2112
АЮРВЕДИЧЕСКИЙ УХОД ЗА ВОЛОСАМИ.
За даними Ayurveda, волосся вважається додатковим продуктом тканини (dhatu), відповідальним за зростання кісток (astha dhatu). Це вона, яка надає зростання волосся, тому здоров'я волосся безпосередньо і значно залежить від якості харчування кісткової тканини. Однак щоденне догляду за волоссям значно визначає їх стан, зовнішній вигляд, здоров'я. Волосся складається з 97% протеїну та 3% вологи.
Зростання волосся і втрати залежать від багатьох факторів – віку, здоров'я, харчування, гормональної активності, сезонних змін і кліматичних умов. Травми, стресом і тривожністю може негативно вплинути на зростання волосся, оскільки в цих умовах знижується необхідний доступ до здоров'я крові і кисню до шкіри голови.
Аюрведичний догляд за волоссям складається з простих щоденних процедур, які звертаються до природи волосся. Він покликаний підтримувати здоров'я і красу волосся через ті ж природні методи:
Щодня вранці або ввечері масаж шкіри голови з легкими рухами, попередньо застосовуючи кілька крапель лаванди або розмаринової олії до неї. Потім розчісуйте волосся, зробивши 50 рухів пензлем або гребінцем у верхньому напрямку, від самої шкіри до кінчиків волосся.
Не використовуйте металеві гребінці і щітки для волосся. Уникайте занадто тісних кліпів і гумок і завжди видаліть їх перед сном.
Зберігайте волосся з сонця.
Миємо волосся теплою, злегка прохолодною, не протікає водою.
Не використовуйте шампуні і фени для волосся щодня, особливо якщо шкіра голови сухий.
Використовуйте натуральні рецептури або засоби догляду за волоссям, уникаючи всіх видів хімічних спреїв, фарб і пермових виробів. Натуральні барвники і кондиціонери для волосся - відвари: шавлія і розмарин - для чорного волосся, хни або шпильки шафрану - для червоного або мідного волосся, квітки ромашки - для блондного волосся, горіха - для темно-коричневого волосся. Відвар, власне, дуже сильний трав'яний чай. Для її приготування свіжої або сухої частини рослин кип'ятять для вилучення сутності. Відвари наносять на волосся відразу після миття з шампунем.
До одного з живильних процедур для волосся і шкіри голови щотижня.
Масаж шкіри голови - це перша важлива і обов'язкова процедура щотижневика, яка найкраще підтримує здоров'я волосся. Дуже мало часу і простий у виконанні:
Для сухої і чутливої шкіри: руб 1 чайну ложку теплої кунжутної олії в шкіру голови протягом 10 хвилин. Загорніть голову рушником на 5-10 хвилин. З чутливою шкірою, виконувати цю процедуру один раз на тиждень, а при сухій шкірі або лупи, двічі. Найкраще виконувати такий масаж вранці, відразу після сну, або ввечері, відразу перед сном. Масаж стимулює кровообіг в шкірі голови, тому його не слід проводити відразу після їжі, коли кровоплин необхідний органів травлення.
Для жирної шкіри: Знизивши голову, проведіть 50 разів пензлем натуральних матеріалів або гребінець над волоссям, від коренів до самих кінчиків, щоб природний мастило розподіляється рівномірно.
Підставка на голові ... є відомим засобом загоєння волосся. Секрет полягає в підвищенні кровообігу шкіри голови, а тому для поліпшення живлення волосся. Будьте обережні, якщо у вас високий артеріальний тиск.
Якщо у вас є жирне волосся і активність сальних залоз підвищена (який може бути викликаний гормональним дисбалансом: в цьому випадку надлишки жиру закупорюють пори) Необхідно просто мити волосся частіше з відповідними шампунем з натуральними композиціями і використовувати тільки легка олія (смаж, мигдаль, маргосе або розмарин) з додаванням 2-3 крапель ефірного масла лаванди при масажі.
Хороший аюрведичний метод для загоєння волосся будь-якого типу - щоденне застосування невеликої кількості кокосової олії до коренів волосся з тим же додаванням 2-3 крапель лаванди або розмаринової ефірної олії перед сном. Ця процедура відмінно зміцнює волосся.
Молитва за самолюбство.
Яка жінка надихає чоловіка розвивати духовно, якщо він зосереджений на матеріалі?