707
Як правильно говорити на телефоні?
1,1 км Бізнес-бесіди краще плануються вранці. Підготувати необхідні документи, факти та цифри, а також можливий розвиток дискусії для кращого або гіршого, вашої поведінки в обох випадках.
2,2 км Уважно забрати номер. Якщо ви помилитеся, а інша сторона у відповідь на вашу помилку відправляє вам в ванну, настрій перед важливою бесідою неминуче зіпсується.
3. У Обов'язково вводити себе: ім'я Вашої прізвище, ім'я та по батькові на початку розмови - ставлення до вас буде уважним, і ви отримаєте більш повну інформацію. У формальних переговорах, ім'я Вашої компанії разом з Вашим ім'ям.
4. У Якщо ви зателефонуєте, ви знаєте, зателефонуйте нам. На початку майбутньої розмови запитайте ім'я: «Що таке ім'я?» або «Як я можу зв'язатися з вами?». У розмові часто називають співрозмовником за назвою.
5. Умань З`ясуйте ситуацію. Згідно з етикетом, вам потрібно запитати, чи зручно для співрозмовника говорити про цю тему або краще викликати ще в інший час. Однак певна твердження також необхідна, так як частість, сором'язливість і непотрібні апології зменшують вашу владу і завдають шкоди причині.
6. Жнівень Подаруйте мені комплімент. «Я радий тебе почути», «Я з радістю познайомлюся з вами», «Я хочу зустрітися з вами», «Чи не за вичерпну інформацію», «Я сподіваюся на подальшу співпрацю».
7. Про нас Знайдіть правильні слова. Визначте свої думки правильно, зацікавивши співрозмовника. Не слово занадто багато! Постійно покращуйте свою мову – вона максимально точно охарактеризує людину.
8. У Встановлено, що інтонація передає 30% інформації. Магістр інтонації – тон вашого голосу повинен поєднувати спокійну добровоту, бізнес-подібну строгість. До речі, невисокий тембр голосу викликає більше довіри, монотонія не сприяє інтересу до розмови, а паузи необхідні для мислення і давати масу до чого.
9. Навігація Послухайте уважно. бесіда є діалогом, тому не тільки говорити, але слухайте, намагаючись не переривати, а не об'єктивувати, не сперечатися відкрито. Це спосіб отримання інформації про предмет розмови та співрозмовника. Внески до взаєморозуміння, прийом повторення ключових слів співрозмовника, якщо, звичайно, вони відповідають Вашій увазі.
Якщо ви використовували попередні дев'ять правил, ви встигли виграти над співрозмовником і ви будете майстером ситуації в розмові.