Ярослав Орлов: «Це більш складний для дівчат, щоб бути креативним»

З Ярославом Орловим, творчим директором Інстинкту, ми говорили про погану рекламу пива, а про задню частину Петельинка, і як позбутися від босів. У інтерв’ю Роман Фірнер, «партнер Ярослава», розповів нам багато цікавих речей про колегію. І ми спробували підтвердити «рамори Орлова», що колега розширилася про нього.

Роман описав Вас як антибрендова особа, яким неможливо судити рівень його благополуччя. Це дійсно правда? Ви не фанат будь-яких брендів?

Не точно. Я просто прихильник невірних брендів, які люблять Роман. Я не маю такого ж щасливого контакту з Макінтосом як Романом. Я працюю в Windows, все життя, і я з ним комфортно. Коли я поклав на маку на BBDO, я відчував з місця. Машинтош в моєму офісі - подарунок від сім'ї. Я привів її до роботи, бо це занадто великий для будинку. Я користуюсь ноутбуком ПК в домашніх умовах і під час подорожі.

Що стосується тих брендів, з якими ви розробили відносини, філософія якого близько до вас? Яка компанія купила тебе?
Можливе розміщення Sony.

У мене є PT Cruiser. І я розумію, що це не найбільш раціональний вибір. Я можу дозволити щось більше статусу або більш функціонального. Але якщо я люблю щось, то це. Я бачу мій PT Cruiser і я відчуваю себе добре.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я можу носити ці кросівки, якщо я хочу, як взимку, так і влітку. Я люблю їх.

Дизель. Ми знаємо, що ви не повинні шукати щось, що я гарантований. Якщо вона має дизельну етикетку, швидше за все, вдарить пляму.

Так, звичайно, у мене є фірмові переваги. Але найчастіше буває, що якщо дивна річ випадає з ряду, то мені подобається, це шахта.

Так ви не маєте синдрому м’ясних працівників, які не їсти ковбасу?
Я пишу квас «Микола», купити «Петельинка».

Так не... частіше, працюючи з клієнтом, ми знаємо, що продукт краще і почати використовувати його ... Я – клієнт INTOUCH, наприклад,... і це не про «добрих», але «вага»... Ви знаєте, що я не люблю? Коли люди, які належать до соціального шару, які мають на увазі бажання бути унікальними, виражають себе, виділяють, раптом вони починають падають на одну річ. Прийміть гачком на тренди... Один, і всі iPhone. Він був в той момент, що я вирішив, "Це, я збираюся ебать Nokia." Я не можу це зробити. iPhone є чудовим, незважаючи на технічні недоліки. Але коли кожен зламаний, це знак мені, що ви не повинні піти там. Я не люблю штовхання. Я збуджусь. Мій iPhone був схожий на другий телефон і MP3-плеєр. Але я не хочу використовувати це нормально...

На мій погляд, це може бути дуже доречний підхід до творчості. Ви можете подивитися на все ззовні.
Хелл знає. Або можливо, ви повинні бути в потоці, щоб відчути основний потік зсередини? Однак я вважаю себе представником кондо головного потоку.

Чому це зрозуміло? :

Ну, ось Rolling Stones - це вони основний потік або любитель?

Вони роблять якісний продукт, який майже кожен може оцінити.
Я. Вони роблять якісний продукт, але в той же час він для основного потоку, і великим. Незважаючи на те, що вони є легендами, вони довго були «в потоці».

Отже, є основні явища, які дозволяють -- перебудувати -- відпочивати, знайти психічну силу. Наприклад, коли Nintendo Wii і PlayStation 3 приїхали разом, я приймав покупки один, а потім інші. Але мій внутрішній сон був дуже дивним для інших людей. Я купив їх, щоб грати в гольф. Я люблю сон і медитація цього спорту. Але з тих пір я не можу дозволити собі піти на Nahabino відкидати палицю (це як дорогий і трудомісткий), я купую нову версію Tiger Woods один раз на рік і зробити його на два місяці. Він навіть грав онлайн з суперниками з інших країн. "Я граю в гольф... або Судоку... і я переглядаю BlueRay. й

Коротко, неважливо - головний потік - не-основний потік в кінці, головне - що щось кільце в душі, відповідає.

Я пам'ятаю, коли ви взяли участь в нашому розділі Favourite Clippers, ми попросили вас забрати п'ять, ви подарували нам 12. Але сьогодні я збираюся стояти свою землю, взявши зустріч з обличчям, і я буду запитати вас, щоб забрати одну кампанію, яку ви б сказали, "Я повинен це зробити!"

Пристрої. Мій улюблений подвійний життя. Коли я хочу налаштовувати в певну хвилю, я слухаю її кілька разів як музику.

Я помітив, що вам подобається філософські відео. . й

Ну, й З деякими зверненнями до глядача, декларація ... не існує, ви можете сказати. . й

Чому у вашому портфоліо немає таких відео? Як я пропустив щось?
Чому? Я б сказав, що перший iRu є свого роду. Так, ми, від часу до часу, є такі відео ... Мені здається, що Петельинка це таке: герої розповідають філософію свого життя.

