Сибірський чай з Бадану

Навесні, під час прибирання саду садівники зрідка знімають сухі затемні листя густолистого бадану (Бергенія crassifolia, товстолистий камінь). І означають, природно висушені прямо на рослині і перезима в саду, листя Бадану є цінною сировиною для тонізуючого напою, який називається Чигірський чай, Алтай чай, монгольський чай або сибірський чай. Про властивості листя Бадану і пити з них, а також як заварити сибірський чай.

Бадан (бергенія) - красива садова квітка, морозостійкий ґрунтовий покрив і мед, гідність широкого розподілу в садах середньої смуги. Поган є також товстолиста лікарська рослина, яка має безліч корисних властивостей. Для лікарських цілей корінь Бадану в основному використовується, а з листя Бадану мешканці Сибіру і Монголії історично зробили тонікний напій - Сибірський чай або монгольський чай.

Погані листя містять пектини, арбутин і дубильні речовини; останні дають поганий чай терпкий смак. Підходить для заварювання сибірського чаю тільки затемненого минулого року або старшого листя Бадана, перезима на рослині, зелені листя Бадану токсичні. Вважається, що таким чином листя Бадану проходять природні бродіння в природі, під впливом сонця, опадів і температурних змін.

Я довго чув про сибірський баданський чай з тих, хто відвідав Алтай, і я був цікавим, щоб спробувати його. Я люблю його, і вона росте тут майже як бур'ян - дуже невибаглива рослина. За зовнішнім виглядом і смаком сибірський баданський чай був схожий на звичайний чорний чай. Баданський чай, проте, має більш терпкий, терпкий смак і легкий смак соснових горіхів. Для мого особистого смаку сибірський баданський чай набагато поступається за смаком до чорного чаю і, зокрема, мій улюблений Darjeeling.

Сухі листя Бадану, зібрані навесні, висушуються в приміщенні, подрібнюють (Я просто розірвав їх руками), заливають в банку і зберігають в прохолодному сухому місці, використовуючи сибірський чай для заварювання в міру необхідності. Рекомендована пропорція пивоваріння становить 0,5-1 чайної ложки листя Бадан на 1 велика склянка води. Пивний сибірський чай з Бадану з окропом в скляних або листяних стравах і наполягають 10-15 хвилин до пиття. Ви можете заварити чай з Бадану і в термосі довше, після чого температура води може бути трохи зменшена до 75-80 градусів (це сприяє кращому збереженню вітамінів).

Чи корисний чай Сибірський бадан?

Неймовірні виробники трав'яних Badan стверджують, що це пити тони, покращує обмін речовин, допомагає підніматися і дає енергію. Вони пообіцяють, що він спалює жир і підвищує стресостійкість організму. Вони також рекомендують пити сибірський баданський чай щодня, замість чорного чаю. Вважається, що жителі величезної території Сибірського і Монголії відверті Сибірський чай з Бадану протягом століть він входить до всіх традиційних сибірських фітоколів. Слід зазначити, що виробники сибірського чаю від Бадана чесно попереджають, що цей напій не рекомендується для тих, хто має схильність до запору і тромбозу.

Я не думаю, що нічого неправильного з чашкою сибірського баданського чаю з часом. Однак я не особисто заміняв чорний чай (або зелений чай або вода) для них, напої, які ми пиріжемо регулярно, кілька разів на день. Якщо пектин і tannins не викликають особливого занепокоєння, то arbutin є суб'єктом високосуперечних медичних досліджень - від його антикаберного потенціалу для збільшення вуглеводної небезпеки. Тому, з Сибірським чаєм від Багана, мені здається, варто орієнтуватися на загальне почуття і не впаде в в феєризм. Як і все інше, опубліковане.

Джерело: citysideliving.net/