354
Освіта чесності - 6 порад
Фото: Олена Шумілова
Порада 1. Довірити дитину.
Як правило, діти реагують на довіру таким же чином, і якщо в деяких випадках вони обманюють, вони, швидше за все, не розуміють це.
Нехай ваша дитина знає і відчуваєте, що ви вірите його.
Наприклад, якщо ви помітили, що ваша дитина є агресивною або непристойною і перш ніж він виходить на вулиці повторення: «Намагатися, боротися сьогодні!», «Чи тільки ви сьогодні скаржаєте!» – це формує стереотип поведінки, і ти несвідомо провокуєш ці дії. У цих випадках краще сказати: «Що більш спокійний і стриманий». Важливо, що дитина може довіряти вам: зберігати своє слово. Але якщо ви не зможете зберегти вашу обіцянку, поясніть причину та апологізацію.
Порада 2. Визначте, що правду «надає миру», в дитячій мові: це корисно. Люди живуть разом, якщо вони довіряють один одному.
Уявіть суспільство, де кожен звіряє один одному. Охарактеризуйте ситуації, пов’язані з прийомом та нелегальними людьми: підробки, шампани та ін. Не довіряйтеся, вони не поважають.
Порада 3. Не створювати ситуації для сприйняття. Уникайте неоднозначних питань, коли легше розповісти брехню, ніж правда.
Якщо дитина поламала чашку, і ви знаєте його, не запитайте його, «Ди ви поламали чашку?», але скоріше, «Я знаю, що ви зламали чашку, розкажіть, як це сталося». Виключає можливість прийому дитини. Так, якщо ви в цій точці, він не повинен сказати брехні.
Занадто тяжкі покарання в домашніх умовах, надмірні вимоги і сильний тиск від батьків вказують на відсутність розуміння характеру дитини, його вікові характеристики і кризові умови. Це може викликати дитину, щоб почати зводитися від страху неприємностей. Іноді дитина зраджує, відчуває все, що його батьки вимагають від нього.
Порада 4. Не варто зволожувати допити.
Якщо дитина не відразу зізнається, то наполягати і допитувати його неспроможним. Як правило, в цьому випадку є кварель. "Ні, це не мене!" - "Ні, ви зізнаєте!" - Ні, ні мене і т.д. Краще пояснити, що такі дії неприпустимо і як можна було отримати з ситуації з гідністю. В залежності від ваших батьківських принципів можна покарати його (звичайно, без використання бджіл - Я не прихильник суворих покарання). Але якщо ви не впевнені, що ваша дитина це зробила, то ви краще сказати, "Я сподіваюся, що ваші слова вірні". Якщо ні, я буде дуже сумним. й
Порада 5. Відверта чесність. Якщо ваша дитина зізнається вам, покажіть йому свою радість: «Я радий, що ти чесна людина, бо ви сказали правду. й
Але тут виникає найскладніша ситуація: коли дитина зізналася, що робити з покаранням за неприпустимість? Якщо покарати його, він не може зізнатися наступного разу. Якщо не покарати його, він не може розуміти, що він зробив заборонений. Зрозуміло, що в цьому випадку покарання має бути умовним. Подаруйте йому можливість внести зміни. Найголовніше показати негативні наслідки його дії і пояснити, як уникнути цього. Нехай дитина розуміє, що ви дуже upset і ви сподіваєтесь, що він знову не згасить вас.
Порада 6. Покажіть приклад чесності.
Якщо ви попросите відповісти на телефон, який ви не вдома; якщо на поїзді або автобусі, коли ви купуєте квиток на дитину, ви можете звернутися до п'ятирічного віку дитини, коли він вже сім; якщо ви не знаєте дружини, що ви не маєте грошей, залишивши шашлик для іграшок або для власних потреб, виправите випадки, в яких ви можете лежати. Діти дізнаються все, і їх чесний буде мати той самий відносний характер.
Молоді діти не розуміють подвійної моральності. Якщо така делікатна ситуація трапилася до вас, а діти свідчилися, то обов'язково поясніть їм фон заходу. Додайте, що ви зробили помилку, розказавши брехню, яка дуже неприємна, але іноді буває в житті.
Джерело: talumala.com/en/mir-semi/deti/vospitanie/5003-vospitanie-chestnosti