В принципі ми спробуємо не пропустити можливості запропонувати клієнту щось в цьому жанрі. На сьогоднішній день в ідеології зацікавилися кілька людей, які чекають «продаж».

І я вірю, що кожен бренд, і великий, повинен бути таким невеликим державою з власним атемом, прапором, національною ідеєю. Коли ви отримуєте до серця цієї «ідеї» – філософія бренду – це не допомогла, але робота, значить, бренд все однонароджений. Все, що залишається, щоб поставити ідеологію в праву рот. Це справа технології.

І чому П'єлянка розповідає Зверєв і Собчак?
Тому ми хотіли б сказати, що ці курчати лікують як зірки, вони зіпсовані. Якщо я був Коронконг, вибираючи, хто їсти, я зупинився на зірках шоу-бізнесу. Тому що я знаю, що вони найкращі в їжі, отримувати достатньо сну, хвилюючись, отримувати масажі — вони найкращі. І ми царські конги по відношенню до курчат. І так ми запропонували людям вибір: їсти регулярні курчат або ті, які доглядають за собою, їсти тільки органічну їжу, поливати ярою водою. Це ідея.

Щоб правильно утворювати текст для кожної зірки, бо завжди є багато фільтрів. Після того, як Ром і я більше або менше погодився на те, що текст повинен виглядати так, я написав його. Прийшов до клієнта. Ажурирано (Для того, що клієнт завжди може сказати щось схоже, «Чому не ви можете прочитати текст взагалі?») Чому ви не можете змінити слово? Чому ви замовляєте нам про кожне слово? Відчувається, що люди хочуть взяти участь у проекті без усвідомлення того, що ми вже визнаємо їх в рамках команди, але це просто не їхня робота. Я не розумію, чому клієнт повинен заважати процес написання. Я пишу це слово? й

Потім зірки читати текст - знову редагувати. Потім виявилося, що не все вписується в терміни. Виправлення знову.

У розділі «Петелинка» є ця проблема, і багато фахівців помітили це: в деяких місцях мовні стрибки з фрази до фрази - довелося видалити деякі проміжні фрази - вкладники, коли час прибирання почали пресувати. Текст став дещо архівним, телеграфічним: одне повідомлення, два повідомлення, три повідомлення.
Я думаю, що процес вирівнювання з зірками був дуже веселим.
Так, це було,

По-перше, Xenia прийшов і сказав, що вона не прочитала. У нас є багато цікавих речей. Виявилося, що ми спочатку писали його і відправили його за затвердження. Ми знаємо, що це був ризикований, сильний варіант, але відповідь була, що все було добре. Ми заспокоїлися і чекали на голосовер. Коли Ксенія прийшов до студії, виявилося, що вона не бачив текст і, звичайно, відмовилася його читати. З одного боку, ми можемо сказати, що Собчак породив як місткий зір. Але з іншого боку, якщо вона не бачив текст, і це важко, дійсно жорстке, то вона може бути зрозуміла. В цілому, ми редагували особливо гострі місця прямо перед нею.

І Зверев, наприклад, також чітко не бачив текст і тільки по дорозі розуміли, що він говорить про. Він повинен повторити чотири рази до того, як він зрозумів, "О, ти означає, що!" І я почав читати тему. Я читаю його на смерть смішна.

Тіна, навпаки, дуже швидко з кулеметом всі трррр ... пропущені, ми навіть не встигли зрозуміти, що було добре або погано в цьому прийомі. Чистий У мене є ще один прийом або ми не зловили?

Так, дуже важко працювати з зірками.

Роман заявив, що це було важко працювати з вами в один раз, що ви були молодими і сурогатними, Тимур Бекмамбетов був розсіяний.
Ноу. Я не думаю. Ми не можемо мати досвіду, щоб подивитися на себе з боковини і зрозуміти, наскільки корисно ми в процесі в даний момент, будь то перезавантажити його або ні. Але ми дійсно спробували зробити кінцевий продукт, щоб ми побачили його.

Якщо ви не знаєте, що хтось інший бачить, ви не можете потрапити в голову і подивитися на них очі. Таким чином, ви можете налаштувати ваш погляд на те, що клієнт або хтось інший хоче від вас, або зібрати, підготуватися до багатьох стресів і боротися з усіма, щоб реалізувати своє бачення.

Коли ми запитуємо, чому ми не можемо зробити крок? Тому що це бачення не було побудовано відразу, не тут і зараз. Від неї залежить моя система. І якщо ви витягуєте один елемент прямо зараз, це як будинок карт крихти. І я не маю нічого в моїй голові, як ви. Повинен бути принаймні однією особою, яка має бачення.

І справи, в яких ми зробили такі компроміси - сьогодні споживачі звикли нас зробити погано для них.

І як ви погоджуєтесь з Романом, що ви маєте це бачення?
Можливо, це частково лише деякі близькість світоглядів. Щось, не все, звичайно. Ми дуже різні, але в деяких точках ми маємо єдність. Можливо, ви повинні працювати з :

Ми ще «на березі» згодні на головній ідеї: «Для цього гумору?» - У цьому. Всі І ми просто починаємо робити кожну частину роботи, але орієнтуючись на цю ідею.

У роботі на тему «Петелинка» ми, наприклад, боролися над пейзажами, сперечалися про те, скільки потрібно виготовити світ, в якому курчат сидять. Я думав, що я мав зробити ременовані крупним планом, текст я говорив був важливим, і Ром наполягав, що має бути багато місця. Результатом став компроміс: ми прийшли до висновку, що для того, щоб творчо підкреслити, що вони зірки, вам потрібна сценарія. Але так як ми говорили про філософію, про визнання (це визнання курки - вони говорять про своє життя), виникла потреба у закритих планах крупним планом.

Директор зайняв третє позицію. Потрібні загальні плани, тому що вирази обличчя курки не зможуть тримати крупним планом, оскільки він не має виразних виразів обличчя на рівні очей і замочити, і ми не хотіли б піти до мультфільму, щоб її замочити прогулявся як людський рот. По закінченню процесу директор усвідомив, що крупним планом виявилося так добре, що з очима, артикулації, руху голови ми змогли передати деякі емоції, а потім, де ми змогли, збільшити великі. Це особливо правда на Тіні.

Чому саме Роман є ідеальним креативним партнером для вас? Він сказав, що ви працюєте разом з 2002 року, і вона відчуває, що не була особиста історія до 2001 року.

Ось чому справа сьогодні. Ми, як пара, почали працювати в різній мірі кількісно і якісно, переконливо, що, дійсно, попередні проекти були частково вилучені.

Я вірю, що рекламна творчість не так багато професіоналів, як фізичні особи. Звичайно, якщо мова йде про технічні сфери, такі як дизайн, руки дуже важливі. І просто «свідомий» в теорії може будь-хто з правими особливостями особистості. Для цього необхідно мати вбудовану картину світу, робочий аналітичний рефлекторний апарат. Якщо ви здатні народити і втілювати деякі думки на їх основі, то вам просто доведеться порівнювати свої ідеї з ідеями іншої людини і вести переговори з ним. Люди в рекламних оголошеннях повинні мати можливість вести переговори, оскільки вони повинні бути дорослими, нормальними, цілими і універсальними.

Я не дивлюся на Романа, як моя зброя, віддаляю, що я повинен вдарити мій шлях до щастя. Я знаю, що ми разом, тому що у нас є нездійсненна мета. До чого ми думаємо про велику роботу. Що допоможе нам досягти все ще в житті. Ми не є джерелом конкуренції для одного. Ми не повинні йти таким же чином. Ми не отримуємо в один спосіб. А деякі люди потрапляють в один одного і починають копати один одному.

Я не думаю, що на ринку є будь-які креативні тандеми. Або я неправильно?

Зайдіть його. Я ж Ромашова - Шепелев. Ми зробили, наприклад, Горіхи про мозок. Ренесанс, як я знаю. Я не впевнений, що вони цікавляться креативністю. У зв’язку з тим, що Віталійк тісно співпрацює з родиною. Також з BBDO. Тоді є Мегвелідзе - Іванов. Але останнє, що я чув, це те, що вони шукають в різних напрямках зараз, або вони навіть розщеплюють, але ті Трансформатори, Скрипки для Снайкерів є їх роботою. Вони дуже сильні хлопці.

Але ви не маєте стільки продуктивності, скільки ви робите.
У мене є щасливий, я думаю.

У зв'язку з тим, як ми ще маємо момент, коли ми дуже самомотивовані.

Ми намагаємось отримати хлопці в агенції, щоб заряджати. Я маю на увазі, ми знаємо, що це все.

Сьогодні ми вже можемо сказати, що за деякий час ми живемо в світі OWN. Цей світ є те, що ми хочемо бути зараз. Але це будується роками. Ми зробили це таким чином, не дозволяючи нам зберігати будь-який небажаний. Ми позбавили від босів, нам не потрібно, вони тільки заважають нам. Ми підібрали команду для себе, а потім змінилися покоління, агенція виросла. І ми можемо зберегти його. Немає нічого не зупиняючи нас від цього. Ми знаємо, що це питання. Ми хочемо, щоб наші люди почувалися таким же чином.

Ймовірно з тих пар, хто не так само відчуває тиск босів, і вони не мали цього етапу бойових дій і видалення босів, розуміння себе як самостійний блок, який працює для себе, в кінці. Ми працюємо тут для групи BBDO, але ми знаємо, що ми робимо наші імена. І я можу сказати для себе і для Роми, які ми не хочемо, щоб піти на роботу, де ми будемо робити сором'язливі і анонімно заглиблюємо день після дня. Я не маю на увазі, що кожен день ми живемо це блискучим, але ми принаймні знаємо, щоб ми були в області, ми хочемо, щоб бути в цій області і зробити те, що ми хочемо зробити. Ми знаємо, що напевно. Тому ми не несемо ніяких звинувачень один одному, секретної ревнощі.

Ми ніколи не поділилися. Як тільки спочатку домовилися, коли ще нічого не поділився, вони думали: «А, ебать!»

Ну, hello! Для Альфа-Банку необхідно поділитись:

Але ми не поділялися його :

Ми розуміємо, що Альфа-Банк не схожий на це, якщо він не був для Тимур (Бокамбетова). Ми дійсно щасливі з ним. Спочатку він зробив нам Альфа-Банк, а потім iRu. І з цих проектів є класичними прикладами довідника: ми побачили все самостійно, і Тимур зробив, як він побачив придатність. І тільки після перегляду фінального результату ми зрозуміли, що ми створили ескіз, і Тимур надягнув душу в неї, не нам. Ми сперечалися, але він був право сперечатися з нами багато способів.

А Альфа-Банк зробив рік. Це був страшний рік... Я прийшов до BDDO, тільки для Альфа-Банку, який ніхто не хотів працювати. І я мав досвід написання нудних текстів для всіх постачальників ІТ. Я ніколи не писав нічого для фінансового сектора, але я був зайнятий, тому що вони думали, що банк потребує буклетів, текстів тощо. Давайте візьміть середню копірайтерку, дайте йому сидіти і писати в кутку. На одному з перших мозкових сесій Ром і я запропонувала ідею, що банк міг знайти спільну землю з кожним клієнтом. Ми домоглися реалізувати його: так ми були пара. Ми пишумо сценарії на найближчі два тижні, з принаймні п'ятнадцять символів, що надходять до банку і говоримо свою власну мову. Але Альфа-Банк мав такий внутрішній механізм прийому! У той час як ми робили відеопрезентацію, а ми отримали до Фрідмана, а Луц (це Фрідман, ми, Грінс не буде дозволено бачити його) ходи, обговорюючи його, кілька місяців пропущено. Через півроку ми зробили ці відео. Вибір директора було просто. Фрідман сказав: «Я хочу, щоб хтось інший, ніж Тимур для мене? й

Через чотири місяці завершено закінчення. Я не знаю, чому це зроблено, але Фрідман також вирішив створити в певній точці. Отже, він взяв про рік: від ідеї до виходу відео на повітря.

А за рік, ми робимо Наприклад, вони зняли роботу «похилого» для блендерів Braun. Німецький відео було надано, і нам довелося переробити свою раму в рамку: чоловіка такого і такого віку посміхається, голова блендерних спин, жінка блондинка посміхається, міксер спини. Супер творча робота! Ми робимо майже цілий рік, доки «Альфа-Банк» не дісталися до МВФ. А потім ми сказали, ОК. Вони можуть давати щось інше. І перед тим, що кожен день ми будемо говорити самі, "Окай, я побуджу досвід прямо зараз." . ?

Це, ймовірно, буде період, коли ви були, щоб говорити, студенти Амлінського. Що навчить вас?

Я думаю, що Рома відповіла по-різному... але я можу розповісти вам у власній розумі, що Андрей ніколи не навчав мене, що робити. Він любив бути непристойним, щоб кожен зробив все неправильно, і з його роботою він намагався показати, як це зробити. Він ніколи не прийшов до вас і сказав: "Чи це тут." Це не його стиль. Я пам'ятаю, коли Андрій назвав мене в передпокої і почав розповідати мені, як соромлюся я був, що я не був копірайтер, що я повинен думати про те, чи варто це зробити зовсім, і так далі. Я мав два такі ребукси в моєму житті: один з Ганці, інший з Амлінського. У цьому сенсі ви можете сказати, що він мав вплив на мене.

Який вплив? Чи знаєте ви щось?
Я дивлюся на речі, які я роблю інакше. Я зрозумів, що я повинен захистити їх, щоб я не просто змусити листи. Я отримав більш затребуваність моїх текстів, намагаючись зробити їх захищеними. Так що вони можуть довести до особи, яка обираються про них, які вони самодостатні. У цьому сенсі він переключив мене.

Але я б сказав, що Ганджа була більше вчителя до мене. Я був молодшим, коли я приєднався до Pilot Media, де Ігор був «реативним диктатором», як говорить його візитна картка. Я подав деякі буклети, щоб читати, і це був би зрозумілим. Небесно. Я все ще маю вдома. Відбувається справжня особистість за текстами. Він чудово знає тон спілкування з читачем, він був захоплюючим. Він не був тут, він може спати або пити на певному фестивалі, і ви читаєте слова, і ви знали, що він розмовлявся з вами. Ganja є найбільшим копірайтером. Жах і влада Ганджі лежить в тому, що він може писати абсолютно різні бренди (від Mercedes до Hands до Hands), різні в стилі тексти, але людина за ними відчувала себе окремо, одна особистість, одна харизматична енергія.

