Микола Володимирович

Народився 18.12.1921 р., Демидов Смоленська область - 21.08.1997 р., Москва

Народний артист СРСР (1973)

Лауреат Державної премії РФСР ім. Василєва (1970 р.) за низку комедійних ролей в кіно)

Герой соціальних лабораторій (1990)

Порядок заслуги до ІІІ ступеня Вітчизни (1996)

26 фото + відео

Дитячий садок

батько Юрія Ніколіна, Володимира Андрєевича, демобілізована з Червоної армії та завершила курси Політпросвіту, отримала роботу в драматичному театрі в Демидові (колишній Поречій) Смоленської губернії. Також працювала акторка і майбутній матері Юрія. Незабаром Володимир Андрєевич провів мобільний театр «Теревум» - театр революційного гумору, він заснував вистави і зіграв багато.

У 1921 р. сина Нікуліна Юрія народилася, а через чотири роки родина перейшла до Москви. У столиці Володимир Андрєєвич продовжував займатися улюбленим бізнесом - він писав міжлуди, запобіжники і реприз для поп, цирку. Пізніше отримав роботу в газетах «Ізвестия» і «Гудок». Мати не працювала в будь-якому місці, в основному робила домашню роботу і підняла її сина. На тижні Нікуліна відвідала театр, повернувшись додому, нагріто обговорювали гру, актор. Таким чином, у центрі театрального життя столиці був Юрій Ніколін.

У школі, де навчався Юрій Нікулін, батько очолив драматичне коло. Природно, Юрій також взяв участь у ньому. Під керівництвом Володимира Андреевича студенти засвідчили вироки з різних п'єс, починаючи від дитячих і закінчуючи класикою. А в «Чиденція» Максима Горького, Юрія зіграла Пешкова.

Нікулін навчався в дуже престижній школі, і я повинен сказати, вивчав дуже середні. Тому, коли після закінчення сьомого класу почав вибрати кращі школярі восьмому віці, він, незважаючи на його заслуги до школи батька, вирішив не залишити. Таким чином, Юрій закінчив навчання в найбільшій школі-новій будівлі, яка, до речі, була дуже рада: «Діти з нашого двору навчаються в ньому». Тепер я, як і всі інші, могли піднятися над парканом, скорочуючи шлях від дому до школи. Армія

У 1939 р. Юрій закінчив десять класів, а в той же час він був продемонстрований в армію протиповітряної артилерії. З військової служби він згадав: «Найперше я лікував залізом. Найбільше було під час навчання. Коли я побачила окремо, всі сміхалися. На мій clumsy фігура, надшерсть вішати смішно, черевики сміттєво заплутані на тонких ніжках. Нікулін був збережений тим, що він не був відхилений, але сміється всім.

місяць після початку служби в армії зламав війну з Фінляндія. Юрій Ніколін, як і багато колег, написав заяву: «Я хочу піти в бій як Комсомоль». Боротьба була дуже близькою, фіни кинулися до Ленінграда. Але він все ще не отримав брати участь у бойових дій. Антиповітряний акумулятор Ніколін був під Сестрорецьким і охороняв повітряні підходи до північного столиці.

У другому році служби Никулін знизився з плев'язом, а після лікування в лікарні його тимчасово переводили з акумулятора в медичний блок. Проживав за рік, а потім повертається. У квітні 1941 року почав готуватись до демобілізації. Але щоб доїхати додому Нікулін не здався. 22 червня 1941 р. розпочалася війна.

Війна

З перших днів війни акумулятор Нікуліну відкрив вогонь на фашистському літаку, що зламався до Ленінграда, прокинув глибинні шахти на затоці Фінляндії. У складі зенітної батареї Ніколін воював до весни 1943 року, роза в ряд старшого сержанту. Потім побував в лікарні двічі, після пневмонії і після стику. Після відновлення відправлено до 72-го окремого протиповітряного підрозділу під Колпін.

Про роки війни Юрій Володимирович згадав: Я не можу сказати, що я маю на увазі, щоб вижити людей. Ні, я був рубаний. Все про те, як проявляється страх. У деяких з них знаходились тангтруси - вони схрещені, відлякувалися, Іноземці були позаспокійні... Але перший чоловік загинув перед мною не забутий. Ми сідаємо в посадці стрільби і їсти з горщиків. На жаль, поруч з нашим пістолетом, оболонка вибухнула, і навантажувача зняти голову. Людина сидить ложкою в руках, пара надходить з горщика, а верхня частина голови відрізається, як британка, очищається. . . ?

Нікулін зустрів перемогу в Балтії. Але я не прийшов додому найближчим часом. Демобілізація проводилась на декількох стадіях, і в свою чергу досягла його тільки рік після закінчення війни. 18 травня 1946 р.

Додано до [mergetime]1387320170[/mergetime]

Як вже згадувалося, навіть у школі Юрій Ніколін займався театральним гуртом. Під час подачі в армію він також брав активну участь у аматорських мистецьких заходах. Його вітчизняні солдати просто захочили коміксу Нікуліна. Тож виписав з армії, він просто переконаний, що він був включений до одного з театральних інститутів.

Влітку 1946 р. він подав документи до VGIK, але з третього туру він був раптово вилучений оглядовою комісією. Він сказав: «Чи щось про тебе, але ти не добре для кіно». Вам не потрібен профіль. Нехай буде зрозуміло: ви навряд чи будете в кіно. Це думка всієї комісії. Якщо ви дійсно любите мистецтво, рекомендуємо вам піти в театральний інститут. . . ?

Після консультації Юрій Ніколін подав документи на два театральні установи одночасно: GITIS та Shchepkin School на Малому театрі. Але тут, теж він не вийшов. Нікулін не був прийнятий в допоміжний персонал театру МГСП, а також в ряді інших творчих шкіл і студій. Не обмежувався... Нарешті, удачі посміхалися в студію на Нигінському театрі, який очолив Костянтин Войнов. Але він не повинен навчатися там...

артист цирку

У вересні 1946 р. Микола дізнався про набір в студію клоунінгу на Московському державному цирку на бульварі Цветного. Він вирішив взяти ризик, і в цьому він був підтриманий батьком: «Лет Юра візьміть шанс, ви можете експериментувати в цирку». Робота - незахищений край. Якщо він знаходився, він вирушає. А театр? Є занадто багато традиції, все відомо, повна залежність від директора. У циркулі багато визначається художником. й

На відміну від театральних інститутів, Нікулін вступив в циркову студію без проблем. І це незважаючи на те, що лише 18 осіб з декількох сотень бажаючих вступати до іспитів, що пройшли.

25 жовтня 1948 р. на цирковій арені відбулася перша незалежна вистава. Пройшов зі своїм партнером Борисом Романовим, а реприз був підготовлений батьком. Соон Ніколін і Романов поїхали на екскурсію з Олівцем - найпопулярнішим клоуном у ці роки. У Нікуліні був новий партнер – Михайло Шуйдін.

р.

Особисте життя

У 1949 році Юрій Ніколін зустрів дівчину Тетяною Покровською, яка незабаром стала дружиною. Ось чому вона сама говорить про цю нараду: «Я навчався в Академії Тимязєва на факультеті декоративного садівництва і була дуже любляча кінського спорту. Академія мала гарну стійку. І в стабільному - дуже смішний фольго-дварф, з нормальною головою, нормальним тілом, але на невеликих ніжках. Його назва була коханою. Він чув про цей олівець і прийшов, щоб побачити цей кінь. На кінь сподобалося, і Олівець запитав мого друга і я навчити її найпростіших хитрощів. Тоді кінь був привезений до цирку, а Олівець ввів нас до Юрія Володимировича Нікуліна, який був у своїх учнів. Юрій Володимирович запросив нас дивитися гру. Мій друг не міг піти, я пішов самостійно, сіла на spotlight. Зіграно дуже смішну сцену: олівцем, який називається з залу, нібито один глядача і навчив його їздити на коні. Але коли я прийшов до гри, що Юрій Володимирович, який відігравав роль глядача під час цієї вистави, потрапив до коня. Вона б'є його так багато, що він був прийнятий шляхом швидкої допомоги Скліфосовського. Я відчував себе і почав його відвідувати. Через півроку ми одружилися. . . ?

А в 1958 році Юрій Ніколін вперше зірвав в кіно. У той час режисер Фейнзмер почав знімати музичну комедію «Дівчина з гітарою» на основі сценарію Володимира Полякова та Бориса Ласкіна. На одному з епізодів не вдалося знайти підходящий актор. Коли Володимир Поляков запропонував намагатися Нікуліні. Він спочатку відмовився. Митець ще запам'ятовує, як він був колись сказав, що він не був придатним для кіно. А потім змінив його розум.

Нікулін отримав роль піротехніки, яка показує конкурсний комітет його коронного числа - феєрверки. Фільм мав хороший прийом з громадськістю і зайняв 10 місце в касі. Тим не менш, найщасливіші епізоди, в яких брали участь Нікулін. По закінченні своєї неспокійної піротехніки, які з його феєрверками практично вигорають першу кабінет обстеження, а потім весь відділ в магазині, глядач сміхався самим.

Успішний дебют Нікуліна помітив інший режисер Мосфільму – Юрій Чулюкін. Пропонував актору роль Клячкіна в комедії «Нездатний». Перш за все, ця плівка була призначена як серйозний сюжет про переосвіту важкої молоді. «Життя починається». Однак в процесі зйомок фільм включив стільки комічних епізодів (у тому числі за участю Нікуліна), що перетворилася в комедію «Нездатна».

Соон Юрій Нікулін був запрошений Ельдаром Рязановим до головної ролі в його новому фільмі «Манік з Ніде». У той же фільм був зірвати відомий актор Ігор Ілинський. Він зробив Нікулін несподіваною пропозицією: піти працювати з циркулем до Малого театру. Пропозиція здавалося б, але Нікулін відмовив. Якщо це сталося десять років тому, я пішов в театр з задоволенням. І починати життя знову, коли ви вже під сорокою, навряд чи має сенс, він сказав.

Зібрано фільмування комедії «Людина з Дека». Щось в сюжеті картинки не влаштовує управління кіностудії, а фільм було перенесено до кращого часу. Рязанов повернувся до нього тільки через рік, але зараз він запросив інших акторів на головні ролі - Сергій Юрський і Юрій Яковлев. Нікулін отримав лише невеликий епізод.

Юрий Ніколін був відомий по всій країні на початку 60-х років завдяки короткометражному фільму Леонід Гайдай «Дог Барбос і незвичайний хрест». Запрошувати цей фільм одним із помічників режисерів. На першій зустрічі, ретельно шукаючи актора з усіх сторін, Гаїді сказав: У фільмі є три ролі. Всі витрати. Це Coward, поїзд і Stupid. Ми хотіли б запропонувати вам фольгу. Повідомляв своїх помічників, «Чи не потрібно шукати?» Нікулін, що нам потрібно. й

Фільм був знятий практично без випробувань. Немає сцен Директор забрав три і весь час дивився, чи ансамбль... Юрій Нікулін: Євген Моргунов був схвалений для ролі досвідченого, яким я ніколи не бачив до зйомок. Але мій друг поет Леонід Куксо сказав більше, ніж раз: Безперечно варто ознайомитися з Жаню Моргуновим. Він дивовижна людина: цікавий, емоційний, гумор, відверті. Не пропустіть його... Я майже знав Георгію Вітсину. Я любив його в кіно «Старий плеєр», де він відігравав основну роль. Я почув багато про дивовижну виставу Вітсіна в виставах театру Єрмолова.

У цей час Юрий Ніколін був дуже зайнятий в цирку. І пішов Гаїді, щоб скорегувати час зйомок до графіка художника. Так, кожен ранок Нікулін прийшов до зйомок фільму, а ввечері він виконав у цирку.

Не було слово у всьому кіно, це було все про веселі трюки. Нікулін практично не зробив. На Гаїді, він вже мав смішний обличчя. Актор тільки приклеїв великі вії, з якими він застібається таким чином

Короткий фільм «Дог Барбос і незвичайний хрест» був п'ятий фільм в фільмі almanac «Топ серйозно». Проте вона приносила успіх на весь фільм і більше Відбувся унікальний ексцентричний феномен трьох масованих героїв радянського кінематографу - Балбеса, Бордо і досвідчений, приніс справжню популярність як Леоніда Гаїді, так і знаменитій триніті: Ніколін - Вітсин - Моргунов.

Через кілька місяців після зйомок «Дог Барбос» Леонід Гаїді знову використовували їх у новій короткій плівці, яка називалася «Трекери». І ідея цього фільму прокинула Гайдай Юрій Нікулін. Справа в тому, що в циркулі дует Ніколін – Шуйдін виконав інтерлуд з такою назвою. Директор подобав ідею, і він сів з Костянтином Бровіном для сценарію.

Фільм «Трекери» вийшов у 1961 році і був величезний успіх. Трійка поступово перетворилася в культовий символ радянського кіно.

У той же 1961 р. Юрий Ніколін зірвав в одному з кращих фільмів – фільм Лева Кульянова «Коли дерева були великі». Це перша драматична роль актора. Нікулін відіграв Кузьмич Йорданов, який, загубивши свою сім'ю під час війни, повністю знизився.

Найдивовижніше, запрошуючи Нікулін до цієї ролі, Кульянов не бачив жодного фільму за його участю. Режисер знає актора з циркуля, а в життєздатному клоу він зумів знайти особливості поганого Йорданова. І в його виборі Кульянов не помилився.

Юрій Ніколін згадав: «Коли я побачила директор Кулььянов вперше, я думав, «Це те, що повинні виглядати хороші викладачі».» Лев Олександрович подарував враження від хряща, збалансованого і зібраного. Як вам подобається роль? він запитав негайно. Я хотів, але я не знаю, якщо я можу грати його, я отримав відверто. Будь ласка, не грайте. Просто не грайте! Не скажеш слово «playing». Будьте собі. Вкажіть Ваше ім'я не Нікулін, але Йорданов. А ви живете в Москві, в старому будинку. Ви п'ятдесят років. Ви бродите вулиці, перейдіть до магазинів, подивіться на людей, які люблять ваш герой. Вони зустрічаються в Москві. Що поради я взяв. Прогулянка по магазинах пива і меблів, дивився, спробував. . . ?

Як і актор вступив до зображення, ви можете судити один смішний сюжет. У перший день зйомок, коли епізод був знятий в меблевому магазині, Ніколін прийшов до комплекту в костюмі макіяжу і Йорданов, і прагнув вийти в магазин. Однак директор магазину раптом заблокував його прохід. Триденний шубний і норв'яний костюм Nikulin зробив відповідне враження на нього.

«Чи ви, громадянин?» "Я піду до магазину", - відповів Ніколін. «Що робити?» – ще більше брів директора. «Я актор, я в кіно». «Ми знаємо, як це!» Вранці очі забудуть і прогуляють, «продукти» грають! Звертайтесь до мене!

У цей момент Кулиянов підійшов до сцени подій і ставив до актора. З слів режисера очі закруглили ще більше. І режисер відверто пішов: "Нехай, якщо люди сприймають вас таким чином, то ви вводите образ відмінно."

Фільм вийшов у 1962 році, викликаючи великий успіх серед аудиторії. У долі актора фільм був дуже важливим. Він був після того, що ставлення режисерів змінився до Юрія Нікульіна Вони побачили в нього актор, який здатний грати не тільки комічні ролі типу балбів, але серйозні драматичні ролі.

Роль першої половини 60-х

Успішна робота в кінотеатрі призвела до того, що Нікуліна тепер знає всю країну. Навіть в циркулі аудиторія тепер перейшла в Нікулін не як клоун, але як Стуж від знаменитої триніті. Його фільми продовжували виходити один після іншого. Найчастіші режисери ще використовували комічний характер актора. Так в 1962 році Леонід Гайдай зняв Ніколін як крок у фільмі «Ділова людина» на основі романів О. Генрі. Тоді актор з'явився в лірійській комедії Ельдара Рязанова «Дивка Скарги» і в декількох інших фільмах.

У 1964 році директор Семен Туманов запропонував Юрію Нікуліну роль поліцейського лейтенанта Гладичеву в фільмі «До мене, Мухтар!». Спочатку актор відмовився. Я не можу грати в поліцейський! Я грала крокуки в останні два фільми! І поки режисер змогла віддати актору, особливо з сценариста Ізраїлю Мегер наполягав на кандидації Нікуліна. Мегер прийшов до цього рішення, коли він побачив Никулін у «Коли дерево переважає великий».

В принципі, елементарні. Собака, вірно чекаю на станцію для своєї дружби, впала в руки поліцейського лейтенанта, який вирішив зробити собаку вірним партнером в захисті соціалістичної законності. Звичайно, Мухтар повинен довести, що він здатний і навіть запустити найближчий ризик, якщо він ловить черговий злочинець. У той же час режисери змогли уникнути кримінально-мелодраматичного вибуху. І великий подразник в цьому Юрія Нікуліна, який дуже точно знайшов правий спосіб дії. На екрані він спілкувався з чотириногийним партнером не тільки як рівних, але і відповідно до правил особливої умовної гри, зроблених живим і справжнім гумором.

У другій половині 60-х років Юрій Нікулін знову зірвав роль балбів у комодах Леоніда Гайдая. Оригінально це романла в фільмі almanac «Операція «Я» та інші пригоди Шурік».

Тоді знаменита тріо нарешті з'явилася в повнометражному фільмі «Кауказький в'язниця». Цікаво, що Гаїді раптово виникали труднощі з «Кауказьким в'язням». І причина для цього... Юрій Ніколін. Актор не схожий на сценарій, і він категорично відмовився діяти. Директором було важко перезвинувати його, щоб змінити його розум. Вирішальним моментом було те, що Гаїді обіцяв Нікуліну, що буде багато імпровізації на множині і трохи залишаться оригінальним сценарієм. В результаті «Кауказька в'язниця» стала кращою комесією, де тріо Ніколін-Віцин-Моргунов зірвав. Важко знайти людину, яка не бачив цього фільму принаймні двічі, більшість фраз і епізодів з фільму «до людей». й

У 1966 році, тільки між зйомокм операції Ю та Полоном Кавказу, Миколай зірвав у серйозній драматичній ролі монка Патріка в знаменитій плівці Андрія Тарковського Андрія Рубльова. Однак фільм був випущений лише через п'ять років, і навіть потім в обмеженому виданні.

511362

Великий успіх чекав Нікулін у 1969 році, коли він зірвав у найсвіжіші Леоніда Гайдая, запальна комедія Diamond Arm. Вперше Гайдай довів актора з роллю не кроку, але тихого і скромного економіста Семена Горбунова. Нікулін дивно точно і природно поєднується в ролі і запалює комічний, залізний і тонкий ліризм. Партнери Нікуліна були чудовими акторами Андрія Миронова та Анатолія Папанова. В результаті комедія «Діаммонд Рука» можна вважати кращим фільмом Леоніда Гайдая.

На початку 70-х років Юрій Ніколін не тільки популярний, але улюблений актор. Режисери були дуже раді запросити його на свої картини. Продовжив його стріляти і Леонід Гаїді. У 1970 році Никулін відігравав роль janitor Tikhon в комедії Twelve Chairs.

Юрій Ніколін також любив режисера Ельдара Рязанова. Повернувшись у 1964 році, він дійсно хотів його стріляти, як Юрій Деточкін у фільмі Beware of Car. Актор вже був схвалений за роль, але навіть тоді циркове управління переплетено - актор був відправлений на довгий іноземний тур. Рязанов звернувся до Міністра кінематографії Олексій Романов, але він не схожий на сценарій, і він відмовився допомогти картині.

Зняти на своїй картині Юрій Нікулін Рибанов зумів лише сім років пізніше - в 1971 році. Нікулін мав би відіграти слідчий прокуратури Михайлова в комедії «Старі хобі».

Нікулін продовжує запрошувати в драматичних ролях. У 1974 році Сергій Бондарчук доручив Нікуліну роль солдата Некрасова у фільмі Вони боролися за материнку. Варто відзначити, що Бондарчук на початку 60-х рр. збирався знімати Нікулін у фільмі «Війна і мир» як капітан Гушин, але цирк знову стояв. Не дозволяв актору піти на набір фільму Бондарчука Waterloo, де Нікулін повинен був грати англійський офіцер. У світлі цих фактів, одна мимовільно просить себе питання: скільки чудових ролей в кіно зробив Миколай програти через свою роботу в цирку?!

р.

У 1975 році директор Олексій Німецький запрошував на драматичну роль військового журналіста Лопатіна у фільмі «Дні тенції без війни». На запрошення не було зручного для директора. Багато на студії були категорично проти цієї кандидатури, але конфлікт був вирішений Костянтином Симоновим, згідно з якою було знято фільм: він затвердив вибір директора. Тим не менш, сам Миколай взяв участь, хто вважає, що ця роль не за нього. Це те, що він сам згадує: «Ми пішли з германом до мого дому. У нас був чай і розмовлявся про фільм. Він був переважно Германом. Пристрасний, збуджений, переконаний, емоційний. Тексти пісень, а це означає: Його чорний, великий, смарт і трохи сумні очі ламають мене, що вечір. Я ще не розумію, як це сталося, але по половині минулого два, мій опір був розбитий. Тиред, трохи подразнений, сниться тільки одна річ - так як якщо йти до місця якомога швидше, я погодився приїхати до Ленінграда на екранний тест. . . ?

