Де живе небезпека

«Понад переповненням посуду простягається по краю. Таким же чином, переповненене серце людини виливається на інших, які він сповнений. й

Симеон Атхос

Уявіть, що кожна людина має певну посудину – джгут, в якому він розміщує свої емоції і почуття. Наприклад, така знайома емоція є небезпечним! Про Юлія Уханова спеціально для

Так, чоловік став сердитися, але він не висловив свою гніву будь-яким чином, не висловив його, залишив все в собі. І небезпечний спокійний спуск на дно пітчера. Здавалося б, що тільки людина освічена, пацієнт, але насправді - панчіплі, так як він накопичує небезпеку. . й

Час переходить, невиражений гнів накопичується, і знову стриманий: він перетворюється в перемир'я, страхи, заспокоєння, роздратування, сарка і т.д., поки він не досягне його клімаксу: він переходить в гнів, потім в стан агресії. І в той момент, коли метафоричний посуд перетікає, негативно виливається!

Людина в буквальному сенсі «вибухає»: він в стані сильного удару перетворюється в здобич, що кричить не з голосом, знищує меблі, відмовляється від своїх кулак на інших, знищує стосунки і себе. Як потрапити в дію, людина відключає свідомість!

У зв'язку з негативною поведінкою, людина буквально порушує про те, скільки вони боляче! Щоб зрозуміти це, ви не повинні бути психологом.

Чому це відбувається?

Як ви знаєте, Всі наші дорослі проблеми приходять з дитинства! Це в батьківстві, починаючи з раннього віку, що ключ полягає в розблокуванні того, як ми дозволяємо сердитися і як ми агресивно налаштовані інші.

Дякуемо!

Дитина починає показувати негативні емоції з перших днів після народження! Він ще не має можливості зустрітися з власними потребами: коли він голодний або холодний, коли він знаходиться в болі, коли він боявся - немає безпеки, він починає сердитися, і кричить, кричить, висихає, каже всім, що він зараз нестерпний самостійно!

Всі ці потреби вже відображаються в Мавелл Піраміді.

Дитина виростає і виражає небезпечність таким же чином, що вже отримав армування від дорослих - він навчався сердитися і показати свою небезпеку іншим. Після того, як дитина дивиться на дорослих і скопіює їх поведінкові візерунки!

І скопіювати, перш за все, мати, отримує сценарій поведінки, яка пізніше буде використовуватися в суспільстві!

На жаль, в моїй практиці я часто бачу, як хлопці і дівчата заборонені сердитися! Діти в сім'ї постійно зупиняються в прояві небезпеки і агресії, тим самим зменшуючи досвід агресії дитини. Причина є першою матір'ю, а потім всі члени сім'ї беруть участь в процесі пригнічення!

Згадуємо про «трути столиці»:

• Не можна сердитися з матір'ю. й
  • «Не підняти голос іншим». . й
  • "Я поганий і нехай сердитися!"
  • «Ви не можете сердитися, тому що зло, ви променете, обов'язково повернетеся до вас.» . й

Список йде на: кожен в сім'ї мав (і може все ще мати) заборону на небезпеку.

Поведи мене, ці «право» речі доставляються до дитини в деструктивному режимі.

З тим, що припинення гніву, дорослі перервають дитину вже зануренням, збудженою, його негативна енергія не має ніде йти, вона проводиться, і або перетворюється на роздратування і / або бере на приховані форми гнів, або знаходить вихід в агресивні дії!

І в той момент ви отримуєте як неспокійний, неконтрольований відштовхування, з невичерпним ентузіазмом, знищуючи все і все на своєму шляху; або дитина, яка починає бути заспокійливим і відлякувати себе. . й

Про насМожливі варіанти розуміння дитини, що відбувається:
“Коли я сердився, я поганий, і я не любив/ловив/ображений/респективний/оцінений!”
«Коли я сердився, я лякаю інших або я лякаю себе. й
«Коли я сердився, я покараюся (пов'язаний/знежирений/зварений)!»

• «Коли я сердився, я ставлю як Пап/Мом/Дюк Ванья, і це дуже страшно і погано. й А.Я сказав (дорослих)й

* Виявлення дитини: "Українська до Це просто весело! І в будь-якому випадку, ви не можете показати його іншим, нехай тільки говорити про це!

«Я сердився, але це не можна зробити!» Ви повинні бути спокійними, бути такими, як дорослі. . . ?

Важливо.Витримаєте: за небезпекою завжди є бажання, невизначена потреба, очікування.

Що потрібно дитині?

[Хто як будь-який інший дорослий!]

У яких хороших батьках дарують йому:

• Увійтидогляд= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
  • УвійтиГоловнаУміння почути і слухати ваші потреби
  • УвійтиЗворотній зв'язок* ==> Висловлення емоцій та почуттів ==> Вимовляючи їх, щоб показати своє ставлення до того, що відбувається.
  • Для дитини, як правило, це робиться старшими (паранти, бабуся, освіченики тощо):
    "Я можу бачити, що ви зараз сердитися! Що ви дійсно хочете?
Підтримати, негативний до Це спосіб привернення уваги дитини, бажання чути і прийняти, бути розуміли старшими!

І якщо ви поєднуєте Мавелл Пірамід і наша метафорна джуга емоцій, ви отримуєте цю картину:

Батьки, які відповідають лише базовим потребам

Фізіологія + захист, виховання дітей головного РозумінняУміння чути і послухати, і управляти своїми емоціями і почуттями.

І вони звертаються до психолога для того, щоб надати їм а-а інструкція із застосування: Як зробити дитину слухняним? Управляти? Зручний?

Як правило, в цей момент я процитую класичний:

Якщо є щось, що ми хочемо змінити дитину, ми повинні спочатку вивчити і побачити, якщо це не те, що буде краще змінено в собі. й

Карл Густав Йоон

Так, дорогі мами і танці, звертайте увагу на вашу небезпеку і агресію! Яка ваша дитина буде схожа, в тому числі гнів, залежить від вас.

Що ми робимо?

Вчити дитину мовою почуттівЩо таке універсальний і міжнародний процес!

Наприклад, в конфліктній ситуації між вами:

• Вступна місці дитини.
  • ЗареєструватисяЩо б я почуваюся на своєму місці? й
  • Розкажіть свою дитину, що ви просто відчуєте, розуміли, усвідомили.
  • Щоб дізнатися вашу дитину з спектром емоцій, які ви відчуваєте при зустрічі з його тантою / ізоляцією / бої / запалювання / одягання тощо.
  • Послухайте свою думку, дізнайтесь про його емоційний стан, думки, плани. .
Я рекомендую розпочати всю розмову "І"-статті ("І"-месажі)Так як це слово допоможе уникнути критики і уникнути нового туру конфлікту:
«Я соромлюся, коли ви...» або «Я знаю, що ви відчули, що...» і «Я хочу, щоб вирішити це мирно, допомогти мені з цим! й

Також. ВчитиПро нас! «Я щасливий, коли ви робите свою домашню роботу», «Я також розчарував, що я не можу ходити разом сьогодні», «Я бачу, як втомився, чистить приміщення разом!» . . й .

УВ кінці введіть дитину до почуттів!

Один приклад знайомості з подразненням.

“Ми змогла, коли щось не виходить, не працює. Ця небезпека підкаже нам атаку. Ми часто не знаємо, чому ми сердитися або чому ми сердитися. Ввести дитину до емоції дратівливості. Дуже важко мати емоцію, якщо він не розуміє, що відбувається йому. Я пам'ятаю сина, що був дуже дивний, коли я звернувся до нього один день, що він був дратівливим, тому що він не з'ївся довго. З того часу дратівливість голоду стала набагато простіше для нього. й
Гордон Новийфельд
Головна Підтримайте дитину в прояві емоцій, під час розмови з ним, якщо ви не задоволені діями, з якими він висловлює їх!

Приклад: Я бачив, як сердитися, коли ви побігли над братом.

Ви можете сердитися, ви можете побити свого брата. А твій брат болить і болить.
Ви можете спокійно сказати, що ви не хочете мати ваші речі, зроблені без запиту. Або зателефонуйте мені, якщо ваш брат не слухає. . . ?

р.

І нарешті, пам'ятайте:

«Смоцільний попит на негайну термію бажань, повну відсутність відповідальності і увагу на почуття інших, є всі типові і передбачувані характеристики маленьких дітей. Робота пацієнта, відповідальність за дії та уважне ставлення навіть до далеких людей – така поведінка характерна для дорослої людини. й
Конрад Лоренц

Я додаю від себе: для того, щоб не дати сили в сім'ї злих дітей, тим самим, "... хто йде на своїх головах, і не хочу слухати всіх" - бути стабільним! Запитайте про допомогу і підтримку вашого чоловіка, батьків, і тих, хто ви довіряєте.

Кондиціонерська любов батьків

Закон, неможливий, ваші думки реальні.

Скаргайтеся на себе і інші, які хтось має право бути сердитися і агресивним, не вказавши його в поганій або хорошій категорії. Кожен емоційний стан може бути використаний для хорошого!

Автор Юлія Уханова, особливо для

Джерело: Юлія Уханова