День життя трансплантолога

Юлія Григорівна розповість і покаже, як проходить звичайний робочий день трансплантолога. З фотозвіту ви дізнаєтеся про порятунку дитини, яка була пересаджена донорська печінка її бабуся. В Інституті трансплантації регулярно відбуваються такі чудеса.

Поточний директор Федерального наукового центру трансплантології та штучних органів імені Акад. В.І. Шумакова, головний спеціаліст з трансплантації Міністерства охорони здоров’я та соціального розвитку Росії Сергій Володимирович Гаутьєр, був призначений в 2008 році. До цього працював 34 роки в Центрі хірургії.

У 2007 році було виконано тільки 10 пересадок серця. У 2008 році завдяки новому режисеру – вже 15, у 2009 – 28, 2010 – 38, і це рівень великого європейського центру. Є лише 10 центрів в Європі, які виконують 40 або більше пересадок на рік.

Крім того, Науково-дослідний інститут трансплантології складає близько 100 трансплантацій печінки на рік, більше 100 нирок.

43 зображень

1,1 км На рано вранці і листя після опівні. Який день головного трансплантолога Росії? Ми хотіли знати, і Сергій Володимирович погодився показати все. Я бачив ще більше, ніж я очікуваний...

2,2 км На початку дев'ятого ранку в дворі Науково-дослідного інституту трансплантації та штучних органів порожня.

р.

3. У На в'їзді час читати котирування з Лукреції Кари на камені,

4. скажеш хелло на гайку зліва під дерево одним з дітей.

5. Умань 8:45 головний трансплантолог Росії Сергій Володимирович Гавтер прибув на роботу. починається робочий день.

6. Жнівень Першим є загальний план, де менеджери звітують про стан хворих і планових операцій на сьогоднішній день.

7. Про нас

8. У Після плану – обговорення актуальних проблем працівників.

9. Навігація В офісі директора стартує безкінечний бізнес. Питання і відповіді: терміново потрібно усунути технічні несправності, вирішувати питання з головним лікарем, отримувати зареєстровані відвідувачі.

10. відповісти на питання Державної Думи на 47-й статті "Про трансплантації органів" на вексель "Про захист здоров'я громадян",

11. дотримуватися прогресу операцій в семи оперативних інститутах, які одночасно видно на моніторі комп’ютера директора;

р.

12. переглянути вражаючу папку документів. І відповісти на стільникові телефони:

13. стаціонарний

14. і мобільний.

15.00 р. Між телефонними дзвінками, повернувшись до редакції статті законопроекту «Про захист громадського здоров’я».

р.

16.00 р. Сергій Володимирович любить режисерську роботу, незважаючи на те, що вона займає час від операцій, він робить з задоволенням. Але він працює, залишатися точно через його директорство в інституті до 12 ранку. І навчати молодих хірургів замінити його. Він також вдається: немає недоліків молодих кадрів в інституті. Учні роблять те, що кілька років тому він не міг зробити. Поки він змушений залишити за пов'язаною трансплантацією печінки, виконувати фінальний етап прийому пересадки з донора, а потім перенести його до одержувача. Але Сергій Володимирович вважає, що дуже скоро і в цьому буде хтось замінити його.

17.00 р. Отримавши посаду директора. Діти, які нещодавно пройшли пересадку печінки. Донор батько, мати, брат або сестра.

Щоб стати донором, потрібно відповідати типу крові і сумісності тканин. Але це не завжди досить. «Щоб стати донором, вам спочатку потрібно вести здоровий спосіб життя», – розповідає Гаутьєр. Наші чоловіки часто або мають давню історію прийняття пива, або вони зазвичай п'ють склянку горілки щодня. Така людина не має цирозу, але печінка досить пошкоджена. Так він приходить і каже,

- Доктор, врятувати сина. Я готовий пожертвувати.
до І ви не можете бути донором.
- Як так? Я дрібно.
- Ваша печінка ебать. Ви будете втратити 10 фунтів, ви будете зупиняти пити з сьогоднішнього дня, і в пару місяців, ми побачимо, що вам донор.

Печінка може відновитися. Ми хочемо, щоб кожен був живим. І, ви знаєте, що люди іноді тягне себе разом, стають дуже хорошими донорами.

18 років Як жити? «Ми повинні жити нормально», – відповів Сергій Володимирович. Я нещодавно бачив наш пацієнт. 18 років. Дуже здорова дитина. І ми працювали над нею, коли вона була 11. Донор був Дад, тракторний драйвер. Зробляй себе, теж. Продовжуємо працювати. й

19.00 р. А потім у підтвердження своїх слів у лобі – хлопця. Він мав пересадку печінки 7 років тому. Чудовий, є сім'я, два діти. Працює водієм.

20. Гавтер – головний спеціаліст з трансплантації Міністерства охорони здоров’я та соціального розвитку Росії. Тому він часто має подорожувати з Шучинською до Іллінка в Міністерстві.

21. Наприклад, як і сьогодні – на засіданні комісії про відправлення пацієнтів за кордоном для операцій, які не виконуються в Росії. Включаючи пересадку органів. Позиція Гаутира з цього питання є жорстким: «Ми можемо і готові до пересадки для дітей». Після прийняття Закону «Охорона здоров'я», яке вперше призначило дитячу трансплантацію, а також наступний Закон «Про трансплантацію органів». Після того, як ми відправляємо наші діти за кордоном, ми зберігаємо їх, але беремо пересадку з дитини країни-хрестя. Донорські ресурси є невеликими скрізь, і жодна країна не збирається врятувати наших хворих дітей замість власних. й

22. На початку третього починається те, що кожен в інституті працює: операція пересадки. Вони мали серце і нирки пересаджувати день до. Сьогодні - пов'язана пересадка печінки до дівчинки 2,5 років. Рідкий випадок - мама очікує другої дитини, батько не вписався в групу крові. Донор був мій бабуся, 53 роки.

Р

23. По суті, операція почалася давно. З ранку. Були дві команди молодих хірургів. Сергій Володимирович прийшов, щоб зробити, як він сказав, що найважливіший етап.

24. Він і його команда завершили відділення частини лівого лобу печінки від донорської бабусі.

р.

25. Інститут має 7 сучасних операційних номерів. Зараз у двох з них є одна операція. У операційній кімнаті праворуч беруть участь печінку від донора. У операційній кімнаті зліва одержувач працює.

26. Завершено найбільшу частину операції. На операційну кімнату для дівчинки передається крафт (в синьому басейні)

Після операції Сергій Володимирович приймав, що операції донора для нього найбільш емоційно оплачується. «Донор – здорова людина. Необхідно не тільки отримати повноцінну пересадку, яка потім буде діяти як повноцінна печінка в маленькій або дорослій людині, але і не завдати шкоди донору. В операціях слід проводити без будь-яких нещасних випадків, пов'язаних з падінням тиску, втратою крові. Донор - доросла, здорова людина. Якщо це операція, коли дорослі діти дають частину печінки своїм батькам – це робочі чоловіки, жінки, які будуть мати. Це долястий крок. Донор повинен повністю жити.

27. Уже з операційного донора з'явився хірург-прикладів Росії.

28 займає кілька кроків.

35

29. і закінчується в операційній кімнаті одержувача.

30. За допомогою робочої сестри вона кладе на нові рукавички.

31. і триває до фази імплантації.

р.

32. А шматочок лівої лобки донорської великогабаритної печінки ще в куточку в чаші небесно-блакитного. Що робити це? (Я запитав після операції). «Що це?» відповів Гаутьєр. До речі, це особливий, медичний басейн. У 1990 році, коли ми пересадили першу печінку, купили собачу чашу, щоб її перенести. І коли Центр хірургії зробив першу пересадку серця в 1989 році, переведений в емальовану каструлю з квітами. І шукаю фотографії з операційної кімнати, раптом запитує питання: "Я дивую, чому є отвори в басейні?" Перший раз я помітив їх.

33. Підготовка до імплантації завершено.

34. Тасик з крафтом переходить на робочий стіл

35. «Лок, це печінка», – каже Гомеєр.

36. 5-10 хвилин маніпуляції,

37. і щеплення передається одержувачу.

38. Проведено передачу. Сергій Володимирович залишить операційну кімнату лише на 7 п.м. Операція буде виконана в годину. На 9pm Гантера буде з інституту. Бо це літо. Уроки роботи. І багато людей на відпочинку... А осінньої осені знову вийде через ніч.

П. С.

Кожен хоче дізнатися, як пройшла операція?

Я повернувся до Науково-дослідного інституту трансплантатів на п'ятий день після операції. Подарунок онукам не відразу бачив. Прогулянка по парку.

39.00 р. Вони пішли після неї. Вона дійсно відчуває себе добре.

40. Моя бабуся також відчувала себе добре.

41. Це був шпинделя таким чином, що лікарі повинні, як ви можете бачити, закріпити ручки і ноги.

р.

42. Вона повинна бути добре.

43. Зважаючи на те, що він працює на своєму – головний трансплантолог Росії, директор Науково-дослідного інституту трансплантології, талановитий хірург, дуже розумний і просто хороший чоловік – Сергій Володимирович Гаутьєр.

Джерело: