Чи дійсно так нешкідливі прізвища і скорочень?

Багато, ймовірно, довелося почути, як батьки (головно мам і бабуся) похилого віку звертати увагу на своїх дітей: «солодкий», «солодкий», «китий» і т.д. Такі торкніться епітетами, а також індивідуальним способом використання у відношенні дітей так званої «Агентства-декризингу» та «короченої» форми імен («Димочка», «Сергетика», «Машулья», тощо), як правило, розглядаються практично обов’язкові прояви материнської любові і не викликають інших нічого, крім ніжності та захоплення. Навпаки батьки, які закликають своїх дітей повними іменами, такими як «Александр» або «Еуген», іноді обвинувачуються занадто строгими і навіть холодними.

Але всі види прізвищ і скорочень дійсно так нешкідливі і милі? Де вони приходять від і які наслідки вони мають на своїх хостах?

З точки зору культури всі ці «буні» і «кішки» використовуються у зв’язку з дитиною, здавалося б, цілком можливо. У традиційних товариствах були дитячі прізвища (назви, імена) і кулера. Перш ніж приїхати до віку та церемонії отримання імені людини, дитина може називатися «Хара» та «Бам». Тому ми можемо припустити, що тут ми працюємо з лунями традиції «Дитячих імен». А потім немає нічого страшного у використанні будь-яких тваринних епітетів. Але це не так просто. У стародавні дні спочатку дано тимчасовий нік, який потім гармонійно змінився в ім'я дорослого. Сьогодні, навпаки, правда. По-перше, дитина дається постійним ім'ям, а потім «відступається» з прізвиком. І з цієї точки зору, будь-який, навіть найвимогливіших прізвища дитини, виглядає не так нешкідливий, тому що не гарантує, що смислові коди цього, по суті, друга назва, не буде конфліктувати з реальним ім'ям і не почне переоцінювати долю.

Так само простий розгляд відноситься до скорочених «варіантів» імен. Ім'я - скрипт, написаний літерами. Або ж, набір сценаріїв. Кожне ім'я має своє ім'я для простих причин, які різні імена складаються з різних літер. Таким чином, не існує імен, одержуваних з інших, і імен не існує. «Анстасія» та «Настя», «Саша» та «Александр», «Маша» та «Марія» та навіть «Татина» та «Татина» – це всі різні назви (!), що мають різні значення, семантичні поля та формування різних персонажів, типів мислення, набори поведінкових сценаріїв та алгоритмів, способи взаємодії з світом та побудови відносин з іншими.

Єдиний виняток тут, можливо, є непристойними іменами. Їх використання, з точки зору науки назви, з деякими бронюваннями, цілком допустимо. Вони є «знеображені» і ми зменшуємо їх. Так як дитина є невеликою істотою, це виправдано. Ще одне, коли «Димочка» вже називають підліткам, а потім дорослим. Неприродним є те, що це з «брутальним» прізвищами. Більш того, неприродний так неприродний, що виникає питання – і чому хтось називає дитину або будь-яка інша людина не її реальна назва?

Ми можемо відповісти тільки на це, якщо ми розуміємо, що коли ми називаємо ім’я, ми не просто зв’яжемося з перевізником. Починаємо будувати певний простір відносин з ним. І ми робимо це для конкретної мети, адже простір відносин є також простір для задоволення бажань, простору для реалізації деяких наших потреб. І якщо ми назвали когось, ми називаємо його кимось, з ким ми вирішимо наші проблеми і усвідомлюємо наші бажання в цьому просторі. Зателефонуйте за іменною особою, щоб стати учасником цього процесу і скажімо, що це зручно для нас бути тим, хто це чи ім'я робить його. Наприклад, «Shooter», «Shooter» або «Shooter». Що потрібно розуміти, що людина, яка нас іменує, в розумінні, проголошує свої погляди і побажання для нас. Або ми не приймаємо. Якщо ми були якось названі, і ми домовилися з цим, це означає, що ми прийняли правила гри, визнали нашу залежність, підпорядковану позицію (після того, хто назвав нас, він «відтворив») і продемонстрували готовність забути про себе і задовольняти бажання когось іншого. Якщо ми назвали ім'я, яку ми ввели себе, то ми приймаємо і визнані особою, як фізична особа, наше благополуччя, саморобство і т.д. поважають. У цьому випадку простір наших відносин буде простір, де кожен буде однаково реалізувати свої бажання і допомогти виконати бажання інших.

Як ілюстрація того, як це відбувається, давайте нам дуже ілюстративний випадок з практики. Чоловіча назва Євгена – голова компанії, інші працівники жінки. У штаті працюють «одна велика сім'я», тому всі співробітники називають бос просто «Дів». Тим не менш, серед себе вони часто обговорюють голову і скаржаться, що режисер породив, як «рака». А їм потрібна справжня людина, міцний лідер, з яким будуть дійсно йти вгору.