І тепер ви в ролі людей, які навчають вашій команді щось. Що ви навчаєте себе зараз? Що ви хочете від команди? Чи існують загальні вимоги?

Вони розповідають вам, що там : Я знаю напевно. Тому що я часто сперечався з деякими моїми підлеглами, тому що вони кажуть, "У вас однакові вимоги до всіх часів для текстів, слоганів, заголовків ... і є різні способи передачі, переглядів, стилів." Для цього я кажу: «Так, але не існує такого способу передачі думки, як не передавати думки на всіх». Якщо я не думав про текст, то це щось неправильно. Не скажи мені, що випадково підготовлені слова також стиль презентації. Я не вірю. Я вірю, що є поняттям. У тексті обов’язково необхідно мати певну ідею.

Що ми навчимо, ми не маємо системи. Я запитаю, наприклад, що всі тексти, які доводять мене, будуть вводитися в sans serif шрифт, і голос-over був висвітлений «болдом». І технічні ноти в італійці.

Всі письменники знають це, кожен сміється на ньому. Але мені так комфортно, коли це зроблено спосіб, що я кажу. Так, це технічний, формальний номер, але я вважаю, що якщо є замовлення в дизайні вище, то є замовлення в голові. Він думав про це, перш ніж принести його до мене. Коли ви організуєте текст на сторінці, ви відволікаєтесь від сутності написаного, і не дивно, мозок може будувати все логікою і сказати, "Чи щось неправда тут." Це те, що я хочу, і люди не люблять його спочатку. Але вони і мені потрібно. Якщо я швидко бачу щось в тексті, я буду швидко сказати мій погляд. Точна думка. І якщо вони плутають мене з довгою, дивно редагованою текстом, вони самі отримають неправильний коментар.

Але найголовніше, що ми хочемо навчити нас, якщо нам потрібно навчити їх, це те, що вони зацікавили для них, борючись за нього, хворим. Так що вони перемагають клієнта, будують ідеальні відносини з ним, цінують його. Я дуже хочу, щоб хлопці зрозуміли, що вони не сидять тут, як вільні художники в переході. Якщо вони хочуть зробити щось добре в житті, в цьому полі, то перш за все, вони повинні піти і виграти повагу однієї людини, дізнатися, які потреби клієнта, запропонувати: "Нехай мені вирішити вашу проблему сьогодні, ви будете вдячні за це, так наступного разу ви попросите мене зробити щось добре, що буде радувати мене і всіх". А потім це вийде.

Ви будуєте творчий відділ на основі принципів внутрішнього конкурсу?

Ноп. Спробуйте не робити це. Хоча різні пари в різні часи, коли ми відчуваємо необхідність, ми робимо задоволення від цієї теми, але, в принципі, ні. Ми намагаємося уникнути пітчингів агентства. І ми маємо різні стилі пар.

Я читаю десь, що ви пройшли ІКЕА з групи до групи. . й
Так, коли ІКЕА була найбільш активною, ми дали її на винагороду. Я маю на увазі, якщо пара зробив щось, ми відчували, як вона була гаряча, ми подарували їй ІКЕА. У той час, навпаки, ми довіряли її пара, в якому ми не були впевнені, надії, що цей клієнт вибачить їх, вони піднімуть, розуміли, що вони знають, як добре робити. Але найчастіше потім виявилося, що пара, дійсно, не дуже. Вона зробила "не дуже" ІКЕА, і з часом вона залишається.

Як багато пар ви зараз?
Сім. Ми вісім.

Велика команда. Сім пар – 16 осіб, і важко згодні з будь-якої єдності.
Може бути дуже багато. Дійсно, важко передати бачення всім. Це один. І по-друге, легше приховати в такому натовпі. Немає нічого.

Я думаю, що найкраща робота, яку ми не були більше чотирьох пар. Не дивлячись на те, що ми зараз стикаються набагато більші бізнес-задачі. Але для нас бізнес-цілі безпосередньо пов'язані з якістю. Ідеальний варіант, в якому кожен окремий учасник команди з великим обсягом роботи знаходиться в оптимальній формі, з одного боку не переробляється, а з іншого, зберігаючи себе в хорошій формі, ми і іншим, скажемо, три пари. Два, наприклад, регулярні великі клієнти для пари, плюс нові бізнес-проекти у вільний час. Ром і я можу зробити більше :-

Але це повинні бути люди близькі до рівня, і Роман сказав, що він не бачить такої важкої праці у молодих хлопців. Ви дійсно працюєте багато. Перенапруження, стрес - все це впливає на здоров'я. Чи варто це?

Головне – не «важка робота» – і, можливо, навпаки. Наш метод полягає в тому, щоб зробити триденний робоче навантаження протягом трьох годин. Головне - самолюбство і самозбереження. Ми ніколи не хотіли б бути в маленькому житті.

Чи варто це? Це можна сказати тільки в кінці життя. Кожен ризикує здоров’я самостійно. Життя – це така річ: вони вирощують старі та вмирають. Але ви його, і це йде, і ви витрачаєте на щось. Я не знаю, що ми будемо в 10 років. Але зараз, як і десять років тому, ми інвестуємо в отримання в деякій точці, що ми завжди хотіли.

Що ви завжди хотіли?
Моя початкова планка була для фільму. Початкові плани! Що було 15 років тому. Я знав, що я хотів піти в рекламу, щоб почати працювати як копіювальний апарат, щоб почати писати сценарії, щоб отримати на набір, щоб побачити, як працює директор, щоб спостерігати, зрозуміти і в кінцевому підсумку стати одним і йти до кіно.

Цей план було розкрито протягом тривалого часу без втручання. І тепер я маю можливість думати і вирішувати, якщо я хочу піти там. Тепер, по суті, кожен так викручений в кіно, які ви починаєте дивувати (до початку нашої розмови) якщо я повинен піти там. Можливо, час повороту 180 градусів. Бог знає його.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Для чого. "Ми хочемо перетворювати крісельну будівлю". Що потрібно зробити стілець? І ми, можливо, не знаючи про це, перейдіть, подумайте, кладемо весь наш життєвий досвід тут, приходьте і скажемо: «Ми думаємо, що таке крісло повинно бути». Або вони приходять і скажуть, «Що ми робимо?» Це, щоб створити компанію, яка виробляє ідеї. Історія

І звичайно, ви хочете мати багато грошей, багато будинків, автомобілів і сну. Я не знаю, скільки це робити з щастям.
Ми неодноразово говорили про професійну свободу. Ви задоволені рівнем професійної та особистої свободи, яка в даний час є?

Професійні, не завжди. У нашій роботі ми побачили нещодавно. Вони тепер чітко відчувають нервову руку клієнта. Коли ніхто не в новинах говорить про кризу слів кожні 20 секунд, це простіше дати творче агентство, що вони думають правильно. І якщо криза, то, на жаль, потрібно лікувати дуже відповідально все, що відбувається, що означає, що ми повинні боятися всього. Багато хто знаходить важко крокувати поруч і нехай професіоналів роблять те, що вони можуть.

Тут з «Петельинка» був одним з найбільш досконалих справ. В цілому, Ром і я можу вести переговори з клієнтами досить добре, тому що ми знаємо, що нам потрібно. Ми маємо великий зв'язок з InTouch. Після багатьох пар в нашому агентстві не вдалося працювати з цим клієнтом, ми закриваємо його. Я не можу сказати, що ми робимо Cannes для них, але вони дуже красиві, звичайні ролики, які ми любимо. Багато людей, коли вони дізнаються, що ми робимо, скажемо, "О, як остудити, нам подобається."

Як для особистої свободи... Я не розумію. Я маю на увазі, я можу отримати в середині дня? У теорії я можу. Я хочу сказати Ром. Всім буде розуміти, що якщо потрібно відпочивати, я збираю час для нього, і я буду випускати, тому що кожен знає, що в потрібний момент я повернуся назад або піти онлайн і зробити все, що залежить від мене. І це одна з принципів інстинкту, яку ми намагаємось проповідувати з початку: "Гуї, якщо ваша робота виконана, вам не доведеться сидіти тут." Ви не можете сидіти тут. Ви не можете зробити роботу тут. Але в потрібний час ви повинні бути в правому місці. Решта часу, ми не дбаємо про те, де ви знаходитесь. Але, на жаль, що ви можете застосувати до себе, не працює для всіх.

Я не відчуваю себе перепресованим, хоча моя дружина, ймовірно, думає, що я можу працювати менше. Я не можу сказати, що я відчував брак особистої свободи, пов'язаної з роботою. Навпаки, робота відкрила безліч горизонтів для мене: я був до багатьох місць. У Лондоні, Мумбаї, Бей, Сантьяго, Єрусалим та ін. Я зустрілася з дружиною знову (Юлія Конєва – директор з маркетингу Wrigley Russia – завдяки постійним професійним спорах з нею, я розумію багато речей і «дивитись» очима клієнта). Я ніколи не хотів піти в парк і писати підлімації.

Останнім часом на нашому сайті ви звинуватили про відсутність коми на зовнішніх планах InTouch й Що таке ситуація?

Булшит. Я вірю, що є авторські знаки. Що, перш за все. По-друге, я вчив, що заголовкова культура має на увазі, що сліди пунктуації можуть адаптуватися до його дизайну. Крім того, у мене був період, коли я написав поезії, опублікував трохи в Інтернеті на літературному сайті. На додаток до slag, було багато дуже талановитих авторів, які знаходили мову чудово, які нехтували формальною пункцією, вони грамотно зуміли його. Значення диктує правила.

