Як жити без грошей (6 фото)

Jenny Meyer 30 років і проводить 30 євро на місяць на кормі для котів. Вона не робить, мити її волосся, купити одяг і жити в уніформі макіяжу на околиці Потсдама.

«Справедливість психіків, але аргументи критики роздратовані про власний спосіб життя. У супермаркетах і магазинах, полетіти на відпочинок кілька разів на рік і запилювати навколишнє середовище з автомобільними поїздками. Я знаю тільки одну людину, яка переїхала далі, ніж решта і намагається жити за межами споживача. Я почула про Джені. Автомобіль, в якому вона живе з чоловіком, знаходиться біля російської колонії Олександраівка. Кілька трамвайних зупинок з центральної станції міста Потсдам (обхід, до речі, Пушкін Страксе) - і потрапити в дерев'яну Росію: різьблені обшивки, як в російській натурниці, російський етнографічний музей і ресторан. Олександрівка – це не підробка, але справжня російська село, що веде свою історію з початку ХІХ ст.

р.

Яні запрошують нараду біля православної церкви. Тендітна посмішка дівчина. Спортивні штани з розтягнутими колінами, сорочка з якоїсь іншої плечі, зелені галоші та круглі окуляри, які б заздрять стегон.

«Як підліток, я поборола стійке життя і альтернативну економічну систему, але ці ідеї були анотаціями. Я був типовою 18-річною дівчиною. Вбитий годинник на покупках і макіяжі, любив їздити машину на повній швидкості. Точка зору була університетом. Я не знаю, чи існує така система в Росії, але кожен університет в Німеччині має студентський парламент. Студенти мають широке коло питань, від статі до зеленого. У студентській чергі я зустрів хлопці з Університету Greenpeace і прийшов на зустріч наступного дня. Потім почали купувати органічні продукти і значно знизити їх вартість.

І пішов до Нової Зеландії. Проживала рік в невеликому селищі, де покупка була з питання, де люди живуть з природою і природою. Косметика була абсолютно неприродною в тих місцях, і я повільно почала звикати до обличчя і до життя без супермаркетів. Життя за межами споживчого суспільства.

Коли я повернувся, місто життя здавалося відчужливим мені. Вже в найяскравіших моментах, десь на периферії свідомості, тут була думка: «Зима тут неправильна, вона повинна працювати по-різному». Я зустрів чоловіка, який провів кілька місяців в Індії без грошей. Його історія надихнула мене: Я почав дайвінг і припинив використання шампуню. Я відчував багато фрез. Думка про те, де отримати гроші, щоб платити рахунки, робить одного раба на споживання, займає більшу частину часу і відволікає один від інших, важливі речі. й

На межі з'явився зелений дерев'яний паркан. Після проходу шашлик з стрічкою на верхній перехресті ми приїхали на невелику ділянку заміського типу. Клей квіткові горщики, чавунні ванни, дитячі іграшки, будівельні матеріали, старі взуття заповнюють всю площу навколо двох вагонів. Jenny і її boyfriend Bjorn знайшов це покинутий сайт три роки тому, влаштувався в старому дерев'яному вагоні і починав будинок самостійно.

_ Новини

«Бояр завжди прагнув побудувати причепа своїми руками і жити з міста, але для нього не з'явився сон іншого, краще суспільство. Для мене наш новий будинок є символом зеленого, зеленого життя. Про два роки тому ми ходимо навколо, і ми знайшли цю частину землі, і ми вирішили взяти шанс. У той час я живу майже без грошей, на 30 євро на місяць, не підрахувавши здачу, що хочу позбутися якомога швидше.

Спочатку все було дуже романтичним: ми провели всі дні, шукаючи товари і частини для нашого нового будинку, будинку і декору ділянки. Тоді він заважав. Життєва поза споживачем суспільство щоденно працює. Минулого року, коли я бачу тільки зібрану їжу, моя вага досягла критично низької точки. Крім того, важко будувати будинок на повноцінному щорічному циклі без екологічно чистих матеріалів. Навіть оббивка для нашого причепа, яка вважається ультраекологічною, містить 1% пластик. Ось чому я не пропагую свого способу життя і не нав'язувати його нікому: Я знаю свої межі від власного досвіду.

Сонце Дженні - це сувенірна економіка та місцеве споживання. Вона вирощує овочі в маленькому саду і категорично не хоче працювати для корпорації. У моєму житті я тільки заробив 20 євро, які я дуже гордий: Я продаю свою суницю. Ресурси, витрачені на це підприємство, повністю нешкідливі: сонце, час і душа. У той же час кожна людина дала в обміні те, що він вважає необхідним: комусь яблука, хтось доступний йому суми грошей. Я люблю роботу. Я також вирощую фруктів і овочів на моєму майно, я збираю курчат. Не для м'яса, але для яєць.

На в'їзді до причепа є домашня ялинка: зелені картонні коробки з яєць, зроблені з піраміди. Продовжуємо розмову з чайним варенням з власних зібраних трав. Утопія Дженні здавалося б, що 21-го століття не є нанотехнологією, без корпорацій, без літаків, без автомобілів.

"Якщо тільки інтернет може бути збережений!" відмовляється від Jenny, і це зрозуміло, що вона подарує їй, щоб виконати свої ідеали.

Моя причина, ймовірно, здається абсолютно нереальним, але як я можу подумати, що діти в Центральній Азії збирають мигдаль десять годин на день сім днів на тиждень і навіть не знаю смак марципану, і ми маємо привілеї, щоб любити цю солодкість або не любити його? Життя без грошей є скромною, але доступною спробою зробити цей світ трохи більше.

Ми погодилися зустрітися на тижні: Дженні пообіцяли заперечувати мене до мистецтва дайвінгу - їжі в сміття.