Сильне зірка Георгія Михайловича Вітсіна

VIA 23фотографії. Фотографії та листи.

1,1 км Серйозний клоун радянського кіно, книжковий коханець і скульптор, yogi і sage. Суть смішного, у власних словах він розумів тільки віком восьмого: «Дочка є великим». Миготливий - це природна потреба нормальної людини. Життя почуття гумору – це хвороба ... аномальна людина. й

2. Вітстін Георгій Михайлович – Народний артист СРСР (1990 р.), народився 23 квітня 1917 р. в Петрограді (за іншими джерелами в Теріокі, Фінляндії, що в ці роки був частиною Російської імперії) між двома революціями. Коли майбутній художник був вісім місяців, його батьки переїхали до Москви.
Його матір, Марія Матвєвська, змінила багато професій, вона самонаправила всі хори навколо будинку, так як її чоловік повернувся з війни, як тяжко хворий чоловік: він був газований і живий протягом короткого часу. Коли вона отримала роботу в якості квитка в Залі колон Будинок спілок, вона часто почала приймати сина на роботу. Ось де брав участь у мистецтві. Він був там, що він один раз свідчив ступеню свого улюбленого письменника Михайла Зощенко. Спочатку його розповіді прочитали поп-художник Володимир Генкін. Аудиторія перетворює шлунки з сміхом. Про це заявив автор. Зощенко прочитав свій гумор, як поетична робота, chanting ("Ас Вознесенський читає," Вітсин згадував) і ... пішов на стадію в повній тиші на збитку власного взуття.

З одного боку, Гоша була надмірною нервовою, сором'язливою хлопчиком, і з іншого боку, все зробило його сміятися. У класі він і друг, однаково смішний, перший загиблий, а потім, інфікований один, перейшов на сміху. І до своїх відмінних рад, вони звернулися з класу. Я повинен сказати, що Вітсин навчався в школі протягом трьох років, тільки в малюнку було чотири. Але він дуже добре відігравав на шкільному етапі, тому аматорські режисери радять вступити до деяких театральних університетів.

3. У І вступив до Школи Щепкіна на Малому театрі. Але через рік він був виведений словом: «Для дружнього ставлення до навчального процесу». Восени Вітсін знову пройшли іспити та вступи до Вахтанівської театральної школи, де навчався з 1934 по 1935 рр., а потім переїхав до московського художнього театру II студії, де навчався з С. Бірман, А. Благонаров, В. Татарінов. Після того, як він подав документи та вступив до трьох університетів, але вибрав «Похід». Через рік він пішов і, нарешті, оселився в театральній школі на Другому московському художньому театрі, де він був включений після закінчення закінчення. У фортепінці взяли участь актор. Про нього з задоволенням, і ніхто не міг уявити, що актор з такою блискучою сценічною кар’єрною кар’єрною кар’єрною кар’єрною кар’єрною кар’єрою може залишити театр назавжди заради кіно. Михайло Чехова в порівнянні з Вірином. І нікому, але знаменита актриса Seraphim Germanovna Birman, один з найсучасніших театральних педагогів. У театрі «Єрмолова» і блискучо відіграли сексуально-привабливого старого чоловіка-імпента у виставі «Флетчер» Тампер. Аудиторія впала на це виробництво з валом, особливо «на Вітсіні». Вони дізналися в офісі коробки, якщо він грає сьогодні, і тільки тоді вони купили квитки. Правда, були незадоволені. Після того, як за кадром з'явилася сердитися, переглядаючи гру з 16-річною дочкою, і вимагали зменшити «невинний текст». Прикольна річ в тому, що гра вже була записана двічі до, але вона не втратила свою пікантність.
Перший, навіть перед усіма режисерами фільму, особливий талант Георга привернув увагу своєї майбутньої дружини Тамара Федорівна, коли вона прийшла до поселень у театрі ім. Єрмолова.

4. У Не з цього світу.

У своїй молоді Георгій Вітсін був сексуально нездатним. У художній богемії тих років говорилося про те, як він, юний актор, взяв дружину від відомого Хмелева, який занурив його в повну відчай. Тим не менш, це зв'язок не тривало. У 50-х роках Віцин зустрівся з молодим театральним художником і пропа Тамара, і одружився.
Про те, як відбулося знайомство, говорить Тамара Федорівна Вітсіна: «Я не обрала його». Вибрав мене. Я чекаю на це. Вперше побачила його на фото на Театрі Єрмолова. Я пішов на роботу і всі митці пішли на тур. Під час очікування адміністратора я попросив дозвіл від опіки шукати на своїх портретах. Я прогуляюся по колу, я бачу один портрет, інший, третій. Прийміть до Віцину і раптом припинив. Шия довгий і виглядає як коня. Але я завжди зацікавився очима. Я бачу: у формі - звичайний, і в виразі - Я пішов знову на лобі. І знову припинив. Я ще не можу висловити те, що я навчився... Але коли театр прибув, я вже працював в підробці. Все було чудово, крім того, вона була на іншій вулиці. Я не можу пам'ятати, скільки разів ми бачили один одного цього сезону, але я не думаю багато. Він був, як кажуть, не з цього світу. Відіграли, не відрізнялися дня. Найголовніше в моєму житті буває Різдво або Великодня. З Я народилася в 6 ранку на Різдво. На великогабаритній плиті. А з тих пір я не був холодним взимку або спекотним влітку. І ось весна, на Великдень і навіть у віці двадцять років, я був досить славним. Я прийшов від мого пропа до театру, до пропсів. Моє знайомство з тортами та Великоднем. Ми сіли, сміхалися, і зліва. Відкриваючи двері, і він надходить з забарвленим яйцем в руці. І сказав він: "Дівчаті, Я прийшов до Христа." Ми поцікавили один одного три рази, подивимося на очі кожного іншого і зустрінемо один одному. Головне І на двадцять дев'яти дев'ять років я вже подарував Наташу.

З дружиною Тамара.

5. Умань Вицин завжди обробляється театр з великою ніжністю. Уже після того, як, нарешті, говорячи про те, щоб на сцені і пішли на кіно. Нема такого, як актор кіно, він сказав. На сцені, в живому спілкуванні з аудиторією. У грудях свого театрального досвіду Віцин знайшов заготовки для багатьох ролей. Молода стара людина, яка вшанувала загальну дочку, перетворилася в сер Андрія з Ю. Фріда Ніч. Британський прес, завжди ревнощі будь-яких адаптацій Шекспіра, піклується про цю картину, і про роль «російського актора Віпіна, який точно розглянув специфіку англійського гумору», але з помилкою в ім'я, але згадується в BBC програмі. Віцин прийшов до кінотеатру пізно. Він вже тридцять. Він сам пояснив це «необхідністю режисерів». «У мене був довгий ніс, худий фігура і клімсія, тому я не помітив. й
Але ось парадокс, потрапив в кіно за однакові якості: довгий ніс і худий малюнок.

Перший кінорежисер Георгій Вітсін був великим Ейзенштейном. Водночас Сергій Михайлович навряд чи усвідомив, що в величезному натовпі Івана Теремного, майбутня комедія зірка радянського кіно знята як опрічник.

р.

6. Жнівень В рамках проекту «Белинський» розпочався справжній фільм про кар’єру – Микола Васильович Гоголь в кінофільмі «Бельський»... Режисер фільму «Белинський» Григорій Козінцев, видаляючи фото Вітстіна, проголошено: «Основи! Гоголя ніс! Точно Гоголь. Підходить. Вицин в образі класики був настільки переконливим, що після парі місяців він отримав запрошення на Гоголь-2 в живописі Олександра Допова Глінка.

7. Про нас Однією з перших головних ролей, які перевірили Vicin для того, щоб був The Gadge у плівці того ж назви. Але доля відійшов від ролі романтичного героя і кинув його в руки комедії. У студійній передпокої він бачив асистентом з групи фільму «Старий плеєр». На ролі молодого футболіста Vasi Vesnushkin Vitsin прекрасно підходять. Яким був сюрприз режисера, коли виявилося, що «молодий актор» не 25 років, так як здавалося око, але майже 37!
«Невипадковий феномен» заслуговує на окрему розмову. У фільмі «Максим Перепелиці» та 17-річному героя гри «Добрий час!» Звісно, природа спробувала, але актор докладає всіх зусиль, щоб не втратити подарунки.