І, в цілому, якщо ми сказали, що у нас є кома десь в неправильному місці, то ми не справлялися добре з рештою роботи, тому що людина не повинна дивитися на це. Або просто шукайте щось, щоб підібрати. Написав час, коли нам було занадто безкоштовно. Що робити - вартість великого виробництва. Я так шкода.

Я не найлімітніша людина в світі, але якщо хтось помилиться стрибками в оці, я відразу ж починаю бювет. І вибачає, що це типоти, які перевіряють написання не входить до слова одного з наших копірайтерів, не працюють. Цей фільтр досить для 99,99% випадків.

Роман сказав, що у вашій парі ви хороший поліцейський, і він подрібнює всіх, і ви розповідаєте про такі пристрасті!

Так, звичайно, я більше хорошої копії. Але я теж мав кваблів. І в цій точці, рівно навпаки буває. У цій точці рома дивує заспокоєння і бере контроль ситуації. Це, на мій погляд, є індикатором деяких добре виконаних пар, тому що коли я почав відпочивати, то Рома раптом змінює свою позицію і починає компенсувати свою жорсткість.

Я запитаю всіх, що питання. Чому російські творчі твори об’єднуються і продають свій продукт – право творчо? Після того, як є професійні організації - AKAR, ADCR. Чому немає кампаній?
Чому? АДКР стурбований цим, і намагається зробити щось: «Експрес Креативна школа» (коли були створені кампанії для реального замовника), семінари, майстер-класи ... Всі ці програми були, тільки не вдалося поточної фінансової ситуації.

А якщо ми говоримо не про фестивалі та майстер-класи, але про якусь інтегровану кампанію, творчі комунікації?

травень. Але коли у вас є достатня базова робота, ви не будете сидіти на поході. Якщо щось приходить до розуму, ви можете це зробити. Тексти пісень, а це означає: І якщо він не є, ви будете сподіватися, що хтось робить. Не існує можливості витрачати час на це.

З іншого боку, це може заощадити час, коли клієнт, право?

Я вірю, що життя знаходиться таким чином, що об'єкти реагують на стимул. Якщо об'єкти не реагують, то стимул не дуже сильний. Ми не так втомилися, що нам потрібно зробити клієнтів окремою, приурочною креативністю, яка продасть їм наші творчі здібності. Звісно, до цього часу прийшов.

Ферфрукчен розповів про історію виходу на український ринок реклами. Він сказав, що перед початком своєї роботи Франція приніс близько 2 лв до всієї країни, і він в перший рік «захоплення» 5, а потім 10. І перед тим, що локальні креативні директори об’єднали свої глобальні боси з «поганими клієнтами та бюджетами». Ця ситуація нагадує мені дуже багато чого, що відбувається в Росії. Може бути, ми не маємо такого роду, або ми маємо різну ситуацію?
Не існує такої особи. Але ми намагаємось зробити все, щоб ця людина з'явилася. Ми робимо все, що ми можемо переконатися в тому, що людина приходить, творчість як поняття не мертва, тому що ми боремося за це. Не дивно, що Месія прийде і принесе нам Канни ліон. Нам потрібна людина, яка з одного боку буде мати хорошу школу, а з іншого боку він з'їде щось між собою і хоче більше. І для цього талановиті молоді люди повинні приходити в галузь без страху. Не тільки молоді люди, сімейна ситуація яких дозволяє їм не доглядати за багатством і тому вони готові працювати протягом трьох років як юніори в рекламному агентстві, адже вони не знайшли нічого іншого в житті, але талановитих людей, які вважають, що це поле застосування своїх здібностей. Це має бути галузь, яка приваблює молодих фахівців. І ми часто повертаємо на телевізор, і не хочемо робити рекламу.
Ви можете попросити трохи особистого питання. Чи сниться ви Канни лев?

Посуд. Не що я спати і подивитися, але я сподіваюся, що я отримую його в якийсь день. Для мене, будь-яка активність, безперешкодна, без спортивних інтересів. І Cannes є неминучим етапом, в якому сенсі. Але вони не обмежуються. Це не те, що я хочу, щоб Cannes lion і retire. Іноді ви бачите левини, які ви не хочете.

Чи можна працювати на іноземну рекламну агенцію?
Ром і я на стажування в АМВ BBDO в Лондоні, беручи повороти. Не про те, що я пропонував їм на Густі і Економіку, якось пішли ніде. Але з іншого боку, я працюю самостійно, я не мав арт-директора. Все було організовано досить корпоративно: "Хто хлопець прийде сидіти, дайте йому брифи."

Я не бачив нічого іншого, крім одного – високий рівень професійної відповідальності людей. І, звичайно, працівники органів та паспорту, очей та мозку старші. У нашій країні реклама, творчість, в будь-якому випадку, вважається великою кількістю молодих людей, які ще не пройшли через безсонність молодого віку. Немає одного погляду на рекламу як галузь історії, досвіду. Є багато людей, але не старі люди, але це означає, що ви 40 і ви копіюєте. Але ви вирощуєте чоловіка. Багато людей потребують віку, щоб нарешті зрозуміти, що ви повинні думати про те, чому клієнт прийшов до вас.

На жаль, багато молодих творчих робіт вважають, що весь світ існує для того, щоб показати в обставинах. Вони не розуміють, що потрібно використовувати енергію клієнта, який прийшов до вас, як в Айкідо, для досягнення своїх цілей. Але головною метою є вирішення проблеми клієнта та вирішення його найкращим чином. Багато людей не слухають через свого віку. Вони не розуміють, як поміщаються на цю дошку шматки. У Англії я бачив людей абсолютного розуміння процесу. Вони не мають ворожого ставлення до клієнта, оскільки вони знають баланс потужності. Вони знають, що якщо вони роблять все правильно, вони будуть закриті, сповнені кристалічних олівців і золотистих левів, як і їх творчий директор. Але вони також знають, що без клієнта – без згоди – вони не будуть.

Відбувся скандал у світовій рекламній індустрії на рік і навпіл або два роки тому. Жінки не мають місця в творчості. Що таке положення?
Мій гріх. Я те, що вони називають сексисткою. Я не говорю, що не повинен бути жінкам в рекламних оголошеннях або в творчості. Бог заборонений. Без них багато буде хрустким.

Але кожен має зробити себе самостійно. Наприклад, реклама в цілому має абсолютно ідіотичну ситуацію в пивному бізнесі: 99% бренд-менеджерів на пиво в Росії, що становить 85% не менше чоловічого продукту, жінок.

Звичайно, є більш розумні люди, є менш розумні люди обох сексів, але я думаю, що це неправильно сказати, що професіонал повинен бути в змозі зробити все. Я не погоджуюся з цим. Є такі прецеденти, але це, на мій погляд, є рідкісним щасливим випадок. Видача.

Я думаю, що це частково тому, що у нас є це пиво оголошення. Солодкий і шаблон в розумінні чоловічих інсайтів. Ви не розумієте його, ви повинні знати його. Ви повинні піти на чоловічу кімнату в барі, після всього. На стадіоні, в сервісі.

Цікаво про те, що вони не розуміють ступеності чоловічого гумору, не розуміють, що людина потребує - коли він перебуває у своєму чоловічому світі.

Це смішний, коли чотири зрілих пивоваріння чоловіки приходять з агентства і неуспішно намагаються переконувати 6 милих і розумних дівчат на складі клієнта, що пропоноване відео буде цікавим для чоловіків. А потім ми йдемо в поле про «срібний шоколад», і є чисто чоловіча команда. Ось ми йдемо. Ось все вниз.

Я не скажу, що це специфічне, але це важко для дівчат. Це, ймовірно, завдяки тому, що дуже часто творча людина повинна бути в змозі захистити себе, боротися за свою роботу, розбитись. І жінки, переважно, надіславні та мирні. І деякі речі, які свідомо не закінчуються, бо вони знають, що вони будуть гострими, що різка розмова навколо неї неминуча. Також важко боротися з жінками. Ви повинні зробити це весь час. Креативний бізнес - для людей, але вони повинні бути готові до того, щоб отримати задоволення від самооцінки кожного дня. Для жінок, які страждають на чоловіків.
Але це не означає, що немає талановитих жінок. Asya Vuchetich, Luda Bausheva, і інші дивні, я бачив, як вони працюють, я бачив завдання, які вони отримали, і я бачив, що вони зробили з ним. Це надміцні творчі роботи. Є жінки-стратеги, які дозволяють чоловікам запалити пачки. Аракелова, Харіна.

Але в цілому я вірю, що жінки повинні залишатися жінками і чоловікам. Я був просто на моєму шляху, щоб працювати сьогодні, і ми маємо фітнес-клуб з входу. І звідти такі молоді чоловіки закачують довге, розкішне волосся, захоплені пишною оболонкою. Тренери є своєрідними для нудьгих дружин, які встигли протягом дня для фітнесу. І є людина Аполлон з головою Венери і курить тонку сигарету. Я думаю, що ми живемо в цьому дивному світі. Здавалося б, що чоловіки мають власний, жінки мають свій власний, нехай кожен буде себе. Чому це змішування, я не розумію. Не дуже крутий час... епоха цього унісексу. Я не отримую. Я дуже старий для цього. . й

Також прочитали інші супер інтерв'ю:

Щастя Андрія Амлінського

Роман Фірнер: «Проблема нашої реклами»

Оголошено Олександр Бренер

Стас Жицький: Мільйони не потребують сюрпризу і творчості

Ігор Луц: «Абсолютний щит не більше»

Dilyar Shaykhlislamov,

Веб-сайт

номінальний/interview/2009/06/03/52971