляху назад. Я думав, що це буде зручніше! Хто знав, що фіни не хочуть працювати міцно і закрити все вже восьмий вечір, або навіть на шість! Я не мав сувенірів. Не навіть магнітний. Щоб бути чесною, що не думав. Я за кордоном! Це стане нормою для мене пізніше, оскільки це для більшості людей, але зараз це подія для мене!
Ми бачимо великий пором, що надходить з порту в море дуже близько нас. У Європейському Союзі, добре, портові термінали, два блоки. На вулиці з смішним для російського вуха ім'я Канавакату ми йдемо на пороми розклад, але останні міжнародні мають тільки ліворуч, і наступний буде тільки вранці в семи годину.

Походимо. На вузькій вулиці, під знаком, який забороняє навіть зупинитися, багато автомобілів припарковані! Він вже сніжний, довгий стоячий. Ми дивимося: чи фіннс порушують так масивно? Ні, на всіх автомобілях російська. Все падає на місце.
Неподалік від Успенського собору є невелика огороджена площа, на якій багато собак ходять. Так є власниками. Як виявилося, щоб зменшити собаки з лейшу можна тільки на таких сайтах.

Я хочу фотографувати, але це темне. Не існує бажання видалити «поштунку» види з штативу, а побутові ескізи не працюють. І втома разом з величезною кількістю вражень відчуєте себе.
Позаду вузькі вулички. Шукаємо наш автомобіль. Ці вулиці посипані гранітною крихтою, але все ще слизька. Я чув, що пошкодження переломів, синців і з’єднань, отриманих фінськими громадянами на слизькому тротуарі, така, що вона перевищує пошкодження екологічної ситуації і фіни думають про повернення солі або хімічних реагентів!
Вулиця, де ми залишили Ока, дуже невелика і важко її знайти, на карті вона позначена дуже невеликою, добре, що ми заздалегідь вгадали фотографії її ім'я і імена сусідніх вулиць. Знайди його. Але вони не бачили автомобіля! Відразу почали спекулювати, що він був вкрадений або прийнятий на букмекер. Але це було просто закрито іншим автомобілем, і ми не змогли побачити наші очі здалеку. Легко. Пити холодну каву з термосу, трохи освіжати. Повернувшись до нас, як нам було розраховувати на одноденну подорож, різке бажання літати або вітрити в іншу країну не підрахувало.
Виберіть звичний маршрут в центрі Гельсінкі. Це де обмеження швидкості занурюється! Я знаю, що я не можу, але я хочу піти швидше.
Тим не менш, ми пропустили поворот і повернемося до залізничного вокзалу з незрівняними вулицями! Ось чому! Ми не взяли на себе картину автомобіля біля впізнаваного розташування в Гельсінкі! Взявши картину і на порожніх вулицях повільно перейдіть на дорогу, що веде до сходу, до контрольної точки Ваалімаа, в Росії.

І з іншого кута.

р.

Є багато ознак на шосе, все зрозуміло, важко помилитися. Ми підбираємо темпи і заголовок до кордону. Доріжка має два мережи в кожному напрямку, відокремленому розбійником, очищеним від снігу. Ілюмінований практично по всій території. І вона квартира! Це просто квартира. Ви приводите і нічого не зачепить! Я не вірю, що це було навіть можливо до. Finns все ще порушують обмеження швидкості. Відсоток їх доходів дуже висока і розраховується як відсоток їх доходів. Але дороги дрібні, вони добре лікують сусідні автомобілі. Тільки після того, як автомобіль буквально знизився з прибудинкової дороги, закріпивши нас на гальмівний різко. Чи можна ви вгадати, що країна була з? росіяни, на жаль.
Я не відчував водійську втому, але мені довелося відмовитися від прогулянок по вулицях Котки, які було на шляху. Не всі!
Як ми підібрали кордон, цибулина залишків палива почала миготіння. Газолайн працює. Я не хочу купити Фінську за ціною. 95 бензин (92 не був доступний в будь-якому місці) вартість 1,52 євро. Але нічого не сталося, не зупиняйтеся на доріжці з сухим танком! На АЗС біля неординарного качка машина відмовилася приймати наші кредитні картки. Я мав годувати п'яти-євро вексель, немає іншої готівки. До першої російської станції заправили лише заправку.
Не було авто на кордоні Вааліма в цей час!
Ми приїхали в відкритий бар'єр, неподалік від прикордонників. Ми виїхали з автомобіля, пішли в будівлю. У паспортному контрольі були два фіни. Зібрали нас і дайте нам через. Повернулися до Росії. Я ніколи не відвідував про повну подорож за кордон. Я не знаю, що ви не можете ввести Росію, ви можете тільки піти туди!
Що я відчував себе відразу ж якість дороги. Відтінки, затірки все, ямки надходять і скла відразу стали брудними. Головна, тут ми йдемо.
Заповнений повним баком газу за нашою ціною, хоча це добре.
Міжнародна траса з одним провулком в кожному напрямку, без освітлення і розмітки, стрибок снігу.
До речі, через деякий час був безперервний потік автомобілів, що переміщаються на кордон. На третій день січня лінії були дуже довго.
Я не хочу спати, але дуже важко піти. Майже третина пускових машин з нерегульованими фарами. На вітрині бруньки на вітрині. З ранку ми були додому. Вся поїздка приймала нам трохи більше дня.
В цілому поїздка до Гельсінкі на Ока залишив мене з великою кількістю позитивних емоцій. Я дуже хочу піти знову. Але, ймовірно, без автомобіля. Ситуація з автостоянками дуже неприємна, і водіння, незалежно від того, наскільки важко.

Додано до [mergetime]1294756214[/mergetime]
Все про цю подорож.
Після цієї поїздки я знову пішов за кордон на Оку.
Перш за Таллінн, звідти на пором до Гельсінкі і звідти повернулися в Санкт-Петербург.
Але це буде різною темою.

Додано до [mergetime]1294756608[/mergetime]
До речі, ситуація з темою forum2/st/0/topic3...=entry6424969 з Саші особисто.

Джерело: