Життя на дисплеї або щось про соціальні медіа

Ми всі фотографії приємних повсякденних речей на сайті - від нашого улюбленого плюшевого іграшки до смішного оголошення, розміщеного на вході.

Але деякі йдуть ще далі і пости фото всіх навколо них протягом всього дня. Чому вони роблять це, і найголовніше, чому ми хочемо подивитися на життя інших людей?

Знімки, з хронометричною точністю, запис не так багато подій дня, як інтер'єри, в яких відбуваються ці події. Не дуже чиста постільна білизна або жалюзі з яскравою поломкою сонця через них, чашки, чашки, тарілки, квіти, фрукти, тварини, діти ... З усіх цих об'єктів маленька голландка вже має десятки метафоричних натюрмортів про родючість існування. Але це не маленькі нідерландські люди - це повідомлення членів однієї спільноти мого дня, завдання якого полягає в тому, щоб розповісти про свій день, використовуючи фотографії з невеликою кількістю тексту. Фотографування найменших деталей жилий період часу не особливо російської історії, є кілька десятків англійських версій дня в моєму житті.

Фотографічні звіти по темі «Одний день» в дуже спрощеній формі продовжують літературну традицію опису одного дня героя, що продемонструють призми подій усього життя і весь обсяг переживань, які заповнюють цю людину. А так само, як і в літературі, члени громади поділяють як рутинний день свого життя, демонструючи свою стійкість і замовки, або одну з значущих дат: народження дитини, захист проекту або весілля.

Громада проіснувала протягом трьох років, але тільки недавно стала помітною - кількість учасників перевищили 10 тис. Таким чином, «Одний день» був включений до списку 50 найпопулярніших спільнот LiveJournal.

Психоаналітик Марк Сандромерський вважає, що один мій день може бути викликаний екстрактом онлайн-спільнот: Звичайно, у таких групах учасники вибираються за загальними інтересами, які можна назвати віртуальною ексгібіціонізмом, кричущою демонстративністю, непідготовленим бажанням самі поспілкуватися. Все це поширені закономірності психології користувачів соціальних мереж, підвищеної потреби привернути увагу до власної людини. Виявляється на всіх соціальних медіа.

Жінки від 20 до 35 років найчастіше діляться на свій день, рідше чоловіки. Більша частка повістітелів є видатками і глобальними громадянами: близько 60% всіх постів є фотографії з «красних далеких». Засновник Анна Ґаган є гордим, щоб створити «історію доброчесності, відкритості та здатності прийняти світ іншої людини повністю, без умов, без необхідності бути однаковим. й

Ви самі. Так, звичайно, є дещо полірована версія відносин учасників: хоча правила громади забороняють прямі образи і критики, багато коментаторів немає, ні, ні, не кладуть в світські шпильки: «Все, звичайно, дуже добре і позитивне, але якось без душі і сенсу. й

У спільноті «One My Day» люди відкривають персональний простір для інших людей. проникнення завжди боляче або принаймні відчутне. Людина стає не порушеною перед оцінкою, обговорення, питання та будь-які дії, спрямовані на його напрямок.

«Привід цієї маси, епідемійна демонстративність досить об’єктивна», – розповідає Марк Сандомирський. Дослідження показують, що активні користувачі соціальних медіа буквально потрапляють до дитинства. Мозок дорослого в процесі інтернет-серфінгу та віртуальних мережних комунікаторів до стану дитини, і він починає поводитися вегетативно, вимагати уваги, наливно розширюючи все на громадськість. І так само, як відчайдушно, як маленька дитина, потребує хвалі, категорично не приймає критики у своїй адресі. Тим не менш, деякі дослідники йдуть далі і в описаних рисах поведінки інтернет-користувачів дивляться прояви глобальної тенденції інфантилізації людства. й

Анна Гахан говорить, що в потоці фотографій, що перетворюється в денне світло, найяскравіші прояви людських цінностей: «Чи можу подивитися на свій день з-за кордону і помітити, що це занадто порожній, або що він приділяє занадто багато уваги роботі, або що він має чудові діти і повністю дивовижну дружину/люда/мати-на-право. Коли я фотографував перший день цієї громади, багато було розкрито про себе.

В кінці стала своєрідною терапією - Я "голий" перед суспільством і краще зрозуміти себе і людей навколо мене.

Ми закриваємо себе в просторі нашої квартири, практично не розповідаємо і знаємо практично нічого про те, що ми думаємо, що ми мріємо про те, що ми сподіваємося на те, що наш сусід або колега цікавиться. Але людина є суспільною істотою, він самотній і некомфортний. Інтернет дозволяє не тільки показати своє життя, як ми бачимо, але й намагатися на чужому. Деякі використовують фотозвіт як можливість внутрішнього очищення, тоді як інші просто очищати квартиру.

«Я не можу сказати, що я мучую своє життя. Дуже важливі речі, приховані десь всередині, залишаються з собою. Що стосується повсякденних тріфл, я думаю з цієї точки зору, громада є великою причиною, щоб остаточно поставити своє життя для того, щоб зробити це так, щоб не соромно показати інших, говорить Катя.

(26) з Києва.

Замовляйте в квартирі і всередині себе, продемонстровані членами громади, не більше екранів, завдяки яким вони надсилають оновлені повідомлення в світ: «Я коханка», «Я декоратор» або «Я дуже організована і підлімована людина».

Ph.D., автор книг з психології інтернет-користувачів Наталія Чудова, в Інтернеті, ми намагаємось на багатьох різних обличчях, граючи з власною ідентичністю: «Основна властивість Інтернету, яка встановлює стан безпеки, є анонімністю. Але інтернет-технології не тільки забезпечують нові можливості для спілкування, але й генерують особливий культурний простір, в якому користувач отримує інструменти його утилізації, які впливають на процес формування образу І."

Оцінка та самооцінка є серед мотивуючих чинників для розміщення цього виду посту. Покажіть свою перевагу або просто норму. Не вдалося скасувати провокацію: після показу свого життя автори очікують яскраві реакції.

Сейм-секс пари розміщують свої дні, щоб протестувати проти стереотипів. Люди незадоволені фінансовим станом свідомо погані і недбалі інтер'єри.

Синтетична життя

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Бажання дивитися на життя інших людей, розглянути її в відмінній деталях і порівняти з собою абсолютно неприпустимо. Катя (26), членом громади, пише: Я завжди хотів би подивитися на вікна людей ввечері і уявити: як вони живуть там? Я однаково зацікавлений у перегляді життя студента з Москви, працівника Хабаровського та мільйонера з Тюмена. Анна Гахан каже: «Одний день шахти. й

Це можливість спробувати на будь-якому іншому житті, і багато мовчок в цьому гардеробі. Члени комуна приймали, що перегляд теми громади став їх основною «часовою терапією».

«Це навчає мене знайти невеликі радості», – розповідає Олеся (27). Після того, як здавалося б, якщо день пропущений без зайвих зусиль і гострих моментів, це був вайн. Але, дивлячись на те, як живуть інші люди, я знову розумію, що дивовижний поруч, вам не потрібно давати після вражень, просто потрібно дивитися і знайти позитив в якому оточує вас.

У зв'язку з тим, що життя когось іншого дає вам відчуття участі. Людина має можливість жити в житті когось, не знищуючи себе. Отримайте нові враження на безпечну відстань. Тетяна Кочетова, доцент, кандидат психологічних наук факультету соціальної психології МДУПО, вважає, що у учасників цих громад, захисні механізми працюють за принципом (парафація відомого говоріння): «Важко болить, каже, що болить інший», тобто завжди цікаво, що є власної проблеми, але через самостійне управління важко визнати себе. «Подорож, дивлячись на мережу таких речей з постійним зворотним зв'язком «Я хотів», «Я кладаю свою оцінку» – своєрідна позитивна арматура захисного механізму для того, хто постає фотографії, і успішна операція механізму ідентифікації для того, хто вважає їх», – додає експерта. Аудиторський коментар одного з учасників комуна може служити найяскравим прикладом цієї думки: «Читання спільноти, я навчаюся жити, навчаюся з інших, знайти людей, які цікаві для мене, дотримуйтесь свого майбутнього життя, деякі повідомлення є стимулом для мене, щоб не боятися, щоб зробити крок в одному напрямку або іншому. Дякуємо всім, хто бажає жити! писав Альена (25).

За всіма мотивами і мотивами людей, які опублікувати фотографії свого дня, є прагнення до маніпуляції і навіть агресії, неприпустимо в найбільш прихованій формі - в більшості випадків обговорення одного дня незнайомця знижується на один день незнайомця.

Чи є сенс у своєму житті або ні, чи він досить насичений, чи, з точки зору суспільства, його досягнення задовільні, є шторами добре, є тарганами жиру? Але з відкритої позиції підвищеності в LiveJournal накладається непропіленною табу, все кипить до простої психологічної девальвації досягнень. Експертне положення в цьому випадку вигідно в усіх напрямках: коментатор отримує підтвердження того, що його життя в порівнянні з цією бідністю є просто диво, як добре, наповнене значенням і духовним зростанням.

Наталія Руставова

Джерело:karpachoff.com

Джерело: /users/1077