Психофізичний апарат Вицин завжди зберігають у відмінній формі. Перед тим як знімати той самий "Старий плеєр" на місяць щоденне тренування на стадіоні "розумити жир." І на решетарах збігу боксу Вітсін так розігнав, що він серйозно атакував Павел Кадочников. Кадочніков, який займається боксом професійно, автоматично реагував. В результаті Вітсин прокинувся тріщиною в ребері, але не залишила набір, і продовжував знімання, затягування грудей рушником.

Георгій Вітстін у фільмі «Старий гравець» 1954

р.

8. У У комедії «Ш тебе кохає», сценарій припускав комплексний епізод трюку на водних лижах. Підсумки повинні бути зняті, але режисер вирішив взяти Вітстін «на слабка». Разом з сценаристом, він покладав літеру з певного «фана Клави», в якому вона сказала, що вона особисто годинникала актора на водних лижах. Наприкінці листа був чіткий підказок про можливість тісного знайомства. Вітсин прочитав лист, домовився діяти, весь епізод працював блискучо, але в кінці він розповів про радісний режисер: «Назва дівчини може бути цікавіше придумати. й

Вона Loves You (Семіон Дерев'янський, Рафаль Суслович, 1956)

9. Навігація Улюблена роль - Балзамінов

Але це одна річ в 37, щоб грати 25-річний, і зовсім інший, щоб засвоювати глядача ще 20 років, але без будь-яких новихкутних комп'ютерних графіки. У живописі «Дружба Балзамінова». Фільмування цього фільму було заплановано в 1955 році, а єдиним кандидатом на роль підкорення Миша Балзамінова стала Гоша Вітсін, тривалий друг режисера Войнова за спільну роботу в театральній студії Хмелев. Але щось не зробилося, і скрипт був виведений в дуже довгий ящик. Після 10 років було можливість повернутися до проекту, а воїни запропонували основну роль... знову Вітсин. І був Георгій Михайлович, а два роки без половини. Він плоско відмовився, але Войнов наполягав: "Це 48 для вашого паспорта, але не навіть 30 за зовнішнім виглядом". Пристрій буде очищений ще п'ять років, а потім з світлом і т.д.

10. На відміну від більшості колег в магазині, щиро вірили, що « місце актора в фуршеті», Вітсін лікував своє здоров’я відповідально і відроджено. Я не був. У віці восьми років він перетягував булька під сходами і отримав антинікотиновий рефлекс для життя. Напередодні Нового Року я вирішив пити і зрозумів, що якщо вранці я хочу порізати, краще не пити!

Але найголовніше, йога. У ці дні, коли ніхто не знав, що це було, Vicin систематично і регулярно вивчив цю давню індійську систему. Обов'язкове очищення організму, правильне харчування, висока стійкість до стресу, щоденної підготовки і медитації, і строго по графіку і незалежно від обставин. Багато режисерів, які перетворюють волосся, коли після команди «Мотор!» Я маю настоятися на одній нозі протягом семи хвилин і сидіти в положенні лотоса."
Ігноруючи нагріту атмосферу, він приступив у сторону, працював його нормою і спокійно повернувся до роботи. Для такої фіксації здорового способу життя партнери лікують по-різному. Деякі були небайдужими, інші скептично, і деякі були досить суворими. Наприклад, Нена Мордюкова, який після епізоду поцілунки купця Белотелова з Балзаміновим «У тебе чоловіка?» Ви не п'яте, ви не димуєте, ви не молилися жінки. Ти мертвий!

11. Ковард, Ступід і досвідчений.

12.

13.00 р. Леонід Гайдай

Спочатку Ґайдай прочитав вірш про поахівців у Кравді, потім прийшов з трьома масованими героями і почав шукати акторів. На Коварді відразу вибрав Вітсін, і Ковард знайшов Stupid, побачивши один раз в циркулі чудовий клоун Юрій Ніколін. Знаходив, в особі Євгена Моргунова, Гаїді зустрілися з режисером Мосфільму Іваном Пирєвим. Четвертий герой - Барбос - зображений собакою Брех, який зіпсував артистів багато крові, не захоче виконати в кадрі ідеї Гаїді. Після того, як інший зіпсований береться, Моргуни пообіцяли заплутати шкідливу собаку в кінці зйомок. У наступній візьмуть участь інтелектуальні тварини ... покажуть актора в нозі!

