Кавказька в'язниця - історія фільму

1 квітня 1967 року відбулася прем'єра комедії «Кауказький в'язь».

Наталія Варлі згадує: Я завжди носила 290 кілограмів циркового обладнання з мене, щоб стріляти надії, що десь під час перерви від роботи я б перездрився. Я не хочу залишити цирк навіть за короткий час. Але це не вдалося. Незважаючи на те, що в картині було досить складнощі. У кадрі, де я стрибую з вікна Сааховської дачі, стрибаю з плівкового крану, з великої висоти – вішати на тонкій мотузці. Свінгер. Я можу легко застібатися на крані і стіні.

Тоді я мав ситуацію, де гальма не вдалося, коли я їздив на машині і три люди заблокували мій шлях. Я мав гальмувати різко на певній лінії перед камерою. Працюємо. Ми починаємо знімати - в останній момент гальма не вдається, і я дивно не вдарив оператора, не зламав себе ...

, Україна

Або лазіння епізод. Гаїді мав ідею, що Ніна, перед стрибком після Шурика в воду, перші стрибки на коні, потім на піддоніці. Але після того, як я впалу мій кінь перед екіпажем... І Ґайдай вирішив зупинитися з ризиками. Вода більш райдужна, легко зловити холод. Спочатку вони бажали вийняти трюк - добре, це не зайшов в будь-які ворота, я не згодні з такою заміною. Тоді вони знайшли дівчину, яка виглядала мені, вона сказала, що вона була майстером плавання. Вона стрибала і ... почав мити - вона не могла плавати, вона виходить, але дійсно хотів зняти. Я в кінцевому підсумку дозволяв стрибати з розуму. До речі, я не пам'ятаю себе, але як Саша Дем'яненко і я сидю після плавання і шуддера. Ми дійсно струшуємо. Те, що ми повинні виглядати волого на екрані. Але день був гарячим, і волога випаровується з нас миттєво. Так ми поливали з річки, і в ній є сім градусів. Після цього виконання я заливав спирт і змушений пити, щоб уникнути захвату. Як я отримав на табір, де жив, я не пам'ятаю.

Як для моїх відносин з Трійкою... Вони допомогли мені багато, але вони теж болять мене багато. Я був молодий, сором'язливий. Коли вони перевозили мене в рамці в сумці, вони заштовхують і тьмили мене так багато, що я просто обхрещений сміхом ... в сумці. Режисер і я провів довгий час переозброєння сцени, де я сміюся в Шурік, який вирушив у спальний мішок з виворітного боку. Я сміюся, вони починають пагони – я «перехрестя». А потім Гаїді погодилися з Моргуновим. Вони стояли за камерою і одночасно з командою «Мотор!» підняли футболки і подряпинили шлунки. На пам'ятці величезного живіт Моргунова і сонник Гаїді, я почав мати тангтру.

1 квітня 1967 року в Москві відбулася прем'єра кавказької в'язниці. Успіх живопису був глухим. До кінця року на касовій касі з’явилась 76.54 млн. глядачів, що дозволило упевнено приймати фільм. Всесоюзна слава прийшла до Варлі.

Варто відзначити, що, незважаючи на такий величезний успіх фільму «Каукас в'язниця», сам Варлі отримав премію за неї вперше в 200 рублів, плюс ще 100, коли успіх повторився.

Коли скрипт «П'єсон» був переданий читати Юрій Нікулін, він категорично відмовився з'являтися, сказав: це неспроможність! Тим не менш, Гаїді запевнив, що в процесі роботи разом вони перетворять сценарій, роблять його багато власних хитрощів. Ось як це сталося. Gaidai платила за кожен трюк, який він придумав з двома пляшками шампанського. В кінці Ніколін заробив 24 пляшки, Моргунов – 18, і Вітсін тільки один, тому що він не схожий на шампанське. По суті, він прийшов не менше хитрощів в кіно, і вони були всі високі класи.

