І в тисячі років

Р
Я сидів на лавці, тримаючи зламану гілку в руках і рясно веде її на пухкій землі. Стара людина розмовляла в тихому, спокійному голосі, і чим страшніше було почути те, що він сказав.

- Вона вмирає в три дні, в шість годину вночі. У три дні понеділок. У цей день вона буде мати чотири пари в інституті, після чого вона буде відвідати другу. Вона залишить її в п'яту годину. На десять-х шістдесяти вона буде сидіти на "джурні", які візьмуть її додому. На точно шести годину автобус буде згорнути з вантажівкою і перевернути. Два люди загинуть. Включаючи її.

Моя рука вишита і гілка оббивається. Я шукав його: звичайний старий, 60 років, старий, з твердими зморшками в роті - він не зданий божевільний. Він підхопив мене годину назад, і він знав все про мене і Таню. Але як можна вірити? Він був абсурдний, нечудовий, але щось на його півкритих очах і неспроможні рухи сказали мені, що він не лежав.

до У горлі, важко говорити.

до Він не має значення, він обстріляв голову. Я не маю нічого робити з Богом або девілом, я кажу вам.

Я не заспокоївся.

- Давайте скажемо, що ти скажеш, і згадував, що я казав, що Я дав йому Таню на наш ювілей. Не знаю про це, крім мене і Tanka!

- Давайте скажемо, що ви сказали, що вас буде в понеділок. Я хочу знати, що ви хочете, чому ви сказали мені це, і як ви можете...

«На понеділок, Таня буде додому», Я зустрінемося з нею, і ми будемо вдома щодня.

до Він не буде уникати, навіть якщо ви сказали її і навіть якщо вона не йде в будь-яку точку, старий чоловік дивився на мене.

до Але вона не буде на автобусі! Я кричав.

Стара людина подрібнила:

- Тоді вона вмирає по-різному. Але точно шести годину. Чи дійсно це безпечно? Таня живе на десятому поверсі, не вона? Хай!

Я хотів розбити його на обличчі. Його жовтий, сухий, сениль обличчя. Де це сталося? І чому Таня? Вона ніколи не зробив нічого для будь-якого, мій коханий, тільки tanya!

Я вичавив зуби і закривав очі.

до Не ярмарок! Я швидко звернувся до нього. Але ви не сказали, що! Що ви хочете?

Він виправив стару зношену капелюшку на голові, щіткою від пилу, складав руки перед ним і сказав:

- Я не хотів би сказати, що це, якщо це не так, щоб уникнути цього результату. Ви, звичайно, не хочете, щоб ваша улюблена tanya померти, робити вас? - Так, приступне питання. Отже, кожен захід, в тому числі смерть, безумовно, заданий і це не в силі чоловіка, щоб виправити його. Люди померли, коли вони доводилися вмирати, і я завжди був захоплений виразом «суддя смерть». Можна зняти страждання, але неможливо відкласти день і час його смерті. Це питання. Як кажуть, немає правил без винятку.

Я слухав його акуратно. Він не говорить про віку чітко і швидко.

- Я можу дати вам шанс. Ваш Таня буде здоровим, щасливим, вона буде жити довго. Не вмирає в понеділок. До вас.

Я захопив руку:

до Що робити?

Він скасував назад, потерти його коклес і сказав:

до Ціна дуже висока.

- Таня неоцінна для мене, розповіли його, дивлячись на очі. - Що робити?

Він подрібнився, погойдуючи голову. Тоді він сказав мені, вказавши свою руку:

- Дивитися. Чи не це красиво?

до Так, красивий, я сказав.

Стара людина змащена задовільно.

- Я знаю, що ви цінуєте красу. І ви і Tanya піти в балет майже кожен місяць.

Він знав, що теж. Я запитав його знову:

до Що робити?

Він німий, потім запитав:

до Вам подобається Таня дуже багато?

Я не відповів, я чекав.

- Гаразд, сказав він, уповільнює. - Послухайте мене обережно.

- Я слухаю.

- Таня буде залишатися живим, але в зв'язку з вами особисто, повинна відхиляти кілька речей, або досить трьох, що кожна людина має і які його природні функції.

Я сіла ще, він сказав чітко і гучно:

до Ви даєте слух, ваш погляд, голос і Таня будуть жити. Це все.

- Чи є ваш стан?

- Я. Немає іншого способу.

до А як з'явиться?

Він мене на коліні:

до Не хвилюйтеся, ви не відчуєте нічого. Якщо ви згодні, ви будете прокинутися вранці без слуху, прицілу або голосу. Не буде очисних операцій. Дуже просто.

Він дивився на мене.

до Але ви не повинні погодитись. Ваш вибір.

Я сказав дефлі,

- Я не бачу, ні говорити. Що робити?

до Ти будеш жити. Так є Таня. Хоча ... - він пробив пальцями вниз дерево лавки. - Чи любить тебе дуже багато?

Я мовчав. Я був впевнений в собі любов, але хто хоче любити живу корпсу?

Я знову дивився, тепер з різним виглядом. Бог, чому все так красиво? Я закривав очі і спробував уяву бути глухим. Що страшно!

- Ще раз, це єдиний вихід, старий чоловік сказав. - В іншому випадку.

до В іншому випадку вона загине, я закінчився безсилі до неминучого.

- Так, в понеділок, в шістдесяті годину, стара людина підвели.

Він взяв свою руку, помітивши мій стан:

- Я повинен сказати вам, ви не перший, щоб зіткнутися з цим вибором. І ви знаєте, що мене подумав, ніхто не хотів жертвувати себе.

Я сидів, і великогабаритний мені. Я закрив очі, потім знову відчинив їх, і почав говорити в голосі, що не був мій, але хтось інший.

- Ви знаєте, це дуже висока ціна для мене. І занадто багато жертв. Я люблю tanya дуже багато, але я не можу ... Це так важко. Я не знаю...

Я спробував не дивитися на нього, але я відчував його стоячи. Випрямляючи складки на свій клоак, він запитав:

- Чи є ваше останнє слово?

- Так, я відповідав спокійно.

- Добре, це ваш вибір. Він був приємно поговорити з вами, він дивився на його годинник. - Я хочу зустріти. Так, хороший день.

- Goodbye, я ледь сказав.

Він перевернув і прогулявся повільно, поступово рухаючи далі і далі від мене до тих пір, поки він зникнув за межі. Я продовжував сидіти в стопорі, я знайшов його важко дихати. Я бачу голову, я хотів торкнутися. Але це не працює.

Все відбулося, як він сказав. Помер Таня на шістдесяти годину ввечері, в понеділок, в ДТП. Всі ці три дні, з п'ятниці в понеділок, я спробував не спілкуватися з нею, уникаючи її. Ми провели коротку телефонну розмову в суботу, в якій ми погодилися зустрітися з вівторок. Він був важко для мене, щоб поговорити з нею, і коли вона сказала, що вона збирається відвідати другу в понеділок, мій серце зламався. Вона не говорила занадто багато, або кажучи, вона була трохи хворою. Вона сказала, що вона любила мене і вішала вгору. У понеділок, коли я вже розумію про те, що сталося, я знайшов лист від Таня в моїй папці.

Я читаю літеру, руки були стрункими. Після того, як читати його до кінця, я довгий час стояв, за хвилину, а потім почав плести жорсткий, вичавивши голову в плечі.

"Свеція, кохана", - написав вона. Я не знаю, коли ви отримаєте цей лист. Але, безумовно, коли я більше не в світі. О, як важко це зробити! Але я позбавив, що ти живий. Ви, ймовірно, не розумієте нічого, але це важко для мене, щоб писати. Я кляжу... Я люблю тебе, люблю тебе. Чому це може статися?

Він прийшов до мене в четвер, коли я повернувся з коледжу. О, мій Бог, мед, він знає про нас! Хтось старий чоловік з капустою, але він знав, що ви дали мені на ювілей нашої зустрічі - ніхто не знає! Він сказав нам про нас: як ми зустрілися, що наш улюблений фільм був, і де ми відпустували минулого літа. Він знає все! І він сказав, що ви померли. Так, ви повинні були вмирати в суботу. У одинадцятому ранку ви потрапили на машині. Ось як він сказав: "О, як я хворий, я не вірю йому!" Але він знає все. Він сказав, що ваша смерть може бути ухилена - для цього я повинен дати життя. Мед, я шкода, але я думав так довго, я кричав. Я сказав так. Він сказав, що я збираюся померти в понеділок, він не сказав, що час. Я так страшний! Сьогодні неділя, завтра я вмираю. Але ти живий, ти житимеш, я не можу стояти його, я назвав тебе – що радість, щоб почути тебе, щоб дізнатися, що ви! Я люблю тебе. Але чому час літати так швидко?

Увечері. Я не побачу тебе знову. Ні. Чому ми? Ми ще не робили. Я хотів!

Моя рука є... Мед, мені важко писати. Не забудьте мені. Я завжди люблю тебе.

Таня.