Фронтові актори (54 фото + текст)

Актор Смірнов Олексій Макарович. Актор на фронті став лицарем Наказу Слави 2-го і 3-го ступеня, лицарем ордену Червоної зірки, нагороджено медалями «За заставу» і «Для боротьби».

Покажіть, що він зробив у війну:

9 квітня 1944 р. в районі села Пилипава, після потужних артилерійських нападів, два ворожих батальйони, підтримані 13 танками, пішли на атаку. Тов. Смірнов з ложкою відкрився потужний розчинний вогонь на німецькій піхотинці. У цій битві бордовий вогонь був знищений: 4 кулемети і 2 ручні кулемети, 110 фашистських солдатів і офіцерів. Відповідав німецький контратак. 20 липня 1944 р. в районі висоти 283.0 противник атакував акумулятор до 40 Хітлерітів. Смірнов, захоплюючи бійців, кинулися в бій з особистою зброєю. Пожежний від ракетно-штурмового акумулятора відштовхував атаку німців. 17 Гітлерітів залишилися на полі бою, Смірнов особисто захопили 7 Хітлерітів.

22 січня 1945 р. попри інтенсивний вогонь противника, з власним підрахунком він перевозив міномет на лівий берег річки Одер. З тих пір, де міномет зруйнував 2 кулеметні пункти в с. Єхенрідід і до 20 Гітлерітів. 36-й арт-регімент займався селом і мостовим на лівому березі річки Одер.

Борис Володимирович Іванов:

р.

Борис Іванов мав можливість служити розкидкою. У одному з боїв він отримав страшні травми: голова, спина, обидві ноги і руки. Він був знайдений на полі бою серед загиблих. У майбутньому актор пережили клінічну смерть і чудотворно. З тих пір Борис Володимирович завжди вірив, що він має два дні народження.

Нікулін Юрій Володимирович, учасник фінських і великих патріотичних війн:

З перших днів війни акумулятор Нікуліну відкрив вогонь на фашистському літаку, що зламався до Ленінграда, прокинув глибинні шахти на затоці Фінляндії. У складі зенітної батареї Ніколін воював до весни 1943 року, роза в ряд старшого сержанту. Потім побував в лікарні двічі, після пневмонії і після стику. Після відновлення відправлено до 72-го окремого протиповітряного підрозділу під Колпін.

Про роки війни Юрій Володимирович згадав: Я не можу сказати, що я маю на увазі, щоб вижити людей. Ні, я був рубаний. Все про те, як проявляється страх. У деяких з них були дубильні трубки - вони кричаві, відлякувалися, Іноземці були позаспокійні... Але перший чоловік загинув перед мною не забутий.

Ми сідаємо в посадці стрільби і їсти з горщиків. На жаль, поруч з нашим пістолетом, оболонка вибухнула, і навантажувача зняти голову. Людина сидить ложкою в руках, пара надходить з горщика, а верхня частина голови відрізається, як британка, очищається. . . ?

Володимир Павлович Базов:

Капітан, заступник начальника оперативного відділу 28 окремого артилерійського відділення проривного заповідника Головної команди.

Гердт Зіновій Єфимович:

На фронті волонтери. Старший лейтенант сапперської компанії Gerdt не пам'ятав, що він був художником, і навіть не брав участі в аматорській діяльності. У лютому 1943 р. біля Білгорода тяжко поранений в нозі. Любомир залишався з ним на життя.

Сергій Сафонович Гурзо:

У Польщі в 44 роки тяжко поранено. Рік провів в лікарнях...

Гуляєв Володимир Леонідович:

У 1942 році вступив до Першої авіаційної школи, де закінчив молодший лейтенант.

Вісник Євген Яковлевич:

Він боровся протягом трьох років. Нагороджено два медалі «За мужність», орден Вітчизняної війни, орден Червоної зірки.

Глуцький Михайло Андрєєв:

У 1940 році був продемонстрований в армію, він, як актор, служив в команді в Центральному театрі радянської армії. Під час війни брав участь у фронті бригади.

Смоктуновський Іннокенти Михайлович:

Він вступив до військової школи ... для збору картоплі, що залишилися в галузі під час закінчення навчання, його фетрові епаулети були розірвані і відправлені на фронт - в спеку, на Курській дугі (1943).