Вітстін Г. нагадує: Пам'ятайте, що епізод, коли я звернув двері і вилетів з вікна? Я доданий один дотик - ковардні мухи і шаути, "Посуд!" Або ще одна імпровізація, коли я проходжу після Варлі і залякаю шарф, який знизив її. Дуже добре запам'ятовується аудиторія. І я просто ходив з образу - з самого початку, то я повинен бути боїться всього, навіть головки Я також прийшов з огірковою сценою під час зачіски нас Шуріком на погану. Я падаю з рогатого, огірок залишається в руках, а струганий мух. Один з моїх улюблених – “Стан до смерті”. Пам'ятайте, коли три з нас прожили руки і заблокували дорогу Варлі? І я зустрію між Моргуновим і Нікуліном. Кожен нагадує мені про цю...

На додаток до епізодів, описаних вище, Vitsyn взяв активну участь у надходженні інших. Наприклад, в епізоді з ін'єкцій, він радий зробити шприц в асках досвідченого сходу в різних напрямках. Цей епізод був винайдений Нікуліном (він навіть приніс величезну шприц з цирку до Джейнта), і знятий таким чином. Крупним планом знімають обличчя Моргунова, а за ним ноги встановлюють стілець, який знімають сидіння і кладуть звичайну подушку. Він був в ньому, що шприц був застряг, і Нікулін, лежачи під табуреткою, породжений ним в різних напрямках з рукою в рукавиці.

«Кауказький полон» став фаворитом сезону, що займає 1 місце в касі в 1967 (6.54 млн. глядачів). Проте, незважаючи на цей успіх, він став останню плівку Л. Гаїді, де він придумав тріо. Пізніше режисер сам пояснив мотиви, для яких він «дед» trinity: «Диховичний (сценографія – Ф.Р.) сказав мені: Ви, Леонід Іович, знайшов такі види – досить для життя». Вони можуть бути розміщені в будь-якому місці, навіть в просторі. Так, ми ще могли б стріляти. Але до цього питання я зазвичай відповідав: «Все, матеріал працює». Не можна працювати без повторення. й

Але я можу сказати вам реальну причину: там був риф в гурт. Я зустрілася з Моргуновом. Він також сказав про «Трекери»: «Я не буду діяти в цій ролі». Що не сподобалося. Але без Могунову ансамбль згортався. І у мене є багато листів з глядачів. Кожен хоче бачити нові фільми з трьома... Що робити? Я мав піти в Пирєв і пояснити ситуацію. Іван Олександрович підтримав мене: «Так, ви не можете знищити три!» Ви, - каже він, "Не хвилюйтеся. Я збираюся над Моргуновим. Пирєв назвав його, очевидно, шліфується належним чином, і Моргунов прийшов на набір. Але знову з комісією. «Ви, - каже мені: «Не думаю, що це був Пирєв, який зробив мені фільм». Я не піклуюся про Пирєв. Потрібні мені фільми, говорить Сергій Бондарчук. Після того, як вони разом, на той же курсі, навчаються в VGIK. Тоді робота здавалося б добре йти. Немає змів, які

р.

Але коли вони почали зйомки Полонина Кавказу Юра Нікуліна читати сценарій і сказав: Я не схожий на це. Що він говорить, є спекуляція на троїці, і все це. "Окай," Я кажу, "Юра, це буде останній фільм з вашим тріском." Але цей фільм буде, чи подобається вам чи ні. Ми не сварилися з Нікуліном, але я вирішив собі: час загорнути.

А потім на комплексі «Присонер» був аварійний, який був фінальним акордом спільної роботи. Моргунов прийшов на зйомки з вентиляторами. Я кажу режисеру гурту, «Зібрай всі замкнені!» Сморгунов майже мучить на мене. Я зробив сценарій директора і перекресив всі сцени з ним перед Моргуновим. І пішов з фільму. "Чому це," Я розповім Відправте Моргунов до Москви. Він не буде знятий. Так мій три... В принципі все ще можна її стріляти. Я мав різні ідеї...

В. Згадуємо: Гаїді захотіли Саахов бути гранатометом, пародіями. Я зрозумів його... Але я не згодні з цим. У фільмі грали відомі три - Ніколін, Віцин, Моргунов. Все пародія, гротеск, умовний, звичайно, прямо належить до них. Щоб перемогти з ними, намагатися «розірвати себе» буде, ставити його м'яко, незворотно. Але найголовніше, не варто. Я мав поставити Саахов на іншу сторону ваги. Всі умови повинні бути передані до трьох. Я серйозний, інакше я просто загинув як актор. У цьому сенсі був наш спір з Гаїді про сцену, коли Саахов, неуспішний зал, використовується водою. Gaidai запропонував максимальну ексцентричність в цьому епізоді. Я запропонував серйозності. Мій син серйозний, він не розуміє, як відкинути його суддю. Сцена була знята, і єдиний концесій Гаїді був квіткою за вухо, який, однак, тільки підкреслив свою серйозність, і це, радий бачити, давав необхідний комічний ефект.

Зовні – в жестах, виразах обличчя, голос – грала певну людину. Подруга, яка живе в одному з кавказьких республік. Я відписав від нього роль. І він був дуже стурбований, що він не визнав себе і відступив. Цей друг шахти, до речі, був перегляд фільму і не визнавав себе. Він оцінив фільм і сказав, слухайте, чудово! Як подібна, як подібна! Нагорно-Карабах на Кавказі! . . ?

Ще один друг шахти — до того часу я вже відіграв Кавкази в декількох фільмах — порадив: «Не ходите до Кавказу, вони будуть вбити тебе». А коли я зіграв Саахов, то й той же комрад сказав: "Дуже зараз вам не доведеться йти на Кавказ - вони вбити вас в Москву." Все було вирішене мирно, на ринку. Я був дуже доброзичливим. Ми лікуємо вас на обличчі.

Тим не менш, мало хто знає, але роль Саахову в фільмі збиралася повторно. Що відбулося? Виявляється, коли фільм вже готовий, керівництво Мосфільму захопила голову – назва голови партійної організації студії була Сааков. Щоб уникнути скандалу, Гаїді було запропоновано змінити назву основного персонажа, тобто повторити ті епізоди фільму, де він з'являється на екрані. І коштує багато грошей, і знову зібрати актори. Anyway, Gaidai panicked. А потім Миколай прийшов на допомогу. Одного разу він був при прийомі Міністра культури Фурцева і — якби у міжгалузеві — розповів її оповідання. Вона сказала: «Ви хочете кинути гроші в вітрі?» Я не даю тебе! У той же день вона називається Мосфільмом і занемовля, що нагадує картину. Саахов залишився Сааховом.

Ось що сам Моргунов говорить про це:

«Я знищив цю вірність, і це сталося випадково. У той факт, що Вітсін і у мене є думка про те, що Гайдай присвячує багато часу в кадрі до Юрія Ніколіна. Нікуліна - це кіно, і нікуліна. І Вітсін і Я на бокових лініях. Я сказав: "Леня, або ми працюємо разом, або я розгляную себе." Він сказав, якщо ви хочете залишити, залишити. Я знаходжу ще один. Він не знайшов іншого...

Але наші дружби не постраждали. Я дуже люблю друзів. Він був дуже похмурим, в кожному розумінні слова. Складний і дуже зручний. Але я буду бути людиною принципу, і для мене немає повноважень. Коли ми робили собаку Барбос або полонених Кавказу, ми зробили його самі. Ніколін говорить про те, як він придумав. Вони зробили все вгору. Оператор Костянтин Бродвін прийшов з розповіді про подряпину ноги. Gaidai оплачувала пляшки шампанського для кожного трюку. І кожен бажаючий заробив цю пляшку, оскільки це було спеціальне спасибі за його частину. й

Джерело: to-name.ru