11 Behaviours Ви слідувати, тому що ви не повинні покладатися на

719983р.

Життя непередбачуваний наставник. Вчить уроків, які формують наш світогляд і поведінка протягом багатьох років. Один з найбільш фундаментальних уроків, які багато хто навчається досить рано - це реалізація, яка іноді ви можете покладатися на себе. Під час підтримки інших є невідповідним або відсутнім, ми адаптуємо, розвиваємо конкретні поведінки, які допомагають нам вижити і функціонувати у світі. Ці моделі стають невід’ємною частиною особистості, впливаючих рішень та відносин з іншими.
У цій статті ми розглянемо 11 характерних поведінок, які вказують на те, що ви звикли покладатися виключно на себе. Ви можете розпізнати себе в деяких з них, і це буде першим кроком до глибокого саморозуміння і, якщо це необхідно, перетворення цих візерунків.

1,1 км Гіперзалежність та труднощі з делегацією
Одним з найбільш явних ознак, що стосуються себе, є хронічна нездатність делегувати завдання. Ви, звичайно, вважаєте, що краще робити будь-яку роботу самостійно, інакше результат не відповідає вашим стандартам або, навіть гірше, завдання не буде виконана вся.
Дослідження, проведене Американською Психологічною асоціацією, показує, що люди з травматичним досвідом ненаповнених очікувань від інших – 2,5 рази частіше демонструють ознаки патологічної незалежності у професійній та особистісній сферах.
Практичні поради:
Почати делегацію мало. Виберіть завдання низького значення і довіряйте його до когось з навколишнього середовища. Навіть якщо результат не ідеальний, див. його як довіра тренування, а не підтвердження ваших питань.

2. Емоційна стриманість і блокування вразливостей
Коли людина не має жодного відношення, емоційна вразливість сприймається як потенційна небезпека. Ви ретельно контролюєте емоції, рідко дозволяйте собі торкнутися перед іншими, і уникати ситуацій, які вимагають емоційної відкритості.
Це свого роду оборонного механізму: якщо ніхто не бачить біль або слабкість, ніхто не зможе його використовувати проти вас, або, як важливо, ніхто не буде розчаруватися у вас через вашу «солоду». й

Парадокс є те, що емоційна стриманість, спочатку спрямована на самозахист, може стати перешкодою для формування глибоких міжособистісних з'єднань, які потенційно можуть стати джерелом підтримки.
Практичні поради:
Практика контрольованої вразливості. Почати з довіреною особою або фахівцем, поступово розкрити свої справжні почуття. Зберігайте емоційний щоденник, якщо в першу чергу з’являється прямий зв’язок.

3. У Надмірна підготовка до найгірших сценаріїв
Люди, які не мають одного, щоб покладатися на часто розвивають практично інтуїтивно зрозумілу можливість передбачити потенційні проблеми і підготуватися до них заздалегідь. Це відбивається в безперервному аналізі ризику, наявність «плану Б» і навіть «план Б», а перевага бути безпечною, ніж недооцінити можливі труднощі.
За даними дослідження в психології стресу цей підхід може бути адаптований в короткостроковій перспективі, уникаючи великих ударів. Однак тривале перебування в режимі очікування катастрофи виснажує психологічні ресурси і може призвести до хронічної тривожності.
Практичні поради:
Встановити розумні межі для підготовки негативних сценаріїв. Поставити себе, «Чим ймовірно це негативний результат?» і «Чи можу я впоратися з ситуацією, якщо це відбувається, навіть без попередньої детальної підготовки? й

4. Ідеіонізм як спосіб захисту
Ідеонізм у людей, які живуть часто мають глибокі корені. Це не просто прагнення до високих досягнень. «Якщо я досконалий, нічого не може йти неправильно, і мені не потрібна допомога. й
Ви встановлюєте неперевершені високі стандарти для себе, ретельно перевірте свою роботу, відчуваєте великий дискомфорт при найменших помилках і відреагуйте надзвичайно негативно до критики, навіть якщо це конструктивно.
Практичні поради:
Практика свідомої медіактики в незначних задачах. Неперевершено зробити щось «просто досить добре», а не ідеально. Зауважте свої почуття до цього експерименту. З часом ви можете знайти, що світ не згорнувся від перешкоди.

5. Умань Дійсно прийнятна допомога і вдячність
Коли ви повинні мати справу з речами на власні роки, просте «так» у відповідь на пропозицію допомоги може призвести до фізичного дискомфорту. Ви сприймаєте допомогу як ознака власної неполадки або слабкості.
Нейробіологічні дослідження показують цікавий візерунок: люди, які хронічно відхиляють підтримку інших, є підвищена активність в області мозку, пов'язаних з сприйняттям загрози, при отриманні пропозицій допомоги.

Практичні поради:
Почати практикувати прийом невеликої допомоги в повсякденних ситуаціях. Якщо хтось пропонує допомогти поставляти пакети або дати вам поїздку, спробуйте сказати «так» замість звичайної «як ви, я можу її впоратися». Тоді зауважте, як це впливає на ваше почуття себе і відносин з цією людиною.

6. Жнівень Постійний погляд у відносинах
Люди, які покладаються тільки на себе, часто в стані виростити погляд на стосунки. Ви постійно дивитесь на знаки, які інші люди можуть дати вам вниз, аналізувати кожне слово та дії, які ви можете сказати для потенційного сприйняття або зрада.
Цей гіперпігмент є природним наслідком багаторазових розчарування і відсутності надійної підтримки в минулому. Тим не менш, він створює значний емоційний тягар і може стати самоповною пропагією, відчужуючим людям, які можуть стати надійними партнерами або друзями.
Практичні поради:
Зберігати, коли ваш погляд активований і запитати себе, «Я моя реакція на основі поточної ситуації або минулого досвіду?» Практика заземлення техніки для повернення в даний момент, якщо ви зрозуміли, що ви реагуєте на привиди минулого.

7. Про нас Працевлаштування та проблеми з відпочинком
Коли ви знаєте, що ви можете розраховувати тільки на себе, робота стає не тільки способом самореалізації, але і гарантії безпеки і незалежності. Це часто призводить до того, що ви працюєте більше, ніж вам потрібно, відчуття винності при спокої, і зв'язавшись з вашим значенням, як людина для продуктивності.
Статистика показує, що люди з високими рівнями незалежності мають 35% вищий ризик професійного вигорання через труднощі у створенні здорового балансу між роботою та відпочинком.
Практичні поради:
Почати планувати короткі періоди відновлення. Поставити 15-30 хвилин щодня для непродуктивної діяльності. Поступово збільшити цей час, незважаючи на позитивний вплив на вашу загальну ефективність і благополуччя.

8. У Надмірна фінансова точність
Люди, які використовуються для відновлення тільки на себе, часто показують підвищену обережність в фінансових питаннях. Ви можете мати декілька повітряних сумок, планувати ваш бюджет обережно, і відчувати себе комфортно з великими витратами, навіть якщо це повністю виправдано.
Незважаючи на те, що фінансова відповідальність, безумовно, позитивна ставка, перезбереження може призвести до того, що ви позбавите себе від багатьох рад і можливостей, які вимагають фінансових інвестицій.
Практичні поради:
Створіть в своєму бюджеті категорію «планованих irrational Cost» – кошти, які дозволяють самостійно витрачати на щось приємне без подальшої самоблаки. Почати з невеликою кількістю і поступово збільшити його, незважаючи на те, що ваше ставлення до фінансових змін.

9. Навігація Відмінності побудови глибоких відносин
Коли ви звикли до того, щоб покладатися на себе, глибокі емоційні зв'язки можуть здаватися не тільки зайвими, але потенційно небезпечними. Ви підтримуєте певну емоційну дистанцію, зробіть дружби простіше, ніж тісні відносини, і зможете миттєво відправляти себе на першому ознакі розчарування.
Таким чином, ви можете дійсно бажання застрахувати, але знайти, що ваші механізми захисту активуються автоматично, оскільки відносини починають глиблювати.
Практичні поради:
Практика поступово поглиблює відносини. Визначте когось у Вашому оточенні, з яким ви відчуваєте себе порівняно комфортним, і свідомо ділитеся більше і більше особистих думок і почуттів з ними, відстежуйте свої реакції на процес.

10. Хіб контролінгу
Управління стає природною стратегією для тих, хто вважає, що якщо ви не контролюєте ситуацію самостійно, все буде йти неправильно. Це проявляється в бажанні планувати кожну хвилину, відторгнення сюрпризів і сильний дискомфорт в ситуаціях невизначеності.
Дослідження когнітивних процесів показують, що надмірний контрольний парадоксально не знижується, але підвищує рівень тривожності, створюючи невибагливе коло: чим більший контроль, тим більше тривожність від думки про контроль втрати.
Практичні поради:
Регулярно практикують контрольовані непередбачувані ситуації. Наприклад, зайдіть в ресторан і попросіть офіціантку, щоб принести страву свого вибору, або дайте другу планувати вихідні разом без вашого втручання.

11. Підвищений самокритик
Коли ви берете повну відповідальність за життя, будь-яка відмова або помилка сприймається з підвищеною критичністю. Ви можете бути об'єктивно успішною людиною, але орієнтуватися на ваші недоліки і невдачі.
Ваш внутрішній критик працює в режимі гіперактивності, перетворюючи кожну невелику помилку в докази вашої невідповідності або відсутності зусиль.
Практичні поради:
Практика самооб'єднання. Коли ви помітили, що внутрішній критик активізує, запитайте себе, «Що б я скажу до найближчого друга в такій ситуації?» і надішлемо ці слова підтримки собі. Зберігати успішний журнал, записувати навіть невеликі досягнення, щоб створити більш збалансовану картину власного сприйняття.

Шлях до здорової незалежності
Розуміння цих поведінки є першим і найважливішим кроком для перетворення їх. Важливо розуміти, що мета не повністю відмовитися від незалежності – це якість заслуговує на повагу і розвиток. Скоріше, це зрушення від вимушених, захисних самодостатнь до свідомої самодостатності, яка не виключає довіру інших і прийняття допомоги, коли це розумно і необхідно.
У серці багатьох цих поведінок є фундаментальна віра: «Я можу тільки покладатися на себе». Ця віра може бути сформована на основі реального досвіду і в певних періодах життя, щоб бути абсолютно виправданою. Однак, з зміною життєвих обставин вона може бути необхідно переробити її і замінити її більш гнучкою: «Я можу покладатися на себе, але я можу також обирати довіру інших, коли є підстави для цього. й
  • Почати з невеликими кроками, поступово розширювати зону комфорту.
  • Визначте, що певні рівні невизначеності та відсутності контролю є природною частиною життя.
  • Пам'ятайте, що вразливість не є ознакою слабкості, але прояв мужності і шляху до більш глибоких з'єднань з іншими.
  • Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.
Життя навчить вас довіряти собі, і вона зробила вас міцніше. Тепер у вас є можливість взяти наступний крок – навчайтеся обирати довіру і приймати цю самостійність і взаємозалежність може співати, доповнювати один одного.

Словник термінів
Гіперінзалежність - це надмірна, патологічна форма незалежності, в якій людина відмовляється допомогти навіть в ситуаціях, де буде доречним і корисним.
Контрольована вразливість – це свідома практика емоційного розкриття в безпечному середовищі для розвитку здатності висловлювати свої почуття і потреби.
Консійна медіократія – це свідоме виконання завдання на рівні «достатнього» замість «перфекту» як лікувальної практики для боротьби з досконалістю.
Методика заземлення є практиками, спрямованими на відновлення уваги в даний момент і зменшення тривожності (наприклад, метод 5-4-3-2-1, в якому людина послідовно відзначає 5 речей, які він бачить, 4 речі, які відчувають фізично і т.д.).