,00 Р

«Я ніколи не поранений. По-перше, дивно, що це два роки цього страшного фронтового життя: стояв на бочках німецьких штурмових гвинтів, воювали, втекли від невтомності. Він не болить. На землі під час бомбардування я коли-небудь впав дупа - так багато, щоб деякі туфлі з намотуванням з торфу. Я був щасливий, коли ми були змушені перебувати в таборі. З'явився інший спосіб - тих, хто хотів служити в ROA ... Але не влаштував мене. Як вісімнадцятирічного хлопчика, я був керований інстинктом для самоконсервації. Я шукав з селян, де були більше лісів і болотів, де були менше автомагістралі, і я пішов там. Нази не було нічого робити, на відміну від partisans. Так добре с. Дмитрівка... Я збив на найближчих дверях і був відкритий. Я зробив крок, спробував сказати що-небудь і впала в захвату. Я піднялася, беремо до ліжка, сховав, промивається в баню. Я промив кілька дівчат і як вони сміхалися! І я живий скелет, з моїм шлунком, застрягнувши до мого хребта, мої ребра приклеюються." Проживав в цьому селищі близько місяця, після чого інцидент допомогло потрапити до партій, воював у відставці, війна закінчила південний захід Берліна.

У 1945 році отримав другу медаль «Для миття» і перше, у 1943 році він був присуджений сорок дев'ять років, після війни на Мхатові вистави «Каблала Свиатош» в театрі.

Михайло Іванович Пуговкін:

Зайдіть в шкарпетковий полк як скаут. У Смоленську він проходив через шпигу без єдиного подряпина, а в серпні 1942 року біля Ворошиловграда був поранений в нозі. У лікарні почав ганглрен, Михайло готувався до ампутації. Він попросив хірурга-на-голови польової лікарні «Доктор, я не можу мати ногу, я художника!» Хірург пішов назустріч.

Георгій Олександрович Юматов:

У 1941-1942 рр. навчався в Військово-морській школі. У віці 17 років він пішов на фронт, був поранений кілька разів, примушений. Він боровся в Морському корпусі.

Анатолій Дмитрович Папанов:

З перших днів війни на фронті. Він був старшим сержантом, командуванням platoon артилерії протиповітряної артилерії. У 1942 році тяжко поранений на нозі біля Харкова, а у віці 21 року стала відключена третя група.

Перші дні війни були важкими і трагічними для нашої армії. Молода, ненав'язана скринька перейшла до пекти. «Я можу забути про те, що після двох і півгодинних бойових дій знаходилися тринадцять з сорок-двох чоловіків?» Про цей час він грає у багатьох, багато років один з найяскравіших і найбільш значущих його ролей - Генеральний секретар в кінопристосуванні роману Симонова Життя і мертвого.

Володимир Абрамович Етуш:

Володимир Єтуш був відправлений на військові курси перекладача у Ставрополі. Але на фронті він потрапив у скотарний полк. У селі Кабарди та Осетії взяли участь у визволенні Ростов-на-Дону, Україна. Він воював героїчно, за яку він отримав орден Червоної зірки, медалі. У той же час він дав звання лейтенанта. У 1944 році Етуш був тяжким пораненим і після лікарні, отримав другу інвалідність, був демобілізований.

Микола Боярський:

Він пішов на фронт у червні 1941 р.

Федор Михайлович Валіков:

Він проходив всю війну. Кавалер двох орденів Слави

Олексій Захарович Мар

... Він врятував себе роки для того, щоб бути викликаним фронтом ... з 1942 р. він боровся в Сталінському Сибірському відділі (Сибірський волонтерський підрозділ), поранений.

Леонід Іович Гайдай

У 1942 р. Леонід Гайдай був прокладено в армію. Спочатку його сервіс відбувався в Монголії, де він прокинув кінь на фронт.

Під час вступу в військове воєводство вибрати поповнені в активну армію, Гаїді відповіли «Я» до кожного питання офіцера. "Хто до артилерії?" «Я», «В кавальрі? "Я," "У ВМС"? "Я," "Інтелект"? "Я" - що викликало невдоволення босів. «Вай, Гаїді», - сказав військовий офіцер, «Що прочитав весь список». З цієї справи багато років з'явився епізод фільму «Операція Y».

Гайдаї відправили до Калініна фронту. Коли я почув про Калінін Фронт, я думав, що ми перевозимо через Москву. Я думав тільки красиві люди жили в Москві, і я дуже хотів бачити його. Ми фактично перевозили через Москву, але перехрестили його на нічному підпіллі, в метро. поїзд з солдатами пішов без зупинки на будь-якій станції, і я ніколи не бачив Москва.

Гаїді подаються в бордюрі розвідувальної роботи стопи, багаторазово пішли на ворожу задню, щоб взяти його мову, присуджено кілька медалей.

У 1943 р. повернувшись з місії, Леонід Гайдай викинув себе на протилюдному шахті, отримав тяжку рану на ногу. Про рік в стаціонарах, занурився 5 операцій. Він загрожував ампутації, але відмовлено. - Він сказав. Наслідки даної травми слухали його все своє життя. З часом відчинено рану, з'явився шраплон, кістка стала запаленою, і ця мука тривала протягом багатьох років. Він був вимкнений, хоча він ніколи не сказав про це. Зовні не тільки не знали про це, але й не знали, бо Леонід Іович не прокоментував свої хвороби або недуги. Він мав реальний характер маскуліну.

Петро Петрович Глебов

Для війни не мав особистих премій – так, ювілей: «За перемогу над Німеччиною», «Для оборони Москви». Немає заслуги. Не хочу бути, щоб війна завершилася охороною сержанту і над командиром протиповітряних гармат не служив. Театр пішов на евакуацію в Центральну Азію, і ми, молоді художники Юрочка Леонідов, Любовочка Елагіна, збираються всі гарматні бригади. А служив в артилерійському полку протиповітряної артилерії, який захистив західний сектор Московської області від літака Гітлера: Очакове, Переделькіно, аеропорт Внуково. Я жив чотири і півтора роки переднього життя, безповоротно я не поранений. Я не бачив живих німців, але спочатку він став страшним від масивних рейдів бомбардувальників. Вони спробували витерти Москву з особи землі. "Ой мій Бог," вони думали, "як поганий ми знімаємо, коли Москва горить!" Але як ми радіємо, коли в темному нічному небі підсвічуємо наші прожектори, ми побачили вибухи наших оболонок перед носієм бомбардувальника! І якщо він почав курити...

Микола Григорійович Гринко

Послужила радіокераматором на дальній бомбардувальники і стала полковником комсор.

Микола Миколайович Єременко

р.

У віці від 15 років він пішов на фронт, захопився пораненим. Він зумів вижити в таборі концентрації нації, з якого він спробував втекти кілька разів. Він потім воював у групі підземного опору. Закінчив молодші курси лейтенанта Новосибірська (1942).

Юрій Васильович Катерина-Ярцев

У 1939 р. у Червону армію. Два роки після війни... Демобілізація в 1946 р.

Володимир Терентійович Кашпур

У 1943 році в Харківській військово-авіаційній школі навігаторів на базі Красноярського. Він взяв участь у бойових діях.

Після війни Володимир Кашпур продовжував служити навігатором авіації Flesh до 1949 року. Після того, як був призначений відправник повітряних корпсів.

Євген Семенович Мавєєв

Під безперервним бомбардуванням, Євген дуг тренчі, взяв участь у створенні укріплень по місту. Вже в пам'яті залишилися жахливі звуки двигунів німецького літака, збивання бомб, панічні беззахисних людей. Матвєєв проголосував на фронті. Але доля замовляється інакше. Він був направлений на навчання в Тиуменській школі. З дитинства не звикли робити все через свої рукави, Матвєєв і в школі був відмінним студентом. І як відмінний студент, він пішов у вчителя. Неймовірні запити та звіти про відправку на фронт.

Олексій Іванович Миронов

Він пішов до війни у віці 17 років, що вимагає додаткового року. Він пішов в Берлін і став офіцером. Після перемоги навчався у Школі сержантів у Відні.

Володимир Яковлевич Сашанов

... учасник Великої Вітчизняної війни.

Владислав Ігнативіч Стржельчик

Владислав Стржельчик був на фронті, спочатку в активній армії, потім в військового ансамблю. Актор часто згадав голод і холод тих днів. Тоді він зумів привезти свої раціони до своїх батьків, поки вони мешкали у м. бджолине. Прийміть до Ленінграда на 30 кілометрів - потім на шляху, потім на нозі, часто падають під вогонь. Це жах голод, актор ніколи не забув. Саме тому він розробив звичку фаршу холодильника з продукцією: купив все для майбутнього і в величезних кількостях.

Пьотр Ефімович Тодоровський

Влітку 1943 р., коли війна була в повному гойдалці, Тодоровський став кадемією Саратовської військової піхоти. У 1944 році, як командир platoon, він був відправлений на фронт і в складі 93-ї мотострілецької дільниці 76-ї армії 1-ї белоросійського фронту.

... протягом тривалого часу подорожував до фронту - поїзд стояв свічку на дні на запасних доріжках, сухі раціони з'їли, і йому довелося продати пальто, запасний лляний ... І коли він нарешті потрапив до передньої лінії, він, молодий офіцер, який ще не був вогонь, був негайно дав завдання: разом з офіцером зв'язку, знайти штаб (на кінець дня напад був стиглий, зв'язок з компаніями зламаний), відновити зв'язок, щоб зібрати всі ті, які збереглися, і почати копати оборонну лінію.

Заповнюючи це завдання, Тодоровський вперше потрапив під важку артилерію. По закінченню дня він почав шейкувати в траншеї - враження, накопичені в ході дня, подарували себе знати, і він був холодним в одній гімназії (купе продано).

«Ви, лейтенант, не впаде, - сказав сержант-комунікатор. Давайте! І викинули в інший траншей. «У траншеї стояв мускат», – згадує Петро Єфімович, «голова художня на складаних лиманах». Він був мертвий... Спочатку я був біля мертвого чоловіка. Витягнувши його з утрудненістю - виявилося, щоб бути двометровим високим чоловіком. Аверкот був ледь відкинув його - він був бренд новим, англійською. Свинячий шоок її, розбити кров на спині ножем і, досягнувши до мене, сказав: «Війдіть його для здоров'я!» Я зносила пальто. Підлоги - майже до землі, довгі рукави. Але ця незручність була видалена за допомогою ножового сержанту. У цьому перекопуванні я досягла Вісла, до одного дня командир полку побачив мене: «Що це фаршироване?» Я дав новий російський перекоп. Хоча була така віра, що якщо ви перевозите речі з покійного, ви обов'язково вмирати, в цьому випадку я просто щасливий. Він був поранений, а потім стикався з тим, що новий перевар. . . ?

На фронті Тодоровський був підкорений роботою військових операторів, і пророкував, що якщо він залишився живим, він точно опанував цю професію.

Володимир Яковлевич Шатин

У 1943 р. прокоментував в армію.

Володимир Петрович Заманський

... Очікується комісія і додала свого віку, він завоював як хлопчик до фронту. Він боровся з 1944 року, загорнув в танк, зберіг командир.

Павло Борисович Віннік

Коли почалася війна, Павло і його батьки мешкали в Одесі. Батько негайно пішов на фронт, а у вересні родина отримала похорон. Павло був 16 в часі. Разом з відступаючими військами, він і матір його залишив місто і дістав Моздок. Він приєднався до військових, приписав до нього відсутні роки, і він став солдатом муфти, з яким він досяг Берліна. «Я пережили тільки через патернальну опіку, показану солдатами нашого полку. Я пам'ятаю кожного з них для решти мого життя, Віннік сказав.

Євген Дмитрович Буренков

Учасник війни в складі Червоного банера Балтійського флоту.

Глубицький Олег Борисович

Учасник Великої Вітчизняної війни.

Гліб Олександрович Стриженов

Приміряючи себе в метричній додаткову пару років, він був визнаний придатним для військової служби і незабаром знайшов себе на передніх лініях. Однак він ніколи не зумів боротися: в першій боротьбі він був серйозно окреслений, а після лікування в лікарні він був введений в експлуатацію.

Корзун Василь Іванович

Учасник Великої Вітчизняної війни. Закінчив школу мистецтв Красноярськ (1943).

Засухін Микола Миколайович

р.

З 1940 року служив в армії, взяв участь у Великій Вітчизняній війні.

Юрій Миколайович Озеров

Великий патріотичний Війна була комунікативним офіцером, від приватного до великого. Під час буріння Коенігсберга Юрій Озеров заявив: якщо він залишається живим, він обов'язково розповість про те, що він бачив, про своє розуміння того, що він досвідчений, про велику епоху, в якій він був жити. І майор Озеров залишився живим ... (фільми "Ліберація", "биток за Москву", і т.д.)

Аладдін Аббасов

р.

- Після Великої Вітчизняної війни вони бажали надсилати мені як хороший винищувач на курси Міністерства внутрішніх справ Саратов. Але я вибрав професія актора, я думаю, що я народився ним.

Абрамов Анатолій Васильович

У 1937 році закінчив Ленінградський театральний інститут ім. А.А. Абрамова та став актором Ленінградського нового театру. Тоді, після подачі одного року в Червоній армії, він працював актором у Vyborgському російському театрі та Білорецькому міському театрі. З 1942 по 1945 рр. Анатолія Абрамов взяла участь у Великій Вітчизняній війні.

Абрамов Валентин Алексеевич

42630.

У 1940-1946 рр. служив у Червоній армії на Далекому Сході.

Аверін Юрій Іванович

У 1939 році закінчив Воронезьку театральну школу (курс А.П. Новосколцев) та працював на рік у Воронезькому драматичному театрі. Учасник Великої Вітчизняної війни.

Олексій Петрович

У 1940 році Олексій Петрович закінчив вечню в кіностудії «Мосфільм» та вступив до Центрального театру Червоної армії. З 1941 по 1945 рр. Олексій брав участь у Великій Вітчизняній війні. Після демобілізації він приєднався до команди анімаційної студії Mosfilm та театральної студії Motion Picture Actor, де він був до 1989 року.

Олов Семен Борисович

Після закінчення навчання з старшої школи та Ташкентського аероклубу у 1942 році він був відправлений до Серпуховської військової школи авіації.

З 1944 року обіймав посаду авіамеханіка в 8-му окрузі бойових дій.

З березня 1945 р. - у французькому авіаційному полку «Норманди-Неман»,

З серпня 1945 р. він приєднався до 15-го окремого повітряного квадрона дайв-бомерів. Демобілізація в 1946 р.

Афанасьєв Олександр Олексійович

З 1938 року Афанасьєв служив в армії, а потім взяв участь у Великій Вітчизняній війні. Після демобілізації у 1945 році працював на один рік як художній керівник клубу Судоверф у Владивосток, а з 1946 по 1957 рр. був актором Приморського обласного театру ім. Горького. У 1957 році Афанасьєв переїхав до Ленінграда і в 1960 році приєднався до складу кіностудії Ленфільму.

Баєв Микола Федорович

29 червня 1941 р. волонтери переднього (128-й відділення піхоти, був розгін, командир платин). 29 грудня 1941 р. – тяжко поранено, лікувався в лікарні в Свердловську (1942-1943).

Байков Віктор Олексійович

У 1940-1941 рр. – допоміжний актор Центрального театру Червоної армії.

У 1941-1943 рр. - на фронті.

У 1943-1944 рр. - актор-рішення джазового ансамблю залізничних військ.

У 1944-1945 рр. – старший книжник Генерального штабу Автобази.

Балян Георгій Анушаванович

Учасник Великої Вітчизняної Війна 1941-45

Бармін Микола Михайлович

У 1941 році після закінчення десятирічного плану він пішов на фронт і був учасником Великої Вітчизняної війни на Південно-Західному та Українському фронті.

Максим Греков

Під час війни він служив в інженерних і сапперних підрозділах ОМСБОН, з березня 1943 р. - в Медведевському знаходженні біля Рівне, де він виріс на командир компанії.

Очікується Кох. Реконнесанс повідомив, що аеродром буде йти в машині. На шляху вони вирішили зробити амбаш, потрібно 7 волонтерів і це сказав: «Не надії на повернення». Максим Волонтерський. Він був довірений командою групи. По дорозі немає дерева або куща. Вони були в житні протягом доби. Німецький вагон не приїжджає. Неправильне розуміння. Уявіть день і ніч очікування у відкритому полі, і сміливість тих, хто там стає чітким.

Тоді Максим Греков був командиром партійської компанії, яка провела понад 90 битв. У 1944 р. німці кинули на своєму підприємстві підрозділи вівчарів. Рука-ручна з собаками страшна. Але компанія збереглася і навіть поглинула німців.

Наталія Качуєвська

... навчався перед війною в GITIS під М. Тарханов (на той же курс з Я. Катін-Ярцевим). З 1941 р. на фронт з концертними бригадами. Після смерті чоловіка Павло Качуєвський пішов на фронт як волонтер. Вона воювала як санітарний інструктор в повітряно-десантній бригаді, потім в піхоти біля Сталінграда і в Калмиках. Померла в бою, заощаджуючи поранених, 20 листопада 1942 р. У 1997 році отримав звання Герой РФ.

kartina-mira