Зйомка була дуже складна. Олексій Німецько зарекомендував себе дуже затребуваним директором. Іноді він подав акторам розпаду. Людмила Гурченко навіть один раз прийнята до Нікуліну: «Дуже, що хочеш її від мене?» Я роблю право. І він згасає, нервує і нещастя з усіма. Нікулін розповів режисеру кілька разів, і навіть один раз в високих тонах, але в той же час він продовжував довіряти Герману. І вийшов, що режисер був правий. «Дні без війни» став справжнім шедевром. Однак, коли фільм був випущений в 1976 році, старші посадові особи змогли переконатися, що це було якомога більше глядачів. Дуже незвичайна, не порожня військова реальність була зображена на малюнку. На невеликому екрані знято фільм. Але все ще критика писав про удачу, незважаючи на роботу Юрія Ніколіна, Людмила Гурченко та Олексій Петренко. На Міжнародному кінофестивалі в Роттердамі фільм отримав спеціальний приз.

У 80-х роках Юрія Ніколіна діяв у фільмах дуже мало. Але в цьому році він відігравав дивовижну драматичну роль діда Лени Бессолцевої (Кристина Орбакаїта) у картині Ролан Биков «Зроблено».

У 1984 році Юрій Володимирович був призначений директором Московського цирку. У середині 80-х років Микола Рижков зумів випустити Голову Ради Міністрів СРСР Микола Рижков виділити кошти на будівництво нового цирку. І на початку 90-х років повністю відреставрований цирк на бульварі Цвєтни відкрив свої двері для аудиторії.

У січні 1997 року в інтерв’ю з газетою «Top Secret» Юрій Володимирович прийняв: «У мене вже лежачи, вони пишу: великий клоун». Про мене Але що чудово, коли клоуни були краще, ніж мене. Лена Ендібаров значно вабив, що ми повинні були до нашого століття. Так, ми були хороші клоуни, хороші клоуни. Але фільм зробив мене популярним. Аудиторія побачила мене як фольго, і грала разом з аудиторією. Я не вважав Балбе негативний герой, Я кохав його: дивний, життєрадісний, добра. Я відмовився. . . ?

Цей інтерв’ю був одним з останніх в житті Нікуліна. Наприкінці липня Нікулін раптово став хворим, і він звернувся до лікарів. Дослідження виявило серйозні проблеми серця. У Москві або за її межами була необхідна термінова операція. Місце було обрано самим художником, який назвав ім'я того ж А. Бронштейна.

5 серпня 1997 р. Зазвичай такі операції останні 20-30 хвилин. Але в останню хвилину Нікулін закрило судно, і там був серцевий арешт. Лікарі за вартістю великих зусиль вдалося перезапустити його. Після цього було прийнято рішення продовжити операцію, бо без неї актор був допущений до смерті. Тим не менш, ціна цього була занадто високою: тоді як Нікулін був в стані клінічної смерті, він постраждав всі органи – печінка, нирки, мозок. Боротьба за життя Нікуліна тривало 16 днів. І всі ці дні центральна преса майже погодинно повідомила про стан здоров’я улюбленого художника. Немає громадянина Росії (від Сталіна) отримав таку увагу. Непередбачувані зусилля були зроблені для збереження Нікуліну: найвідоміші фахівці країни були біля нього дня і ночі, кращі ліки в світі і найсучасніше обладнання. Але не сталося дива – 21 серпня о 10:16 ранку серце Юрія Нікуліна припинилося.

Юрій Ніколін, Максим, закінчив журналістику, працював на радіо, потім під керівництвом програми «Морнінг» на телебаченні. Тим не менш, він перейшов на роботу в директорії Цирку на бульварі Цвєтного, який тепер несе ім'я батька. Він має два сини: найдовший Юрій (1986) і наймолодший – Максим (1990).

Я зробив.

Джерело: