2152
Пам'яті Нікулін
Юрій Ніколін народився 18 грудня 1921 року в м. Демидов, Смоленська область. В першу чергу, коли я був шість років. З тих пір я любив цей чарівний світ для життя, він згадав.
На фото: Юрій Ніколін бере участь у шкільній аматорській мистецькій діяльності.
Уві сні свого сина стати клоуном батьками Юри, Володимиром Андрєєвою та Лідія Івановною, які давали багато років до театру та циркуля, серйозно пришивали його костюмом і пішли відвідати. Після того, як громадськість, молодий клоун вирішив попасти, щоб зробити всіх сміятися. Після трьох осені сміху не звучали, але мама одного з дівчат запитала: «Що він, суд?» Так Никулін згадав свій перший досвід у книзі «Найважніше». . . ?
На фото: антиповітряний пістолет Юрій Ніколін (2 зліва в 1-му ряду) під час війни.
У віці 18 років Нікулін приєднався до армії. Воєнна служба розтягувала на сім років: він брав участь у фінській поході і в Великій Вітчизняній війні, пережили блокад Ленінграда, зустрілися, спалювали в баку.
Після війни Юрій Ніколін вирішив ввести VGIK. «Я прийшов в інститут повністю спокійний, впевнений в моєму прийомі. Я прочитав, поему, але я не дозволяв читати про це, у відповідь я чув: Ти знаєш, comrade Nikulin, є щось у вас, але ти не підходить для кіно. Не пропустіть, що нам потрібно, згадав Юрій Володимирович.
1 990 Р
Аспіруючий художник запам'ятував свою другу пристрасть - цирк. Нікулін заявив, що в сімейній раді тривалий час обговорюється, чи не вступати в студію. «Мої мами, що скасовуються до театру, беручи, що рано чи пізно, але я буду щасливою. Мій батько мав різну думку. Він наполягає. Ви можете експериментувати в цирку.
Юрій Ніколін на одному з перших виступів в циркулі зображує «люда від громадськості», який вперше сідає на коні (1947 р.).
На відміну від VGIK, в студії клоунінгу на циркулі Tsvetnoy Boulevard він був прийнятий відразу, а в стажах він взяв знаменитий олівець. початківець-художник для решти свого життя запам’ятовував ковенант свого вчителя: «Клоун повинен здатися стюардеси, ніж тих, хто сміється на ньому ... здається, але не бути!»
Вже кілька років для молодого клоу, щоб знайти його образ гармонією з його характером. З часом Нікулін реалізував, що його характер не потребує особливого макіяжу: досить відтінити повіки і відбілити кінчик носа.
Протягом багатьох років партнер компанії «Нікулін» в арені Михайло Шуйдін. Легендарний клоун дует - наївна флегматична (Nikulin) і його булінг подруга (Шуйдін) - з'явився в групі тренерів Pencil.
«Олівець вчив нас багато. Ми навчилися мудрості циркового життя. Ми навчимося приймати серйозно і ретельно кожен знайдений смішний трюк, можливість його використовувати в потрібний час, згадував Миколай.
Клоунна пародія з ромашкою Джигіт була виконана відразу після того, як кількість вершників і тому мала особливий успіх. До речі, тітні коні були зроблені за ескізами Ніколіна.
174808
Реприз «Пам» Юрій Нікулін при накачування автомобільного колеса.
Ідеї нових чисел Нікулін і Шуідин часто підказали самі пропси. Так з'явилися репризи «Змія», які клани побачили в різках гуми, і «Батт», пропаки, до яких отримали художники в подарунок від власника японського ресторану під час екскурсії.
У циркулі Нікулін зустрівся з майбутнім дружиною Тетяною Покровською. Студент Академії Тимязьова запрошував аспіруючий художник, щоб побачити число, в якому він повинен був зображувати людину з залу, який хоче дізнатися, як їздити на конях. Тим не менш, що вечори не вдалося: Нікулін під копитами коня. У лікарні протягом декількох місяців, а через шість місяців вони одружилися.
Тетяна, яка прикрашала цирк, стала чоловіком справжнім помічником і радником у професії.
Пізніше Микола очолював свій улюблений цирк на бульварі Цветной, де працював всього 50 років.
Головний директор Московського цирку на светному бульварі, народний артист УРСР Юрій Нікулін, залишаючи офіс, залишає його «депутати». 1 грудня 1984 р.
На фото: Юрій Нікульін як Альберт Клячкін з партнерами Анатолія Грачкіна (ліворуч) і Віктора Громобоєва (праворуч) в фільмі «Вразливий» режисер Юрій Чулюкін, 1959.
Але мрія кінотеатру Юрія Нікуліна не залишила. «Для дитини я вірю, що тільки геніальні люди можуть виступати в фільмах, і я звичайний хлопчик, де є мрія про кіно», - сказав актор. Однак успіх перших ролей в фільмах «Дівчина з Гітарою» і «Нездатний» дозволило аспіруючому актору сказати самому: «Переповіді я можу діяти. й
Першим великим успіхом Нікуліна в кіно асоціюється з ім'ям Леоніда Гайдая, який запропонував актору роль в комедії «Дог Барбос і незвичайний хрест».
Під час вибору акторів директор першої пилки Nikulin, він сказав: «Не потрібно шукати Stupid». Нікулін – що нам потрібно. Так була легендарна «тройка»: Ковард (Георґе Вітсин), досвідчена (Еуген Моргунов) та Балбе (Юрій Ніколін).
На фото: Ростислав Плятт (ліворуч) і Юрій Ніколін (праворуч) на множині фільму «Ділова людина».
Через кілька років Ґайдай знову запросив Нікуліну працювати разом. Цього разу актор отримав роль у фільмі «Ділова людина» на основі романів О’Генрі.
"Операція Y" або інші пригоди Шуріка" Гаїді вирішив, що більше окремих фільмів про Стуж, Ковард і Досвідчені не стріляти. "Достатньо. «Тройка» стає застарілим, прийнятим режисером.
р.
А в «Кауказькій в'язниці» Гаїді запросив акторів тільки «відновити фільм». «На жаль, непристойно популярний». На екрані згадувався період нашого підйому і водночас кінець нашої спільної вистави на екрані.
Роль старшого економіста Семена Горбунова у фільмі «Дамант Арма» написано спеціально для Нікуліну.
На фото: Інна Гуля як Наташа та Юрія Ніколіна як Кузьма Кузьмича в фільмі «Коли дерева були великі».
Юрій Нікульін відігравав свою першу драматичну роль у фільмі Лева Кульянова «Коли Дерева переважає великий» – Кузьма Кузьмич Йорданов, дестродден колишнього фіксатора, який претендує на батьківщину Наташи. І хоча актор мав сумніватися, чи може він відігравати роль, він зумів створити дуже дотик образу.
У роботі на кінофільмі «Ком до мене, Мухтар!», в якому Миколай відіграв поліцейський Глазичев, знову довів актора: «Найважніше грати з дітьми і тваринами, вони не більш натуральні. й
р.
На фото: Юрій Ніколін як солдат Nekrasov
Сергій Бондарчук запрошував у своїх картинах кілька разів, але актор і режисер зуміли працювати тільки в 1976 році. Юрій Володимирович відіграв Приватний Некрасов у фільмі «І боролися за батьківщину».
На фото: Юрій Ніколін як Лопатін і Людмила Гурченко як Niki у фільмі, режисер А. німецького «Дві дні без війни».
З пропозицією Олексія Німецького програвати Лопатін в «Дні дня без війни» Нікулін також хотів відмовитися: «Я старий, і темперамент не такий же.» Тим не менш, герман зумів його віддати.
р.
На фото: виконавець головної ролі Крістіна Орбакаїт та Юрія Нікуліна на сцені з фільму режисер Ролан Биков «Зроблено».
Крістіна Орбакаїт, яка зіграла з Нікуліном в кінофільмі «Зроблено», прийнята: «Я дуже вдячна долі за зустріч Юрія Володимировича в дуже важливий період становлення людини.» Я завжди пам'ятаю своє незвичайне тепле втілення і вигляд. й
21 серпня 1997 року у віці 75 років На всіх питаннях про щастя, великий клоун відповів: "Я тільки дуже щасливий, коли люди навколо мене сміються. й
Відомі лапки:
Не пропустіть помста на людей. Дуже задоволена. І вони не вижити його...
Якщо кожен з нас може зробити іншу людину щасливою, принаймні одна, кожен на землі буде щасливим.
Багато хороших речей можна зробити, якщо ви в гарному настрої.
І ми, хлопці, будуть мати наші перемоги. Головне, що вони не озброєні.
Часом ви кладете щось біля завтра і подумайте з жахом: завтра майже кілька годин!
Багато хороших речей можна зробити, якщо ви в гарному настрої.
Почуття сміху – радість. Щоб викликати сміху - це гордість мені.
Я завжди був щасливим, щоб люди сміхалися. Він, хто сміється з добротою, інфектує інших з добротою. Після такого сміху атмосферу стає різною: ми забуваємо багато проблем життя і незручностей.
У моєму житті це була справа, яка відіграла вирішальну роль. Аналізуючи минуле і мислення про це, я прийшов до висновку, що це відбувається тільки тим, хто шукає, хто хоче, хто чекає на зовнішній вигляд цієї події і робимо все в їх силі, щоб виконати свою мрії, бажання.
Не чекайте життя, щоб навчити вас.
Ніщо втрачено в природі, крім надії.
Юрій Ніколін у школі
Що таке доля? При переході двох поїздів на одну трасу. Політ на високій швидкості вночі, ненавикористання, що ДТП можливо. І поки вони не збігаються. Чому? Я не знаю долі!
Що таке нещастя? На мій погляд, втрата найближчих людей.
Я вже відіграв свій час, тепер - додатковий час.
Я хотів би сказати пізніше, що він був хорошим чоловіком. Що не означає, що я завжди люблю. Але доброта настає перше.
Я люблю навчання від людей. І прийміть, що вони мали. Але мій найбільший вплив був мій мама і тато.
р.
Молодий Юрій Ніколін, 1930-ті роки
Під час вступних іспитів до VGIK в 1946 році Юрій Нікулін був вилучений з другого туру, а голова Приймальної комісії, режисер Сергій Юткевич категорично зауважив: - Молодий людина, намагатися вступити до деяких театральних інститутів. Ви в повній мірі ненаряддя для фільму, тому забути про це назавжди.
Немовля Jutkiewicz ...
р.