Що відбувається за все це нормальне життя офісу? Ми вже говорили про те, що хтось, хто називає нас однією назвою, він визначає нас в якомусь сенсі. Це саме те, що співробітники робили з босом. Він назвав його жінкою, і він назвав його жінкою. Тому він просто не міг показати свої чоловічі якості і лідерство чоловіка. Це, на мові психоаналізу, підлеглих несвідомо відхилений режисер, а потім, коли він перетворився в жінку, він був знецінений як лідер. Що говорить? На несвідомому ненависті цих жінок в цілому. Вони змагаються з чоловіком, і роблять все, щоб бути над ним, щоб виграти і мати право знецінити його. Євген для них став Женею – дружиною – жінкою, і коли він почав проявляти себе відповідно (слабкість, пасивність), вони сказали: «Що лідер, що людина, це крига!» Таким чином, наміння також може бути способом уточнення відносин. І з тим, що ми дзвонимо, і з іншого боку, зображення якого ми проводимо на один, який ми називаємо. Тому співробітники не просто зверталися до босів. Вони запрошують на нього образ тих, хто хоче отримати навіть (не збігаючись з тим, що більшість цих жінок або розлучення або нещастя в шлюбі) і через м'ясне ім'я задовольняє своє бажання.

Як на прикладі описано, завжди є мотивація для когось, хто називає нас. Якось, використовуючи певну назву, він робить щось для нас. Ми не погоджуємось з тим, що ми не робимо. Це залежить від вибору. Після того, як ми робимо це, певна гра починає розгортатися в просторі відносин.

Якщо, наприклад, людина презентує себе як «Саша», він каже: «У мене є велика потреба любові». Я не люблю себе. Я не маю сил, щоб зробити це. Я не знаю, як любити, бо я був не схожий на дитину. Єдине, що я можу споживати вашу любов. Коли ми називаємо когось «Саша», ми погоджуємо, що вони будуть «згодити нас». Ми станемо «любителям» для нього.

Хто називає себе "Санджа" повідомляє, що він є сиріткою, яка не має батьківської любові. Він каже: "Чи мій батько, прийняти мене за деякий час, і дати мені те, що мій батько не давав." Тому, якщо ми називаємо когось «Саня», ми автоматично «допустимо» цю людину, ставши батьком і беремо відповідальність за нього. Це можливо, якщо він приймає цю назву. Якщо людина говорить, що його ім'я є Олександром і не Санею, то ми повинні розуміти, що така гра не буде працювати з ним.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Згода, велика відмінність буде між просторами відносин «Васи – Олександр», «Вася – Саша» або, наприклад, «Шот – зайчик». У першому випадку ми маємо справу з відносинами двох дорослих чоловіків, в другому, двох незрілих, немовлятних істот, які будуть зайняті тільки за рахунок одного. Третій приклад повинен, як правило, вважатися ветеринарним або спеціалістом з зоопсихології. Тим не менш, є така річ досить часто серед людей.

Про труднощі з коханою людиною розповів жінка. Відчував себе фізично хворим від того, що він постійно називав її «кат» та інші «агенти» епітети. Вона відчувала, що ці етикетки починають змінювати свою поведінку і викликати її, щоб по-різному бути по-різному. Вона побачила, що коли людина називає її ім'ям тварини, він очікує її виробляти відповідні прояви тварин. Але це те, що загинув її. Як тільки вона заявила, що вона була жінка і людина, не кішка і не дасть такого лікування, людина повинна згодувати, і вона відчуває себе краще.

Дуже важливо стежити за тим, що ми називаємо себе і які інші, викликаючи нас, а також які ми називаємо інші. Не про етикету або смертності. Причиною необхідності для свого роду особистої гігієни є те, що будь-яке спотворення імені когось призводить до певних проблем.

Ми можемо самі зателефонувати нашим дітям. Він буде залежати від того, що вони називають себе. Ми створюємо самі. Не варто збігатися з тим, що в міфах (наприклад, про Осіріс), Критор часто породжує себе, викликаючи себе ім'ям, а тільки потім починає створювати інші боги і світ.

«Ім’я та життя», – розповідає народна мудрість. Ми живемо. На жаль, сучасна людина часто називає себе не власним ім'ям, але ім'ям, накладеного ним батьками, друзями і т.д. З дитинства, все, що ми зобов'язуємось відмовитися від нашого імені, відзначаємо себе на коді імен, який хтось наказав нам. Таким чином, ми визнаємо право «один» контролювати свою долю і використовувати нас як інструмент для задоволення своїх бажань.

Ситуація посилюється тим, що багато батьків і мам, а також викладачів і педагогів використовують повноцінні імена дітей тільки тоді, коли вони псуються або просто псуються для чогось. Це, без волі, у дитини є чітке асоціативне підключення власної назви з певним неприємним емоційним досвідом. Тому, в майбутньому, досить природно, він несвідомо не уникає повного імені.

Наприклад, якщо хлопчик «Всеволод», батьки та родичі постійно називають «Сева», то з часом він сам почне презентувати себе як «Сева». І це нічого не більше, ніж відхилення власної назви, і, отже, власної долі і себе. Це, несвідома дитина розуміє, що якщо він залишається Всеволодом, він буде хворим. Світ (і світ для нього, перш за все, батьки) не приймає його як Всеволод, так з цією назвою він не може вижити в ньому. У світі зацікавився тільки Сева і дитина стає Сева. Але це не називається. І його справжнє ім'я складений текст долі, який говорить нам, що він прийшов до цієї землі, які його завдання і уроки. Це ці завдання, які він повинен виконувати для того, щоб його життя відбувався. Що відбувається?

«Сева» – невелика частина «Всеволод». Це, фігурно кажучи, людина взяла книгу своєї долі і з неї більша половина. Він не просто відійшов частину свого життя. Він кардинально змінив своє значення. Після цього, якщо назва «Всеволод» несе значення «освячення знань про світ», то один з сеймантичних рівнів читання назви «Сева» є «сервером». Це означає, що замість того, щоб отримати знання і вирощування себе, помножуючи силу своєї сім'ї і людей, наш хлопчик буде служити всім своїм життям. Ми думаємо, що ви вгадали, хто. Це право, хто дав ім'я.

Не менш драматичний поворот навколо, будь-яка схожа на перейменування, коли Джордж перетворився в Йора, Тетяна в Таню та ін. І це дуже погано, коли дитина перетворюється в кошеня.

Так, дорогі батьки, пам'ятайте, що коли ви називаєте своїх дітей «Шот», «Баби», «Генея», «Таня» і т.д., ви не покажете ніжності і любові. На цій точці ви переглянете їх, збираючи їх у світ. Ви нав'язуєте своє право на дитину, щоб повністю підпорядкувати його. І це уявлення досягається через одне дуже неприємне явище. Справа в тому, що заміщення однієї назви іншим впливає і деформує глибокий, фундаментальний шар внутрішнього світу дитини – так званий динамічний образ тіла.

Ця концепція, яка використовується в глибокій психології, є дуже важливим для чіткого розуміння того, як закрити відносини імені і людини і як сильний вплив назви на її носії. Тому, не виходячи з наукових умов, ми розглянемо, що динамічне зображення тіла і яке завдання воно виконує.

З деякими спрощуваннями, динамічним зображенням тіла, як ми сприймаємо себе. Це наш погляд на себе. Він називається динамічним, оскільки він складається з трьох несвідомих образів: базових, функціональних і ерозійних образів тіла. Основне зображення дозволяє визначити наше тіло, функціональний, визначає здатність організму діяти, а ерозогенний – насолоджуватися діями, які виконуються. В цьому світі ми якось уявляємо себе. Наприклад, ми ідентифікуємо наше тіло як маскулін, тому ми виступаємо як чоловіка – ми беремо активну творчу взаємодію зі світом і насолоджуємось процесом активного створення.

Разом це динамічний образ тіла, який утворюється в дитинстві. І найцікавіше, що цей образ нічого, але ім'я. У складі міститься інформація про те, що ми є. І, отже, будь-яке спотворення назви призводить не тільки до деформації динамічного зображення, але і до нашого образу в цілому.

Суддя для себе, якщо з дитинства ми звикли до певної назви, інакше ми просто не сприймаємо себе пізніше. Ця назва формує відповідні візерунки поведінки, і, найголовніше, базовий образ тіла, який потім не змінює. Це, якщо хлопчик завжди називається Женею, то його несвідомий буде сприймати своє тіло як жінка. Таким чином, вона повинна функціонувати за типом жінки і отримувати задоволення як жінки. Але фізіологічно, цей хлопчик належить до чоловічого сексу і його свідоцтва про народження говорить «Еуген». Такі невідповідності призводять до того, що людина втрачає свою ідентичність і відчуває серйозні психологічні проблеми. Практика, і не тільки наші, підтверджує це.

За спостереженнями французького психоаналіста Ф. Долто: «Недостатньо сформована сексуальна ідентичність виникає у дітей, які носять імена, які можуть використовуватися як чоловіча, так і жіноча, або прізвища, запозичена з тварин; вони надають підвищенню крихкостійкості, що в свою чергу сприяє крихкості формування здорового несвідомого образу тіла». У зв'язку з тим, чому більшість Євгенів, які інші називають Женею, прийдуть до консультацій, доповідають, що психологічно вони не сприймають себе чоловікам і не розуміють, хто вони за статтю. Так само йде Саша. Жінки також втрачають себе, особливо якщо вони названі після чоловіків. В одному випадку батько назвав дочку Олександра після брата. Таким чином, він відразу вніс певні спотворення, які потім посилюється, тому що всі перетворилися в дівчину як Саша. Але це можна назвати не тільки дівчиною, але і хлопчиком. Не дивно, тому, що як дорослий, Саша зіткнулася з проблемою сексуальної ідентичності.

Отже, потрібно взяти вибір імені серйозно, якщо ви хочете зателефонувати дитині коротке ім'я, то краще вибрати це прямо зараз. Тим не менш, ви можете вибрати будь-яку назву, немає обмежень. Покажіть своє ім'я, він не повинен бути красивим, але і нести гарне значення, тому що людина, яка надана ім'ям, постійно почує її!

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Eco-mir.org/en/node/5204

Категории

Смотрите также

Новое и интересное