«Ви завжди будете покарані зараз. й

«Тапе.ру» публікує лист з Надії Толоконнікова з мордовської колонії

Уранку 23 вересня в ІК-14 (сел. Parta, Mordovia), зауважив, що почала голодний удар і відмовилася працювати в швейному цеху колонії через масове порушення прав засуджених жінок на роботі. У той же час, Тлоконнікова подав звернення до слідчого комітету про те, що вона загрожувала вбивство заступником голови колонії. Стрічка.ru публікує лист від Надії Толоконнікова, в якому пояснюється, чому вона вступила до відкритого протистояння з керівництвом корекційного закладу.

У понеділок, 23 вересня я збираюся на голодний удар. Це екстремальний метод, але я абсолютно впевнений, що це єдиний спосіб з цієї ситуації для мене.

В’язниця відмовляється чути мене. Але я не буду давати мої вимоги, я не сидю мовчно, дивлюся, як люди падають від рабських умов життя в колонії. Я зажадав повагу прав людини в колонії, я вимагати повагу закону в Мордовському таборі. Я вимагаю, що ми обробляємо як людські істоти, не як раби.

Рік проходив з тих пір, як я прибув в ІК-14 в Мордовському селі Парце. Як кажуть: «Хто, хто не сидить в Мордові не сидить на всіх». Про Мордовські райони я почав говорити в SIZO-6 в Москві. Найдовший режим, найдовший робочий день, найяскравіший недолік прав. Фаза в Мордові супроводжується виконанням. «Чи не в Мордові» Може бути це буде. Я не проходив, а восени 2012 р. я прийшов в табірський район на березі річки

Мордовія привітала мене з словами лейтенанта-Колоналу Куприянова, заступником голови колонії, який фактично очолює наш ІК-14: «І знаю, що я Сталініст за політичними поглядами». Ще один чудовий (і колонія є правилом в тандемі) Colonel Kulagin назвав мене на перший день для інтерв'ю, мета якого була примусова, щоб визнати провину. «Ви навчитеся жити в житті. Право? Ви дали два роки в тюрмі. І коли в житті людини, він зазвичай змінює свої погляди. Вам потрібно вбити куртку, щоб залишити на початку на паролі. А якщо ви не будете, то не буде Я відразу ж сказав, що я збираюся працювати лише вісім годин на день. «Код є кодом, але головне - впровадження стандартів виробництва. Якщо ви не можете, ви будете залишатися на розширеному робочий день. І в цілому ми не зламали такі речі! відповів Colonel Kulagin.

Весь екіпаж в швейному цеху працює 16-17 годин на добу. 7:30 до 0.30. Сонце - найкращий чотири години на добу. У вихідні відбуваються один раз на місяць і половина. Майже всі неділі праці. Заявки напишіть заявки на роботу у вихідні з словом «на власний запит». Насправді, звичайно, немає бажання. На прохання органів влади та ув’язнених, мовлення заповіту органів влади.

Ніяких походів на дискотеку (не писати додаток для в’їзду в промислову зону в неділю, тобто не піти працювати до одного годину ранку). Жінка 50 років попросила піти в зону вії не на 0.30, але в 20.00 піти в ліжко 22.00 і хоча б раз на тиждень, щоб спати вісім годин. вона не відчуває себе добре, вона мала високий артеріальний тиск. Відповідна зустріч була прихована, де жінка була хатина, спітка і приниження, брендувала паразита. «Чи ви хочете самі спати? Ви повинні працювати важко, кінь! Коли хтось з бригади не йде на роботу, щоб звільнити лікаря, вони також пригнічують. «У мене була температура 40, не проблема. Ви коли-небудь думали про те, хто пришив для вас?

Моє знецінення в таборі познайомило мене з словами одного засудженого, сидячи дев'ять років: «У вас буде боятися пресування сміття». Вони хочуть зробити це руками запобіжника! Режим в колонії дійсно влаштований таким чином, що пригнічення волі людини, залякування його, перетворення в безглуздий раб здійснюється руками засуджених, які тримають посади майстрів бригад і передпліччя відчуттів, які отримують інструкції від своїх переваг.

Для підтримки дисципліни та неслухняності широко використовується система неформальних покарань: «посидіти в місцевості до дня відпочинку» (за забороною в'їзду в бараки восени, взимку; в 2-му місці, знецінення відключених людей і пенсіонерів, жінка живе, яка на добу сидячи в місцевому розморожуванні руки і ноги так, щоб одна нога і пальці мали бути ампутованими), «закрита гігієна» (прогування мити і піти в туалет), «закриваємо харчову капелюшку і чайну будиночку» (поживаючи їсти власну їжу, пити). Це смішний і страшний, коли доросла жінка в її фортецях говорить: "Дуже ми покараємо сьогодні!" Я дивлюся, якщо ми будемо покарати завтра. вона не може залишити магазин, вона не може приймати цукерки з сумки. Заборонений.

Сонце тільки сну і шип чаю, вичерпається, свербіж, брудний, засуджений стає слухняним матеріалом в руках адміністрації, який вважає нас виключно як безкоштовну працю. Так, в червні 2013 року моя зарплата була 29 (невинно!) рублів. У той же час бригада зняла 150 поліцейських. Де отримують гроші за них?

Для повного заміни обладнання табору було виділено кілька разів. Однак органи влади перефарбовуються швейними машинами своїми руками Ми пришиваємо на морально-фізично застаріле обладнання. Відповідно до Кодексу праці, у разі невідповідності рівня обладнання сучасними промисловими стандартами, стандарти виробництва повинні бути зменшені в порівнянні з стандартними галузевими стандартами. Але стандарти тільки підвищуються. Неймовірно і раптом. «Показати їм 100 костюмів, вони піднімуть основу до 120!» І не можна давати, інакше весь загін, буде покарана вся бригада. Покарана, наприклад, протягом багатьох годин колективного стоячи на парадному грунті. Немає доступу до туалету. Без права на пити воду.

Два тижні тому потужність виробництва для всіх бригад колонії була довільно збільшена на 50 одиниць. Підстава використовується для 100 костюмів на добу, але тепер вона 150 міліція костюмів. Згідно з Кодексом праці, працівники повинні бути повідомлені не пізніше ніж за два місяці. У ІР-14 ми просто прокидаємо один день з новою нормою, бо так думали переваги нашого «солодкого» (як засуджені називають колонією). Кількість людей у бригаді знежирюється (випущена або залишена), а норма зростає - відповідно, що залишилися люди повинні працювати більше і більше. Механіки говорять, що немає деталей, необхідних для ремонту обладнання і не буде: Немає деталей! Коли вони будуть? Чи не ви живете в Росії? У перші кілька місяців я стала механікою. Примушені і самостійно. Я прокинувся в машині з викруткою в відчайдушній надії її кріплення. Руки голки і подряпини, кров мазується по таблиці, але ви все ще намагаєтеся пришити. Тому що ви є частиною лінії складання, і вам потрібно виконати свою операцію разом з досвідченими швами. І поганий автомобіль ламається і ламається вниз. Тому що ви є новими, і в умовах табору відсутністю якісного обладнання, ви природним чином отримуєте найцінніші двигуни на стрічці. А потім знову зламався двигун, і ви знову потрапити на механіку (що не знайдено). І ви отримаєте, ви отримаєте богослужіння для руїнства плану. У колонії немає навичок пошиття. Нові машини відразу кладуть і дають операцію.

«Якщо ви не були Тлоконнікова, ви вже встигли б годувати**» – скажете ближче до начальників ув’язнених. Це, інші хіти. Для відмови. Kidney, особа. Запобігає собі бити, а не побиття в жіночому таборі відбувається без затвердження та знань адміністрації. Рік тому, перед тим як мій приїзд, жінка збита до смерті в 3-му знепаді (3-й детагментація – прес-детач, ті, які повинні бути піддані щоденним побиттям. Вона загинула в IK-14. Справа від смерті від побиття, що вдалося приховати: причина вказувала інсульт. У іншому місці, невдалі нові шви були смугастими і змушені зшити голий. Відповіді про те, що адміністрація буде посміхатися у відповідь і випустити його назад в блок, де буде збито «сніжка» на замовлення тієї ж адміністрації. В’язниці комфортно з контрольованим захопленням як спосіб змусити засудження повністю обробити режим безправності.

Небезпечна нервова атмосфера в промисловій зоні. Безсоніжно неспокійний і незрівняний з нескінченним переслідуванням виконання нелюдно величезної норми виробництва конусів готові розбити, кричати в голосі, боротися над недбалою причиною. Недавній, молода дівчина була обтяжена ножичками в голові, оскільки вона не дала її брюкам в часі. Ще один день вона спробувала стекти її шлунок з ножівкою. Вона була зупинена.

У IK-14 2010 році в роки пожеж і диму розповів, що під час пожежі підіймалися стіни колонії, засуджені продовжували йти в промислову зону і дати норма. Людина була погано видно на двох метрах через дим, але, перев'язуючи мокрі хустки на обличчі, вони пришивають. Їдальня не вибрала на обід через стан надзвичайних ситуацій. Кілька жінок сказали, як вони, жахливо голодний, зберігали щоденники в той час, де вони намагалися записувати жахи того, що сталося. При надходженні пожеж, відділ безпеки колонії зобов’язується скакати їх так, щоб нічого не витікав.

Санітарні умови колонії розміщені так, що засуджений відчуває себе як брудна тварина без прав. І хоча є гігієнічні номери в детагментаціях, для освітніх і нечітких цілей, в колонії створюється єдиний «генетична гігієна». Ми не повинні мити в гігієнічних приміщеннях, розташованих в наших бараках, це буде дуже зручно. У "генеральна гігієна" - варіабельний штампований, а дівчата з басейнами намагаються швидко мити "медсестра" (як вони кажуть в Мордові), що на один одному голову. Ми використовуємо для миття волосся на тиждень. Однак цей день ванн скасовується з часу. Причиною є поломка насоса або застібка в каналі. Іноді для двох або трьох тижнів не вдалося мити.

При забитих каналізаційних каналах сечі від гігієнічних кабінетів і фексів пролітають в кластери. Ми навчимося чистити труби самостійно, але це не перевантажено - це знову закупорить. У колонії немає кабелю для очищення. Промийте один раз на тиждень. Лаундромат виглядає як невелика кімната з трьома кранами, з яких заливається тонкий потік холодної води.

З мабуть освітніх цілей завжди даються тільки стебла хліба, молочно-ягідно розбавляють водою, виключно ранцевим млином і тільки картопляним пюре. Влітку в колонії завозили мішки з струнких чорних бульб картоплі. Що ми були

Ми можемо говорити про внутрішні та промислові порушення в ІР-14. Але головна вимога до колонії лежить в іншій площині. Проблема полягає в тому, що адміністрація колонії суворо перешкоджає будь-яким скаргам і заявам, що стосуються IK-14 з виїзду за її стінки. Моя основна скарга з органами влади полягає в тому, що вони не мовчать людей. Не відхиляючи найнижчі і найяскравіші методи. З цієї проблеми всі інші сліди - перевищена основа, 16-годинний робочий день і т.д. У зв’язку з тим, що влада не порушила і не суперечить ув’язненим. Я не розумію причину, чому всі мовчать, поки я не стикався з горою перешкод, які падають на запор. Скарги просто не відходять від колонії. Єдиний шанс подати скаргу щодо родичів або адвоката. Адміністрація, пети-венгефу, використовує всі механізми тиску на засуджених, щоб зрозуміти, що його скарги не будуть краще для будь-якого, але тільки гірше. Метод колективного покарання використовується - ви скаржаєте, що немає гарячої води - вона відключена.