р.

14. «Дог Барбос» був лише одним з п'яти романів гумористичної альманаки «Топ Серйозно», яка студія «Мосфільм» не мала особливих надії. Але німий ексцентричний короткометражний фільм Гаїді був відроджений успіх. Тітки та музика, францетний ритм та фантазійне редагування та, найголовніше, нові герої, які миттєво стали героями фольклору, історії та анекдоти. Зробляючи лов-ап «Трекери» розширив ситуацію універсальної любові і популярності. З усіх куточків країни були мішки листів, в яких Гаїді у ультімату зажадала зробити новий фільм про Ковард, Балбе і досвідчений. І в той час як сутність і справа, три в повній силі тимчасово мігрувалися до фільму Ельдар Рязанов «Подаруйте скаргу», де запам'яталися бої в ресторані

15.00 р. Неприємний закон радянської планованої економіки. Легка промисловість відреагувала на потенційний попит і швидко налагоджене виробництво з символами «стриптиз»: Сорочки, маски, іграшки, календарі. Один з таких календарів виловив очі митців «Союзмультфільму», і Коварду, Ступіду та Досвідчені перетворилися на страшні лісові хроби з мультфільму «Бременські музиканти».

16.00 р. Аудиторія сприймала їх як єдиний істота, що нагадує комічний серпент Горнич про три голови, і навіть придумала ім'я для нього - Вінімор (від перших літер прізвищ). Що таке тріо? Клоун від Бога, людина-свята Юрія Нікуліна (для нього фільми Гаїді стали початком своєї кіно кар'єри), спокійною, спокійною, переконливо закритою Віцином є художником з відмінним театральним навчанням і твердим кінодосвідом, і гучністю, втручанням в все, часто неприпустимо в зв'язку Євген Моргунов, який, перед або після ролі Досвідченого, на жаль, нічого не грала.

17.00 р. Вже під час роботи над «Операцією I ...» Гаїді думав про завершення пригод своїх героїв. Директор мав складні відносини з Моргуновим. Він був примхливим навіть на "Трекери" і на фоні "високої популярності" почав дозволяти собі багато як на множині, так і за її межами. Так на своїй картині «Ділова людина» (за оповіданнями О. Генріха) Гаїді не брали, хоча Нікулін і Вітсін грали відмінні ролі, проте, окремо.

У комплекті "Операція I ..."

18 років Однак аудиторія вимагала, влада натискала, і скрипт був знайдений.

Кавказька в'язниця

19.00 р. Коли Миколай читав сценарій «Кауказької в'язниці», він спочатку відмовився від зірки в «це неспадщина». Але Гаїді переконували його і інші, що сценарій буде тільки основним полотном, на якому кожен має право на стрункість як багато вигадок, трюків і гаг, як він може винахідитися. І для стимулювання уяви своїх «ко-авторів», за кожну ідею директор обіцяв виставити запас на пару пляшок шампанського. Згідно з усними легендами кінематографістів, Ніколін заробив 24 пляшки, Моргунов - 18, і Вітсін - 1, оскільки він не схожий на шампанське. По суті, Георгій Михайлович не менш прославився своїх колег. Саме до нього ми побачимо крі «Поведінки!», що летять з дверей Котуди, трюк з огірком і слонгом, хустошком Варлі, який відлякується Ковардом, і, нарешті, знаменита сцена під девізом «Подарувати смерть!», коли герої будують живу стіну перед дросельним автомобілем. В цілому, труси винайшли так спонтанно, що було важко визначити саме те, хто придумав що. Наприклад, величезний шприц, що залишився після ін'єкцій в асах досвідченого приходу з Нікуліном, але той факт, що шринге буде гойдалкою, є знахідкою Віцину.

(Березня)

20. "Каукас Captive" - це улюблений російського кіно з 1967 року до теперішнього дня. У році релізу фільм зайняв 1 місце в касі боксу, збираючи 76,5 млн глядачів з екранів. На жаль, апотеоз три був його кінець.
Ґайдай прийшов до висновку, що не можна використовувати ці типи без самоповторення. Крім того, на множині «Тюсонера» він мав великий скандал з Моргуновим. Євген Олександрович прийшов на сайт, в оточенні блокування вентиляторів і, малювання, почав робити зауваження до режисера, викликаючи захоплену реакцію з навколишнього середовища. Gaidai різко замовив режисера для видалення всіх сторонніх людей з сайту, Morgunov заснений на штангу. Ґайдай також відлякув і перед актором, щоб вийти з сценарію режисера, всі інші епізоди з ним. Ще раз зустрілися з Віцином, Нікуліном і Моргуновим на екрані, але не на Гаїді, а в фільмі Карелов «Сім Старим чоловікам і однією дівчиною».

Р

21. «70-ті роки свого часу. У нашій країні популярність кінохудожника часто визначається кількістю «крилих фраз» започаткованих ним з екрану до людей. "У ранкові гроші - в вечірніх кріслах!" ("12 стільці"), "Романти не мають жодного напою з" ("Чому не можна"), "Нехай швидко всі печери!" ("Санніковська земля"), "Так, так... OBHSS!" ("Гентльмен удачі") - це все Віцин. І як апогей популярності - запрошення стати гість телевізійної кабіни "13 стільці" поет Odysseus Tsypa.

Разом з іншими популярними артистами, він потурав країну з програмами «Кораде кіно» та національними концертами. На одному з цих подій я зіткнувся з молодим співаком, що стоїть за сценаріями: «І я переглядаю тебе, Георгій Михайлович, дізнаючись про професіонала, щоб відчути стадію та аудиторію», - сказав художник Алла Пугачєва. У 1990 році вони знову закривали — у «останньому списку» за звання Народного артиста СРСР, який зумів підписати Горбачів перед Білловським лісом.

118152р.

22. Останній раз Вицин зірвав у фільмі в 1994 році, в одному з перших вітчизняних «горрор»: «Хагі-Траagger». Іноді він виступав на національних командах «гуморів» у колишньому театрі актора – жартував, що він заробляє для годування бездомних собак.
Я дуже любив тварин. Всі навколишні жителі (птихи, коти, собаки) знали саме години, коли він вийшов на корм, і зібрав перед входом. Сім'я тримала дві папуги і собаки. "Чому ти працюєш?" Про собаку Віцин у всіх сердцях повідомили, що вона знає, як сказати «мама».

Георг Віцин на себе
«Я, як правило, дуже відповідальний, пацієнт і неагресивний. Я завжди повертаю другу щоку і не бійся. Просто тому, що це християнське мудре правило. Іноді мої собаки прикусити мене, і я пробачити їх – вони все так нездатні, ченці. Я не вибухнула. Нерв може дати, але я намагаюся не пускати його. Моя температура не така, що пристрасть грають. Я боїться їх.

Джордж Віцин на тварин
«Це собаки, вони люблять ліки: вони лікують, вони рятують людей, зміцнюють нервову систему. Після вісімдесятих, кожен повинен мати собаку. Вона буде зберігати вас, вона допоможе вам щоденно працювати краще, ніж будь-який лікар. й

Георгій Віцин на жартах
«Небезпечні шоки. До війни ми купили Сева Якут. Поблизу. Я жартував: «Так, Тоні, всі ролі будуть мінятися!» Поки він пішов під водою. Я ледь врятував його. А потім я дивився, ці жарти добре? ?

Георгій Вітстін на політику
«Ми вже встигли все, як трупи, так і зміни влади. Так багато людей, так багато людей, тому багато людей. Я не можу сказати, якщо у нас є найкраща влада або гірше. Після того, як я не дозволяв аналізувати сечу і гіпс мозку. й

Георгій Вітстін на долі
«Я вірю, що людина пропонує і Бог розмовляє?» Це обов'язково обов'язково вірити і не припустити ... в vain. й

Георгій Вітсин за популярністю
«Ви можете вбити любов, увагу і славу. Як багато хороших акторів загинув, коли вони почали переважати, популяризації. Вони не можуть стояти. нервова система акторів слабка. Так я дізнався в своїх тендіях, які якщо фем'яні креветки, ви повинні приховати. Як вбити себе Шукшин? Я не можу відпочивати. Він був відправлений в санаторії і він пішов далеко. Робота і робота. Світ зробив так, щоб найсильніший вижити. Не в інтелекті або таланті, але в фізичних умовах. Олег Даль помер, Висоцький помер, і інші живуть.

У 1990 році Георгій Вітсін отримав звання «Народний артист СРСР».

З другої половини 90-х рр. Вірцин не з'явився в фільмах, останній фільм з його участю - "Хагі-Траггер" - був випущений в 1994 році. В останні роки Віцин з'явився лише в гумористичних концертах Театру актора і жив у досить тісних обставинах. Вініцин сказав про себе, я завжди намагався не привернути увагу інших до себе. Чому б ви зателефонували очі людей?

Він кладе на сіру капелюшку, натягнувши ковпачок на очах і спробував поєднатися з натовпом. Починав давати шлях. «Я не Георгій Вітсін, я його брат», - став актором У вас є такий чудовий брат, який ви теж маєте право насолоджуватися його полум'ям. Приходьте!

Вицин не потребує полум'я. Він пориває від неї. Прихильники з обертової публіки в квартирі або відокремлені в природі з м'якістю. При відкритті Музею трьох акторів Юрій Нікулін припинив на презентацію Георгію Вітщину. І я знайшов колегу на дивані. «Гоша, отримайте, поїдьте у музей», - сказав Юрій Володимирович. «Ви повинні носити штани», - сказав Вітсин. «Що ви не зносите штани взагалі? «Ви повинні носити інші штани». І перевернулися до іншої сторони. Але після того, як він запакував і вийшов в будь-яку сторону.

Останнім часом Георгій Михайлович зняв у 1994 році фільм Андрея Бенкендорф «Основні історії». Тоді він розповів глядачам, переважно з оповіданнями Зощенко. Він може мати автомобілі і котеджі і гроші. Але він мав інші інтереси. Він був досить. Він жив скромно, він ніколи не мав пристрасті до одягу і автомобілів. І для їжі і їжі для собак і голубів, які він прикрашений, був достатнім. Він був неможливим у вірному розумінні слова. Не знаю, що Віцин навчав роботи Оді, Горасу, Плутонії, Петрарха. Він зачарував астрономією і дивився через телескоп з балкона на Арбаті кожен вечір. Він був ветераном. Я не забрав ніяких ліків або з'їсти м'ясо протягом 30 років. Це, мабуть, причина смерті актора. Коли він був прийнятий амбулатором до лікарні, вони почали ін'єкційні антибіотики, фаршировані різними препаратами.

Після загострення серцевих захворювань митець був поставлений в районну лікарню. У 83-річчі Георгій Вітсін приніс сина-в-праву Олексій. У звичайному номері розміщено пацієнт. Сусіди були настільки щасливими з відомим пацієнтом, що вони відразу почали вимагати автографів, жартів і жартів від нього. На думку родичів, медичний персонал також показав підвищену увагу на Вітсину, «як би Георгій Михайлович не мав належного догляду і медичну увагу там».
Наступного дня президент Союзу кінематографістів Микита Михалков перебував у справі - Георгій Вітсин переведений на спеціалізовану московську клініку. Він був розміщений в одному номері в лікувальній палаті. «Георгій Михайлович був дуже радий увагою лікарів», - сказав син-в-прав Олексій Вітсіна. Це дійсно небо і земля в порівнянні з районною лікарні.
Лікарі довго не змогли визначитися з діагнозом - інфаркт не був підтверджений, але не видалений. За його словами, Георгій Михайлович за останні дні був оптимістичною, йому було дозволено прогулятися, дивитися телевізор. Дочка Наталії була в клініці щодня. Дружина Георгія Вітсіна Тамара Федорівна не могла відвідати чоловіка, адже вона також відчувала себе погано: вона не залишила будинок.

12 жовтня в рамках фестивалю «Комсомолська правда» відбулася зустріч представників кінорежисерів та журналістів. Тим не менш, його сім'я не приймала допомоги, пояснюючи, що Вініцин сам відмовив пожертвувань.

Георгій Михайлович з дочкою Наталії

23. 22 жовтня 2001 року актор помер. Пам'ятник, який був зведений на могилу на Ваганкове кладовище, був побудований на національні гроші, які актор не прийняв під час свого життя.

Джерело: