Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

АЮРВЕДИЧЕСКИЙ УХОД ЗА ВОЛОСАМИ.

За даними Ayurveda, волосся вважається додатковим продуктом тканини (dhatu), відповідальним за зростання кісток (astha dhatu). Це вона, яка надає зростання волосся, тому здоров'я волосся безпосередньо і значно залежить від якості харчування кісткової тканини. Однак щоденне догляду за волоссям значно визначає їх стан, зовнішній вигляд, здоров'я. Волосся складається з 97% протеїну та 3% вологи.

Зростання волосся і втрати залежать від багатьох факторів – віку, здоров'я, харчування, гормональної активності, сезонних змін і кліматичних умов. Травми, стресом і тривожністю може негативно вплинути на зростання волосся, оскільки в цих умовах знижується необхідний доступ до здоров'я крові і кисню до шкіри голови.

Аюрведичний догляд за волоссям складається з простих щоденних процедур, які звертаються до природи волосся. Він покликаний підтримувати здоров'я і красу волосся через ті ж природні методи:

Щодня вранці або ввечері масаж шкіри голови з легкими рухами, попередньо застосовуючи кілька крапель лаванди або розмаринової олії до неї. Потім розчісуйте волосся, зробивши 50 рухів пензлем або гребінцем у верхньому напрямку, від самої шкіри до кінчиків волосся.

Не використовуйте металеві гребінці і щітки для волосся. Уникайте занадто тісних кліпів і гумок і завжди видаліть їх перед сном.

Зберігайте волосся з сонця.

Миємо волосся теплою, злегка прохолодною, не протікає водою.

Не використовуйте шампуні і фени для волосся щодня, особливо якщо шкіра голови сухий.

Використовуйте натуральні рецептури або засоби догляду за волоссям, уникаючи всіх видів хімічних спреїв, фарб і пермових виробів. Натуральні барвники і кондиціонери для волосся - відвари: шавлія і розмарин - для чорного волосся, хни або шпильки шафрану - для червоного або мідного волосся, квітки ромашки - для блондного волосся, горіха - для темно-коричневого волосся. Відвар, власне, дуже сильний трав'яний чай. Для її приготування свіжої або сухої частини рослин кип'ятять для вилучення сутності. Відвари наносять на волосся відразу після миття з шампунем.

До одного з живильних процедур для волосся і шкіри голови щотижня.

Масаж шкіри голови - це перша важлива і обов'язкова процедура щотижневика, яка найкраще підтримує здоров'я волосся. Дуже мало часу і простий у виконанні:
Для сухої і чутливої шкіри: руб 1 чайну ложку теплої кунжутної олії в шкіру голови протягом 10 хвилин. Загорніть голову рушником на 5-10 хвилин. З чутливою шкірою, виконувати цю процедуру один раз на тиждень, а при сухій шкірі або лупи, двічі. Найкраще виконувати такий масаж вранці, відразу після сну, або ввечері, відразу перед сном. Масаж стимулює кровообіг в шкірі голови, тому його не слід проводити відразу після їжі, коли кровоплин необхідний органів травлення.
Для жирної шкіри: Знизивши голову, проведіть 50 разів пензлем натуральних матеріалів або гребінець над волоссям, від коренів до самих кінчиків, щоб природний мастило розподіляється рівномірно.

Підставка на голові ... є відомим засобом загоєння волосся. Секрет полягає в підвищенні кровообігу шкіри голови, а тому для поліпшення живлення волосся. Будьте обережні, якщо у вас високий артеріальний тиск.

Якщо у вас є жирне волосся і активність сальних залоз підвищена (який може бути викликаний гормональним дисбалансом: в цьому випадку надлишки жиру закупорюють пори) Необхідно просто мити волосся частіше з відповідними шампунем з натуральними композиціями і використовувати тільки легка олія (смаж, мигдаль, маргосе або розмарин) з додаванням 2-3 крапель ефірного масла лаванди при масажі.

Хороший аюрведичний метод для загоєння волосся будь-якого типу - щоденне застосування невеликої кількості кокосової олії до коренів волосся з тим же додаванням 2-3 крапель лаванди або розмаринової ефірної олії перед сном. Ця процедура відмінно зміцнює волосся.