Фрагмент заяви Н.Толконнікова
Фрагмент заяви Н.Толконнікова
У травні 2013 року адвокат Дмитро Дінзе звернувся до прокуратури зі скаргою про умови ІК-14. Заступник начальника табору генералтента полковника Куприянова негайно зарекомендував непереносимі умови колонії. Пошук по пошуку, хвиля звітів про всіх своїх друзів, захоплення теплого одягу та загроза захоплення теплого взуття. У виробництві помста приймається комплексними пошиттями операцій, збільшуючи норму виробництва і штучно створеного шлюбу. У промисловій зоні, так що для пошкодження «державного майна» був висунок для відправки мене до SIZO. Вона замовила запобіжники її загін, щоб провокувати боротьбу зі мною.

Все може бути завершеним. Все про вас. Але колективний колоніальний метод освіти означає щось інше. З вами, ваш загін, весь колонний страждає. І, найголовніше, ті люди, які стали дорогими для вас. Один з моїх друзів був позбавлений пароля, до якого вона пішла на сім років, дилігентно перевищивши норму в мокрому стані. Вона була покарана для пиття чаю з мене. У той же день полковник Куприянов передав її іншому знаходженню. Ще одним другом шахти, дуже розумною жінкою, було відправлено до прес-підрозділу для щоденних бджіл для читання та обговорення з документом Міністерства юстиції України «Внутрішньоправові положення про правильні установи». Про це повідомили всі, хто контактував зі мною. Захворити мене, що люди близькі мені страждали. Лт. Колон Куприянов збив і сказав мені: «Ви, ймовірно, не маєте ніяких друзів більше!» І пояснив, що все відбувається через скарги адвоката Дінзе.

Тепер я розумію, що я повинен вийти на голодний удар в травні, навіть в цій ситуації, але бачив монстрову прес, який був перетворений на інші засуджені, я призупинив процес скарги проти колонії.

3 тижні тому, 30 серпня я попросив Lieutenant-Colonel Kupriyanov для забезпечення всіх засуджень у бригаді, в якій я працюю з вісім годин сну. Про зменшення робочого дня від 16 годин до 12 годин. "Окай, з понеділка, бригада навіть працюватиме вісім годин", - відповів він. Я знаю, що це ще одна пастка, тому що восьмий час вона фізично неможливе, щоб видалити нашу завищену норму. Тому бригада не встигне і буде покарана. «І якщо вони з'ясували, що це сталося через вас», - продовжується лідируючий полковник, що ніколи не поганий для вас, тому що не буває поганого в житті». Ліутенантний полковник, що кинув. «Так, ніколи не запитати всіх. Просимо самі. Я працював в таборах протягом багатьох років, і завжди тих, хто прийшов до мене, щоб попросити інших, пішов з мого офісу безпосередньо до центру утримання. І ви будете першими, хто не з'явиться прямо зараз.

У найближчі кілька тижнів в детагменті була створена нестерпна ситуація. У зв'язку з тим, що влада починала зануритися до масового знаряддя: «Ви покарані на п'ятий чай і харчування, для розбиття туалету і куріння на тиждень. А тепер ви завжди будете покарані, якщо ви не поважаєте інакше з новачками і особливо з Толоконніковою, як старі росіяни, які заховані вами в їх часі. Чи ти потрапив? Біллі. Ви отримали рот? Пробити його. Дати їм ебать. Вам нічого не буде. й

Я провокував конфлікт і боротися знову і знову, але що є точкою конфлікту з тими, хто не буде і вчиняється на боці адміністрації?

Морські в'язниці бояться своєї тіні. Вони повністю занурюються. І якщо вчора вони були всі, які ви були, і були, - "Чи щось з 16-годинним замочуванням!", то після того, як прес влада падає на мене, вони всі бояться навіть говорити мені.

Я звернувся до адміністрації з пропозицією врегулювання конфлікту, позбавляючи мене зі штучно створених тисків ув’язнених під їх контролем, а колонія рабської праці, скорочуючи робочий день і вніс у відповідність з законом норму, які жінки повинні відмовитися. Але в відповідь тиск тільки підвищується. Таким чином, з 23 вересня я оголошую голодний удар і відмовляючи брати участь у рабській праці в таборі, поки колонійні органи починають відповідати законам і лікувати засуджених жінок, не як худоба викинути з правового поля для потреб виробництва одягу, але як люди.

Надія Толоконнікова

Джерело тексту на посилання. .